Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 51 komentářů)

17. 2. 2002 17:59

Posledni dobou opravdu slabota..
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 11. 2001 9:07

"Kdybych to drzel podle rad podobne zmatenych prepazkovych pracovniku, tak bych asi musel vzit nejakou vecerni brigadu abych prezil" - Vy investujete do akcií a nemáte žádnou rezervu pro časy poklesu trhu??? To je mi líto. Vaše špatné zacházení s penězi ale nesvalujte na druhé. Ten, kdo nakoupil loni akcie a prodal před 11.10 prodělal. Ten, kdo po 11.10. nakoupil naopak vydělal. Fond je na dlouhou dobu a podobné situace z minulosti dobře známe (včetně atentátu na amer. prezidenta, kubánská krize, ruská krize atd.). Vždy byl propad akcií více než kompenzován následným růstem. Ten, kdo to neunesl prodělal. Kdo vydržel, vydělal.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2001 8:59

"Myslim,ze kurz byl umele manipulovan manazery ci spravci fondu, kteri obdrzeli prikaz k prodeji od podilnika. Pochopitelne je snadne si vypocitat jestli vice lidi kupuje ci prodava a podle toho vylepsit kurz." - To je poměrně vážné obvinění. Mluvíte o SIS, která měla privatizační fondy, z kterých se neztratila ani koruna a to bylo příložitostí k tunelování díky právnímu stavu jistě požehnaně. Pokud vím, tak dokonce SIS bránila některým skupinám v nájezdech na fondy. Myslíte, že by SIS najednou změnila postoj a že by zrovna u podílových fondů, kde měsíčně přibývají "pouhé" statisíce manipulovala kurz? To je směšné. Mimo to by manipulace s kurzem pro SIS neměla význam, protože to nemění nic na tom, jaké poplatky se z fondu pro společnost vybírají (správcovský poplatek). Znovu opakuji: podívejte se na vývoj kurzu globálních akciových fondů světových správců a srovnejte s Globaltrendem. Budete spokojen. Ale investovat můžete samozřejmě i jinde. Hlavně tam, kde je známý "aktuální" kurz, který se nápadně podobá vývoji indexů dva dny zpět.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2001 17:19

O tom ,ze to nebyla nahoda vubec nepochybuji. Zato pochybuji ze jsem dostal tu hodnotu majetku kterou jsem mel dostat. Myslim,ze kurz byl umele manipulovan manazery ci spravci fondu, kteri obdrzeli prikaz k prodeji od podilnika. Pochopitelne je snadne si vypocitat jestli vice lidi kupuje ci prodava a podle toho vylepsit kurz. Myslim ze tento nekaly postup je velice vyhodny akorat pro sis. Takze napriklad cena, kdyz si pujdu koupit rohlik do obchodu a a protoze cena mouky muze stoupnout , tak cena rohliku bude stanovena za dva dny!!!! Muzete to zkusit zavest!! Pochopitelne budu priste preferovat spolecnost,ktera je mi ochotna alespon sdelit cenu toho co prodava. Navic bych byl na Vasem miste velice opatrny v blabolech o nejakem bezrizikovem zisku. Nevim jestli jste schopen sledovat kurzy svych fondu, kdyz tam mate teda nejake penize, ale podotkl bych ze se tenhle fond zacal prodavat kolem jedne a ted je kurz o tricet ci vice procent nize a pokud jste teda dlouhodobym investorem jak doporucujete tak vysvetlete jakym zpusobem dosahujete ty Vase zisky? V mem pripade slo spise o zachranu zbytku investice a jeste i pri prodeji jsem byl patrne okraden postupem zpetneho vyhlaseni kurzu. Dale, nemyslim si, ze by mi nekdo z podilniku neco zaplatil, to spise podilnici zaplati sis......./ je to nejaky specialni dalsi druh poplatek vyrabeny rozdilem kurzu? / Myslim, ze spise moje investice pokryla cast Vasi vyplaty nebo spise Vasich sefu , protoze doufam ze jste se se svymi nazory dal nez k prepazce nedostal. jinak by to byl dalsi duvod inestovat nekde jinde........................
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2001 16:39

