Diskuze - Exekuce majetku a práva třetích osob: nedostatky

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 130 komentářů)

28. 9. 2007 10:46 | P.C.

Mluvíte mi z duše. Naštěstí se většinou chovám tak, že právní služby nepotřebuji, ale zaplatit za nic už jsem taky zvládnul a ze všech stran slyším podobné nářky. Odbytá a neúplná podání jsou na denním pořádku, prošlé lhůty jakbysmet. Celou situaci dokresluje a ledacos vysvětluje systém přijímacích zkoušek na právnické fakulty, jehož špičku před pár lety odhalil tisk, rok bylo na fakultách docela dusno, ale pak se nějak zapomnělo nebo se to zametlo... A korunu tomu ovšem dala ČSSD, která získala právníka, jenž slíbil nic nevzít, pokud spor nedovede do úspěšného konce, ale poté, co měl dostat nasmlouvanou (a tvrdím zaslouženou) částku, byl označen za zloděje. Nasmlouvané penále je věc jiná a svědčí jen o tom, že v ČSSD nikdy neuměli počítat nebo jen domluvili něco s úmyslem, že platit nebudu a to je hodně nefér.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 9. 2007 9:30

smutne je.ze 99% advokatu a jinych fundovanych osob tomuto tematu rozumi mene nez ti,co jeje zazivaji..no a to jsou my amateri,kteri zjistuji,ze pravni ochrana a zakony na ne jaksi nefinguji a ex.si delaji jak je jim libo,no a pravnici se boji vubec jit s nimi do sporu,maji prece mnohdy spolecnou praci,tak co by si delali zbytecne potize.Navic zadny pravnik,ex.,ci jiny vykonavatel prave neni bohuzel odpovedny za svoji praci,no a tak co by se namahal vubec pracovat svedomite,co na tom,ze diky jeho chybe pri sepsani napr. vylucovaci zaloby,udela chybu,vsak jemu nic nehrozi,penize ma jiste vzdy! A to si myslim,ze je ta nejvetsi chyba...i nevzdelana(podle vas laik) prodavacka v obchode ma hmotnou zodpovednost za svoji praci...tak proc ne vy..advokati,pravnici ...a mluvim o vymahatelne odpovednost..a to mate dostatecne vzdelani nato,vyhnout se jakymkoli prehmatum,my bohuzel ne..no a taky,dejte pravnikovu min. 10tis za sluzby,ktere jsou jako hazeni kostkou...nerikam,ze jsou vsichni takovi,bohuzel jsem jeste slusneho pravnika nepotkala...a bylo jich hodne...bohuzel,dokon ce me i okradli,bez toho aby provedli svou praci,no ale sudte se...fakt spatny vtip..jsem pro plnou zodpovednost za praci,a basta...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 9. 2007 10:28 | h

Tak ho ty blbečku podej! Ty "skutková podstato", víš o čem vůbec mluvíš?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2007 8:56

Dobrý den,chtěla bych se poradit.Bydlíme s manželem v podnájmu a součástí podnájemní smlouvy je i veškeré vybavení a zařízení bytu.Přišli exekutoři a sepsali majetek a vůbec je podnájemní smlouva nezajímala,nechtěli ji ani vidět i když jsem je na to upozornila.Mohou věci z bytu zabavit?Dle mého názoru jde o neoprávněnou exekuci.Jak se máme bránit?Po telefonickém rozhovoru nám bylo exekutorem ještě vyhrožováno.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2007 17:42 | P.C.

