Portfolio strukturovaných produktů od ICM: Další z pohádek o snadném výdělku

Klasické pohádky staví na relativně malé skupině motivů, které se opakují po celém světě. Kouzlo je v tom, že tyto motivy a jejich obměny dovolují nekonečné množství kombinací. A s pohádkami o snadné cestě k bohatství je to stejné.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 7. 2015 23:51, Martin536

Nevidim ze by Martin V. nekde psal ze je v tom nevinne. Pise pouze ze byl zlakan na zaklade lzivych udaju. O tom ze poradci ES nepomryte lzou sem se presvedcil mnohokrat. Memu kolegovi prave sebral exekutor nemovitost kterou chytre a bez riziKa pres ES investoval a o vetsinu penez prisel. Ano je to hlupak nicmene lide jako vy co podobne praktiky schvaluji jsou spinou.

Zobrazit celé vlákno

+49
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 7. 2015 8:12, Adam

jak řikám. Tenhle Martin V. bude asi dobrej blázen. Kdo tě platí za tuhle aktivitu?

-24
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 119 komentářů)

7. 1. 2015 9:00 | Martin V

Milý Tomáši,
tak tedy jako pro hlupáka či malého kluka:
Již na začátku jsem napsal, že jsem do ICM vstoupil v červnu 2012 a tedy je tomu právě 2,5 roku. To znamená, že za vedení účtu jsem zaplatil celkem cca 5.000,- EUR - věřím, že to sedí i ve vašich kalkulacích...

Nyní k propočtům, kde nastávají neustále nepřesnosti
A) "Superhrubý výnos" /pouze kupony/ byl tedy pod dvou a půl letech cca 45.000,- EUR (ještě mi něco přišlo od června v posledním koši)
B) "Hrubý výnos" /kupony - poplatky/ byl cca 21.000,- EUR (mimochodem ty nicotné poplatky, jak píšete, mě stály přes 2.000,- EUR) a jednalo se tedy o průměrný roční výnos necelých 10% (žádný nadstandard oproti fondům Franklin Templeton, které již nyní ani ES nemá k dispozici) - zde nám Tomáši stále počty ještě téměř +/- sedí (menší odchylky toleruji)
a nyní závěrečné počty:
C) Čistý výnos nebo ztráta /kupony - poplatky - hodnota propadlých košů/ a zde můžeme "přičíst" aktuálně MINUS 17.000,- EUR (první koš propadlý po cca půl roce investice - tehdy minus 11.000,- EUR) + aktuálně MINUS 13.000,- EUR (druhý koš, který se rozpadl po cca 1,5 roce - tehdy opět 11.000,-) + nyní rozpadlý koš MINUS 11.000,- EUR.
Celkem tedy suma sumárum čistých "krásných" cca MINUS 20.000,- EUR. Za dobu 2,5 roku a jsme zpět u těch zlámaných zápěstí a sjezdu na Tour de France.
Tak věřím Tomáši, že teď i žáček první třidy pochopí, proč jsem byl již od začátku téměř neustále v MINUSU.
Stačí si přečíst příspěvek, na který stále odkazujete! Myslím, že jsem to popsal již na začátku jasně!
Ano, superhrubý výnos vypadá nádherně (téměř 20% ročně) - mimochodem ten mi pan Drumlic ukazoval na výkresech. Hrubý výnos není sice nijak excelentní, ale i tak je cca 8% p.a. lepších než stavebko. Bohužel, ale podstupuje pro tento výnos klient takové riziko, které je pro takový zisk úplně zbytečné nemyslíte? To by měly dělat i klasické fondy nebo ne?
Klientovi se totiž úplně lehce může stát, že mu propadnou (například tři) koše a z průměrného výnosu má najednou ztrátu jak BRNO.
Snažil jsem se to pro jednodušší pochopení všech zúčastněných co nejvíce ulehčit a věřím, že je již vše jasně pochopitelné!!
Nyní prosím Tomáši o další komentář a můžete přiložit podle libosti další otázku, na kterou jsem dle Vás Michalovi neodpověděl.
Děkuji za skvělou spolupráci při rozklíčování fungování košů ICM a těším se na další skvělou nahrávku při naší diskuzi.
S přáním krásného dne
Icm Martin V Icm.martinv@gmail.com
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 19:56 | Marek Dostál

Pracovníkem České pojišťovny? Jak jste na to přišel? Nejsem. A i kdybych byl, co vy mě máte kádrovat, o čem smím a nesmím mluvit? Na základě čeho si troufáte soudit, čemu rozumím, čemu nerozumím? Jděte se vycpat, vy nádhero anonymní.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 15:43 | Tomáš K.

