Výpočet životního minima 2025
Rozšířená verze kalkulačky
Další kalkulačky
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Které řetězce vás dál matou? Prozkoumali jsme slevy
Po roce jsme znovu prošli největší obchodní řetězce. Zajímalo nás, jak vypadají jejich...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Ondřej Bartoš
podnikatel a investor, Credo Ventures
Martin Stropnický
umělec a politik

100,00 %
z 2 duelů

0,00 %
z 0 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Očima expertů: Jsme otroci mocných bankéřů?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
18. 11. 2011 17:39, Skrblík
Naprosto souhlasím, stále letí heslo "užívej si tady a teď" a co bude dál, s tím si nedělej hlavu. Mám slušný příjem, tak musím mít luxusní dům (na hypotéku), s vybavením (na splátky), dobré auto (na leasing), exotickou dovolenou (spotřebitelská půjčka), prostě já na to mám. Pak přijde krize, nemoc nebo Kalousek a ... křičím: já musím mít vyšší nemocenskou než ostatní, musím splácet, ... nesmíte mi zvýšit daně z vysokého platu, já musím splácet, ... nemůžete mi snížit odpočty hypotéky z daní, já musím splácet ... Ale časy se už mění - donedávna tento styl aktivně podporovali i politici společně s bankéři, a už vidí, kam to dovedli. Snaží se sice hledat viníky vzniklých problému všude možně a přitom stačí začít hledat u sebe.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)
19. 11. 2011 14:26 | Jasan
18. 11. 2011 17:39 | Skrblík
18. 11. 2011 14:49 | Jasan
Chci tím říci, že v naší společnosti samozřejmě jsou lidé, kteří to mají horší ohledně pořízení bytu, protože mají nízké příjmy - k tomu lze ale podotknout, že mnoho z nich časem něco zdědí, či aktuálně využívají možnosti vícegeneračního bydlení v rodinném domě, což je z hlediska využívání energií nejen ekologické ale i ekonomické. Troufám si tvrdit, že lidé, co mají nízké příjmy, nemají záchranu v podobě rodinné sítě, nemohou si dovolit bydlení na hypotéku, tak těch je menšina. Může se to týkat např. dětí z dětských domovů. Toto by měla řešit sociální práce. Stále mne překvapuje, jak někteří lidé tvrdí, že nemají peníze, že by si něco nemohli dovolit, mají nízké mzdy, ale nedělá jim problém každý měsíc nemalou sumu utratit na cigaretách a krabicovém víně.
18. 11. 2011 13:46 | Nox
18. 11. 2011 12:38 | Jan
18. 11. 2011 12:04 | Slávka
18. 11. 2011 9:22 | kulihrášek
18. 11. 2011 9:15 | Jasan
18. 11. 2011 7:51 | eďa