Nezdá se mi, že by pobídka k práci rovnala se podání provazu s poukazem na vhodnou větev. A zapojení celé rodiny do vyřešení problému mi připadá jako nejpřirozenější způsob. Paní Smutná se do své nezáviděníhodné situace dostala prakticky jen vlastní vinou. Jak mohla někomu jako OSVČ radit v oblasti ekonomiky a tuším daní, když si vzala zcela nevhodnou půjčku na auto, které v krajském městě ani nepotřebuje a teď nedokáže svou situaci vyřešit? To si ani nepřečetla smlouvu o půjčce na auto a nespočítala sankce za neplnění povinností?
Pokud jsem počítal dobře, jsou v rodině 4 práceschopní dospělí, tak by měli do roka, do dvou mít dlužnou částku zpět. Spousta lidí potřebuje dát dohromady účetnictví a spočítat daňové přiznání, to by přece měla být pro paní Smutnou hračka. Kolik dala nabídkových (bezplatných) inzerátů na tuto službu? A ostatní snad něco taky umí, ne? Takový pokladní v hypermarketu snad musí jen umět najít čárový kód na výrobku a najít číslice na bankovkách a klávesnici.
Nemyslím, že nějaká právní konzultace vyřeší dluhy paní Smutné. V její anabázi se již 53.000 za "právní služby" objevilo a to je docela dost. Jak dlouho bude muset paní Smutná hledat, než najde právníka, který ji poradí správně a hlavně účinně? A kolik to asi bude stát? Pokud k nějaké exekuci dojde, bude zcela jistě záviset na slušnosti exekutora, co si dovolí. A bude-li nutné podat vylučovací žalobu za neoprávněně zabavené věci, nebude to levné a vůbec není jisté, že exekutor bude čekat na rozhodnutí soudu... Proto raději tvrdím "pracujte a plaťte" a vůbec se mi to nezdá neetické, ale spíš praktické a zvláště v krajském městě, kde je možností daleko více, než někde v pohraničí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2007 16:47 | P.C.

Aby vaše sestra dostala tak velké půjčky, musela jistě (asi za pomocí podvodníků) zfalšovat nějaké dolumenty nebo banky nekontrolovaly dodané podklady tak, jak by měly. Předpokládám, že poloviční podíl těchto půjček náleží i vašemu švagrovi. Bankám naštěstí chvvíli trvá, než zareagují a nesplácený úvěr někomu prodají a samotná exekuce taky chvíli trvá. Penále a pokuty ovšem naskakují rychle. Je určitá šance, že soud rozhodne o nevině vaší sestry, zvláště v případě, že nebude právně způsobilá, ale není to vůbec jisté.
Jak budou věřitelé postupovat, lze těžko odhadnout a právní pomoc bude nutná. Laická rada je rozvod, rozdělení majetku a splacení poloviny dluhu. Pak se můžete soudit s opravdovými pachateli a pokoušet se od nich něco získat. V našem systému to bude trvat roky. Samozřejmě pátrejte i po tom, zda nějakou chybu neudělaly banky a shánějte, za jakých podmínek bude možno vyhlásit osobní bankrot (příslušný zákon již existuje, ale ještě není účinný).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2007 17:15 | P.C.

K tomu Kocourkovu docela sama přispíváte. Pokud tam vaše věci ležely "nějaký čas" bez pokusu o jejich získání, asi je už vůbec nepotřebujete. Existují přece i občanské poradny, kde je advokát zdarma a jistě by okamžitě poradil obrátit se na policii případně na soud. Pokud by policie měla soupis věcí s jejich popisem a vy byste byla schopná doložit jejich vlastnictví, bylo by to daleko snadnější. Teď, když ani není jasné, kolik toho v bytě zbylo, bude asi lepší zjistit, kdy se koná veřejná dražba. Jejich nákup příjde možná levněji.
Ale ponaučení, že k takovým individuím se do bytu neleze, to je přece k nezaplacení.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2007 22:29 | andrea

