Splátky úvěru
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl spustí obří výprodej, nabídne zboží ze skladů. Má ale podmínku
Obchodní řetězec Lidl uvolňuje místo ve svých skladech, od 12. do 21. prosince nabídne...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Michal Jirák
podnikatel, Miton
Eva Jiřičná
architektka
50,00 %
z 12 duelů
50,00 %
z 20 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Kdo vám dá fér půjčku? Může to být i nebankovní společnost
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
29. 8. 2013 13:04, kalion
Čerstvě jsem učinil zajímavou zkušenost s GE Money a Equabank. Mám od prosince u GE konsolidační úvěr na 220.000 Kč na úrok 17,5 % (z toho už část splacena), platím řádně a včas. V posledním roce na trhu klesly úroky, tak jsem si řekl, že zkusím na banku zatlačit, aby úrok aspoň o 2 % snížila. Odmítli. Zašel jsem tedy do Equabank, kde mi na místě bez velkého zjišťování okamžitě udělali refinancování (celkově ušetřím 45.000 Kč) a za dva dny (!) jsem měl na účtu 203.000 Kč (blokované, po dalších dvou dnech přeposláno na účet GE). Znovu jsem zašel do GE a ukázal smlouvu s Eqou a výpis z účtu, že peníze na refinancování jsou již připravené a znovu zkusil zatlačit, aby mi GE dala ještě lepší nabídku, než jsem dostal od Equi (je možnost do 14 dnů odstoupit od smlouvy). Je to zarážející, ale GE hrdě odmítla vyjednávat.
Celé mě to překvapuje:
1) GE raději přijde o celý zisk (z úvěru 220.000 Kč jsem měl zaplatit 350.000 Kč, plánovaný zisk GE by tedy byl 130.000 Kč), já na ně zatlačil, aby úrok snížili na 280.000 Kč (pořád by jim zůstal zisk 60.000 Kč). To odmítli, takže dostali 203.000 Kč, a jediný zisk banky je smluvní pokuta 1 %, t.j. 22.000 Kč.
2) Trochu zarážející je i přístup Equi, protože vůbec nechtěli potvrzení o příjmu, stačilo jim jen nahlédnout do registru dlužníků a do dvou dnů mi poslali peníze na refinanc. Poněkud riskantní z jejich strany, ale samozřejmě kvituju jednoduchost a rychlost. Díky Equě ušetřím 45.000 Kč.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)
19. 12. 2019 12:14 | Klára
31. 3. 2014 22:33 | walmilan
29. 8. 2013 23:14 | hunter
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
29. 8. 2013 22:25 | kalion
29. 8. 2013 18:08 | kubis35
29. 8. 2013 14:41 | Hugo
29. 8. 2013 13:04 | kalion
29. 8. 2013 11:45