Můžete mi to prosím jako malému klukovi vysvětlit? Získal jste 43.000Euro, náklady: 6% byl handling (ovšem co vím tak na začátku investice a z celkové investované částky) - tedy 6.000Euro. Dále 25% z kupónů odměna ICM = 10.750Euro. 2% managment fee cca 2.000Euro p.a. Jestli chcete ještě promítat ty maličkosti jako vedení účtu, můžeme, ale jistě to nebude mít moc velký vliv.
Jsem možná úplně hloupý, ale 43.000-6.000-10.750-2.000 je záporné číslo? Mám pocit, že je to přesně 24.250euro + ... to mi málo nepřipadá za rok! Ale asi máte jiný výpočet, když tvrdíte, že jste od začátku nikdy nic nevydělal.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 1. 2015 15:29 | Pozorovatel 2

Tak nyní pro jistotu webmaster včele s Tománkem vypl možnost jakkoli měnit líbivost článků. Demokracie je všude, kde jí chce mít Partners. Jinak vítejte na stránkách finančních KSČM!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 1. 2015 15:05 | Martin V

Dobrý den, Tomáši,
máte pravdu - má příspěvky se možná přiostřují, ale kdokoli čte tuto diskuzi pochopí, že je to z důvodu, že jste mi zatím ani Vy, ani Michal a ani nikdo další neodpověděl na jedinou otázku nebo nevyvrátil fakta, která jsem předložil. Pouze odbíháte od tématu a žádná konstruktivní odpověď..
Přijde mi krajně trapné se stále pokoušet z mé osoby dělat Fantomase nebo kohokoli ze společnosti Partners! Jak jsem již psal, zeptejte se klidně v ES (ředitel Novák z Prahy), pan Krauthaufer nebo v ICM (pan Vincent nebo pan Drumlic) a zjistíte, že všichni výše zmínění mě znají!
Vám bych rád doporučil pečlivě číst, než mě budete opět atakovat... Psal jsem o tom, že jsem získal z košů na kuponech cca 43.000,- EUR (za celou dobu trvání investice v koších ICM) a dále jsem přiložil seznam nákladů - 6% handling, 25% z výše kuponů (tedy z těch cca 43.000,-), 2% ročně z objemu a další náklady třetích stran.... Myslím si, že se o žádný rozpor nejedná. Jelikož v součtu to dává MINUS. Stačí pouze lépe číst pane Tomáši!
V případě, že jsem na nějakou otázku pana Michala podle Vás neodpověděl, prosím napište mi ji a já velice rád odpovím. Myslím, že v mém předchozím příspěvku jsem zodpověděl dost z jeho vyhýbavých otázek. Nemám však problém odpovědět na jakékoli konkrétní dotazy. Škoda, že Michal nebo Vy nejste schopni konstruktivně odpovědět na ty moje :-(
Děkuji za další reakci
Icm Martin V
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 13:50 | Pozorovatel 2

Marek Dostál je pracovníkem České Pojištovny. Nedivím se proto, že je zcela mimo tuto debatu. Přeji mnoho úspěchů pane Dostále v prodeji pojistek a když dovolíte - nechte debatu na lidech, kteří alespoň ví, co to strukturovaný dluhopis je! Plně souhlasím s mým bratrem Pozorovatel 1 a celkově s panem Tomášem K. Nejsem ani klient ES, ani Partners. Mam podobné produkty sice s nižším výnosem, ale s podobnou strukturou a nabídku ES trprve zvažuji. Tak honem honem klucí, pojďte mi to vysvětlit - čekám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 13:36 | Tomas K.