Dobrý večer Chtěla bych se poradit,pokud někdo máte nějaké podobné zkušenosti.Mám starší sestru,která se již 10 let léčí se schizofrenií,pobírá plný invalidní důchod.Již 10 let však žije se svým manželem,ale hlášená je stále v našem domě,kde žiji já se svojí rodinou,bratr také s rodinou a náš otec. Zatím vše probíhalo celkem v poklidu,ale před rokem manžel mé sestry začal s pitím a sestra přestala pravidelně užívat léky.Odmítala však jiné bydlení.Po novém roce přišel sestře dopis od t.mobilu ,že uzavřela SMLOUVU NA TŘI PAUŠÁLY,sestra nevlastní ani telefon,tak jsem okamžitě podala žádost o zrušení,ale mezitím tam naběhla částka pěti tisíc.Nicméně nebyl všem překvapením konec.Došel výpis z účtu od české spořitelny,že si moje sestra vzala úvěr na 100 000 tisíc. A potom gratulace z raiffai.banky k rychlé půjčce 50 000 tisíc.Byla jsem v šoku.Hned jsem obvolávala banky jestli nedošlo k omylu,ale sdělili mě ,že splnila podmínky .Když jsem jim řekla ,že pobírá inv.důchod 4 850,- ,už se se mnou nebavili.Poté jsem zjistila skutečné události,že došlo k pojistnému podvodu,trojice vykutálených podvodníků.Sestra žije v soc.situaci,pomáháme jí s jídlem a pokud by dostala takové peníze ,bylo by to poznat.Nakonec mě řekla ,že o peníze jí poprosil kamarád ,aby nešel do vězení a slíbil jí "nevím co!Vše jsem ohlásila na policii,v současné době ,podal její ošetřující lékař i návrh na zbavení právní způsobilosti.Já bych měla být poručníkem.Vyšetřování probíhá,ale prý to bude ještě dlouho trvat,než nasbírají všechny důkazy a vyslechnou aktéry podvodu.Ale mě mezitím docházejí složenky z banky.Jsem objednaná do právní poradny ,ale až za 14 dní.Po přečtení vašich článků se bojím odejít z domu ,aby mě nesebraly vše co mám.Sice mám od všeho schované kupní doklady ,ale to asi nepomůže.Splácím stavební úvěr a mám malé dítě,nevím co bych dělala přijít o základní vybavení. Mám tu i firemní věci,a o víkendech zaparkované firemní auto. Ted už mám plnou moc pro jednání s bankou,tak se snad něco dozvím ,jak budou postupovat,Nevíte někdo jestli banka nepodává exekuční příkaz.? V rodiném domě těžko dokážu,kde bydlím já,i když mám cedulku na dveřích.Nevím jestli mě banka oznámí ,jakým způsobem bude vymáhat své peníze.Tak budu vděčná za rozumnou radu,jak postupovat,abysme s dcerou neskončily v holobytě.Děkuji
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2007 3:34 | M. Stránecký

Pane, Vy jste opravdu lidumil. Čtu zde Vaše příspěvky a musím konstatovat, že většího misantropa jsem nepotkal co řadu let.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2007 3:26

Milý pane, to je rada jak "Jděte se oběsit". Váš názor "200 tis. nebude nepřekonatelná překážka" je minimálně neetická a svědčí tak akorát o tom, že si nevážíte buď peněz, nebo lidí.
K původnímu příspěvku mohu já osobně dodat (poradit): Pokuste se vyšetřit nějaké prostředky na konzultace s kvalitním právníkem (měl by Vám vysvětlit co udělat pro svoji právní ochranu a minimalizaci vzniklých/vznikajících škod) - ušetří Vám to jistě "hromadu" dalších prostředků.
Přeji štěstí a klidné spaní
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2007 3:26 | M. Stránecký

Milý pane, to je rada jak "Jděte se oběsit". Váš názor "200 tis. nebude nepřekonatelná překážka" je minimálně neetická a svědčí tak akorát o tom, že si nevážíte buď peněz, nebo lidí.
K původnímu příspěvku mohu já osobně dodat (poradit): Pokuste se vyšetřit nějaké prostředky na konzultace s kvalitním právníkem (měl by Vám vysvětlit co udělat pro svoji právní ochranu a minimalizaci vzniklých/vznikajících škod) - ušetří Vám to jistě "hromadu" dalších prostředků.
Přeji štěstí a klidné spaní
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2007 3:05