Netvrdim, ze Vase portfolio se sklada ze spatnych firem. Nicmene to jaksi nezarucuje zisk coz by jste mohl pochopit i pouhym pohledem na vykonnost Vaseho fondu. Dulezite je umet vcas prodat a nakoupit, coz je schopnost ktera Vasim manazerum chybi. Navic i dobre stejne jako spatne spolecnosti klesaji.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2001 16:33

Clovece myslim ,ze jste bud naprosto zaslepeny pracovnik sporitelny nebo blazen! To ze jsem je prodal dost dlouho pred 11 zarim ,a byt se ztratou , kterou jste jeste zvetsili pochybnou manipulaci s dodatecne stanovenym kurzem ,byl muj nejlepsi pocin s investicemi u sis. Kdybych to drzel podle rad podobne zmatenych prepazkovych pracovniku, tak bych asi musel vzit nejakou vecerni brigadu abych prezil. Prestoze v poslednich dnech fondy stouply zdaleka nekompenzuji ztraty.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2001 17:20 | Tom

Panove , vidim to jako polemiku pracovnika sproritelny oproti zklamanemu zakaznikovi,ale to pochybuji ze se na necem shodnete !!!!.......................... ..... ........, i kdyz nektere odpovedi vypadaji jak z reklamniho letaku sporitelny,alespon jsem si pocet
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2001 10:16 | viktora

Podívejte se do portfolia fondu. Jsou tam fondy společností J.P.Morgan, DWS, Julius Baer, Tempelton, ING, CreditSuisse, Activest. Špičkové společnosti, kde každá z nich má poplatek kolem 5% na vstupu. Podezíráte i tyto společnosti z komplotu proti Vám? Globaltrend je výkonností někde v průměru mezi těmito špičkami a stojí 1,75% na vstupu. A dokonce stanovuje svou cenu stejně (zpětně) jako tyto špičkové světové společnosti. Prosím, neobracejte své frustrace na nevinné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2001 10:09 | viktora

"Mohu Vam sdelit ze Globaltrend se zacal prodavat v kurzu blizkem jedne a kde je dnes?" 0,6445 (pochopitelně k 13.11 :-)) "SIS si stanovi kurzy podle potreby. Opravdu velmi spravedlive pro majitele fondu, horsi pro podilniky!" Majitelem fondu jsou podílníci. Nikdo jiný. Společnost žije z poplatků. Ty jsou popsány ve stutech, se kterými jsem obeznámen. Jiný příjem (zvláště pak nějakým transferem z fondu) není možný. Pláčete na nesprávném hrobě. Nebo od čekáte, že akciový fond při propadu trhu bude růst? To má pak při růstu také klesat??? Srovnejte si výkon s nějakým mezinárodním indexem. Mezinárodní indexy rostou dlouhodobě asi o 10% ročně (průměrně). Jestli chcete na tomto růstu profitovat, můžete. Ale také počítejte, že indexy také o desítky procent kolísají. Neobviňujte fondy ani společnosti. Řeči o "pneu na BMW" nestojí za komentář....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2001 9:56 | viktora

"Podotykam ze jsem to prodal jeste dlouho pred 11 zari. /nastesti/ ovsem i tak mi panove z SIS vyrobili solidni ztratu. Nejenze se svoji naprostou neschopnosti pouze necinne prihlizeli padu fondu..." Udelal jste chybu, že jste z fondu vystoupil, podívejte se na úrovně trhu před a po 11. Nejste člověk vhodný pro investice na akciovém trhu. Doporučuji něco konzervativnějšího (treba dluhopisy).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2001 9:51 | viktora

"Vzdy kdyz jsem zadal prikaz na prodej fondu obdrzel jsem vyrazne nizssi castku vlivem toho, ze novy kurz byl nizsi" - Ano, když trh klesá, jsou kurzy staré dva dny vyšší než kurz aktuální.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2001 9:47 | viktora