Martine V. evidentne jste se minul povolanim - mel jste byt spisovatel! Ale nez zacnete neco psat, doporucuji se naucit po sobe cist. Bod 4 je zcela v rozporu s vasi prvni reakci, kde jste psal o vynosu 37tis Euro. Kazdym prispevkem vice a vice pritvrzujete, coz svedci o tom, ze zde mame skutecne zastupce Partners. Tipuji Aleska, alias pana boha s ksichtem Otika z Vesnicko ma strediskova (jen bez rohliku). Ale kdyby presto chtel znovu pan Martin V. neco skvostne utocneho napsat, zkuste kontruktivne odpovedet na otazky Michala, ktere se me osobne nejvice libili (to je to, po cem tu stale volate ne?). A zcela nakonec. Ja jsem klient ES, hrde se k tomu hlasim, jsem velmi spokojeny, jsem plne informovany - asi jsem lepe poslouchal a nejsem klient primo Michala!!! Budto tedy je to jako vzdy o lidech nebo si pan Martin V. resp. Alesek vymyslel za ucelem bodu, ktere tu popisuje Pozorovatel!!!!!!!!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 1. 2015 10:57 | Gabriel Pleska

Tohle bylo slabší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 10:44 | Martin V

Dobrý den, Pozorovateli,
můžu Vás poprosit o vedení diskuze o produktu ICM? Nejsem klientem společnosti Partners a tyto žabomyší války myslím nikoho moc nezajímají!! Jsem přesvědčen, že v každé společnosti ať už Partners nebo ES jsou kvalitní poradci a také Ti nekvalitní - tímto bych téma ukončil a věnoval se raději tématu diskuze.
Mimochodem to klikání na příspěvky od příznivců ES, mě také velice pobavuje. Zřejmě si pánové myslí, že tím dosáhnou zlepšení výkonnosti košů a nebo zabrání propadnutí dalších... :-D
Martin V
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 10:25 | Pozorovatel

Odpověď hodná člověka, který celý den jen kontroluje počítadla u příspěvků a o finančním poradenství nemá ani páru. Jen je rád, že mu za to nulování Partners platí. :-)
Gabriel Pleska - Vystudoval český jazyk a literaturu. Pracoval v literárním časopise a na tiskovém oddělení České pošty, později na volné noze jako korektor a editor. Píše recenze na knížky pro děti a texty pro svoji rockovou skupinu.
Však má od nich zcela jistě stavebko, investičko, jasně že to lepší, to novější, zrovna mu ho předělali a taky ještě penzijko, nejlépe druhý pilíř. Jo a jestli mu něco ještě zbylo, tak posílá peníze do nějakého toho světového podílového fondu, který spravuje Partners s minimálními poplatky a maximálním zhodnocením, ale to jen, pokud mu něco zbývá, což pochybuji. Protože má těch stavebek určitě víc, když je to tááák výhodné. :-)
Zhodnocení toho všeho mu sice nepokryje inflaci, poplatky jsou šikovně skryté, ale koho zajímá inflace a poplatky o tom se s klienty u Partners přeci nemluví a poradenství je přeci zadarmo. :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 10:14 | Marek Dostál

Dobrý den Michale, tady nám to žije. Tak už trestáte, když jste tu v debatě dostal indicie? Pošlete nám fotky těch pruhovaných zadků? Budu sem teď pár dní chodit, abyste na mě nemusel čekat tak dlouho.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2015 9:48 | Gabriel Pleska

Gratulujeme obzvláště lstivému žáku základní školy.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 1. 2015 9:42 | Pozorovatel