Máte prosím někdo zkušenosti se soudy ve věcech exekucí?Mám dluh několik milionů korun.Věřitel podal žádost k soudu na exekuci majetku přestože ví,že žádný movitý majetek nevlastním ani já ani má manželka.Zajímá mne,kdyV se dá prohlásit návrh na exekuci majetku jako nevymahatelný.Dluh je zhruba 9 milionů a zařízení bytu v hodnotě zhruba 100 tisíc.Když pominu,že tato cena je nadnesená a tato částka bude ohodnocena 1/3 tj.33 tisíc tak tyto peníze nepokryjou ani náklady exekutora natož věřitele.Zvažuje soud reálnou možnost dlužníka dluh formou exekuce movitého majetku splatit?V současné době já ani manželka nemáme ani životní minimum a z tohoto minima splácím další 4 exekuce které vznikly díky poplatkům té první(soudy,advokáti,vazba)Nav rhovaljsem věřiteli splátkový kalendář,ale ten ho pro nízký návrh částky zamítl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 2. 2007 13:13 | P.C.

Pořizovat spotřební zboží na splátky je vždycky ošidné. A zásahem exekutorů, jejichž praktiky nejsou vždy korektní, se situace mnohonásobně zhorší... Vaše situace je však daleko lepší, než kdybyste bydlela v malé vesničce, bez dopravního spojení. Pochopil jsem, že všichni bydlíte spolu, tak jistě můžete situaci společně řešit. Ve vaší situaci nelze spoléhat na frontu na pracovním úřadu a čekat na vhodnou práci, ale spíš je nutné vzít to, co je a ještě něco navíc - nechce se mi věřit, že by krajské město tyto možnosti neposkytovalo. I student může vypomoci nějakou brigádou (a proč ne v zahraničí?) a dcera samoživitelka jistě taky. Jste čtyři práceschopní lidé, tak snad 200000 nebude nepřekonatelná překážka. Notebook exekutorovi nevydávejte, protože tam jistě budou data vašich klientů (účetnictví apod.) a k podnikání ho skutečně potřebujete - tak malou věc snad ubráníte.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2007 8:47 | lenka

vylucovaci zalobu jsem sice nakonec vyhrala,mam pravomocne rozh. soudu, ale exekutor na toto rozhodnuti necekal, ackoli o vsem vedel, a veci prodal i pres podanou vyl. zalobu,ktera byla podana vcas. Cely majetek ma podle odb. odhadu, ktery jsem si nechala vypracovat,cenu 90.000,-, exekutori jej prodali za 6.000,-,tzn. ze nedodrzeli ani 1/3 odhadni ceny, navic vse drazili jako celek,nebyly znamy ani predbezne odhady veci,a to jich tam bylo.Exekutori mi meli podle soudu jakkoli nahradit tuto skodu, ktera mi vznikla prodejem mych veci, ne povinneho .To odmitli,ani pisemne urgence, ani osobni zadost nerespektovali,smali se mi do oci. Tak jsem podala zalobu o nahradu skody,ta se ted resi. A vse co jsem udelala, hlavu a patu melo,poslala jsem uz tolik pisemnosti, na soud, na policii, na ex. komoru, ale bez vysledku.Zkousim to znovu.Ani pravnici se tady do toho hehrnou, aby nahodou neprisli o dobre ksefty,no a ti z vetsiho mesta, na ty zas nemam.A to jeste nemate ani jistotu,ze ti pravnici vedi co delat,malokdo se v tomto orientuje, a rozumi tomu. Ale dekuji za kontakt na tu organizaci,zkusim to, uz nemam co ztratit...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2007 13:31 | P.C.

