Příšery ze střední: necháme vykrvácet vaše peněženky a doženeme vaše děti k šílenství

Je mi patnáct. Mám úžasnej zabijáckej styl, ideální postavu do světa módy… A jednu vadu. Občas se mi – v té nehorší situaci – uvolní stehy. Jednou mi při nacvičování s týmem roztleskávaček ulítla do davu ruka. Jmenuju se Frankie Steinová. Necháme s kámoškama ze střední vykrvácet vaši peněženku. A doženem vaši dceru k šílenství.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 11. 2013 20:49, clawdeenka-wolf

To takle musíte lidi odrazovat od jejich zálib? Mě je 10 a mám 9 panenek a ty jsem si poctivě nasbírala a nebylo to žádný: Jéé mami kup mě všechny panenky!Táhněte s tímhle článkem k vlkodlakům!!

+33
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 9. 2013 15:34, Majkkl

Hurá, mám normální děti. O tyhle pitomosti nikdy neprojevily zájem. Radši si čtou, učí se hrát na klavír, chodí ven s turistickým oddílem mládeže. Zaplaťpánbu!

-127
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 34 komentářů)

30. 8. 2013 20:01 | Hanka

Dobrý den,jsem matka 10-leté holky a nevidím na tom nic zvláštního...Sbírala i Barbie které mimichodem nejsou také levná záležitost a kort ty sběratelské...Máme Monsterek 7 a k vánocům dostane další,vidím to jen jako zálibu sbírání ,každýmu se líbí mněco jiného..Syn má rád zase spidermana a ironmana,myslím,že je to každýho věc...Líbí se jim to ,tak proč ne,mě osobně se líbí tyto panenky také,nevidím důvod tedy proč jí to jednou za čas nekoupit!!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2013 19:30 | Týna

Podle mě je to, jako kdyby jsi se vyjadřovala k Barbie. Za sebe mohu říct, že Monster high panenky jsou vymakané a skvěle vymyšlené. Co je lepší, když dítě má nějakou zábavu, že něco zbírá nebo když kouří za domem? Mě je 17 let a mám 5 těchto panenek. No a? Neberte někomu jeho zájmy. Každý má právo mít něco rád, at jsou to Monster high, Barbie, Futurama, zvířata ..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2013 18:57 | Andy

Ja mám 50 MH! Mám ich vyhodiť? Páčia sa mi! Viete prečo toľko stoja? Lebo majú dobre prepracované veci, doplnky! Niekomu sa napríklad páčia Sipsonovci alebo Futurama! Každý je iný a deťom sa páčia! A niesú pre nich niakou hrozbou! Ďakujem za pochopenie!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2013 18:44 | Ája

Mě je 14 let a Monster High nadevše miluji! Doma mám celkem 24 panenek a se sbíráním rozhodně budu pokračovat.. a kdyby něco, mým rodičům se MH líbí taky.. takže nechápu proč by se měli nějak proti MH bránit.. tak tu nepište takovéhle kraviny! :D Nás sběratele MH nic nezastaví, ani takovéhle články!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2013 18:04 | Toralei

Mě je 15 a sbírám panenky Monster High. :) Doma jich mám už 30. :) A ve sbírání budu pokračovat. A mám kamarádku, které je 19 a sbírá taky Monster High panenky a má jich 15. :) Podle mě je Monster High super a jsem ráda že to existuje. :)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2013 16:46 | Jiří Kohout

Všechno je to jen a jen marketing.Ten vládne světu.Je to novodobá propaganda.V televizi pouští pohádky,které prokládají reklamou na produkty,které jsou prostě "COOL".Neviděl jsem,že by na komerční TV dávali nějakou pohádku bez toho "potřebného" marketingu.Dále to pokračuje třeba v supermarketech.To jsou akce jako "šmoulokartičky" apod. Dále na vás z regálu koukají předražené potraviny,na kterých je nějaký ten akční hrdina.O té spoustě hraček,psacích potřeb a další spoustě s dovolením kravin ani nemluvím.Ve škole jsou děti vystaveni nátlaku v podobě většinou bohatších kamarádů( o kamarádství lze v tomto případě pochybovat),kteří tvrdí,že ten,kdo nemá to co oni jsou takzvaně OUT.Také spousta prarodičů vidí v TV reklamu a těm dětem to koupí,aby prostě nebyly mimo dobu.Podle mě je to čisté vymívání mozků za účelem zisku.To samé ale probíhá i u starších dětí a "kupodivu" i u dospělých.Ruku na srdce.Kdo si koupil dotykáč a jezdí na dovolenou k moři aby byl takzvaně IN.Dnes nikoho neuchvátíte tím,že jste byly na dovolené na Mácháči a proto raději letíte do Tuniska,aby jste ukázali,že jste tam byly a že na to máte.A jak se tomu bránit?Každý má svůj rozum a svou cestu.U dětí je dobré jim vysvětlit jak to je a že je dobré se vymikat.Takhle totiž budou pořád dohánět své bohatší "kamarády".Ti totiž kvůli penězům budou vždy napřed.U teenegerů vám neporadím :-) .A dospěláci?Dejte si ruku na srdce(ano,opět :-) ) a popřemíšlejte.Musíte své známé dohánět? Vždyť u Mácháče je tak hezky ...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2013 11:33 | Jára

