Zpackané výplaty dávek: Drábek ven! Co si o tom myslíte?

Politici nedají jinak. Vytrvale předvádějí psí kusy. A tak naše politická střelnice pokračuje. Minulý týden byl na odstřel ministr školství Josef Dobeš. Dnes je na mušce jeho vládní kolega, sociální reformátor Jaromír Drábek. Pojďme si na jeho veletoče posvítit.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 2. 2012 18:42, Krakonoš

Největší problém je v Drábkovi, protože je stejně jako např. Nečas totálně neschopný, zadarmo drahý a ještě problematice nerozumí. V první řadě by se měl stát snažit, aby sociálně potřebných bylo co nejméně. Tedy aby se rozhýbala ekonomika a vznikala nová pracovní místa. Pokud bude práce, tak se může každý o sebe postarat sám, navíc se více vybere na daních. Místo toho se zvyšují daně, ale ze zvýšených daní ještě nevybrali ani korunu navíc. Co mě nejvíc štve, že se nic neušetří. Podnikatelům klesá odbyt, snižuje se zaměstnanost, ale Drábek se stále tváří, že je všechno v nejlepším pořádku.

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 2. 2012 6:45, chk

pockejte par mesicu, ono si to sedne a bude po jedne medialni kauze. obycejny clovek a cssd si najde kauzu jinou, aktualnejsi.

ouradove zrejme nejsou zvykly pracovat prescas, natoz o vikendu. vec nevidana. ale v soukromem sektoru to funguje zcela bezne, nikdo se nedivi, nikdo o tom nepise. kdyz velka nadnarodni instituce predelava softwarovy system, ve kterem funguje, nikde se o tom nedocteme. ale problemy ma naprosto stejne. spousta veci se doladuje v chodu, zamestnanci zuri, ale to je tak vse.

tip autorce: sice to nebude ctenarsky mozna nezajimave, ale smysl to mit bude. zkuste v lete napsat pokracovani clanku na stejne tema, a uvidime kdo mel pravdu. jestli ja, nebo obycejny zurici clovek cekajici ve fronte na sve pravidelne mesicni vypalne:)

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 60 komentářů)

9. 2. 2012 11:26 | DAGMAR

Dobrý den. Dle mého názoru pan Drábek není špatný ministr, myslí to vše dobře a poctivě. Dle jeho plánů by vše mohlo fungovat, ale jen ve státní správě. Tam se předpisy musí dodržovat. Mělo by být mnohem více kontrol zaměřené na 100% využití pracovní doby. Podle mě je tam spousta lidí navíc. To vše závisí na vedoucích pracovních. Ti by měli vypracovat takový popis práce, aby podřízení skutečně řádně pracovali a nelelkovali. Co se týká soukromého sektoru, tam nemá šanci prorazit. např. velké hypermarkety mají řadu právníků a vedoucích pracovníků, kteří jsou ohodnoceni za to, aby veškeré doklady byly v pořádku a vždy se podřídí neseriozním situacím a podvodům. Mzda vyplácená zaměstnancům u soukromníků vůbec neodpovídá vykonané práci. Všichni!!! mají strach promluvit / zvláště ženy, které jsou ohodnoceny nižšími platy proti můžům a při tom vykonávají stejnou práci/. Vše plyne ze strachu o práci. Zákoník práce vůbec nechrání lidi. Je mně líto některých mladých lidí, kteří neměli to štěstí a nejsou hodně chytří.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2012 11:01 | programator

Co si pamatuju, tak v OKsystem byli lidi schpni i mene schopni, proste normalni firma. Skoro vsichni by se dokazali uzivit i jinak nez ze statnich zakazek. Konec koncu ja jsem prikladem. Ale jak rikam, nechci je hajit, nepochybuju o tom, ze si za ten software nechali vic nez dobre zaplatit (a moc bych se divil, kdyby z tech penez neco nepristalo zpatky u spravnych lidi na MPSV, ale to jen hadam), kouknete se schvalne u metra na Pankraci na jejich sidlo jako hrad. Kdyz jeste delali jen ucetni software tak byli zalezli nekde v holesovicke trznici. No, mozna se do te trznice budou muset zase vratit...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 10:32 | fg

Citace - Programator / 09.02.2012 10:25

V OKsystemu .....

