Jedinečné, špičkové, nejlepší a ohnivzdorné spoření na penzi: Eventus

Důchodové pojištění Eventus se prodává jako „špičkový a jedinečný“ spořicí produkt k zabezpečení na důchod. Pojďme se tedy podívat, v čem tkví ona jedinečnost. A odpusťte autorovi, pokud se neudrží a bude při tom trochu špičkovat.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 2. 2012 21:11, Vít Suchý

Vzhledem k tomu, že diskuze probíhá na veřejném fóru, je třeba na úvod také „odkrýt karty“ kritika, pokud tak sám neučinil…
1/ Kritiku napsal p. Šídlo, analytik společnosti Partners, kdy tato společnost je vůči HMI konkurencí
2/ P. Šídlo kritiku napsal na webu www.penize.cz , který koupila a provozuje poradenská firma Partners
3/ Ani Partners ani jiná poradenská nebo makléřská firma zmíněný produkt důchodového pojištění z principu od Victoria pojišťovny nemůže klientům nabízet dnes ani v budoucnu, neboť je určen výhradně pro odbytovou organizaci HMI.
Kritika firmy – HMI je 100% dceřinnou společností a přímou odbytovou organizací ERGO pojišťovacího holdingu ( www.ergo.com ), který ze 100% náleží největší světové zajišťovně Munich Re (www.munichre.com ), která zajišťuje i řadu pojišťoven na tuzemském trhu.
Každá společnost se vyvíjí, zmíněná kniha pana Oggera vyšla ještě 3 roky před vstupem Hamburg-Mannheimer do ERGO, tedy pod zajišťovnu Munich Re. Ad zmíněný exces – selhání lidského faktoru se může dít kdekoli, ať je to státní správa či soukromý sektor ale důležité je, zda společnost je schopná sjednat nápravu a to se stalo bezezbytku.
Zázraky – již jsem psal, že se nedějí. Na informačních letácích, prezentacích či v obchodních nabídkách zmiňujeme v souladu s konstrukcí produktu (jako standardně i ostatní pojišťovny) zhodnocení 2,4% TÚM, resp. zhodnocení rezerv ve výši 2,4%... Co je ale technická úroková míra asi p. Šídlo ví.
Pokud se nemýlím např. Česká pojišťovna garantuje TÚM 2,0%, Generali 2,25%, atd...? Maximální výši TÚM si nevymýšlí žádná pojišťovna, ale stanovuje ji zákonem, resp. vyhláškou ČNB.
Co z toho vyplývá? I kdyby jakákoli pojišťovna chtěla garantovat klientům více – nesmí, porušila by zákon….to ale p. Šídlo jistě taktéž ví.
TÚM ale přesto díky své struktuře nikdy nebyla a není klíčovým faktorem výnosu či zhodnocení – tím je u pojistky kapitálového typu konkrétní číslo - garantovaná cílová částka - těmi se ale naopak rádi ve srovnání s jinými produkty „oháníme“.
Slova, sliby a realita – Klientům prezentujeme i garantujeme konkrétní výši kapitálové výplaty a konkrétní výši doživotního důchodu již při podpisu smlouvy. Čili žádné sliby, spekulace, ale černé na bílém. Konkrétní garantovaná částka již obsahuje jak nákladovou složku, tak i cenu rizika. Jakého rizika? To, že se pojišťovna zaváže za „X“ let klientovi vyplatit konkrétní peníze (ať se na trzích děje co se děje) nebo že za konkrétních „X“ let začne v konkrétní výši klientovi vyplácet doživotní penzi…
Zřejmě je i laikovi jasné, že tento závazek není pro poskytovatele produktu nic jednoduchého a nějakou cenu jistě má…
Penzijní fondy vs důchodové pojištění:
1) Má klient PF ve smlouvě napsáno nějaké konkrétní číslo, kolik na konci cyklu obdrží?
2) Má klient PF ve smlouvě napsáno, jaká bude jeho výše doživotní penze?
3) Má klient PF ve smlouvě napsáno, že mu stát garantuje po celou dobu trvání jeho smlouvy státní příspěvek? A odpověď? Třikrát NE.
Důchodové pojištění EVENTUS prezentujeme jako garantovanou alternativu penzijních fondů pro ty klienty, kteří dají ve smlouvě přednost právě konkrétním číslům před sliby a nejistotou budoucího ekonomického i vnitropolitického vývoje ČR.
Důchodové pojištění Eventus není zázrak, ale je typově základním garantovaným produktem k zajištění stáří. Nemáme nic proti investicím – v portfoliu ERGO je m.j. i MEAG (www.meag.com ) a brzy budeme rádi nabízet i jeho produkty – ale to, co kritizujeme jsou obecné praktiky finančního poradenství, kdy je klientům prezentováno, že jako základní model zajištění na stáří je vhodné jen investování do podílových fondů, místo do nějakého konzervativního a garantovaného produktu.
Zde je konkrétní kalkulace kritizovaného důchodového pojištění Eventus v porovnání s libovolným penzijním fondem:
1) Jakýkoli penzijní fond, 30 letý muž, spoří v úvodu článku autorem zmíněných 2.000,-Kč měsíčně. Co obdrží klient na konci, když vezmeme v úvahu „černou nulu“ jako přibližně akceptabilní vyjádření jakési garance (a zkusme doufat, že by stát dalších 30 let přispíval): 774.000,-Kč.
2) Eventus, CAF 10 – smluvně garantována (= tj. napsáno černé na bílém již při podpisu smlouvy) jednorázová kapitálová výplata 834.924,-Kč nebo alternativně 3.608,-Kč doživotní penze (bez podílů na zisku)
Pokud si může takto klient vybrat, kterou variantu zvolí? Invektivu autora o finanční negramotnosti ponechám stranou…A že daň z výnosu platí přece i pro penzijní fondy, to snad netřeba opakovat.