No přeji vám, abyste ještě s nostalgií nevzpomínal, že jste měl doma jen tohle a po pubertě z ní budete sdílet stejné nadšení jako před ní .-). Jinak souhlasím, je to všechno léty prověřený, dobře promyšlený a fungující marketing - veškeré dětské zboží a obzvlášť to, co jsou děti schopny samy v TV reklamě zaregistrovat a poté v obchodě po rodičích vyžadovat, jen co to tam spatří. Jen se "nabídka" stále obmněňuje - záruka úspěšnosti je v tom, že děcka budou nadšené vždy a všude i ze sebevětší pitomosti (hnusáci lepáci, smraďoši atd.)takže "poptávka" je zajištěna již předem. Rozumný rodič dokáže své dítě usměrnit, ale pakliže rodič sám inklinuje k nákupním mániím a podléhá rád TV reklamám, těžko bude odolávat žadonícímu dítěti o stopadesátou Barbinu, Monsterku , Pokémona či Transformera.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2013 21:35

On tu někdo mluvil o vymývání mozků?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2013 20:18 | adél

Na těchto panenkách nevidím NIC špatného. Cena je občas, pravda, trochu přemrštěná, ale dají se sehnat i za cenu relativně dobrou. Navíc toto není jen záležitost dětí. Dospělí, kteří panenky sbírají, vlastní i třeba nějaké monster high. O vymývání mozků by se dalo pochybovat. Nic takového si přece nikdo pouštět ani číst nemusí.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2013 18:15

1. Nejsem si jistý, jestli je argument, že sračka může někoho přivést ke čtení (resp. ke čtení něčeho kvalitnějšího) validní. A pokud jsou ty knížky překládané tak jako promomateriály, ze kterých cituje článek, pak neplatí ani to o tom pravopisu. 2. Jsou kamarádky a učí holčičky nečinit rozdíly. Jedině holčičky, co nemají tuhle panenku jsou fuj a kráva. 3. K tomu snad z jednoho vědeckého pojednání o vlivu Disneyovy Sněhurky na malé diváky: " Další mystifikaci spatřuji v nepřiměřeřené idealizaci zviřátek. Kde žijí taková disneyovská zviřátka, která na Sněhurčin povel uklízejí v trpasličím domečku, která běží za trpaslíky na pracoviště a přemlouvají je, aby předčasně ukončili pracovní dobu?" 4. Uf. Důležité je pracovat a naučit se, aby mě práce bavila, ne dělat, co mě baví.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2013 16:12 | Barča

Jsem sběratelka panenek a tak se v této skupině pohybuje poměrně hodně. Monster High jsou velice zajímavé panenky, s dobrým nápadem, které děti mnohému důležitému přiučí.
1) Jsou to v základu knížky, psané jednoduchou zábavnou formou pro mladé slečny a proto je mohou dostat blíže ke čtení, které u mladších generací dost upadá. Znám mnoho lidí, co se chlubí, že čtou maximálně časopisy přitom knihy rozšiřují obzory, slovní zásobu a podvědomě učí i pravidlům pravopisu.
2) Panenky jsou velice rozdílné ale mezi sebou si nedělají z těch rozdílů legraci ani se do sebe nijak nenavážejí. Jsou kamarádky bez ohledu na barvu pleti, věk, styl, oblečení nebo to jak bohaté mají rodiče.
3) Mezi sebou mají také vřelé přátelské vztahy s důrazem na to jak je důležité být upřímný, tolerantní, laskavý, soucitný, nelhat a vždy pomoci když někdo potřebuje. Velice výchovná a důležitá lekce.
4) Kladou důraz na to, že je důležité být sám sebou, nenechat se nikým manipulovat, dělat to co mě opravdu baví a nesnažit se jen splynout v beztvarém davu. Také ale poukazují na to, že i když se zdá škola nudná, je potřebná a všechny dívky v knihách i webisodách (uznávám, že toto slovo slyším poprvé ale budiž, budu tomu tak říkat)se učí, odevzdávají úkoly a jsou potrestány po právu za to co neudělali a ty tresty přimějí.
Je pravda, že panenek je hodně, jsou velice rozličné a nejsou vždy levné. Ale i v těchto sériích se dělají dražší a levnější varianty a tak se rodič nemusí až tak nesmírně plácnout přes kapsu. Jestli jich holčička dostane 20 nebo 2 je už na každém rodičovy. Ano, všechny holčičky by měli nejraději všechny panenky. Ale když to nebude Monster High tak by se předháněli kolik mají Barbie nebo jiných panenek. Na tom už nezáleží co chtějí. Záleží na tom, jak se k tomu rodič postaví, jak vysvětlí dítěti co může a nemůže mít a nakolik ho podpoří nakupování.
Je vhodné panenky prostě nekupovat jen tak, dát dítěti na vybranou - jednu k vánocům, jednu k narozeninám, balíček šatiček k svátku. Ať si samo rozhodne, které panenky jsou mu nejbližší. U většiny dětí to funguje :))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2013 11:34 | Martin

Pokazde, kdyz si prectu takovy clanek (nebo slysim od znamych neco podobneho), si uvedomim jak jsem stastny rodic... :)
Deti maji 6 a 9 let a o monstrech, barbinach, hnusacich, transformerech jsem od nich neslysel a zadne doma nemame, prestoze se s tim musely setkat u kamaradu a ve skole/skolce. PS: neni to o tom, ze bych jim je nemohl koupit, spis proto, ze se temer nedivaji na televizi a tak nejsou zblble debilni reklamou.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2013 9:52

HeleĎte, všechno dobrý, ale první série VyVolených? To je hnus, kterému se nic z toho ostatního nevyrovná.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2013 8:22 | Aleš Müller

Mám toho plný byt - Herry Potter, první série Vyvolených, Upírky, pokémovi, dinosauři, pár bárbín, hromadu válečných zbraní, transformers, kartičky všeho druhu. Ani nevím kdo to vše koupil, já ne. Zaplať pánbůh také nějaké plyšáky. Ať žije puberta, všechen ten marketinkový odpad vyhodím.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Viktor Kožený

podnikatel a kriminálník

Vladimír Kovář

podnikatel, Unicorn

Viktor Kožený
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vladimír Kovář
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services