Mají se "regulovaní" nájemníci bát deregulace? Ptejte se Milana Taraby ze Sdružení nájemníků!

Milan Taraba reprezentuje Sdružení nájemníků ČR, je jeho statutárním místopředsedou a kolegou asi známějšího zastánce práv nájemníků , kterým je Stanislav Křeček. Jak deregulaci vnímají zástupci nájemníků? Jakým způsobem chtějí jejich práva chránit? Proč se i nájemníci cítí poškození a nechtějí bydlet v bytech soukromých vlastníků? Bydlíte v nájemním bytě? Využijte příležitosti zeptat se na cokoli, co vás zajímá a trápí, Milan Taraba čeká na vaše dotazy!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 2. 2007 8:07, Lion

Pane Milane a co stovky či tisíce podobných starých lidí, kteří prostě neměli to štěstí (rozumějte nebyli tak zadobře s bývalým režimem) a tudíž dekret na levné nájemné bydlení nevlastní ? Jejich osud Vám na srdci neleží ? Pokud o tom budete jen chvíli přemýšlet, že o lidi, kteří nemají na nájem, se bude muset postarat stát v úrovni, na kterou má. V souvislosti s tím může dojít i k přesunu těchto lidí na místa méně atraktivní či do bytů menších. Je to věcí státu a jeho sociální politiky, kolik prostředků je schopen a ochoten na tyto lidí vynaložit. Tím myslím na rozdíl od Vás všechny sociálně slabé ne jen ty dekretované, kterých je navíc jen určitá část.

Zobrazit celé vlákno

+39
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 2. 2007 8:33, wrana

Pane Tarabo, můžete se k tomu dopisu, překopírovanému z HOMRu vyjádřit? michala odpovědět na příspěvek 18:25 :: 03.02.2007
Dlouho jsem přemýšlela, zda napsat nebo nepsat svůj příspěvek nebo spíše zamyšlení nad problémem regulovaných nájmů, zvlášť, když tuším jaké se mi dostane odezvy. Přesto..
Bydlím v bytě s regulovaným nájmem a hned na začátku zdůrazňuji, že s tímto prapodivným řešením (resp. neřešením) bytové politiky nesouhlasím. Není přeci možné, aby stát přenesl svou povinnost sociální pomoci na bedra majitelů nájemních domů. Já bydlím v panelovém domě, jehož vlastníkem je město. Byt jsem získala výměnou za družstevní - dědictví po babičce v roce 90. Nabytí nájmu zmiňuji proto, abych předešla spekulacím o komunistické vyžírce, které spadl do klína státní byt za udávání sousedů. A proč píšu? Zjistila jsem na vašich stránkách, že jsem reguláč, komunistická svině, veš v kožichu nevím co ještě, rozhodně nic povzbudivého. Patrně bych měla jít na MÚ a sama požádat o zvýšení nájmu tak, aby bylo v souladu s tržním nájemným. Je to jako mít kupon na slevu a při nákupu žádat plnou cenu. Nemohu přeci za to, že stát stanovil tak pokřivená pravidla hry. Nájem platím, a že s ním není něco v pořádku, to není moje vina. Podle vás bych tedy měla vrátit svůj "kupon na slevu"? Nikdy jsem o takové zvýhodnění nestála, ani jsem o něj nežádala, prostě ho jen mám. Jestli je to vůči jiným nespravedlivé - to jistě je. Já osobně nejsem tak morálně silná, abych se vzdala této nájemní smlouvy, protože vůči ostatním není fér. Možná, že vy byste to na mém místě udělali. Potom před vámi smekám. Platím nájemné jaké mi je vyměřeno, až bude tržní, budu platit tržní. Pokud na to nebudu mít, přestěhuji se. A proč si nepořídím vlastní bydlení? Možná bych finančně hypotéku unesla, i když by to bylo hodně těžké (žiju sama se synem), ale strach z toho, že bych někdy v budoucnu nemohla splácet (ztráta zaměstnání, nemoc) a tím bych o byt přišla... Nevím, na to prostě nemám.
Paradoxně vám skutečně přeji, abyste spor se státem o regulovaných nájmech vyhráli. Prostě s tím nesouhlasím.
Váš regulák
Michala

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 218 komentářů)

30. 1. 2007 23:54 | Tomáš Marný

Náš dům je čtyřpodlažní, 4 bytové jednotky... Takže takové skromné bytečky, jeden přes celé patro, že? A 560 kKč byla za tohle byla dle Vás v r. 1992 směšná cena? Proč jste se nedomluvili se sousedy a nekoupili to za tuhle směšnou cenu sami?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 23:47 | Honza S.

