Volební speciál: Vaše peníze. Jak s nimi chtějí hospodařit Andrej Babiš a ANO

Ondřej Tůma | rubrika: Dotazník | 18. 10. 2013 | 25 komentářů
Superstar letošních voleb? ANO 2011 dokázalo v rekordním čase naplnit kandidátky a jeho všudypřítomná kampaň zatím slaví úspěchy – některé průzkumy už mu přiřkly i druhé místo. Volební průzkum je ale jedna věc, volby samotné jsou věc druhá. ANO 2011 se prezentuje jako pravicová politická síla. Jaké jsou její postoje k ekonomice a státním financím?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 10. 2013 17:28, Richard Motyčka

Je docela zajímavé, jak se různí lidé vyjadřují k někomu, kdo se rozhodl zviditelnit, ztratit soukromí, nést na bulvární trh svoji kůži. Místo aby ho obdivovali za jeho schopnosti, tak ho komentují, hodnotí, někteří i soudí. Já pana Babiše sleduji cca od roku 2002-3 prostřednictvím lidí, kteří s ním nebo pro něho pracovali a někteří ještě pracují. Zatím jsem nezjistil, že by někomu něco ukradl. Zatím nevím, že by někde zmanipuloval nějakou veřejnou zakázku. Jsem od přírody nedůvěřivý člověk. Za deset let, co sleduji pana Babiše- zatím nic. No to je dost divné. On fak zcela zřejmě nekrade na rozdíl od mnohých politiků a dnes ani nemlčí - na rozdíl od drtivé většiny ostatních politiků a úředníků.
Už jsem se rozhodnul. Vsadím na praktika, manažera, zaměstnavatele a člověka, který má odvahu jít do politiky s podobným motivem jako pan Václav Fischer (Fischer Reisen). Jen bych panu Babišovi přál, aby nedopadl tak špatně... zničili ho "posranci" nejen v senátu ale i v dolní sněmovně. Ne... nepřeklepl jsem se. Zatím tam je drtivá většina těch, kteří se jen vykecávají. Obávám se, že málokdo z nich je schopen za celý svůj život úspěšně vyřešit tolik problémů jako pan Babiš za jeden týden.

+376
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 10. 2013 9:59, Fredy

Pan Babiš je viditelně mimo mísu. Odpovídá jakoby na jiné otázky. Plete si pobídky a státních investice. Neví, co je pozitivní diskriminace o progresivním zdanění, které tu máme, v různých podobách, od roku 1989, má guláš. Nevím, jak chce donutit banky, aby neúčtovali poplatky. Výraz "společné zdanění manželů" slyší asi poprvé, což dokládá nějakou sníženou sazbou. U živnostníků si viditelně plete sociální se zdravotním pojištěním. U privatizace státních podniků se tak trochu podřekl, když uvedl, cituji "Spíš ano, ale netýká se to jen těchto podniků" Pan velkomožný má patrně na mysli zprivatizování státní správy (rozuměj ještě větší možnost koupení si vlivu a možností). Ovšem perlička je u druhé pilíře penzijní reformy. On by ho chtěl mít povinný, ale z možností vystoupení. To mi připomíná povinnou účast na nějaké schůzi, kde se všichni zapíší do prezenční listiny, ale pak většina zase někam odejde. Takto se to prý praktikuje i v Bruselu. Finanční poradci mohou být spokojeni.
Minimální mzdu by měl určovat trh, tedy, stačilo říci, že by minimální mzdu zrušil. Jen tak ji muže určovat trh.

Tohle bylo zatím to nejhorší, co se tu objevilo. Vtipné a úsměvné ano, ale aby někdo takový řídil stát, tak to ani náhodou. Je mi z podivem, jak se tento člověk (na Slovensku soudem potvrzený jako agent STB) mohl dostat k takovému majetku. Myslím si, že by se na to mohli podívat prokurátoři ze Švýcarska ....

Rovněž je mi záhadou a vcelku i zklamáním, že na takové lidi našinci slyší a letí.

