Proč Češi nevěří, že můžou být bohatí? Neumí počítat.

Bohatý je podle poloviny Čechů ten, kdo má majetek větší než milion korun. Tedy v podstatě každý vlastník nemovitosti. Tu má v Česku 47 procent domácností. Za bohaté se přitom považuje jen šest procent rodin.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

28. 8. 2009 11:25, Tom Silver

pokud mluvime o penezich a majetku obecne, tak bohatych muze byt jen omezene mnozstvi a tito jsou bohati proto, protoze nasli zpusob jak primet ty chude aby pracovali pro ne a ne pro sebe. Lidi co chodi do fachy makaj ve skutecnosti vice na sny svych sefu nez na svoje vlastni. Mozna ze po rodicich zdedili domecek/byt ale bohatymi se neciti prave pro ten rozdil ktery vidi mezi sebou a vedenim podniku. Nekde sem cetl ze u nas to neni tak hrozne, ze senior manazer bere "jen" 16x vic nez jeho podrizeni. Nevim zda je to pravda, ale zkusenost mi rika ze muj sef bere aspon 2x tolik co ja a sef myho sefa zase 2x tolik co muj sef :-) Takze kdyz premyslite jak splatit hypoteky zatimco vas sef si koupi dalsi nove auto nebo motorku, tak vas k pocitu vlastniho bohatstvi NIC nemotivuje. Na druhou stranu sme bohati vsichni vcetne nasich bezdomovcu .. vetsinou mame co jist, kde spat, a mame i obleceni a boty. Nasi menu mozna nevnimame nejlip ale uvedomte si co vsechno si muzete za par korun koupit v zemich jako indie,vietnam, laos .. tam jsou i nasi bezdomovci krali. Bohatstvi je totiz velmi relativni pojem. Muzete totiz byt napr. sefem CEZu a mozna presto nebudete mit dost a jako on podvadet pri s akciema vlastni firmy (ano mam na mysli jejich insider-trading). Mozna budete mit tolik penez ze si poridite vlastni letadlo, ale kdyz budete workoholici stale jen hledajici skulinku jak ostatni odrbat a ziskat vice penez, tak si toho letadla stejne neuzijete :-D Malokdo totiz vlastne chce byt bohaty, amlokdo chce haldu penez, VSICHNI totiz chteji byt STASTNI a vetsina si mysli ze penize potrebuje k tomu aby si stesti mohla koupit prostrednictvim novych veci. Je to omyl. Stesti neni vlastnictvim ale stavem vas samych. Kdo chce byt stastny, dokaze byt stastny i bez letadla a haldy penez. Naopak cim vic toho mate tim vic se o to vse bojite a tim mene jste schopni byt stastni.
Ne, nejsem 'stastny' bezdomovec. Nejsem sefem CEZu a chvilema se ani sam necitim stastny, ale snazim se s tim neco delat :-D

+27
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 10. 2009 13:31, Olda

Bohatství je jistě velice krásná věc.Ale jenom člověk příliš nepřemýšlející může usuzovat z toho,kolik lidí ve státě má ve vlastnictví bytovou jednotku,která má dnes tržní hodnotu přes milion korun,je vlastně bohatý,aniž si to uvědomuje.I kdyby měla bytová jednotka cenu 5 milionů korun,je to úplně k ničemu,protože pokud člověk nechce skončit mezi bezdomovci nebo pod mostem, někde bydlet musí!!!Pokud by bytovou jednotku prodal,může si sice koupit solidní automobil,značkové oblečení a jiné vymoženosti dnešní doby,ale bohužel musí bydlet pod tím mostem nebo na nádraží.Tomu neříkám bohatství.Přitom většina bytových jednotek v panelových domech (tzv."Králíkárnách")byla postavena za minulého režimu,nynějším režimem rozprodána za částky od 60 000,-Kč do 300 000,-Kč,ale dnes má tržní hodnotu přes milion korun.Přitom skutečná hodnota bytů se příliš nezměnila,vylepšení o plastová okna,plovoucí podlahy nic nemění na tom,že byt slouží ve většině případů k přespání.A lidé byli přinuceni si byty koupit,jinak by museli bydlet v nájemních bytech s předraženým nájemným.K tomu jak hodní podnikatelé pro to něco udělali,aby zbohatli a Ti chudí jsou prostě líní něco podnikat a proto jsou chudí by se dalo diskutovat.Ne každý měl možnost začít podnikat a i kdyby tomu tak bylo,kdo by potom byl zaměstnancem těch podnikavých a pracoval na ně a vydělával na jejich bohatství?Zeptejte se zaměstnanců v soukromém sektoru,kolik jich bere v poměru k dnešním cenám spravedlivou odměnu za jejich práci.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 22 komentářů)

28. 8. 2009 6:56 | Horáček

Dobrý den, pane "TAT", víte, ono české nadávání ...já bych kdybych....což se zamyslet, zda bych pro to , aby se mi vedlo lépe nemohl udělat něco víc sám ?? samo opravdu nic nepřijde...to mi věřte...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2009 6:27 | Tat

Magore 65% národa nebere tvých 17.000,- čistého. Každý se cítí bohatý nebo chudý tak jak vyjde s měsíčním přijmem. Dům nebo byt, který si starší generace postavily sami za majetek nepovažujeme - někde musíme bydlet a v n ormální době byt a domek je není cenově příliž rozdílný.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Šárka Grossová

podnikatelka

Vratislav Randa

podnikatel, Tipsport

Šárka Grossová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vratislav Randa
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services