Budme k sobe uprimni. OKsystem je stejny tunelar plny neschopnych ITajku jako vetsina firem zivenych ze statnich zakazek.
A myslim to uprimne, jelikoz IT zakazky pro statni spravu delam taky.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 10:30 | Mc

https://warp.felk.cvut.cz/it_urady_prace.pdf
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2012 10:28

neodklanejte diskusi na jine tema. to nebylo predmetem clanku ani diskuse. nemate argumenty, tak pouzivate zastupne namitky.
korupce byla je a bude, v kazdem state. nejmene ve skandinavii, nejvice v jizni evrope. u nas je prumerna. nelze ji vymitit, jen ucinnymi nastroji s ni bojovat aby byla co nejmensi. nicmene jestlize je 4/5 statniho rozpoctu v polozce mandatornich vydaju, a tento pmer se kazdym rokem zvysuje, nelze dlouhodobe tuto zatez unest, bez ohledu na nejakou korupci. korupci, at je jak chce velka, se rozkrade stale nepomerne mene, nez "rozkradanim" rozpoctu zkrzeva mandatorni vydaje.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 9:43

zkuste se na to podivat z druhe strany. stat vam jako pracujici osobe dava prispevek, na ktery ostatni museli prispet ze svych dani. a vy se tu rozcilujete, ze vam pritom jeste ourada nesalutuje a musite cekat frontu?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 9:33 | roza

jsem normálně pracující člověk ale protože nemám velký plat a bydlím v nájemním bytě,takže mám nárok na příspěvek na bydlení. Co mě zajímá a vadí je hlavně to abych 1)na úřadě nestala frontu hodinu a víc,2)aby úředník vše vypsal a nešikanoval mě tím že mi když vystojím frontu řekl ještě přineste tady razítko přímo od majitele,plynárenské,pre,...ta dya tamto ... proč ?když už nesu potvrzení ústřižky složenek,proč bych měla ještě lítat po dalších razítkách?3)Aby mi příspěvek přišel každý měsích do konce měsíce pravidelně. Víc mě nezajímá,pokud úředník nestíhá a je fronta je to vinna hlavně vedoucí úřadu,má přibrat tolik zaměstnanců aby zákazník netrpěl.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2012 9:24 | expet na krize

Podívejte se do Evropy, co se děje a připravuje. http://media.bloguje.org/839882-skutecna-tvar-eu.php#!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 9:15

neni to nahodou tim, ze nastaveni davek je naopak prave moc socialni, a davky pobiraji i ti, kteri by je mit nemeli?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 10:25 | Programator

V OKsystemu (to je dodavatel predchoziho systemu pro MPSV) jsem delal na OKnouzi (to je jeden z tech programu, co nehrazuji to novou padavkou). Byl na to asi rok a bylo to docela maso. Verim tomu, ze mistri sveta v programovani po vedenim genialnich vedoucich na zaklade perfektniho zadani od MPSV ( :-) ) zpracovanem nejlepsimi analytiky na svete by to mozna zvladli za pul roku. To znamena, ze zkusena normalne fungujici firma (OKsystem) to za cca rok nejak udelala, v lednu 2007 bylo par zprav v mediich, jak to vse pada a jak jsou urednice zoufale, ale pak si vse sedlo, chyby se opravily, urednice se to naucily a nejak to fungovalo, po case to fungovalo docela dobre... Jeste jsem si rikal, jak to byl zbytecny stres, jak jsou ty poslanci blbi, ze kdyby na to byly 2 roky, tak mohlo byt vse bez stresu, funkcni a v pohode, urednice vyskolene na finalni verzi programu uz od ledna atd. A ted si predstavte, ze nejaky jouda tenhle system zahodi, necha partu studaku (aspon podle zprav v mediich) pod vedenim tatinka Krystyny Koci (to bude asi inteligent...) a hlavniho dodavatele (aby se na tom nakapsovalo vic firem) necha udelat novy system za 3 mesice :-))))) A kdyz se to nezvladne, totalne to nefunguje, tak misto aby spachal harakiri, tak hazi hnuj na ajtaky mpsv, urednice a predchoziho dodavatele. Proboha TOP 09, probud se, odvolej ho!!! (Nejsem agent OKsystemu, skoro 5 let uz delam jinde, byt sefem MPSV, tak bych se taky snazil ten monopol rozbit, ale proboha ne takhle.)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2012 10:24

proc ma mit na neco automaticky narok? narok ma na to, co si dokaze vydelat. co znamena slusne? dovolena 2x rocne, 1x za petiletku nove auto a 5+1 s terasou?
velmi rad prispeju z dani tem, kteri to opravdu potrebuji. telesne i mentalne postizenym. ale nevidim duvod prispivat nekomu, kdo pracuje a jen si stezuje, ze dostava od statu malo. tak at pracuje vic, nebo at zmeni misto. ne kazdej muze mit prumernej plat, a jeste mene lidi ma plat nadprumernej. tak to bylo, je a bude.
ruzne davky spolecne s minimalni mzdou pokrivuji trh prace. neni mozne, aby polovina populace brala nejakou formu davky. to je proste financne neunosne
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 10:15 | peta