Úrazové „připojištění“ EVENTUS je samostatný produkt. Ve standardních tarifech je odděleno od důchodového pojištění. Bohužel HMI nemůže za deformaci pojistného trhu, kdy se v úrazovém pojištění pojišťují nemoci. Nemoci před změnou legislativy zdravotního pojištění v souvislosti s řadou výluk ani pojišťovat nechceme.
Vyjmenovaná skupina typů trvalých následků je jen základní schéma. Nicméně pokud porovnáme jako vzor a výřez z kvality plnění procentní ohodnocení typu nehybné HK, DK, ztrátu jednoho oka či sluchu na jedno ucho – procentní ohodnocení v úrazovém pojištění EVENTUS patří ke špičce z nabídek pojišťoven. K autorovým spekulacím o „manévrovacích prostorech“ u pojistného plnění: Jelikož v ČR neexistuje zatím žádné schéma posuzování kvality plnění pojišťoven (kromě diskutabilních soutěží makléřů) – zkusme se podívat na německý pojistný trh, najdeme tam ukazatele procesních kvót našich mateřských pojišťoven (i ve srovnání s těmi, které působí na českém trhu). Na tento model chování a dobré jméno našich pojišťoven v Německu logicky navazujeme i v ČR.

Co bohužel autor zamlčel záměrně? Úrazové pojištění EVENTUS nabízí od 50% TN nejen jednorázové plnění, ale i doživotní úrazový důchod 12.000,-Kč měsíčně, bez ohledu na státem přiznaný stupeň inv. důchodu a to skutečně DOŽIVOTNĚ, nejen do doby nároku na starobní penzi…

Shrnutí na závěr? Použiji parafrázi k poslednímu odstavci článku p. Šídla - …a když tedy v pojistných smlouvách důchodového a úrazového pojištění najdou klienti to, co jsem zde uváděl na pravou míru, naopak tito klienti mohou recipročně zažalovat p. Šídla za šíření pomluvy a firmu Partners za nekalosoutěžní praktiky. Vít Suchý, vedoucí reprezentant HMI Česká republika.