Aha, tak konečně.
Musel jste přiznat, jak primitivní a velice snadno zmanipulovatelný systém klikání tady máte. Všechna ta kliknutí jsou naprosto k ničemu a mají nulovou vypovídající hodnotu. V posledních dnech jste vynulovali počítadla u většiny článků pana Aleše Tůmy a Martina Tománka.
Proč? Protože ten Váš systém přelstí i žák speciální školy.
A víte jak jsem na to přišel já? Bylo mi prostě podezřelé, že by takhle klikala většina čtenářů. A co jsem zjistil? Neklikala. :-)
Proč to tak asi máte? Právě proto, aby jste mohli vy ale hlavně autoři článků ve vlastním zájmu vytáhnout do popředí komentář, který jim vyhovuje a naopak nechali zapadnout komentář, který pro ně není vhodný.
Proč nemáte systém, který něco takového nedovolí? Leností webmastera to nebude. :-)
Celý tento web je jen o manipulaci s laickou veřejností, která si má naivně myslet, že se zde dozví relevantní nezávislé informace, ale dozví se zde tak maximálně to, co Partners potřebuje. A co není Partners, je špatně. Partners je přeci nejlepší a dokonalá poradenská firma, která lidem radí úplně zadarmo, vždy má při poradenském rozhovoru namysli na prvním místě zájem klienta, nikoliv vlastní provize, nikdy nedělá žádnou chybu, všichni její poradci jsou prostě bez chyby, všichni její klienti mají super produkty s minimální nákladovostí, rizikem a maximální výnosem a nikdo není nespokojen a vlastně je to taková charita. :-)
Ne, tak to není, jen ostatní firmy nejsou tak podlé, aby neustále v čele s panem Alešem Tůmou a Martinem Tománkem pomlouvali všechny kolem sebe a dodali tak sobě pocitu důležitosti.
Takhle se dnes vede konkurenční boj a takhle se dnes dělá byznys.
Tedy alespoň v Partners.
A stejně, jak se manipuluje s názorem lidí tady, stejně se manipuluje s potenciálními klienty při poradenství a prodeji.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 1. 2015 21:47 | Gabriel Pleska

Milý Pozorovateli, doporučujete sledovat diskuze na Peníze.cz, aby se člověk dozvěděl, jak to tu chodí. Zřejmě zdejší diskuze ve skutečnosti sám příliš nesledujete. Jinak byste věděl, že se u nás nemaže. Tedy s výjimkou takových příspěvků, kde se jiným sprostě klne, vyhrožuje smrtí, šíří nenávist. Pokud jde o naklikávání plusů a minusů – těch sto třicet plusek u vašeho příspěvku ukazuje, že v tom umíte chodit právě vy :))
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 1. 2015 18:34 | Martin V

