Vraždí muži s vousy, ne ženy v burkinách

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 19. 8. 2016 | 44 komentářů
Zákaz celotělových plavek je pokrytecký a Evropu paradoxně přibližuje Saúdské Arábii.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 8. 2016 15:16, Dale

Opravdu Vám ta odlišnost tak vadí? Jak typická česká vlastnost. Hlavně uniformní stádo...a máničky/pankáče/dredaře oholit a seřezat pendrekem.
To už jsme tu měli. Kolika muslimek jste ze zeptal jestli jsou v životě nešťastné. Jestli jim nechybí ten stres moderní evropské ženy.
Že se mohou věnovat tomu, čemu byli přírodou určeny, tedy výchovou potomků.
Že mají víc dětí, protože na ně mají čas, že jejich děti nemusí vstávat v 6 ráno, aby je matka stihla rozvést do jeslí, školek a dalších předškolních institucí, kde stát vychovává své poslušné stádo.
Že si nemusí ničit tělo nesmyslnými dietami, aby měly postavu kterou diktuje společenská poptávka, že nemusí sledovat co in/out a měnik každý rok svůj šatník, že se nehoní za kariérou a mamon není jejich bůh?
Svoboda je o právu volby a toleranci. Burkiny nikoho neomezují, tedy pokud nemyslíme na práva voajérů a jiných "šmíráků".
Určitě budou zaměstnání, které budou zahalené ženy diskvalifikovat, tady ať stát, ve chvíli, kdy to má reálné opodstatnění (zdravotnické, hygienické důvody) nařídí "dress code".
Pak bude na jejich svobodné volbě, zda se podřídí, nebo vyloučí. A nemyslím, že těch situací bude tolik, že by jim to znemožňovalo společenské uplatnění.
Tak moc se snažíme utvrdit v tom, že společenské zřízení ve kterém žijeme, je to nejlepší možné, až ztrácíme schopnost dívat se na věci realisticky.
Zákaz burkin je jen gestem naštvaného dítěte, které se chce nějak pomstít za spáchané příkoří, podporuje a prohlubuje vzájemnou nesnášenlivost a eskalaci násilí.
Nevyřeší to vůbec nic, jen se "přileje olej do ohně". Diskriminace, ať pozitivní, nebo negativní, je stále formou "politického nasílí" páchané vůči části společnosti, ať už se jedná o minoritu nebo majoritu.
Nejsem žádný sluníčkář, migranty nevítám a myslím, že EU celou situaci hrubě podcenila a nezvládla. Teď hledá jak z toho ven a rozhoduje se už jen mezi variantami "špatné" a "horší".
Za dnešní situaci máme všichni máslo na hlavě, ať je to EU, Rusko, USA. Zákaz burkin (šátků a kdoví čeho ještě) nás nikam neposune, terorismus nevyřeší, jen prohloubí stávající příkopy.
Islám nevymažeme, na světě žijí miliardy muslimů, to je prostý fakt.
To je vyvraždíme? Evropa bez muslimů je jen hnědá pohádka bez řešení. Miliony muslimů tady již jsou a jsou legálními občany svých zemí.
Braňme svoje hodnoty, nastavme "pravidla". Stále máme, a dlouho budeme mít většinu, ale nědělejme kroky ve stylu "to máte za to!", které situaci pouze zhoršují.
Nebuďme tupým, nemyslícím stádem, kterým populisté nabízejí "jednoduchá" řešení. Protože není jednoduchých řešení, věci nejsou čenobílé, byť pro spoustu lidí je jednodušší příjmat pouze "své" pravdy, bez toho
aby museli nad věcmi přemýšlet a vytvářet si vlasní názor. Pak jsme jen loutkami v rukou politiků/populistů, kteří vytvářením pseudoproblémů, odvádějí pozornost od problémů, které se nás reálně dotýkají, a my pak
uděláme, to, o co jim jde hlavně, zvolíme je znovu...
Hezký víkend

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 44 komentářů)

19. 8. 2016 7:30 | PEPA

prosím o vysvětlení toho vašeho hlasu rozumu děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 8. 2016 6:41 | MoB

Souhlasím. Ano, hlas rozumu je v menšině, ale musí být slyšet. Zvláště dnes, kdy se hlupáci přehánějí v radikálnosti svých "řešení"... Obávám se, že jsme na velmi špatném kurzu.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 8. 2016 2:49 | josef

Pane Kašpárku, je to nechutné vydělávat si provokováním lidí. Nejste tak blbý, víte přesně o co jde, jen si prostě psaním článků potřebujete vydělat nějakou kačku. Tak zkuste třeba nějaké veřejné práce, prý už za ně někde platí. Určitě budete pro svět užitečnější.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 8. 2016 1:37 | jezevec

pan kašpárek opět za kašpara? zahalování žen není atributem islámu, ale atributem islámského fanatismu. nebo jestli máte nějakou verzi koránu, která popisuje burku a burkiny - dejte prosím odkaz, rád se dovzdělám. představte si, že nějaký katolík v praze vleze se samopalem do synagogy, a s řevem "pochválen buď pán ježíš kristus" tam povraždí sto lidí. druhý den si mírumilovný pan kašpárek vezme dvoumetrový katolický kříž, a půjde se do té synagogy svobodně projít. TOHLE jsou burkiny v cannes. takže zákaz burkin zajisté není zákazem koupání fanatických (či porobených) muslimek, stejně jako zákaz nošení burek na veřejnosti není pro ně zákazem chodit venku po ulici - ale jasný vzkaz - svůj fanatismus si exploatujte u sebe doma, a tady si ten hadr z huby sundejte, nám to tady teď vadí. je dost krásných svobodných a bohatých zemí, kde svým úborem nebudete provokovat. protože o nic jiného než o provokaci nejde. a kdo má zapotřebí provokovat provazem v domě oběšencově, nemůže se divit, dostane-li přes dršku.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Lubomír Stoklásek

podnikatel, Agrostroj Pelhřimov

Jiřina Nepalová

podnikatelka, Renomia

Lubomír Stoklásek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiřina Nepalová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services