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 2. 2012 23:41, Honesto

To si děláte legraci pane Suchý, že indexaci používáte ve "spoření" jako ochranu proti inflaci :-) Podle mne ochráníte peníze před inflací tak, že je zhodnotíte nadinflačně. Což Eventus nedokáže.H.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 165 komentářů)

10. 2. 2012 19:45 | M. Hošek

Vážený pane Šídlo,
vzhledem k tomu, že společnost pro kterou pracuji bohužel nevlastní, žádný podobný ekonomicky zaměřený server, dovolte mi krátkou reakci zde, Ve vašem diskuzním fóru.
Pravděpodobně rozumím dobře faktu, že tento článek nevychází z objektivní analýzy trhu, což by v rámci Vaší pracovní náplně bylo na místě, ale spíše zde cítím silný nádech konkurenčního boje. Přestože rozumím Vašemu poslání chránit lidi před nekalými praktikami některých fin. poradců, nemohu se zbavit myšlenky, že zde se jedná o něco více. V opačném případě nechápu, jak s finanční stránkou věci souvisí nevhodné chování lidí, kteří již v naší společnosti dávnou nejsou. Ještěže existuje Google, že? :)
Hlavním předmětem ovšem jistě zůstává spořící program Eventus. O technických parametrech toho již dost řekl pan Suchý, takže je zbytečné to opakovat. Co mne, ale zaráží je, jak můžete tento produkt srovnávat s penzijním připojištěním. Jako analytik jistě víte, že penzijní připojištění se ani neřídí zákonem o pojišťovnictví, ale obchodním zákoníkem, kterým se řídí například "obyčejné" akciové společnosti.
Nemohu si pomoci, ale valná většina lidí dnes stále více upřednostňuje garantovanou částku ve smlouvě,která je vyšší jak celkový vklad, než-li samostatný údaj o tom kolik a jak dlouho budou platit s naprostou absencí cílové garantované částky, ke které by se mohl klient upnout.
Ostatně samotný vývoj penzijních fondů, kdy ze 44 jich zůstalo 10 a ne všechny se sfúzovaly, jak často slýchávám, není pro klienta zrovna uspokojivý a o reálném zhodnocení ani nemluvím.
http://www.cnb.cz/cs/dohled_financni_trh/souhrnne_informace_fin_trhy/archiv/penzijni_fondy/diagram_penzijni_fondy.html
Já nevím jak Vy, ale já tam čtu sekce: Penzijní fondy v konkurzu, Penzijní fondy v likvidaci. Pořád, ale máte možnost skoupit web České národní banky a tyto údaje vymazat. :)
Zde bych si Vás dovolil citovat se slovy: "O tom všem samozřejmě naprostá většina potenciálních českých klientů nemá tušení."
Vzhledem k tomu, že se rozepisujete o tom co podle Vás je Eventus, já vám povím co Eventus rozhodně není. Není to produkt, který lidem slibuje astronomické zhodnocení a nenechává je napospas budoucímu ekonomicko-politickému vývoji. Není to produkt přesvědčující masu lidí, že 500 korun měsíčně, společně se 150 korunovýnm státním příspěvkem je dostatečné a hlavně garantované zabezpečení na stáří se slovy: Uvidíte, věřte mi. A rozhodně to není produkt, který v případě vážného úrazu zabezpečí člověka jednou, a pak už nikdy.
Rozhodně Vám chci poděkovat za tuto kvalitní reklamu a požádávat Vás, zdali je možné nějak centrálně Vašim fin. poradcům sdělit, že náš produkt bohužel nabízet skutečně nemohou, jelikož takových dotazů na svých cestách dostávám nejen z Vaší strany skutečně mnoho.
Závěrem jen poradím, abyste v budoucnu lépe zhodnotil vaše připomínky, protože přestože žijeme ve svobodné, demokratické zemi, tak to neznamená, že můžete šířit pomluvy a nepravdivá sdělení. V opačném případě zvažte, zdali Vám honorář za takový článek stojí za možnou žalobu.
M. Hošek Vedoucí reprezentant společnosti HMI Česká republika, člen evropského koncernu ERGO holding
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2012 19:36 | Vít Suchý