Pánové Michale a Tomáši,
dovolím si nyní reagovat na Vaše "útoky" a zkusím také reagovat na další informace, které jste uvedli v posledních příspěvcích:
1) pane Michale jsem přesvědčen, že o produktu, který zde řešíme víte pouze to, co Vám řekli pánové od ES a ICM a to je doopravdy velice málo - sám jsem se o tom za poslední rok přesvědčil! Vaše profesní neznalost se plně ukázala posledním příspěvkem, kde se mi snažíte vysvětlit cosi o horizontu investice (stejně jako pánové Vincent a Drumlic z ICM). Vaší terminologií Michale: Když mám zlámaná obě zápěstí a čeká mě na Tour de France těžký sjezd, tak také asi raději zvolím sesednutí z kola nebo pokud mám zápal plic a nemohu dýchat, tak asi také nenastoupím do další fáze zápasu - nemyslíte? :-) jinak řečeno, to co mi radíte mi zní stejně jako od mého finančního poradce v roce 2008 (právě od předchůdce majitele webu :-D), který mi také tvrdil cosi o horizontu a poté následoval propad o více jak 50%. Horizont není vše pokud neodpovídá produkt!!!
2) Bráním se zde, jelikož před 2,5 lety jsem neměl žádné znalosti produktu a věřil jsem, že společnost ES působící na trhu více jak dvacet let, bude mít natolik kvalitní produkty, že se mohu svěřit do její péče s důvěrou... Vidíte a po dvou letech jsem byl nucen začít studovat věci, které jsem vůbec neměl v plánu. Našel jsem i privátního poradce, který mi dokázal strukturu těchto produktů vysvětlit a tak nyní mohu mluvit i k dalším klientům z pozice rádce... Vyzkoušel jsem si totiž vše na vlastní kůži a investiční kurzy mě díky produktům ES stály doopravdy značné peníze :-(
3) Je zajímavé, že jak VY, Vaši klienti, tak i ředitel ES pan Novák (kterému jsem byl přidělen) máte pouze kvalitní koše a oproti tomu já nebo klienti, kteří se mi ozvali, mají koše, které propadají! Pan Novák (mimochodem možná ještě méně znalý než VY a přitom na pozici ředitele ES) mi na nabídku výměny portfolií nepřistoupil a dokonce mi chtěl raději ukázat portfolio cizího klienta místo toho svého... Co Vy pánové?
4) Michale můj kapitál u ICM snad nikdy nerostl, jelikož jsem to štěstí, že se mi rozpadl koš hned z první várky... Takže ANO, já měl shnilá jablka vždy, jen jsem o tom dlouhou dobu nevěděl a myslím, že většina klientů neví. A také ne vždy mi tato shnilá jablka zkazila košík natolik, abych ho musel vyhodit do koše... Každopádně a volatilitě akcií v portfoliu, jejich rizikovosti atd. jsem prostě a jednoduše informován nebyl a to je fakt!
5) Michale opět a jako všichni lžete! Proč jsem podepisoval plnou moc k informovanosti ES, když mi tvrdíte, že nemáte VY a tvrdí mi to i majitelé ES, informace o portfoliu klienta??? Jaký je k tomu důvod? Vyhýbáte se tak poradenství nebo proč tato rétorika?
6) Michale dostat peníze z košů zpět není tak jednoduché, jelikož dokud koš běží (a většinou je částečně v mínusu a můžu se jen modlit, aby nepropadl pod 50%) tak získávám pouze aktuální hodnotu a tudíž opět realizuji ztrátu - zapeklitý koloběh, co říkáte? Naštěstí již mi nemá co propadnout a peníze (již převedeny) a dvě akcie a jedno ETF k tomu jako dárek si nyní převádím mimo ICM. Ještě abych platil 2% z objemu rozpadlých košů :-D
7) Tomáši máte pravdu, vše má svojí cestu, ale využiji opět Vaší metafory: Problém je v tom, když si koupíte u českého zaměstnance rakouského cestovky drahý zájezd od lichtenštejnské společnosti s příslibem azurového počasí, průhledného moře a dalších exkluzivit a poté přijedete na dovolenou, kde máte první den azuro, ale k moři Vás už raději nevezmou a další dny už ani to azuro nemáte! Nikdo neví, co se divíte, jelikož přesně takhle Vám to ten zaměstnanec v ČR "tipoval" a v Lichtenštejnsku počítali, že čekáte moře s příbojem a počasí s možností dešťů. Ten Čech ani nemůže vědět, jak je v dané destinaci, protože tam nikdy nebyl, ale stále Vám bude i po návratu tvrdit, že je tam azuro a krásné moře... A myslím, že právě v tomto případě i v ČR existují nástroje, kde se nespokojený klient může domoci svého práva a většinou velice rád o své zkušenosti napíše na diskuze - nemyslíte? No a samozřejmě i poté budou další klienti, kteří uvěří krásným řečem a pojedou na dovolenou a na negativní recenze nedají...
8) Prosím pozorovatele ať založí kdekoli dle vlastní libosti diskuzi o ICM a já velice rád budu pokračovat tam... Pokud všechny z ES děsí, že tento web patří společnosti Partners, tak se mohu přesunout se svou kritikou jinam
Pokud jsem na cokoli zapomněl, tak se ještě vyjádřím k dalším věcem. Mimochodem jak Michal, tak Tomáš mě napadá, že "melu" pořád to samé, ale to jen proto, že jsem se stále nedočkal odpovědí!!!
Děkuji za další přínosný příspěvek do diskuze.
Icm Martin V Icm.martinv@gmail.com
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 1. 2015 16:43 | Pozorovatel

Mě vážně baví pozorovat, jak si tady pan Martin Tománek, nebo jeho nohsledi upravují kliknutí na "Líbí/Nelíbí" podle libosti tak, aby to vypadalo, jak jsou jeho články a komentáře pod nimi zajímavé, pravdivé a hlavně oblíbené. Přitom je podobně jako pan Aleš Tůma jen zaměřen na taktiku POMLUVÍME KONKURENCI!!! Doporučuji sledovat chvíli diskuzi, stačí pár dní a zjistíte, jak to tu chodí. Nejde o to varovat klienty před něčím nekalým, i když se tak články tváří, ale jen a jen o pomluvu. Předpokládám, že tento můj příspěvek bude buď zcela vymazán, nebo mu budou pravidelně vymazávána kliknutí na "Líbí/Nelíbí" tak, aby zapadl v propadlišti dějin. Celá tato diskuze totiž slouží jen k manipulaci laické veřejnosti a snaze vykreslit firmu Partners jako dobrého moudrého strýčka. Opak je pravdou. Tak jako spousta dalších, mám s touto firmou a jejím "poradenstvím" zaměřeným na skrytou provizi, osobní zkušenost a ta rozhodně není pozitivní. Lituji každého, kdo v dobré víře uvěří manipulativním a tendenčním článkům na stránkách peníze.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 1. 2015 9:16 | Tomáš K.