Není v tom žádná náhoda. Viz předchozí vysvětlení. Dostal jste přesně tu hodnotu majetku, která odpovídala stavu trhu ke dni, kdy jste prodával. To je přeci správně! Vidím jiný důvod Vaší nespokojenosti: snažil jste se spekulovat. Fond je na trhu zhruba rok a vy jste již třikrát prodával. Zřejmě spekulujete, že stav trhu se na kurzech fondu projeví až za dva dny, jinými slovy jste spekuloval, že znáte dva dny dopředu, jak se fond bude chovat. Tohoto lze skutečně využívat. Zde však doporučuji jiné společnosti se "známým" kurzem. Jejich podílníci Vám Váš bezrizikový zisk zaplatí. Já mám peníze ve všech akciových fondech ISČS a jsem rád, že jsem nemusel Váš bezrizikový zisk krýt ze své investice. Tak by to v ČR mělo fungovat. Bohužel to jde u ISČS a u zahraničních fondů. Tam se kurzy vyhlašují také zpětně. Jinak to ani logicky nejde.... Jiné postupy okrádají ostatní podílníky. Ale to bych se již opakoval...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2001 18:33

Jiste. Prodaval jsem Globaltrend a Eurotrend jiz trikrat. Z toho dvakrat pomerne znacne castky. Vzdy kdyz jsem zadal prikaz na prodej fondu obdrzel jsem vyrazne nizssi castku vlivem toho, ze novy kurz byl nizsi . Zejmena u te nejvyssi castky fond nahle nahodou!prudce klesl. Opravdu patrne nahoda....... ! Podotykam ze jsem to prodal jeste dlouho pred 11 zari. /nastesti/ ovsem i tak mi panove z SIS vyrobili solidni ztratu. Nejenze se svoji naprostou neschopnosti pouze necinne prihlizeli padu fondu navic mne Vzdy jeste oskubali pri stanoveni kurzu zpetne!!!!!!!!!!! U kvalitnich fondu clovek aspon vi za co kupuje a prodava,pouze SIS si stanovi kurzy podle potreby. Opravdu velmi spravedlive pro majitele fondu, horsi pro podilniky! Jedine co jsem si mohl dosyta vyslechnout byla podobne priblbla pohadka, kterou prezentujete vy. Mohu Vam sdelit ze Globaltrend se zacal prodavat v kurzu blizkem jedne a kde je dnes? Totez zhruba u Eurotrendu. Jedine na co se zmohli panove ze Sis bylo zvyseni poplatku!!!! Na druhe strane chapu ze podilnici musi byt trpelivy a panove ze SIS si prece musi koupit nove zimni pneu na sve BMW. Nemyslite? Clovek je rad ze mohl prispet.... Muze si alesponn zadarmo vyslechnout ruzne pohadky na prepazkach.................... ................. Pochopitelne vzdy nastupuje dalsi priblbla pohadka ze je treba cekat a cekat a cekat............ .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2001 8:36

A nějaký VĚCNÝ protiargument by nebyl?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 11. 2001 17:50

Opravdu pohadka z produkce pracovniku ceske sporitelny. Pochybuji ze by mne poskozovala znalost ceny za kterou kupuji ci prodavam Myslim ,ze toto vyhovuje maximalne tak spravcum fondu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 11. 2001 15:06 | Tom

Souhlasim s tim, ze vyrabeni kurzu dva dny nazpet je prinejmensim pochybne a neeticke. kazdy zakaznik by mel znat cenu toho co kupuje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 11. 2001 9:45 | viktora

