Interaktivní grafiky
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích
Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
David Ondráčka
ředitel Transparency International
Vladimír Železný
podnikatel a politik
0,00 %
z 1 duelů
100,00 %
z 1 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Roman Vaněk: Daňčí na kančím už neletí
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
8. 8. 2015 11:21, Veterán
U surovin mě zajímá poměr kvalita/cena.
U jídla pak rozlišuji jestli mi chutná - nechutná a zda je to zdravotně nezávadné.
Skutečně mě nevzrušují názory kuchařů typu máte jíst kombinaci tamtoho s tímhle a nejezte kombinaci onoho s támhletím.
Mám rád třeba rohlík s kvalitním kečupem a jestli z toho kuchaři dostávají pupínky mě nezajímá. Ano, umí vykouzlit báječná jídla, která mi chutnají, ale je to moje rozhodnutí, že si je objednám.
Dneska už máme poradce na správné víno, pivo, kávu, nedávno jsem narazil i na poradce na správnou vodu, ale raději budu za burana co si sám vybere co mu chutná, než za člověka, který se po doporučeném víně otřese hnusem, ale souhlasí s tím, že se k němu musí propít, aby pochopil jeho kvalitu.
A co se týče elektronické regulace tržeb, pán by si měl uvědomit, že absolutní většina lidí si nemůže dovolit utratit denně za oběd několik set i tisíců korun, takže chodí na levné jídlo do levné hospody. Jestli tam budou nuceni zdražit, dotkne se to i luxusních restaurací, protože třeba lidé, kteří si jednou za měsíc vyšli na lepší jídlo si vyjdou třeba jednou za dva měsíce, případně vůbec.
A o zvyšování příjmů státu by se mělo jednat tehdy, až se ucpou díry, kterýma tento stát peníze zbytečně vyhazuje.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)
8. 8. 2015 11:21 | Veterán
8. 8. 2015 10:00
8. 8. 2015 7:34 | Lloyd