Martine V. nezlobte se, ale Vaše odpovědi mi přijdou strašně naivní a docela trapné. Souhlasím v tomto s Michalem, kterého to asi už přestalo bavit. Stále dokola tu melete o tom, jak je produkt od ICM nevýhodný a sama ES špatná, děláte ze sebe pořád dokola chytráka a na straně druhé ublíženého. Řeknu to takto. Věnujte příště stejnou energii do zjištění, co si vlastně kupujete a jaké to má specifika. Jistě to bude více efektivní, než brečet na hrobě svého rozhodnutí a pokoušet se "přemluvit" ostatní, aby vám potvrdili vaší pravdu! Nejnaivnější ale je, když začnete rozebírat provize - vše má svoji cenu a je to stejné, jako kdybyste si koupil zájezd přes českou cestovku, zájezd by organizovala cestovka z německa, vy jste odletěl na vytouženou dovolenou, prvních pár dní byste si užíval slunce, koupal se v čistém moři a pak přišla prudká dvoudení bouře. Vy byste si sjednal vlastní cestu zpět a pak čekal od české cestovky náhradu škod, k tomu volal všem, co byli na stejné dovolené a upozorňoval na to, že může přijít bouřka, zatímco v letovisku by bylo již opět krásně a ostatní by si celkově dovolenou užili.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 1. 2015 23:56 | m

Dobrý večer Martine,
Nehodlám nahrávat nadále Vaší očividné zálibě ve vytahování jednotlivých vět z kontextu a neustále reagovat v podstatě na to samé a je mi tak trochu líto, že musím volit tuto rétoriku. Tímto asi končí Vaše naděje po věcné argumentaci. Na to, že bych se sem měl opět podívat, jsem byl upozorněn kamarádem a v plánu jsem to skutečně již neměl - především z toho důvodu, že předchozí reakce byly bez relevantní odpovědi (vč. P.Dostála) - což je na těchto webech časté. Není divu - skutečně je tento web přímo finančně poradenské společnosti a těžko tu budou chválit produkty, které neznají nebo nemohou prodávat (ačkoli by velice rádi). Tady se Vám pokloním - Vaše reakce mají alespoň trochu nápaditosti, ikdyž mnohdy zavání po hledání nějakého zastání a satisfakce. A tento můj příspěvek je skutečně na dlouhou dobu poslední (a myslete si či napište následně cokoli). Na relativně dlouhou dobu budu mimo.
Můj postoj se nemění a měnit nebude, už jen proto, že vím o těchto a podobných produktech více než kdokoli tady (především jako klient). Pokoušíte se opakovaně vytahováním vět z kontextu obrátit moje slova, nenápadně mi naznačovat profesní neznalost a sám sebe ubezpečit ve své pravdě. Pokud Vám to takto vyhovuje, prosím ...
Zároveň ale chápu, že tleskat nebudete. 

Nenapsal jsem, že máte pravdu! Pouze, že v řadě věcí jste uváděl pravdivé údaje. To je podstatný rozdíl. Nicméně to, že v produktech ICM jsou zainvestovány více než stamiliony CZK (záměrně neuvádím skutečnou hodnotu) a zpravidla všichni klienti jsou spokojeni, budete měnit marně i přes možnou nespokojenost s nynějším výsledkem u Vás. S úsměvem přecházím informaci o hrnoucích se dalších nespokojených klientech, kteří se Vám hlásí na mailu. Mimochodem ... i já sám mám nemalé prostředky u ICM, takže malinko tuším, o čem je tu řeč. A znovu ano - moji klienti, o kterých mám díky jejich podkladům přehled, jsou všichni spokojeni. Ale je mi jasné, že toto číst nechcete a asi věřit nebudete. Pozor - nemusí mít totiž shodné koše jako vy!