Pane Tomáši – promiňte, ale tady se pořád točíme v jakémsi kruhu. Zkusme to rozmotat. 1) Srovnání kalkulace – ano je to vzhledem k dosavadní platné legislativě , nová legislativní úprava ještě nefunguje, ale ani s tím nemám problém - model od ledna 2013 bude (pokud jej neshodí nová vláda)vypadat následovně : EVENTUS stále 834.924,-Kč jednorázově nebo alternativně 3.608,-Kč doživotní penze – to vše písemně ve smlouvě, oproti tomu jakýkoli penzijní fond 802.800,- a žádný doživotní důchod a to všechno opět u penzijního fondu pouze teoreticky – nikde nemáte žádné konkrétní číslo uvedeno, jsou to pouze předpoklady – ale budiž, aby bylo možno vůbec co srovnávat. 2) Popisujete u PF to, CO BYLO V MINULOSTI, to já bych mohl také napsat, že za posledních 10 let jsme klientům průměrně zhodnotili vklady o 4 % a do budoucna také budeme připisovat nad rámec garance další zhodnocení - ale to je ten zásadní problém ve výkladu a chápání jaký je rozdíl mezi garancí, uvedenou ve smlouvě u důchodové pojistky a vágním příslibem penzijních fondů.
Ve statutu důchodového pojištění obecně jako pojistného produktu je oproti statutu jakéhokoli penzijního fondu propastný rozdíl . V pojišťovnictví funguje smluvní závazek výplaty pojistné částky ( to je to garantované číslo, co jsem tu uváděl), pojišťovny musí ze zákona průběžně tvořit pojistně-technické rezervy apod. Oproti tomu penzijní fondy fungují podle samostatné legislativy, která nijak s legislativou pojišťovnictví nesouvisí ( a také již v novém zákoně 427/2011Sb. se taktně přestalo mluvit o penzijním „připojištění“ a systém se přejmenoval na doplňkové penzijní spoření…asi aby to všechno bylo klientům srozumitelnější… ? ), penzijní fondy nemají vklady klientů nijak pojištěny, rezervy činí cca 1% vůči vkladům klientů, státní příspěvek není po celou dobu smluvního vztahu garantován atd.atd.
Ale to jsou základní fakta, který si každý může svobodně zjistit a ověřit, žádné PR mámení…Kyž bych chtěl být trochu jedovatý – o skryté kvalitě dosavadního penzijního připojištění pro mne osobně například vypovídá i fakt, že teprve po 15 letech fungování systému – v novele zákona 42/1994Sb. k 1.8.2009 přibyl §12, kde se najednou zčista jasna například objevilo, že …(4) V souvislosti s uzavíráním, změnou nebo ukončením smlouvy postupuje penzijní fond nebo zprostředkovatel kvalifikovaně, čestně a spravedlivě a v nejlepším zájmu zájemce o uzavření smlouvy (dále jen „zájemce“) nebo účastníka …“ tady si snad každý může udělat úsudek sám...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 18:50 | Vít Suchý

Poněkud komický začátek, nicméně si můžete být jist, že mé příspěvky jsou opravdu jen mé a navíc se dokáži pod to, co píši podepsat celým a pravým jménem … 1) na invektivy a konfrontační tón nehodlám reagovat :) 2) asi se poněkud mýlíte – nic jsem nikde nesliboval. V mém příspěvku jsou konkrétní čísla – výše garantované výplaty a doživotního důchodu 3) funkci TÚM jsem tu již vysvětlil – opět se nehodlám opakovat, stačí číst 4) o odbytném jsem se tu zaké zmínil – viz předchozí :) 5) jen pro ilustraci – za posledních 6 let, co si u nás důchodové pojištění Eventus klienti pořizují činí stornokvóta méně jak 5%...Možná je to tím, že nemusíme nikoho „blbnout“ jak píšete – ale že každému nabídneme místo předpokladů a slibů (jako u penzijních fondů, investičních životních pojištění nebo investování do fondů) konkrétní čísla. A znovu opakuji – přečtěte si mé minulé příspěvky, je tam, i opakovaně popsán statut důchodového pojištění. 6) Jak veškeré poplatky a náklady ( a samozřejmě i včetně zákonem stanovené regulace výše garantované částky ) jsou již obsaženy v tom, jak velká je garantovaná cílová částka a doživotní důchod.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 18:46 | Dana