-227
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 25 komentářů)

19. 10. 2013 23:23 | Jiko

Kupodivu si to nepamatuje ani dnes:-). Jde vidět, jak máte málo zkušeností s programováním a vůbec vývojem pod různými prohlížeči. Používám všechny základní (IE, Chrome, Safari, Firefox i Operu), každý na něco jiného. Mimochodem mám přes sebou dva počítače. A na jednom se mi Safari chová tak, že po určitém intervalu udělá to, že aktuální tab načte automaticky znovu. A pak to udělá s každým dalším tabem, který získá fokus. Ale na druhém počítači to (zatím) nedělá. Je to popsané i na řadě diskuzí a slavný Apple na to už rok a půl kašle.
Zmiňuji to proto, že Safari používá právě pro svůj on-line byznys, a hle, potřebuji, aby si pamatoval loginy v těch tabech. Pamatuje si to, jak kdy. Záleží tedy na tom, jak je která stránka naprogramovaná. Nedávno se mi stalo, že na jednom českém webu, došlo k redesignování stránek, a najednou si také nepamatuje mé údaje:-). Ostatně sám byste mohl dobře vědět, že toto je otázka podstatně komplexnější, a Váš názor (mimochodem ani nick zadat neumíte) je hodný ani ne průměrného uživatele Internetu. Pokud do IT děláte trochu více, tak prosím přede mnou ani slovo. Nesnáším totiž neschopné programátory a architekty.
Mimochodem, mám pocit, že na staré diskuzi zde jsem vystupovat pod jedním ze svých nicků, Freddy. A možná zrovna tento Fredy mne osočil z toho, že si neumím vymyslet nick svůj vlastní - jakoby na tom záleželo a jako kdybych pročítal celé diskuze, zda tam náhodou něco tak běžného už nemá. Proto jsem si teď vymyslel tak blbý nick, který si sám nepamatuji a musím vždy koukat na svůj předchozí příspěvek, neboť, světě div se, on si to ten prohlížeč opravdu nepamatuje :-). To má Babiš, či Okamura opravdu samé hloupé odpůrce?
Jo, a co za to dostanu? Nebaví mne pořád pracovat na neschopné a na ty, co to tu rozkrádají. Takže pokud lidé dostanou většinově rozum, tak se to vrátí na nižších danních, nižších únicích z rozpočtu státu, zdravotnictví, atd., atd. Nenapadlo by mne, že si toto neumíte dosadit sám :-). A jestli si myslíte, že na diskuzi, kde napíše 25 lidí, bude někde někoho platit? To myslíte vážně, nebo máte pocit, že jste vtipný. Nebo mne jen zkoušíte? Opravdu nechápu, kam tímto nesmyslem můžete mířit.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 21:57

Prohlížeč si pamatuje, to je slabá výmluva. Vaše obhajoba je vskutku podivná, tudíž se nedivte, že jste byl odhalen. Možná byste mohl prozradit, kolik za to dostanete :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 19:28 | Jiko

Vtipné. Já tu samozřejmě sporadicky přispíval - jenže jelikož si problížeč nepamatuje poslední použitý nick, tak jsem si vymyslel toto. Takže máte pravdu, že si jej nikdo nemůže pamatovat :-).
Nicméně následná dedukce je více než paranoidní - a zároveň pro mne jasný důkaz, jak se budou různí lidé snažit zpochybnit kohokoli, kdo nemluví proti novým proudům v politice.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 19:22 | Jiko

Michale, to myslíte toto? "Pan Babiš je viditelně mimo mísu....."
A proč bych to jako měl komentovat, když mne odpuzovala už první věta? Podívejte se, prosím, na posloupnost reakcí v této diskuzi, nehledě na to, že je snad na mém rozhodnutí, na koho budu reagovat. Pan Fredy na mne reagoval sám, no tak jsem jen reagoval, a taky mu odpovídal - dokud měl zájem.
Mimochodem, další nesmysl, co Fredy psal, najdete zde: "Tím, že napíšete seznam knih, které jste přečetl". Já s prominutím žádný seznam nepsal, a Fredy místo toho, aby se zamyslel nad tím, že o lidech formátu Babiše neví zhoda nic, tak se jen snažil vyvolat dojem, že se tím chci nějak zlepšit CV, což mi opravdu bylo naprosto ukradené.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 19:07 | JirkaZ