Nejde pochopitelne o zadny trik. Pokusim se to velmi zjednodusene vysvetlit: predstavte si, ze dneska investujete do fondu ABC-Trend, ktery investuje (ciste hypoteticky) jen do jedne akcie spolecnosti ABC. Dneska v 10:00 jdete na pobocku s umyslem nakoupit tento fond. Muzete znat jeho cenu (kurz), kdyz se s akcii ABC jeste napriklad do 16:00 obchoduje? Kurz samozrejme neznate. Dozvite se ho pozdeji. Nejprve musi byt znama konecna cena akcie ABC. Pak je treba spocitat majetek fondu (zjednodusene cena akcie ABC x jejich pocet v portfoliu), aby bylo jasne, jaka je vlastne hodnota podilu, ktery jste si koupil. A tuto hodnotu (cenu Vaseho nakupu) se pak dodatecne dozvite. Mimo tento problem se stavate podilnikem az druhy den pote, co prisly Vase penite na ucet fondu. Tedy v okamziku, kdy manazer fondu mohl s Vasimi penezi plnohodnotne nakladat. Praxe v CS je tedy pro podilniky maximalne spravedliva. Nektere spolecnosti sice obchoduji za "znamy" kurz, ale jak vidite, spise v takovem pripade bych videl nejaky "trik". Realny kurz totiz nemuze byt znamy, jak jsem popsal vyse. V pripade, ze jsou kurzy zname, neco nefunguje spravne a dana spolecnost prodava klientovi podil, jehoz cena neni aktualni, nybrz je to cena, ktera se spocitala v predchozich dnech. A to neni fer. Muze to totiz nektere podilniky (tedy i Vas) poskodit. Predstavte si, ze akcie ABC dneska zhodnoti o 10%. Nekdo si zajdete na pobocku konkurencni spolecnosti a koupite fond ABC-Trend za znamou (tedy neaktualni - starou/nizsi cenu). Dalsi den logicky cena fondu vyskoci take o 10% a tento klient fond obratem proda (opet napriklad za znamou/starou/jiz vyssi cenu). Vas jako investora, ktery byl ve fondu jeste pred "najezdem" tohoto klienta to poskodi, protoze zaplatite jeho bezrizikovy zisk. Je to spravedlive? Asi se shodneme na tom, ze ne. Cena se u ISCS pocita tak, abyste nakupoval opravdu za aktualni cenu a aby Vas nikdo nemohl poskozovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 11. 2001 15:35

Dle meho nazoru je velmi pochybne stanovovat kurzy az nasledujici den a nerekl bych ze je to obvykla praxe v Evrope. Je to spise velmi pochybny trik ze strany ceske sporitelny resp sis. Rozhodne bych neivestoval do fondu u ktereho ani nevim za kolik nakupuji ci prodavam nicmene pokud pro nekoho neni cena nakupniho kurzu dulezita,prosim skuste stesti se sis.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 9. 2001 10:29

Ve své kategorii sice není Gt FF nejlepší, ale zdaleka ani nejhorší: z desítky je 6měsíční min -17,5 %; max -10,1 %; median -11,5 %; Gt FF -12 %.
Ale... Stále ještě panuje řada nejasností v otázce stanovování kurzů fondů. Snad se mi to podaří vysvětlit srozumitelně na příkladu: 1. V pondělí (může ovšem i dříve – na pondělí) podá klient objednávku na nákup PL a zároveň „dorazí“ peníze na běžný účet fondu (nejrychleji možno systémem Starbank, ovšem zaslání z jiné banky trvá třeba i několik dní); 2. V úterý se do 15:00 propočte kurz z pondělního NAV (dříve čistého obchodního jmění, nyní vlastního kapitálu, lidově majetku) fondu a po schválení depozitářem je tento kurz v 16:00 vyhlášen (již tedy pro tento den, tj. úterý); 3. Zároveň hned v úterý v 16:00 Česká spořitelna provede tzv. párování nákupů za tento kurz (sice „úterní“, ale z pondělního majetku).
Při odkoupení platí prakticky totéž – rozhodující den je den objednávky na odkup, který se sice provede později, ale za kurz spočítaný z majetku právě toho dne podání objednávky. Tento způsob je používán v celé vyspělé Evropě, rozdíly jsou jen „kosmetické“ v hodině vyhlašování kurzů (např. v poledne), opticky poněkud problematicky se promítá zpoždění o další den při zveřejňování v denním tisku. Princip je však snad jasný nákup i odkup probíhá za kurz spočítaný z majetku toho dne, na který byla platná objednávka a peníze na účet skutečně došly. Dikce statutů je jasná: rozhodující je den připsání peněz na běžný účet fondu a podílové listy jsou vydány den poté (jsou-li zároveň peníze podle objednávky jednoznačně přiřazeny).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2001 9:33 | Karel Novotný

Čekal jsem, že ten fond bude trochu lepší... Svým způsobem je to pro mě zklamání.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mojmír Čapka

podnikatel, Brisk

Zdeněk Jahoda

podnikatel, Emco

Mojmír Čapka
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Zdeněk Jahoda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services