Neodpustím si parafrázi : Pane Bože,za co trestáš Eventus?.. a také menší slohové cvičení, jestli p.Fany dovolí(a skutečně nejsem ani pan Suchý,ani poslušný pejsek...).Nechápu totiž,z jakého důvodu se p.Šídlo navezl do klasické kapitálovky,která si nehraje na imaginární zisky,ale nabízí černé na bílém slušné garantované částky mnohem vyšší než vklady od samého počátku i garantované doživotní renty.Nechápu,proč se tu musí Eventus obhajovat pojistně matematickými vzorci,všemi poplatky a nevím čím ještě.Ukažte mi jinou takovou kapitálovku,kterých je a bývalo mraky,která garantuje na konci spoření víc než je vloženo.Takovou nenajdete.Navážel se snad někdo to takových finančních paskvilů,kterým se říkalo kapitálové pojištění,kdy klient po 15-20letech dostal s velkou slávou méně než tam vložil, max.byl na svém a to nepočítám inflaci?Chtěl někdo pojistně matematické vzorce? Upozornil někdo veřejnost na nevýhodnost tohoto spoření?To všichni finanční poradci mlčeli.Bylo přece daleko lepší rychle přesedlat na populární investička,kde byl garantován pouze blazeovaný úsměv finančního poradce z představy tučné odměny,poplatky se schovávaly kde mohly a nezapomeňte,že přece"minulá výkonnost není zárukou budoucích výnosů",že? Pak jen tak bez varování přijde světová krize a veškeré simulované křivky předpokládaného vývoje míří příkře dolů a ještě aby zdrcení klienti, kteří nejen že o vše přišli,ale ještě dopláceli za poplatky.Není tedy jasné,že pro mnoho klientů je daleko jistější vrabec v hrsti než holub na střeše?...O nevýhodnosti investiček a nespokojenosti klientů se toho napsalo už tolik,že bylo lepší přesedlat na podílové fondy. Klienti netuší o co jde,jsou přece finančně negramotní a "minulá výkonnost není přece zárukou budoucích výnosů",takže finanční poradce je z obliga a jede se dál.Co z toho bude mít klient? Opět jen oči pro pláč a prázdnou kapsu.Není těžké si představit jak zamává s trhy případný pád EU a už tak těžká celosvětová ekonomická situace.Proto nezlobte se na mě za moji jízlivost v tomto příspěvku,ale nezbývá mi jen zvolat: Zlatý EVENTUS !
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 10:06 | Tomáš

Pane Suchý, na webových stránkách společnosti HMI je uvedena TÚM 2,4%. Znamená to tedy, že moje peníze budou každoročně zhodnoceny tímto koeficientem? Podíl na zisku za rok 2011 dle Vašich byl 3,3% tzn., dohromady 5,7% za rok 2011. Rozumím tomu správně? Nebo se mýlím. Předem děkuji za Váš čas.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 9:57

Co by tomu říkal, Honzo, vždyť to napsal :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 8:48 | Mirek

http://www.penize.cz/investice/197465-penzijni-fondy-neprekvapily-inflaci-porazily-jen-s-odrenyma-usima!
A pak, že není v Českorupsku žádná legrace :0)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 18:27 | Vít Suchý