Poraďte mi prosím, co mám udělat, abych mohl požívat také výhody regulovaného nájemníka. Mám příjem kolem 100.000,- Kč měsíčně a tak bych také raději platil regulované nájemné kolem 2.000,- Kč než tržní ve výši 22.000,- Kč, chtěl bych podobné výhody jako se dostává panu poslanci Křečkovi.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2007 23:27 | mibond

Paní Kvapilová, pokud se chcete na někoho právem zlobit, zlobte se na město, které prodalo vaši střechu nad hlavou i přesto, že na vaši hlavu bere tučné dotace od státu. Majitel tyto peníze nedostává i přesto, že dům i s vámi koupil. Dotace na vaši hlavu zůstávají městu. To je největší podvod na vás. Dvojitý podvod. Přemýšlejte a zlobte se na pravého viníka.
Jak píšete dům potřebuje opravy.. .a proto jej také město prodalo, aby se zbavilo přítěže a přehrálo tak nutné investice na nového kupce. A museli ho prodat za takovou cenu, aby dům někdo koupil. Městu houby záleželo na vás, na občanech. Zbavili se domu a vás, jako nepotřebné přítěže a nevýdělečného kšeftu. Tak je to, chápete ?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 23:24

SOUDRUŽKO KVAPILOVÁ,POKUD VÁM NEVYHOVUJE NÁJEMNÍ BYDLENÍ,TAK JE POTŘEBA SE ODSTĚHOVAT DO SVÉHO. SOUDRUŽKO KVAPILOVÁ V ROCE 1992 BYLO 560 000 KČS DOCELA DOST PENĚZ. PROČ JSTE SI TAKÉ NEKOUPILA DŮM S NÁJEMNÍKY?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 23:13 | mibond

Vážená paní Kvapilová. Žalování a vzlykání vám jde moc dobře. Spletla jste si dobu nebo lépe řečeno, zaspala jste dobu. Co jste dělala celých 40 let a dalších 17 let po revoluci ? To jste nebyla schopná postarat se o své bydlení včas a nezávisle na někom cizím? Myslím tím toho vámi " proklínaného majitele domu". A proč vás nyní nechali na holičkách například vaši blízcí, vaše děti? Předpokládám, že jste nějaké zplodila. Jak jste je vychovala, že se o vás nepostarají? Proč toto nyní požadujete po cizím člověku? Myslím tím opět vámi "proklínaného majitele domu". Zamyslete se nad sebou.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 22:08 | MiB

No, myslim , ze tohle tezko nastane :-) Po deregulaci jeste spousta majitelu rada nejakeho toho regulacka ubytuje. Zkusenosti obou taboru jsou , pravda, dost negativni, a tak regulacci si pujdou mnozi vyridit hypoteku , majitele soucasnych jiz neregulovanych bytu budou lehce plakat , protoze budou muset s cenou o desitky procent dolu ( ne, 10.000 za 2+kk uz opravdu nedostanou) a stavajici majitele regulovanych bytu budou muset rekonstruovat jak o zivot , protoze jim v tech neudrzovanych spelunkach tezko nekdo bude za trzni ceny bydlet .
Trh se nadychne, lidi premigrujou , developeri si budou muset pospisit s prodeji novych predrazenych projektu ( bublina je uz prefoukla az az ) . Jen to obdobi mezi bude boj . No a za deset let si dovedu predstavit majitele, jak se predhaneji ve slevach na najemnem , stalem domovnikovi , kamerovem systemu a internetu zdarma, jen aby meli obsazeno.
Ceny na volnem trhu nemovitosti jsou jasne definovany a existuji desitky prikladu, kdy se po deregulaci deli veci , ktere prehnane ocekavani majitelu regulovanych bytu neprijemne prekvapily.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 22:06 | Registrovaní donašeči většinou hodnosti nemívali ani u StB

