Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Koupený mobil který po pár dnech přestal
Poradna > Spotřebitelská poradna
Otázka: Dobrý den, před pár dny jsem koupil mobil přes inzerát.. Mobil na místě fungoval tak jsem zaplatil dohodnutou částku a mobil si převzal. Ale po pár dnech přestal fungovat displej. Nebyla to zrovna malá... více
22. 9. 2020 8:12 | Jan
Platba mobilem nic neřeší. U pokladny mám v ruce několik tašek, sotva stíhám ukládat do nich nákup. Také musím dávat pozor, abych tam něco nezapomněl. Vytahovat mobil v takové situaci je nepraktické. Pokud mobil spadne může se rozbít displej nebo i záda, jsou-li ze skla. Když spadne karta, nic se jí nestane. Také lépe projde malými okénky v plexisklu, protože je menší. Krom toho karta v mobilu je sama o sobě riziko i kvůli mallwaru, který se do aplikací pravidelně dostává i přes kontroly Googlu. Časté zadávání PINu je zlo, za které může loňská směrnice EU. Je to otravné a v době koronaviru i škodlivé. Bezpečnosti karet by spíše prospělo, kdyby banky nedovolily přečerpat účet. Ony místo toho vychytrale čekají na chybu uživatele aby majiteli napálily sankční úroky. Sektorovou daň na ně.