Milej pane,o mě nejde já tu vilu mám už 30let.A stát není opravdu povinen nic zajištovat.Pokud ,ale rodina poctivě pracuje tak ve slušné společnosti má nárok na slušné žití.To asi nepochopíte ,stát je ,vždy tak bohatý jak jsou bohatí občané těch 10% to nezachrání.Podívekjte se do historie, každá společnost skončila, kde vznikly velké soc.rozdíly.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 10:06 | dana

A vám asi vadí těch pár stovek samoživitelce.Ale ty miliardy co se rozkradají a odkloňují Groos,Dvořák dopravní podnik atd.vám nevadí???? Počkejte co bude stát oprava dálnice u Ostravy nakonec to zaplatí stát.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 10:01

proc se domnivate, ze to dnes bez hypoteky nejde? copak mate mit automaticky narok na hypoteku? to je trochu naivni pohled. neni mozne, aby si kazdy mohl z platu dovolit hypoteku. tak to nefunguje ani v tom "zapadnim nemecku". ano, prispevek v materstvi je v poradku, ale hypoteku nebo pripadne nejake dalsi davky jsou nad ramec socialni potreby. to, ze ma nekdo vilu a novej automobil neznamena, ze vy na to mate taky pravo a stat vam ho musi zajistit.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 9:48 | peta

Tak to si rozhodně nemyslím,když mladá pracující rodina s dětmi by bez soc.dávek neutahla domácnost a hypotéku ,bez ní to dnes nejde .Tak to vypovídá o něčem jiném a né o štědrých dávkách.Samozřejmě ,že se najde skupina lidí ,kteří nikdy dělat nebudou a vždy to budou zneužívat.To je jiná kapitola.Ještě větší tragédie je tunelování státních zakázek ,tam nám utíkají takové prostředky o kterých se nám ani nezdá.Tam je rezerva to by bylo opravdu pak na štědrý soc stát.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 9:10 | peta

K práci ministerských úředníků a samotného pana Drábka je snad škoda se vyjadřovat,Vidíme to denně, co vymyslí za nehorázné jejich platy nefunguje.Alarmující je, a to si málo diskutujících uvědomuje(všechny pobírače dávek berou jako nemakačenky),že do sociální sítě spadá stále větší procento pracujících,to znamená ,že vymírá střední třída. Ta byla a bude vždy tahounem ekonimiky.Pokud se horních 10tisíc bude topit v majetku a ostatní část populace bude dosahovat na některou soc.dávku, tak se ekonomika musí zhroutit i s panem nejepším min.Kalouskem
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2012 8:51 | eďa

Tak zas trochu osvěty. První krok humální genocidy je nechat maximum lidí přejít na digitální bankovnictví. Druhý krokem je nechat padnout digitální bankovnictví a pokud tohle selže, spadne elektrická síť, na týden, dva, tři atd.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2012 8:23

Paní czerneková, myslím, že jste to s těmi účty u ČS úplně nepochopila. To nebude „pokud nemá účet u spořitelny“, on prostě účet u spořitelny mít bude, dostane ho. Internetové bankovnictví nebude potřebovat. Jo – a nejde vůbec jen o sociály, rodičovský příspěvek dostávají i majetní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 6:50 | chk

nejak jsem vas nepochopil. davky jsou vazane na pocitac a IB? ale to snad ne:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2012 3:12 | czernekova

ministr Drábek ze všech pobírajících sociální dávky udělal šmahem sám, bez rozhodnutí soudů a lékařů, nesvéprávné osoby. Pokud nemá účet u spořitelny, je dávka nedostupná, těžko si z dávek určených na výživu, mohou dovolit internetové bankovnictví, nehledě k tomu, že řada lidí ani nemá počítač. Přála bych si, aby on, až ho vyhodí z postu ministra sám okusil "výhody" jeho systému. Ale to je jen mé přání, protože ten dostane "trafiku" s výnosem zajištěným firmami, které celý systém zrealizovaly.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Kužel

prezident Hospodářské komory

Tomáš Čupr

podnikatel, Slevomat a DámeJídlo.cz

Petr Kužel
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Tomáš Čupr
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services