Citace / 19.10.2013 18:20

Je doloženo, že politické strany inzerují nábor pomocníků (tzv. „dobrovolníků“) na „práci se sociálními sítěmi a diskusními fóry. (K čemu asi?).
http://www.lupa.cz/clanky/jiri-hlavenka-jak-restrikce-nezkultivovaly-ceske-internetove-diskuse/
Pamatujete tu někdo nick Jiko, či Richard Motyčka? Každá koruna je dobrá a když někdo dává :-)

No, alespoň mají nějaký nick...
Jinak díky za odkaz, je to zajímavý článek.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 18:20

Je doloženo, že politické strany inzerují nábor pomocníků (tzv. „dobrovolníků“) na „práci se sociálními sítěmi a diskusními fóry. (K čemu asi?).
http://www.lupa.cz/clanky/jiri-hlavenka-jak-restrikce-nezkultivovaly-ceske-internetove-diskuse/
Pamatujete tu někdo nick Jiko, či Richard Motyčka? Každá koruna je dobrá a když někdo dává :-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2013 18:04 | Michal

Když miluješ, není co řešit ...... :)
Kdo chce pana Babiše volit, nechť tak učiní. Je to jistě lepší volba, než to dát komunistům, nebo tunelářům z ODS a TOP. Třeba využije své peníze na to, aby se začaly šetřit skutečné kauzy. Jenže ....
Zloděj křičí, chyťte zloděje.
http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/babis-figuruje-v-kauze-tunelovani.html
http://nr1a.com/tunely.htm
http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/nove-dukazy-nasly-se-zaznamy-o-babisovych-hlasenich-stb-1030313
Kdysi tady vládl jistý mladý pán, který byl křišťálově čistý a dnes je milionářem. Někdy se stanou i případy v opačném gardu.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 17:28 | Richard Motyčka

Je docela zajímavé, jak se různí lidé vyjadřují k někomu, kdo se rozhodl zviditelnit, ztratit soukromí, nést na bulvární trh svoji kůži. Místo aby ho obdivovali za jeho schopnosti, tak ho komentují, hodnotí, někteří i soudí. Já pana Babiše sleduji cca od roku 2002-3 prostřednictvím lidí, kteří s ním nebo pro něho pracovali a někteří ještě pracují. Zatím jsem nezjistil, že by někomu něco ukradl. Zatím nevím, že by někde zmanipuloval nějakou veřejnou zakázku. Jsem od přírody nedůvěřivý člověk. Za deset let, co sleduji pana Babiše- zatím nic. No to je dost divné. On fak zcela zřejmě nekrade na rozdíl od mnohých politiků a dnes ani nemlčí - na rozdíl od drtivé většiny ostatních politiků a úředníků. Už jsem se rozhodnul. Vsadím na praktika, manažera, zaměstnavatele a člověka, který má odvahu jít do politiky s podobným motivem jako pan Václav Fischer (Fischer Reisen). Jen bych panu Babišovi přál, aby nedopadl tak špatně... zničili ho "posranci" nejen v senátu ale i v dolní sněmovně. Ne... nepřeklepl jsem se. Zatím tam je drtivá většina těch, kteří se jen vykecávají. Obávám se, že málokdo z nich je schopen za celý svůj život úspěšně vyřešit tolik problémů jako pan Babiš za jeden týden.
+376
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2013 16:17 | Michal

Jiko, co kdybyste rozporoval to, co Fredy napsal 18. 10. 2013 9:59, místo rádoby vtipného, ale zbytečného, slohového cvičení. Vezměte to, větu po větě a uveďte vaše argumenty. Jen tak má diskuze cenu. Osobní animozity si řešte jinde.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 14:01 | Jiko

Myslím, že jste to vůbec nepochopil, ale není se čemu divit. Reagovat jste přece nemusel ani poprvé, kdy jsem podle Vás vulgarismy použil /nereagoval jsem totiž na Vás a to označení jste si za argumenty typu, že Babišovi vložíte do úst lži Vašich politických vzorů, abyste je v zápětí s velkou slávou setřel, plně zasloužil/ a nyní, když Vám odpovím konkrétně a neumíte reagovat, tak Vám to najednou začne zpětně vadit. No, řekl jste toho o sobě už dost. A je jen na Vás, zda se začnete konečně o věci zajímat a vytvářet si názory z 'první ruky', nebo zda budete nadále jen hlásnou troubou těch, co loutek tohoto typu rádi ke svému prospěchu využívají. Přeberte si to jak chcete.
Je mi to líto, měl jsem naději, že po Vašem předchozím příspěvku s Vámi nějaká kloudná řeč bude, a tak jsem to s tím Vaším domněle chlapským postojem trochu přepískl. Inu takový je život.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 13:31 | Fredy

