Řízená invaze dětí

Jak jde o děti v restauracích a kavárnách, předsudky najednou nevadí ani leckterým bojovníkům proti rasismu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 1. 2016 12:54, Teddy

Kdysi se mi líbil názor jednoho Rakušana: "Když jdu na procházku se psem, tak se občas stavím v nějaké hospůdce na pivo. Pokud narazím na hospodu, kam nesmím se psem, tak tam příště nejdu ani sám."

+477
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 9. 2016 1:41, Jaroslav

A kam mají chodit rodiče s dětma, když nemají hlídání, chytráci?

-43
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 65 komentářů)

8. 1. 2016 9:27 | kodiak medvěd

Do kaváren chodím, ne tolik jako autor, ale zkušenosti mám podobné jako on. Pokud mě něco ruší, je to buď z neznámých důvodů v kavárně hrající rádio (zvěrstvo, které naštěstí není v kavárnách tak běžné jako v restauracích) nebo hlasitý důležitý hlupák rozprávějící svá moudra na celou kavárnu. Marně vzpomínám, kdy naposledy to byly řvoucí děti, nejspíš nikdy.
Problém je spíš v tom, že děti mnoha lidem vadí celkově. Prostě jim nepasují do života. Někomu se ani nehodí do bytu. Když se na návštěvě známých v jejich novém 120 metrovém bytě moje žena zeptala, jestli poté, co si pořídili nové bydlení, neplánují také děti, dostalo se nám odpovědi v podobě udiveného dotazu, kam že by je asi dali. Opravdu, ten velký a drahý byt byl vhodný snad ke všemu, jen ne k tomu, aby tam byly děti. Viděl jsem i člověka, který si rozmyslel koupi bytu, ze kterého byl nejprve ohromně nadšený, protože zjistil, že sousedi v domě mají děti. Podotýkám, že nešlo o nějakou řvoucí snědou rodinu s deseti potomky, ale o normální spořádanou rodinu s dvěma úplně normálními dětmi. I to může být pro někoho důvod.
Averze k dětem je v nezanedbatelné části společnosti čím dál výraznější. Nejen nechuť děti mít a vychovávat, ale i se s nimi jen setkávat. Trochu mi to připomíná vztah k postiženým za socialismu – tváříme se, že nejsou a nechceme je hlavně nikde potkávat. Než dítě, tak raději gaučového psíka, sem tam poslat pár korun na charitu, nebo, když chci být hodně cool, adoptovat si nadálku (na co největší dálku, pro jistotu) dítko z nějaké chudičké země třetího světa a vést moudré hovory o tom, že sice ty uprchlíky dvakrát nemusím, ale co dělat, stejně sem někdo bude muset přijít, když se už léta potýkáme s úbytkem obyvatelstva.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 1. 2016 8:59 | Tereza

Do kaváren i restaurací s dětmi, čerstvými školáky, chodím. Občas. A ne vždy dodrží všechna pravidla. Ale jak jinak se mají naučit, jak se v restauraci chovat? Kdybych čekala na to, až jim bude 15, bude na výchovu trochu pozdě... Jinak si myslím, že u trochu větších dětí se už mohou slušně ohradit i sami dospělí. Šlape vám dítě po botě v tramvaji, slušně mu to řekněte. Zdá se vám příliš hlasité? Požádejte ho, ať se ztiší. Tak byste to udělali i u dospělého. Dítě toho většinou hned nechá. Je to určitě lepší, než vrhat vzteklé pohledy po jeho rodičích a syčet něco o spratcích :)
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 1. 2016 8:21 | Bouček Antonín

Já myslím, že největší problém některých podniků je, že tam chodí lidi (viz hospoda Na mýtince). Pokud je cílem co nejvíce se odlišit od McDonald´s (které na přilákání dětí a tím i rodičů s věčně otevřenými peněženkami staví svou obchodní strategii), pak toto je správná cesta vpřed. Tržby kapánek klesnou, s nimi i možné zisky, ale to není předmětem tohoto dotazníku.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 1. 2016 8:12 | HonzaV

Ono taky máte "děti" a "děti". Do kavárny nepatří řvoucí mimina či spratci, kteří neposedí a neumějí se chovat, stejně jako opilci obtěžující ostatní. Pokud někdo vyvede šestiletou dámu na dortík, vadí mi to stejně málo jako když do sebe melancholik na baru klopí sedmého panáka a něco si pro sebe mumlá. Ale jak psáno výše, pravidla určuje kavárník. Chytřejší z nich to řeší instalací "stavebně oddělených prostor pro děti" :) jako např. v záběhlickém Hamrsportu, kde jsem koukal že vznikla separátní kavárna s dětskou hernou, zcela mimo prostor kavárny s jídelnou (kde se děti pletly pod nohy zákazníkům nesoucím plné tácy jídla). Takže - nechme to na hostinských a kavárnících, oni si poradí, pokud chtějí naše peníze.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 1. 2016 7:20 | Fredy

No toto?
Řekl bych, dost humorné téma. Ve svobodné společnosti by takový článek sklidil soucit s autorem a jeho duševním zdraví. Jenže pan kašpárek, ale ani ona "divná" kavárnice, nežijí ve svobodné společnosti.
Má-li někdo soukromou kavárnu (soukromá, není veřejnoprávní instituce), tak si může, ve svobodné společnosti, stanovit svá pravidla, koho tam pustí a pro koho to není. Ta pravidla musí být viditelně označená a to ještě před vstupem do objektu. Třeba na dveřích přeškrtnutá postava dítěte, jako třeba podobné označené mobily, cigarety apod. Třeba v USA naprosto normální a nikdo tam nehledá nějaký segregační, či rasistický podtext, či omezování osobní svobody.
No prostě, chce to čas .....
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 4/4

4

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ladislav Blažek

podnikatel, pánské oděvy Blažek

Leoš Novotný

podnikatel, Leo Express

Ladislav Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Leoš Novotný
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services