Příspěvek na bydlení dostane, i kdo ho nepotřebuje. Brát, nebo okrádat rodinu?

„Jak zařídit sobě, dětem, rodičům a dalším příbuzným 3178 Kč měsíčně jako příspěvek na bydlení (který už vaši sousedé se stejným příjmem potichu pobírají).“

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 1. 2016 18:03, alexandra

ja cikán jsem !!!!! a poctivě pracuju od 19 let!!! nikdy jsem nebyla na urádu práce a ani jsem nepobírala zadne prispevky!!!!!za to vy češi ste asi svatí ne?samej bezdak ochlasta a spí to na lavičkach ...ale jsou to češi ze joo..to se nepočítá ptz i kdyz smrdej na hony daleko kolikrát okradou í díte to je v pořádku..ptz jsou bílý..nikoho se nezastávám ale i češi kteří t nepotřebujou toho pěkně využívaj ale to uz nikdo nevidí přece jsou bilý!!kdyz vas to tak sere tak si bezte o ty drobný zazadat a nezavidte sousedum co bydlí pres plot!//boze..

Zobrazit celé vlákno

+143
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 7. 2016 10:23, Jana

Dobry den chci se zeptat,pobirala jsem na up prspevek na bydleni a na socialce doplatek+hmot.nouzy.Jsem Matka samozivitelka.Ted jsem si vyrizovala opet jednou za 3mesice bydleni a bylo mi zamitnuto ,duvod spatna najemni smlouva na podnajem nevyplaci..Tak chc vedet jestli socialka vyplaci na najemni smlouvu nebo kdo mi vyplati tuhle davku na bydleni?Jedna se cca o 7450kc prispevek na bydleni ktery mi byl zamitnut tak nevim co delat a kam se obratit kdyz nebudu mit na zaplaceni najmu .Dekuji

-11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 70 komentářů)

10. 9. 2015 13:01 | Gabriel P.

Ahoj, eďo, návod to skutečně není. Se třemi roky nemáš pravdu, čerpání je omezené na sedm roků. O žádných tvrdých podmínkách nevím, respektive nejsou. Když to zjednoduším, nepříliš ale, potřebuješ trvalé bydliště, a aby tvoje prokazatelné náklady na bydlení v něm přesáhly třetinu příjmů. (A mimochodem čtenost článku je slušná, tož ty blbosti někdo čte.) Tvé práci proti NWO čest.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2015 12:55 | eďa

To by ty blbosti, musel někdo číst a pak ani nejsou návodem jen obecnou informací. Zkuste požádat o příspěvek sám a přesvědčíte se, že nesplňujete dost tvrdé podmínky čerpání a co se už vůbec neví, že čerpání je časově omezeno lhůtou do 36 měsíců a co dál ?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2015 12:49 | josef

Tak to sorry, ale regulovane najemne se deregulovalo postupne a to az do roku 2012. Ani Klaus nemel odvahu na deregulaci najemneho.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2015 10:59 | Frenky

Mě se příspěvky líbí. Ne že bych je používal, ale respektuji to, že za socialismu to jinak nejde.
Když už příspěvek mna bydlení, tak by stálo za úvahu dát příspěvek na úklid. Tím by se zlegalizovala práce služebných a zároveň snížila nezaměstnanost. Pak bych otevřel debatu nad tématem "příspěvek" pro bohaté. Příspěvek pro chudé už mámě, tak, kvůli obavě z diskriminace, bych totéž zavedl i pro bohaté. Oni by si pro stejně nechodili, ale bylo by to sluníčkově fér.
No a pak už by byl na řadě příspěvek na rozum. Myšleno tak, že kdo má IQ nižší, než třeba 100, tak by dostával dorovnávací dotaci. On přece nemůže za to, že je blbý jak tágo.
A v neposlední řadě dotaci na výšku postavy. Kdo je menší, než 150 cm, tak by mu to stát dorovnával. Jednak musí dělat více kroků, než ten vyšší a tím se více unaví. Námitky že menší člověk má menší potřebu, co se týče oděvů a obleků a že může kupovat na dětském, neberu. Dětské oblečení je mnohdy dražší, než pro dospělé.
Kdyby někdo navrhoval dotaci na malé pindíky, tak bych s tím počkal, až co zbude v Babišově tresoru ..... :)
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2015 10:06 | jezevec

taky bych měl nárok na příspěvek na bydlení a taky bych si pro něj nešel. ani pro přídavky na děti. jinak příspěvek na bydlení by býval byl měl smysl před dvaceti lety, kdyby se tak jako ve východním německu ze-dne-na-den deregulovalo nájemné, a kdo si to nemohl dovolit dostal příspěvek. čtvrt století po pádu doby temna je (nejen) příspěvek na bydlení jen tahačka na peníze pro vyžírky kdo si to umí zařídit. nemyslím že existuje důvod, aby v civilizované zemi někdo bydlel nad poměry za cizí peníze.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2015 8:45 | pavel

Asi bych nárok měl.Ale žiji na vsi a hanbou bych se propadl.Pokud by se žádalo třeba na okrese,kde mě nikdo nezná ,tak možná.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2015 8:27 | Gabriel P.

Nemám strach, počet příjemců se řádově (mimochodem to by bylo ze stovek tisíc na miliony) nezvedal ani po článcích v Blesku, jehož síla je při veškeré neskromnosti, které jsem schopen, přece jenom větší. Počet příjemců dávky kolísá, rozdíly jsou v desítkách tisíc měsíčně. Trend je ve výsledku přesto viděitelně stoupavý, ale stoupavý pomalu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2015 7:46 | Alois

Je jisté , že bez příspěvku by to v demokratické společnosti nešlo, je však otázkou, pro koho a kolik poskytnout. V naší(demokratické společnosti?Zeman,Sobotka,a spol)se daří určité skupině vyžírků, kteří našli způsob, jak žít svobodně, rozmnožovat se a vysávat společnost, aniž by se jakýmkoliv způsobem zapojili.Bráníme se příjmout komunitu lidí daleko vzdělanější a kultivovanější,která by mohla mít pro naši společnost přínos, než tu, kterou máme přisátou ve střevech a pečujeme o ni.Bohužel demokracie se této zemi vzdálila hodně daleko.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2015 6:56 | štupl

a proto pojďme všichni, zažádejme si o něho. třeba když náklady stoupnou na ještě neúnosnější mez s tím někdo něco začne konečně dělat.(ne že bych tomu věřil)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2015 2:20 | Mirek

Nechci být zlým prorokem, ale teď , když jste zveřejnil postup "jak na to " i tady ...
Asi se ten počet příspěvku na bydlení za rok 2015 zase řádově zvedne :o( a když už naši zákonodárci do toho "tvrdě a nekompromisně zasáhnou / volby se blíží / " tak bych vůbec nechtěl být v kůži toho, kdo ten příspěvek skutečně potřebuje .
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 4/4

4

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Lubomír Lízal

ekonom

Pavel Kohout

ekonom

Lubomír Lízal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Kohout
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services