Tím, že napíšete seznam knih, které jste přečetl, z Vás lepšího (horšího) neudělá. Své CV jste napsal již v prvním příspěvku.
S lidmi, kteří, místo věcných argumentací, používají osobní útoky, nadávky a vulgarismy, se většinou nebavím. Proto se omlouvám, že na Vás už nebudu zatím reagovat.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 13:25 | Saša

Můžu jít stokrát volit něco jiného, než je umístěno v parlamentu a stejně tam bude sedět někdo, kdo už tam seděl. Babiš je novinka. Podle mě ale dost rozpačitá. Jsou otázky pro mne zásadní, ke kterým se vyjádřit moc nesvedl. V globálu ale nevidím v jeho odpovědích nic světoborného.
-92
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2013 11:51 | Jiko

==jediné, co o nich četlY== v těch malých oknech tu se to snadno přehlédne, tak se omlouvám všem, co ještě pravopis nějak řeší - může tam podobných nesmyslů být více
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 11:47 | Jiko

Vaše (ne)schopnost odhadnout člověka dokazuje i Váš příspěvek (i když si uvědomuji, že jste to psal velmi nepřímo a opatrně ve 3. osobě, nicméně byla to reakce na mne, a tedy je logické to na sebe vztáhnout přímo): - "pokud má alespoň průměrné IQ..." => realita něco přes 150 (objektivní veličina to pochopitelně není), nijak si na tom nezakládám, někdy mne to spíše štve, cením si spíše EQ, nicméně většina lidí bez schopnosti argumentace a analytického myšlení, rychle zabrousí právě k odkazování se na IQ - "Slepá vášeň a chorobná víra v líbivá politicky marketingová lízátka vedla mnohé národy do záhuby." => pana Babiše sleduji nejen dříve než zahájil líbivá lízátka, ale dokonce dříve, než se začal politicky angažovat. Na rozdíl od většiny lidí, co jen papouškuje ohrané pohádky o Berlusconim, STB a spoustě dalších, jsem se o tento typ zbohatlíků v posledních letech zajímal (řekněme tam byl i Bill Gates, Steve Jobs, Donald Trump na straně jedné, nebo Rockefellerovi či Rotschildovi na straně druhé), a vím tedy, že ne každý bohatý musí být nutně zlý a sobecký, a zároveň snad dokážu alespoň s určitou mírou jistoty rozlišit, kam patří a trochu jej odhadnout. Splést se člověk může, ovšem to schématické myšlení neschopných, závistivých a chudých už opravdu nelze vystát. Prostě vím, že jejich argumentace je taková, že ve skutečně o té zbohatlické elitě neví skoro nic, nedokáží se na svět podívat jejich očima, a jejich úsudky jsou s prominutím infantilní, nebo chcete-li značně zjednodušené, schématické a hlavně neodpovídající skutečnosti. Schválně, kolik jste přečetli knih lidí, kteří se řadí mezi milionáře, nebo miliardáře, abyste mohli vůbec tušit, jakým způsobem takoví lidé vůbec myslí, proč to dělají, čím se takový člověk odlišuje od řadového smrtelníka, atd. Nemohu to vědět, ale podle způsobu, jak jejich odpůrci argumentují jsem si téměř jistý, že jediné co o nich četly, tak byly pomluvy těch, co jim to prostě závidí, nebo jsou pro ně jinak nebezpeční.