Dobrý den, vážený pane Luboši „XY“. 1) konkurence – v ČR jsme zatím na úplném začátku, zkuste se informovat v Německu, Belgii, jak pracujeme tam a stejně hodláme začít naplno i v ČR. A určitě si zjistíte, že nejsme firmička regionálního záběru, typu dvou kámošů makléřů, utečenců odněkud ze struktur konkurenční společnosti apod., jak je na tuzemské finančně-poradenské scéně obvyklé. 2) Pokud se týká PF – tady není třeba nic vytrhovat z kontextu, já osobně považuji celý ten systém za špatně nastavený od začátku a to nemluvím ani o pseudoreformě dle zák.426 a 427/2011Sb. Já osobně kritizuji systém, kdy se pod záminkou pofiderního státního dozoru masově klientům zastírá fakt, že se jim prodávají jen sliby a sliby. Nebudu PF již dále komentovat, zkuste zabrousit na jiné weby a z diskuzí odborníků přes investice a finance se třebas dozvíte něco zajímavého. 3) Technická úroková míra – kromě pana Šídla jste již druhý z Partners, kdy jsem v rozpacích, zda jste tento základní termín z pojišťovnictví někdy slyšel ?? Dále již bez komentáře – viz detailně můj předchozí příspěvek. Tolik o zákonem povolené garanci v důchodovém pojištění… 4) Kalkulace odkupného je samozřejmě na požádání klientovi k dispozici, námi doporučované pojistné produkty se chovají v souladu s platnou legislativou. K ostatnímu se mohu vyjádřit, pokud to bude něco konkrétního. Stejně tak bych tu mohl já říci, že jsem se setkal se desítkami smluv Partners a klienti nevěděli „která bije“ 5) Trvalé následky úrazu –nikdy nikdo nezpochybňoval statistiky a v mém příspěvku jsem snad dostatečně jasně napsal, že nabízíme pouze úrazové pojištění v nedeformované podobě a před změnou legislativy nemoci vzhledem ke spoustě výluk pojišťovat nehodláme. A pokud někdo má TN úrazem od 50 procent, má od nás 12.000 kč doživotní penze. Opět viz minulý příspěvek…A propos – doživotní úrazový důchod umíme již od 35 procent… Vy vůbec úrazy nepojišťujete ? ale,ale… 6) Viz předchozí bod 7) Reico, jejda – a proč jej tedy nanabízíte klientům místo penzijních fondů ?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 18:00 | Fany

Tomáši, nemůžete to nikdy spočítat, neboť TUM se nevztahuje na celou úložku, ale jen kapitálovou část a to je dost velký rozdíl. Právě na to jsem se ptal pana Suchého. Dokud nebudete znát pojistně matematický vzorec, který je každá pojišťovna povinna, na začátku startu produktu, mít. Tudíž těch 2,4% se může vztahovat třeba na 70, nebo také jen 50% vkladu .... :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 17:55 | Tomáš

Budu reagovat pouze na jednu věc, krásné srovnání Vámi garantované sumy při dožití..Neboť na ostatní kecy to nemá cenu a navíc už tu reakce jsou..
Vašich 835.000 Kč je předpokládám pouze při zhodnocení TÚM Pro penzijní připojištění jste použil státní příspěvěk 150 Kč (i přes to, že od 1.1.2013 bude 230 Kč) PRVNÍ MYSTIFIKACE. Dále jste použil zhodnocení za celých 30 let 0% a tedy i 0KČ - Za posledních 15 let má nejstabilnější fond Allianz zhodnocení 4,4% cca. Nedokáži si představit, že by nějaký fond měl 0% za 30 let a měl by ještě klienty, resp působil na trhu.
Jen pro ilustraci - i při zhodnocení 0,5% ročně mám z PF více peněz, než kolik garantuje ten Váš špičkový Eventus. Při zhodnocení 2,4% (Vaše TÚM) by to bylo 1.129.000 Kč - k jednorázové výplatě.
Ještě jednu věc - toto nevím jistě, takže mě můžete opravit (s odkazem na nějaké ustanovení) Ale Vaše zajišťovna negarantuje vklady a špatné hospodaření. Zajišťovny pokud vím pouze garantují plnění pojišťoven - hlavně z velkých pojistných událsotí typu zemětřesení, pády letadel atd)
Takže šance, že peníze nedostanete je stejná jako u PF (za kterými stojí velké pojišťovny většinou a za nimi jiné velké zajišťovny). Tedy dost malá.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 17:18

Já? Nikdo. Já totiž nic nenabízím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 17:06 | Fany

Pane Bože za co trestáš tento prostý lid ..... Pane Suchý, co říkáte tomu, že by admin z Penize.cz uvedl, zda to Vaše slohové (opsané) cvičení a hned ty následné oslavné ódy, pěkně seřazené po pár minutách v noci, nejsou z jedné ip adresy? Pokud jste větší frajer a domluvil se se svými bouchači v mlm síti, tak musím dodat, že Vás poslouchají na slovo.
A nyní vážně. Nasliboval jste tu toho hodně. Ale chybí tomu například pojistně matematický vzorec, ze kterého by bylo patrně jak je velká kapitálová hodnota, na kterou se vztahuje TUM. Pak by mě zajímalo odbytné v jednotlivých letech. Jistě víte, že mnoho lidí, které zblbnete, přijde časem k rozumu a budou to s vámi chtít ukončit. No a pokud byste se ještě k tomu vzorci nedostal, tak alespoň zde uveďte všechny poplatky a část, která slouží na krytí rizika. Díky
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2012 15:11

