Diskuze: Hypotéky 2009: dostat úvěr bude umění
Finanční krize letos docela výrazně zamíchala hypotečním trhem. Podívejte se, co se dělo s hypotékami v roce 2008 a přečtěte si, co se dá čekat v roce 2009. Výhled není podle expertů příliš růžový.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)
19. 1. 2009 12:17 | Jan
chtěl bych požádat o radu. Plánujeme s přítelkyní koupit pozemek, na který si kromě vlastních prostředků budeme muset vypůjčit cca 800 000. Mám v plánu zvolit hypotéku s možností "turbo" splátek kdykoliv, vzít úvěr cca na 10 - 12 let a splatit tak za 6 - 7 když vše půjde dobře, kdyby byly problémy s prací apod., tak využít klasickou výši splátky a "protáhnout si dobu splácení. Můj dotaz ale směřuje na zajištění úvěru. Je možno využít byt, který momentálně máme v osobním vlastnictví a "čistý" - bez zástavy apod., vypujčit si na něj 800 000,- a ty využít ke koupi stavebního pozemku? Nerad bych totiž vyřizoval úvěr na pozemek ještě před jeho koupí, navíc když v budoucnu (možná ještě před úplným splacením úvěru) bude společně s domem, který na něm bude stát, sloužit jako zástava pro úvěr ze SS.
Lze tedy využít jako zástavu stávající byt v os. vlastnictví a za prostředky koupit pozemek? Děkuji za odpověď.
14. 1. 2009 14:06 | Věra Tůmová
14. 1. 2009 12:28 | DUCHAC PETR