Samozřejmě ANO má marketing zpracovaný skvěle, to nepopírám a naopak jsem rád, protože aspoň získají i hlasy těch, co by třeba naletěli oranžovým lhářům a slibotechnám, nebo modrým zlodějům.
Když už tak diskutujeme, budu vycházet z toho, že se situací, kdy jak levé, tak pravé spektrum na scéně krade, podvádí a lže, a jde jim především o namaštění vlastních kapes (kdo to nevidí, tak tam diskuze smysl nemá), tak mi řekněte, jak by podle Vás kampaň takové strany, která to chce opravdu nezjištně změnit, měla vypadat a co hlásat, aby je nešlo osočit z populismu, líbivých slov, apod.?
To je snad nanejvýš logické, že pokud se u nás má něco někdy změnit k lepšímu, tak to prostě musí jít přes někoho, kdo o tom bude nejdříve mluvit, a pak to buď zrealizuje, nebo taky ne (to záleží i na jeho poměrném zastoupení ve sněmovně, na tom, jak dobře se mu podařilo vybrat spolupracovníky, atd. atd. - velmi bych se divil, kdyby se i ANO po nějaké době ve vládě, až tam jednou budou, nerozdělilo...) Jednoduché to není, a taky to není jistota - je to pouze naděje. Ale volit jistotu - tedy oranžovo-modré kliky rozkrádající tuto zemi desítky let a slibující lidem v podstatě nesmysly, to opravdu není projev žádného zvláštního IQ (když už to máte tak rád), ale projev naprosté stádnosti a nesamostatnosti se svobodně rozhodnout a nenechat si všechno líbit.
Závěrem bych chtěl dodat, že celkem oceňuji, že jste se chlapsky postavil k mým invektivám a dále je neřešil. Z mého pohledu to prostě bylo pravdivé označení Vašeho projevu, protože jinak byste třeba nenapsal toto: "Je mi rovněž záhadou, jak se může pan Babiš řadit k pravicovému spektru. Buď neví, co ten výraz znamená, nebo je to od něj marketinkový tah....."
Babiš je totiž zrovna z těch, co se k žádnému pravicovému směru nehlásí. Zkuste si ho občas poslechnout osobně jak mluví, a udělat si svůj názor z toho, a ne poslouchat ty, co se jej všemožně snaží zdiskreditovat, aby jim náhodou nezpřetrhal jejich zlatý důl. Jinak počítám, že ještě před volbami vypukne nějaká šílená (a samozřejmě umělá) aféra vůči Babišovi, nebo hnutí ANO. To by byl teprve marketingový tah. Ostatně v určité míře to už začíná, jenom neumím odhadnout, jaká bude konečná síla, jak se volby budou blížit a boj o nerozhodnuté voliče /těch je bohužel stále moc, bo se lidi nezajímají/ bude vrcholit. Tam už to opravdu pak je jen o okamžité manipulaci, a vyhraje ten, kdo ji zvládne nejlépe.
+127
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 6:04 | Fredy

No, i takto se dají obhajovat nějací novodobí zachránci lidských nadějí, zdatní blaničtí rytíři. Jenže realita je, bohužel, jiná a v podstatě jednoduší. Přehlédnu osobní invektivy, které jsou spíše známkou nějaké duševní poruchy a doporučím vám, ten rozhovor, či dotazník, přečíst raději třikrát. I slepý, či sympatizant oněch novodobých spasitelů, musí zjistit, pokud má alespoň průměrné IQ, že je tam něco špatně. Že tam něco smrdí. Slepá vášeň a chorobná víra v líbivá politicky marketingová lízátka vedla mnohé národy do záhuby.
Chápu, že mnozí z vás slepě důvěřovali dosavadním politikům a nyní si řekli "a dost". Což samozřejmě kvituji, ale že vám tom trvalo. Jenže si vsázíte (opět) na špatné koně. Tudy prostě cesta nevede.
Vaše slepá víra v ony politické magnáty vám zakryla i takové maličkosti, jako jsou propracované a proveditelné volební programy a garance, že je bude někdo dokonce plnit. Pokud volebním programem jsou častá, ale často protichůdná, prohlášení oněch dvou zmiňovaných politických nadějí, tak vás lituji. Budete opět zklamáni. Silvio Berlusconi byl kdysi také milován a nakonec půjde na čas do tepláků. Možná že se to, paradoxně, povede i tady.
Nic méně, proti gustu žádný dišputát. Ne nadarmo se říká - věř a víra tvá tě uzdraví. A tento národ potřebuje uzdravení, třeba se to někdy povede. A naděje? Ta umírá poslední .....
Přeji šťastnou volbu.
-88
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 10. 2013 23:22 | Jiko

