Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: VÝPOČET MATEŘSKÉ PŘECHOD Z OSVČ DO PRÁCE
Poradna > Sociální poradna > Mateřská dovolená
Otázka: Dobrý den, chci se zeptat z čeho a jak se bude vypočítávat výše mateřské? Když jsem do konce roku 2020 byla osvč a účastnila jsem se na dobrovolném nemocenském pojištění a od 1.1.2021 jsem zaměstnána na... více
- Zpětna podpora
- Přídavek na dítě
- Příspěvek na bydlení
- Podpora a ošetřovné v nezaměstnanosti
- Mám nárok na nějakou sociální dávku?
Peníze, které vám dá stát: Sociální příplatek
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
5. 10. 2013 10:28, Vlaďka
Dobrý den je to hrozné. Jsem 4 roky rozvedená děti jsou ve střídavé péči,exmanžel nedal souhlas k mému pobírání dávek na děti takže nepobírám absolutně nic , žádné dávky ani přídavky na děti kromě mzdy od zaměstnavatele která je 10500 korun a někdy pouze 9000 korun. Splácím vlastní bydlení 8500 korun měsíčně a kromě toho stále čelím exmanželově obžalobě že usiluje o svěření dětí do výhradní péče již 2 roky a exmanželse představuje 7500 korun měsíčně alimentů.Pomáhají mi finančně rodiče se sestrou a přítel. Držím se statečně a od státu neberu nic avšak nárok prý nemám na nic jelikož nejsem samoživitelka nýbrž solo rodič. Do práce chodím od půl osmé do čtyř vozím děti do školy a ze školy autem sama potřebuji příspěvky na obědy na kroužky na děti ale sociálka neporadí-mlčí. Já sama osobně přežívám s jídlem jednoho talíře polévky a s kávou denně obrovsky šetřím sama na sobě ale jinak se to při mém příjmu prostě udělat asi nedá,nikoho to nezajímá že exmanžel nechce platit alimenty tak se raději soudí dokola a že mne náklady za právníka velmi vadí ignoruje a ještě se mi směje do očí se slovy "že ho to nezajímá". Přitom exmanžel má měsíční příjem 25000korun. Ano v dnešní době žena, která zůstane sama (ne vlastní vinou) s dvěmi dětmi (stáří osm a šest let)je považována za blbou a opravdu nikoho jako solo rodička nezajímá jak mám obíhat úřady při své časové vytíženosti? Jaké dávky od státu pro mne vlastně vůbec připadají v úvahu? (Právě teď mám platit 30 000 na uhlí na zimu které ještě nemám ani objednané a také musím koupit nové čerpadlo do domácí vodárny a to je investice 20 000 abychom vůbec měli vodu.)děkui
Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)
19. 2. 2017 21:59 | Pavla
29. 4. 2016 5:25 | Katerins
21. 3. 2016 23:42 | Rita
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
19. 1. 2016 15:45 | Veronika
12. 12. 2014 9:00
5. 10. 2013 10:28 | Vlaďka