Zdroj : Oficiální evidence ministerstva vnitra ČR (www.mvcr.cz) :
Výsledek hledání řetězce: Taraba Milan (Příjmení a jméno)
1) Evidence StB : Liberec
Taraba Milan Krycí jméno: "Milan", "Blažek" Datum narození: 27.5.1944 Druh svazku: "KTS,A" Registrační protokol StB Registr. číslo: 13990 Registrováno,archivováno: 21.3.1974 Útvar: OO-MV Liberec

2) Evivence StB Praha-Ruzyně:
Taraba Milan Krycí jméno: "Blažek" Datum narození: 27.5.1944 Druh svazku: A Archivní protokol StB Registr. číslo: 13990 Registrováno,archivováno: 2.11.1979 Útvar: OPK Praha - Ruzyně Archiv. číslo: 12701
Počet vyhledaných záznamů: 2 ------------------------------ --------------------- Post scriptum: No a zdá se, že soudruhu Trabovi bylo objeveno jeho další působiště v pořadí třetí - tentokrát pro změnu v Ústí nad Labem, ovšem opět pod jeho oblíbeným krycím jménem "Blažek" !
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 21:57 | Vážený pane, žádný SON, ale SVOLOČ !

SVOLOČ = Sdružení Vyvolených Občanů Levně Obývajících Činžáky ! (Tedy alespoň to hlásili na Rádiu Jerevan...)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 21:23

NE.JE TO NA PALICI.OVŠEM SVÝM ZPŮSOBEM TI MOHU ZÁVIDĚT,PROTOŽE JÁ PRONAJÍMÁM 2 + 1-66 METRŮ ZA 1255 KČ.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 21:06 | Jana S.

Proč jste tuto výhodnou koupi neučinila vy? Co Vám bránilo?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 20:57

Nájemníci se deregulace samozřejmě bát musí a bojí,nebotˇ nestoudnost některých majitelů nezná mezí.Domy koupili od města za směšné ceny díky tomu,že v nich byly byty s regulovaným nájemným.V těchto bytech dnes většinou bydlí ti,kteří vzhledem ke svým příjmům nebo věku nedostanou ani hypotéku ani uvěr na koupi bytu nového,a tak se stávají trnem v oku a bezmocnými vůči těm,kteří za hubičku koupili a o situaci a výši nájemného dobře věděli. Nyní ze sebe dělají oběti! Náš dům je čtyřpodlažní,4bytové jednotky a v přízemí prodejna.Za tento dům v centru velkého města zaplatili městu 560 000,-kč v roce 1992.Až do dnešního dne do domu neinvestovali ani korunu a nájemné se mi zvedlo za tu dobu o osminásobek nájmu před prodejem.Kdo by se nebál! To bude sériová výroba bezdomovců!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2007 20:40 | romana

Nejste "najemnce" jak tvrdíte.
Patrite mezi skupinu neoduvodnene a bezzásluhově privilegovaných občanů. platících regulované, podnákladové nájemné. Vaše životní náklady za minulá období byli nižší a vaše životní úroveň byla za minulá období vyšší o rozdíl mezi skutečným nájemným a regulovaným, protiústavním, které platíte vy. Tento rozdíl činí za minulá období za celou ČR 175Mld Kc.
Budete muset tuto částku zaplatit zpětně, ve formě zvláštní daně, která bude uvalena na vás a vaše potomky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 20:03 | Lion

Vážený pane, jako spolumajitel činžovního domu jsem nucen pronajímat regulovaným "nájemníkům" byty 3+1 za 3300,- a 2+1 za 2700,-. Sám jsem nucen platit za 1+1 ve srovnatelné lokalitě 8000,-, můj syn pak za 1+1 5000,-. NAši nájemníci jsou ochotni uvolnit obývané byty za odstupné. Požadují 1.500 000,- za 3+1 a 800.000,- za 2+1. Považujete tento stav za normální ?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2007 19:46 | oponent