Pravda je totiž taková pane Martine (a tímto odpovídám na Vaše otázky ohledně produktu), že jste si koupil investiční produkt s předpokladem vysokého výnosu, s předem známou nákladovostí, s předem známou rizikovostí (pan Tomáš K. to vystihl perfektně - vy jste podepisoval smlouvy a musel jste přeci vědět, co děláte - obzláště, když tu nyní vystupujete jako zkušený investor - dokonce s chutí radit ostatním) a v neposlední řadě je to produkt s doporučeným investičním horizontem přes 3-4 roky (a tady já vidím kámen Vašeho úrazu). A tedy bavíme se nyní o výsledku (pokud to je pravda) po 2 letech, tedy v poločase utkání, což nemá v principu smysl, ať je výsledek superpozitivní nebo supernegativní (tedy pokud jste poločase neodešel do kabin - to vždy prohrajete kontumačně)! Ano, vyšší výnos = vyšší riziko. A to platí i o jednotlivých koších. Na to studovat moc  dlouho nikdo nemusí.
Dovolím si přeskočit Vaše zavádějící otázky (již jsem na podobné odpovídal jednou) a nechám zdejší čtenáře včetně Vás se zamyslet. Vystupujete jako nespokojený klient a tvrdíte, že jste utrpěl ztrátu v produktu, který jste neznal nebo nechápal a že Vám poradce něco zatajil. Nezbývá než Vám to věřit, držet palce a věřit v nápravu (ovšem nápravu trhem a produktem - nikoli zprostředkovatelem apod.). Je třeba ovšem dodat, že jste svéprávný (předpokládám). Na druhé straně ovšem tvrdíte, že perfektně znáte tento produkt, chcete varovat před vnitřními aktivy, ukazovat volatilitu a poradíte i ostatním. Tomu moc nerozumím. Tak co je pravda? Pokud tedy dnes produktu takto dobře rozumíte, pak mi tedy nedochází, proč jste se o podkladová aktiva a fungování produktu nezajímal v době, kdy Vám chodily (a je třeba uvést, že zřejmě ještě chodí - pokud máte ještě v držení dluhopisy) kupóny a rostl Váš kapitál? To jste se tím nezabýval že? Je to typické - když jde vše podle představ (nebo podle toho, co chcete, aby bylo), vyhráváte každý měsíc pomyslný zápas, je to super a považováno po čase za automatické. Když ne a dojde na případné krátkodobé přerušení šňůry výher, všichni to dělají špatně a hledá se největši viník. A tady jsme zpět u poločasu a délky hrací doby (doporučeného investičního horizontu).
Také jste v době zisku měl ona nahnilá jablka či hrušky, které nyní vyzdvihujete a na které se najednou upřela veškerá pozornost? Odkud emitenti (banky) braly loni, předloni a letos na výplatu kupónů a jakto, že Vám tato z kontextu chápaná "fata morgána" chodila na účet, který jste si mohl kdykoli vybrat? Mimochodem - i po odečtu veškerých nákladů včetně Vámi citovaných. Je jasné, že to emitent nedělá pro svou ztrátu, ale pokud si na toto budete umět odpovědět, pak tato diskuse postrádá smysl. Také je třeba férově dodat, že ani ICM si nebere 1/4 hodnoty kupónu jen tak (a pouze jen tehdy, pokud je kupón vyplacen). Cítíte tedy motivaci a zájem ICM na Vašem zisku? Mohl jste mít evidentně nadstandardní výnos a mohl jste své peníze již kdysi vzít zpět - proč jste to neudělal, když byl tento produkt tak nevýhodný, jak popisujete? Byl jste ochoten podstoupit riziko pro ještě vyšší výnos = to je základ a podstata.
Suma sumárum ... po bitvě každý generál. Bohudík toto není bitva a ještě k tomu není po!
Také přeji mnoho úspěchů v tomto roce a doporučuji vzít investiční horizont jako podstatné doporučení!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 1. 2015 10:21 | Martin V

