Vadily by vám vyšší daně, aby se zachránil státní rozpočet?

Kvůli recesi se na daních vybere letos o 120 miliard korun méně, než se plánovalo. Příští rok bude sekyra 160 miliard. Záchrana státního rozpočtu povede přes bolestivé škrty, nebo zvyšování daní. Byli byste ochotni platit vyšší daně, aby se zachránil státní rozpočet? Napište, co si o tom myslíte.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 5. 2009 12:05, AliV

Seškrtat by se měly především mandatorní výdaje - zrušit všechny dávky, kromě starobních důchodů, které si důchodci zaslouží, protože na ně celý život pracovali - ty bych naopak zvýšil. Vyhodit přebytečné úředníky, kteří jen brzdí hospodářský růst a jejich platy a budovy nás stojí nemalé peníze. Radikálně snížit výdaje na armádu. Zadávat veřejné zakázky nejnižší nabídce(dálnice, a další) = cca 300 mld. Kč

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 5. 2009 8:12, Petr

Jasně souhlasím. Stát jsme my sami - je-li krize, musíme počítat s poklesem životní úrovně a stát si nemůže peníze pořád jen půjčovat jako za vlády ČSSD. Jsem pro vyšší daně.

-12
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 65 komentářů)

7. 5. 2009 7:46 | MoB

Vyšší daně by mi sakra vadily. Proč? (1) Jak znám naše levé politiky, bylo by to realizováno znovuzavedením daňové progrese a s tou ze zásady nesouhlasím. (2) Jak znám všechny naše politiky, získané peníze "navíc" by byly prošustrovány, vyhozeny, sežrány - politiky a jejich kámoši, nemakačenky, všelijakými jinými vykuky. (3) Vzhledem k šíři a kvalitě služeb poskytovaných státem by spíš bylo na místě bavit se o snížení daní.
Já říkám rozhodné NE.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2009 7:25 | Mirka

Dobry den, je smutne ze lide kteri jsou postizeni krizi by meli jeste platit vice dani. Radeji at se vlada podiva kde se penezi nesetri a penize tecou bez ohledu na deficit. Co berou mesicne manazeri jako CEZ, Drahy, Banky atd. Co kdyby si i oni vyzkouseli jak se vychazi s normalnim platem. O duchodcich ani nemluvim.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2009 6:45 | krat5

Absolutně nesouhlasím se zvýšením daní. Naopak nechápu, proč mám platit daň z prodeje a převodu nemovitosti. apd. Domy jsme si postavili z již zdaněných příjmů. Stát na tom nemá žádnou zásluhu. Kdyby bylo alespoň někde vidět, že když zdaňují každé hovno, tak s toho něco vrátí lidem, ale to ne, oni všechno rozkradou.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2009 6:35 | Ing.Jan Gross

Deficit rozpočtu je důsledkem krize, to je pravda, ale taky a hodně plýtváním ze strany našich volených orgánů. Nákladné cesty premiéra v demisi, ještě před demisí, kdy pro setkání se svým Dalíkem na horách využíval,i když na to měl formální právo, tak bezostyšně vládní letadlo, kde přerušil let na tento účel. Cesty poslanců do zemí podle vlastních zájmů, ne podle potřeb republiky atd. Porcování medvěda ze strany ODS, ale i ostatních stran. Předseda strany zelených a jeho parta se vybavila ekologickými auty, to je dobré, ale nemusí to být Lexus se kterým i v bohatých zemích jezdí jen ti skutečně bohatí atd. Výdaje vládních činitelů nejsou pro rozpočet rozhodující, to je pravda, ale vedou k napodobování a následování. Bývalí hejtmani, kteří neznali naše značky automobilů, ale jen největší Audi, podpory golfových turnajů a hřišť, vedoucími funkcionáři např.panem Topolánkem a Langerem a podobně. Ono nejde kázat vodu a pít víno. Daně v rovné sazbě jsou prospěšné v situaci, kdy je všechno v pořádku. Ale zatím to asi není a je to ve skutečnosti pravicový komunismus jen pro bohaté. Volební kampaň je to nejmenší a vždycky to byla záminka těch stran, které se bojí volebního neúspěchu. Osobní příklad funkcionářů stran, poslanců a vlád by měl být předpokladem úspor. Povídání o neštěstí, kdy by se rušily zdravotní poplatky, jak hlásají třeba pan bakalář Šubrt ukazují nárůst demagogie, když třeba za drahé peníze se ve vládě v demisi odměňují "zasloužilí" funkcemi, protoýe třeba senátorský plat je málo, tak se dávají funkce v pojišťovnách a různých institucích. Nezvolení hejtmani dostali bohaté trafiky a pod.Tato sebereflexe vedla k těm dalším debaklům.Pak se divme bohorovným výrokům a chování poslance pana Marka Bendy, který bez vzdělání a kvalifikace navrhuje asociální zákony typu náhubkového a v minulosti třeba vyškrtnutí tunelování z trestných činů. Tento člověk je předsedou ústavněprávního výboru PS.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2009 5:47 | hm

Dokud tu budou lidé kteří nikdy v životě nepracovali. A přitom jim stát jejich život neustále platí a dokonce jim platí i naše zadravotnictví jež je prý zadarmo. Lidé jež mejí od 20let invalidní důchod není důvod platit vyšší daně. Dát do ústavy nutnost mít vyrovnaný rozpočet pro případ nutnosti shodku nutnost vypsat referendum. Jen oněch 150mld kč. letošního shodku zadluží všechny z nás o 15000kč. a všechny pracující o 30000kč. Nevím jak vám ale mě se nelíbí že mě stát bez mého souhlasu zadlužil za 15let na nějakých 200000kč.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 4/4

4

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Oldřich Bajer

podnikatel, zakladatel NetCentrum

Jiří Paroubek

politik

Oldřich Bajer
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Jiří Paroubek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services