A ty se zase snaž pochopit, že často i mnohem víc než 17 let jsou v případě majitelů pošlapávány principy demokracie. Mnoho z těch lidí si tady žádné mindráky neventiluje, zkrátka jsou jen zatlačeni do rohu, a občas jim i ujedou nervy. Šlapej kobře na ocas a pak je snaž jí vysvětlovat něco o demokracii. Kousne tě někam a basta.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 17:48

JAKOU FUNKCI JSTE U STB VYKONÁVAL?CO BYLO NÁPLNÍ VAŠÍ ČINNOSTI?USPOKOJOVALA VÁS TATO PRÁCE?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2007 17:17 | honzik

Milá paní,
píšete, že byt, v němž bydlíte "...byl státní a po restitutcích je majetkem soukromá osoba." Ono to na první pohled vypadá, jakoby ten restituent byl nějaký zločinec, který se zmocnil státního bytu. Ve Vaší úvaze jaksi chybí ta první půlka příběhu: a sice, že ten byt (a s ním celý dům) někomu patřil, do té doby, než přišel bolševik a ten dům sebral. Takže opatrně, ono je vždy třeba vnímat celou pohádku, a ne jenom, že zlý hajný rozpáral vlkovi břicho, nelida jeden. A s tím ostatním bych musel jenom opakovat to, co tady velmi výstižně uvedli někteří kolegové přede mnou.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 17:07 | honzik

:-)))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2007 15:17

Jste pro, aby se heslo “STBÁCI, PRÁSKAČI A REGULOVANÍ NÁJEMNÍCI VŠECH ZEMÍ SPOJTE SE” stalo mottem SONu? Já jsem pro.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2007 15:09 | 333

Tak mi to vymazali, prepracoval jsem to a doufam, ze se to k soudruhu tarabovi ted jiz dostane
Soudruhu STB,
dobre se na vas a vam podobne pamatuji.
Oduly oblicej plny bolsevickych kecu, podlite oci, pach potu, pandero, ze se neveslo do tuctoveho saka, pobryndana kravata, knizka KSC a Lidovych Milici v kapse, naprosta absence vychovy v rodine, absence vzdelani, absence zakladnich hygienickych navyku, hulvactvi, pomluvy, udavacstvi, politicky natlak, zastrasovani, uplatky, postupujici alkoholizmus z partajnich pitek, bliti za rohem, plamenne proslovy o nicem, flakacstvi, lajdactvi, nulova zodpovednost, vekslactvi, rozkradani vseho, primitivizmus, nekultivovanost projevu...
Tito nam zde vladli a tito ted bydli v nasem majetku. Jsou to obcane bydlici v byvalych statnich bytech. Dostali bydleni za regulovane alibisticke najemne pro sebe a potomky za svou loajalitu s minulym bolsevickym rezimem.
Tito ukradli nase majetky, kde se ted roztahuji. Kazdy majitel, ktery k tomu bude mit minimalni moznost tuto svoloc pozene ze sveho domu.
Problem neni v regulaci, problem je mnohem hlubsi. Je to spolecenske vyusteni pohrdani jeden druhym, pohrdani k soukromemu majetku, k hystorii, k ustave, k lidskym pravum, alibizmus.
Vy SON jste tomu na vine a minuly zlocinecky rezim, jehoz "bumazku" drzite v ruce. Je jiz hodne osmatana, ale stale vam nese. Za minula obbdobi vam pribesla do kapes 175Mld Kc a stale chcete krast, kazdy den, kazdou hodinu, jako straky.
Na vasi odpoved se neptam, ta je k nicemu. Odpoved na vase konani ale mate zde... tahnete z meho majetku. Bez nahrady a okamzite
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2007 14:56 | jiří karel

Pane Tarabo. Zdělte nám, proč se často necháváte titulovat doktore, jaké máte a kde dokončené vzdělání. Dále prosím o informaci, jako jste měl u StB hodnost. Děkuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vratislav Randa

podnikatel, Tipsport

Ivana Šachová

podnikatelka, Silex

Vratislav Randa
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ivana  Šachová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services