Dobrý den Michale,
Nedá mi to a opět Vás musím trochu uvést do reality všedních dnů…
Nejprve se pozastavím nad tím, že nesledujete podobné debaty – jen v této máte VY osobně na svědomí 8 ze 40 příspěvků a tudíž 20%. Myslím tedy, že tuto diskuzi sledujete velice podrobně…
Vaše názory se také evidentně postupně mění (jenom dobře) a to od zcela vítězného postoje s přesvědčením, že neexistují klienti, kteří jsou nespokojení a ve ztrátě, až k uznání opačného stavu a také uznání, že mnou zveřejněné informace jsou pravdivé! Což dle mého povede k tomu, že budete tuto diskuzi sledovat dále a to z důvodu, že se zde dočkáte pravdivých informací…
Pane Michale, já nestavím sebe do popředí, ale ruku na srdce – VY osobně máte klienta, který vstoupil do produktů ICM v roce 2012 a přitom mu nepropadly minimálně dva koše a může být spokojený? Ono Vaši klienti jsou spokojeni pravděpodobně pouze prozatím, jelikož v minulém roce propadl koš až před několika dny v prosinci (jednalo se, o v tomto článku zmíněnou společnost, Fortescue Metals)!
A mimochodem, rozhodně nebudu jeden z mála nespokojených klientů, kteří nebyli informováni o reálném fungování produktu akciových košů od ICM. Již několik dalších klientů mě kontaktovalo a v tomto roce s nimi budu ve spojení… Zajímavostí je, že o postavení jednotlivých stran a chování produktu nebylo informováno více klientů. Otázka tedy zní: Kde soudruzi z ES a ICM udělali chybu??
Dále bych Vás poprosil o odpověď na otázku, kde jsem v prvním svém příspěvku udělal jasné chyby??? Žádal jsem Vás o to ve svém druhém příspěvku a nyní se chováte stejně jako pan Dostál, kterého jste za takový postoj (žádná reakce na Vaše vyjádření) pěkně sepsul. Věřím, že mi budete schopen argumentovat, když už jste se do toho tak nevybíravě pustil 13. 12. 2014. Předem děkuji za odpověď…
Mám totiž zlé tušení, že ani VY osobně nevíte, jak přesně fungují produkty ICM a na jakém základu jsou akciové koše tvořeny a jaké riziko tudíž musí být podstoupeno, už z podstaty tohoto produktu, při vyplácení kuponů ve výši 3% až 5% měsíčně. Ono se totiž na tyto kupony musí někde vzít a banka to rozhodně neplatí ze svého :-D V jiném případě bych Vás chtěl poprosit o vysvětlení faktu, že pánové z ICM vybírají do těchto košů podkladová aktiva, která mají v danou dobu volatilitu kolem 40% a jsou tudíž vysoce náchylná k proražení 50% bariéry???? Proč je tedy v každém koši minimálně jedno shnilé jablko nebo hruška?????
Ještě bych se Vás rád zeptal na to, jak VY a Vaši nadřízení víte, z čeho máte být vypláceni (procenta z 25% poplatku z každého kuponu a 2% ročně z objemu kapitálu ve správě), když nemáte přehled o klientově portfoliu?????? A jak můžete tento produkt zprostředkovat za poplatek 6%, když o něm vlastně nemůžete nic říci – to by bylo v případě, že by mi poradce ES sdělil, že se jedná pouze o TIP a nikoli poradenství ? Otázky k zamyšlení, co říkáte?
Nemyslíte si tedy, že je zcela FÉROVÉ se ptát na (nejen) tyto otázky ve chvíli, kdy nic z toho, co mi řekli zástupci ICM a ES neplatí???????
Prosím Vás Michale, dejte mi naději, že alespoň někdo ze zástupců ES dokáže věcně argumentovat a diskutovat a odpovězte mi ještě nyní na mých 7 (v textu postupně podle počtu otazníků) otázek!!!
Děkuji a přeji úspěšný rok 2015
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 1. 2015 10:03 | vysmech

Toto jsou nejtrapnější stránky co jsem kdy viděl. Každý, co se postaví na stranu pravdy, je okamžitě pod palbou klikání na "nelíbí" a dotyční si myslí, že takto změní fakta. Mán historickou zkušenost s Partners (jako partner) a přesně vím, o čem jejich práce je. V zájmu je jen co nejvyšší provize a zájem klienta jde zcela stranou. Nedivím se tedy tomu, že takto pomlouvají všechny ostatní. To to jediné, co jejich zástupci se svými mozky mohou dělat. Když zítra vyrazí do terénu, budou prodávat úvěry a pojistky!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslava Němcová

politička

Dalibor Dědek

podnikatel

Miroslava Němcová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Dalibor Dědek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services