Pro mne je zase zklamání, že většina národa (když už tedy nemá tu schopnost poznat, komu věřit na poprvé), dokáže pětkrát i desetkrát po sobě volit stále toho, o kom už ví, že tu práci v parlamentu bude dělat stoprocentně blbě.
Prostě naivita, blbost, stádnost, neschopnost analyzovat informace, srovnávat srovnatelné, rozlišit podstatné od nepodstatného, proveditelné od neproveditelného jsou velkým problémem většinové populace. A pak to vypadá, že si to u nás umí zařídit jen pár lumpů nahoře, a pak ti nepřizpůsobiví - ovšem reálně, oni se nedokáží přizpůsobit tomuto hloupému stádu, které se slepě nechá celý život ožebračovat. Ale dokáží se mnohem lépe přizpůsobit hře několika mocných nahoře tak, aby celý život nemuseli dělat skoro nic, a ještě si žít relativně jako prasata v žitě, zatímco to stádo se pak zmůže akorát na to, že mezi sebou posílá vcelku vydařené a trefné vtipy (nejen o 'nepřizpůsobivých').
Ale když se nad tím člověk zamyslí a podívá se trochu s odstupem, pak je to celé k pláči. A standardní racionální člověk by se mohl akorát tak stydět, že je členem této tlupy. A když se pak objeví nové naděje, kde je minimálně nějaká možnost změny (Okamura, Babiš apod.), pak ji ti, co na celý systém doplácejí nejvíce, zavhrnou jako populismu, aniž by se pořádně zajímali o co jde. Protože už si jednou v mládí do hlavy strčili bez nesmyslných myšlenkových vzorců a do jejich ubohé hlavičky najednou něco nového nezapadá. To vše je umocněné lacinou propagandou stávající garnitury, pro kterou jsou pochopitelně existující vazby a praktiky naprosto esenciální, a tak se zcela logicky se bude snažit hlouposti a naivity tohoto stáda, jehož vrcholem odporu vůči všemu zlému bylo nadávání v hospodě a přeposílání oněch trefných vtipů, dokonale využít ve svůj prospěch. To samozřejmě není komentář jenom k Vám. Jako ideální prototypem naprostého blba může být třeba Fredy, o němž mám velké pochybnosti, zda ten článek vůbec četl.
+232
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 10. 2013 15:30 | SpookY

Kecy v kleci. Nic jiného. Bohužel Čecháčci jsou mistři světa ve skoku na špek... stačí se podívat na poslední roky - KecyVeřejné, sTOP09, Zelenáči, UnieSvobody, ODA... Vždycky se objeví nějaká malá pidistana vytvořená jako podnikatelský záměr úzké skupiny a lidi jim na to skočí.
Může být něco horšího než Věci Veřejné? ... ANO!
-136
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 10. 2013 14:25 | Fredy

No jo, když on nedělá nic jiného, než ti před ním. Když může zločinecké komunisty šéfovat práskač Filip/Falmer a být dokonce místopředsedou sněmovny (ve světě jsme tímto spíše pro smích) a těch starých bolševiků a práskačů je/bylo tam více.
Babiš si říká, že o jedno více, či méně je jedno, neboť lidem to nevadí. Je to spíše ukázka vyspělosti národa, než odvahy, či drzosti, Babišů.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 10. 2013 13:42 | rebave

Kam to spějeme, když bývalý agent STB kandiduje do parlamentu coby lídr. Ať se veřejně vyjádří ke spisu agent Bureš vedeného v Ústavu pamati národa SR ode dne 27.7.2004. Berlusconi v ČR, no super. Být mladší, tak emigruji.
-98
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 10. 2013 13:09 | zambzd

Dobrý den, občas jsem i já mimo mísu: občas nechápu, co lidé očekávájí od dalších politiků a jejich slibů.Každý, byť by chtěl v dobřé víře měnit toto letité bahno narazí na mnohdy neoprávněnou kritiku, pomluvy a co je nejhorší: každý všechno ví a zná, je mistr světa. Asi si neuvědomujeme, že spoustu vědomostí nemůžeme znát a vědět, "vím, že nic nevím", proto nechápu tyto postoje, jsou lidi, kteří cosi dokázali, a vždy musí být jakási úroveň myšlení,vzdělanosti, odpovědnosti, disciplíny, sebereflexe,atd., ale je to na každém z nás,
+45
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Brychta

finanční analytik

Karel Svoboda

ekonom, prezident APS ČR

Jaroslav Brychta
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Karel Svoboda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services