Vtipálek, že ? A kdopak zajišťuje pojištovny, které nabízíte Vy ?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 15:03 | Dana

A neměli bychom zapomenout na poplatky podílovým fondům. Také zajímavé čtení... http://www.penize.cz/17748-na-jak-dlouho-ulozit-penize-v-podilovych-fondech
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2012 14:52

No... není, samozřejmě, že ne.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 14:42 | Dana

Pokud mluvíte v bodě 6. o tom samém "obyčejném" Reicu, který jsem našla na vaších strankách, nechápu, co myslíte tím dlouhodobým zhodnocením cca 3% !Po 4-5 letech, delší horizont není uveden, chudák důvěřivý klient ještě stále prodělává, není ani na té sumě, co do fondu vložil. Kde má teda klient garanci, že po letech -nedej bože před důchodem- vůbec uvidí své vložené peníze zpátky, o zhodnocení nemluvě? To myslíte vaše srovnání vážně? Doufám, že se snad pletu a že to není vaše doporučení, jako odborníka, jak si naspořit na důchod ... http://www.penize.cz/podilove-fondy/5665-reico-cs-nemovitostni-fond
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 14:04

A kdopak je vlastník OVB - Partners ?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2012 14:01

Vlastník HMI je k 100 % MunichRE a to že není konkurence ? :)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2012 11:57 | Luboš

přeji Vám dobrý den pane Suchý, nedá mi to abych nereagoval na Váš příspěvek:
1. nemůžete snad myslet vážně že HMI je konkurence Partners: už jenom šíří portoflia jsme někde úplně jinde (a to i OVB, Fincentrum apod.) 2. co se týká kritiky PF: v PowerPointové prezentaci HMI jste zcela záměrně vybrali kritické roky, kdy se žádnému penzijnímu fondu nedařilo
3. Modelový příklad Vámi popsaný: 30 let spoření á 2.000 kč = klient vloží 720.000 Kč a HMI mu po této době GARANTUJE 834.000 Kč???? Na to člověk nemusí být fin. poradce aby si spočítal výhodnost..stačí vzít kalkulačku do ruky. Dále: průměrný věk dožití u mužů je 73,5 roku, u žen 80. Pokud by si klient nechal vyplácet onu rentu 3.608 Kč..tak mu vyplatí nominálně sotva 2/3 peněz co za těchto 30 let vložil
4. setkal jsem se 4 smlouvami Eventus: ani JEDNOU klient nedostal tabulku odkupného + navíc bylo klientům tvrzeno že si kdykoliv (!!) mohou vybrat peníze a také že vždy dostanou to co vložili (i během první cca 3 let) - což je nesmyl. Také netřeba zmiňovat že klientům se jaksi "zapomnělo" říci o srážkové dani
5. co se týká TNÚ: ta renta plus plnění vypadá opravdu nádherně. Pokud pominu to že není zkoumán zdravotní stav při podpisu..Dále: ze statistik pojišťoven vyplývá že 90% TNÚ končí s poškozením do 25ti%, 8% z TNÚ končí s poškozením 25% - 50%...a oněch více jak 50% poškození pouze statisticky 2% z nahlášených událostí.
5. Add invalidita - statisticky pouze 8% z přiznaných PID (II. či III. stupně) jsou z důvodu úrazu..zbytek jsou nemoci....Pořád máte pocit že je Eventus schopný na 100% pokrýt ztrátu příjmu klienta?????
6. co se týká celkově výnosů Eventusu...i to obyčejné Reico dokáže dlouhodobě vydělat cca 3%
toto neberte jako útok na HMI či Eventus....toto je pouze shrnutí faktů které si může ověřit kterýkoliv klient či poradce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 10:11

Laciné :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Poš

podnikatel, Cybex

Roman Sviták

podnikatel, nakladatelství Grada

Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Roman Sviták
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services