Oprava: Tel. kontakt a adresa na IuRe jsou nejspíš poněkud staré, aktuální hodnoty doporučuji převzít z webu http://www.iure.org
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 2. 2007 21:48 | Smutná

Před rokem a půl jsem si na splátky od Olomoucké firmy Credit koupila auto, v jejím smluvním autobazaru. za 65 000.-Kč.Bohužel po čtyřech splátkách jsem to nezvládla, situace v rodině a firmě se změnila o 100% a neměla jsem na placení.Po upomínkách, které jsem nemohla zaplatit, mne vyzvala, že vůz máme přivézt a předat zpět , že se prodá, odečtou mi rozdíl a zbytek budou žalovat.Auto jsem řádně odevzdala.Tvrdili, že musím.Byla jsem přesvědčená, že rozdíl nebude velký, že se vejdu po prodeji auta do nějakých 30000.-Kč.Pak se mi nikdo neozval,možná také proto, že jsem se stěhovala, ale adresu jsem na poště měla zajištěnu. Je fakt, že zde jsem se dopustila největší chyby. Nyní mne navštívil exekutor soudní, předal mi dopis a hned zabavil bezdrátovou klávesnici od dceřina počítače.Nahlásil se na středu, to je zítra, přijde si pro sepsané věci, chce hned 10 000.- odnese si nootebok, který splácím na splátky a který mne živí, jsem OSVČ, (činnost finančních, ekonomických, podnikatelských a organizačních poradců-svrab, bída neštovice), takže celé podnikání mám v nooteboku a bez něj mohu jít na pracák.Až do zaplacení poslední splátky není můj, ale to exekutora nezajímá.Protože jestli požádám firmu o vylučovací žalobu, vypoví mi i jejich splátky a mám na krku splatnou celou půjčku na nootebok.Bydlím v soukromém pronajatém bytě 3+1 krajském městě, platíme 17000 nájem a inkaso, bydlím tu, pečuji o tatínka 77 let, dcera samoživitelka s vnučkou- minimální mzda, jeden syn dospělý na úřadu práce a jeden syn student.Jsem invalidní, nic jiného dělat nemohu.Ty všechny prakticky živím a platím vše já.V bytě je pračka, sedací souprava, nábytek, vše podle nájemní smlouvy patří majitelce.Pokud nám to zítra polepí a majitelka bude muset podat vylučovací žalobu, jsme na ulici. A víte proč to píšu? Protože to auto stojí dodnes v autobazaru, na internetě je v nabídce za 39000.Kč Mě z dluhu neodečetli ani korunu, ačkoliv předmět plnění mají už rok a půl nazpátky. Napočítali mi plnou cenu, úroky a penále, 96 000Kč. Soudní náklady jsou 53000.-!!!! a zbytek exekutorské poplatky. Celkem 200 000.-Kč. Auto mají zpět a neodečetli mi nic.Pozor ,nejednalo se o leasing, ale o úvěr. Podávám odvolání k soudu, ale exekuce nemá prý odkladný účinek., ačkoliv žádný dopis jsem nedostala, až nyní osobně od exekutora. Chodí ke mně klienti a vyprávějí často až neuvěřitelné příběhy o exekutorech. Vždy jsem to brala s rezervou, protože chybu přizná málokdo.Ale jedno je pravda.Zákon je naprosto špatný, napomáhá k okrádání těch, kterým už nakonec nezůstává skoro nic.Jak je možné, že exekutor může beztrestně vykládat zákon po svém a ničit lidi až do důsledku.A nejlepší byznys jsou dražby nemovitostí. Proč naši politici nemají čas upravit zákon a dát mu spravedlivější tvář. Jak je možné, že soudní poplatek je skoro ve stejné výši jako cena toho auta?To se státní pokladna musí plnit takto? Na šlapání chodníku už jsm stará.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 2. 2007 13:19 | P.C.

Váš příspěvek, Lenko, je trochu zmatený a v mnoha částech i nesrozumitelný. Každopádně by mne zajímalo, proč byla vylučovací žaloba neúčinná. Byla podána pozdě? Soud rozhodl pozdě nebo ve váš neprospěch nebo vůbec? Jak to tedy bylo?
Také není jasné, kdo komu dluží 90000. Je to dluh exekutorů vůči vám za neoprávněnou exekuci? Je tento dluh uznaný? A máte už nějaké odpovědi na vaše stížnosti? Myslím, že váš příběh stojí za bližší a přehlednější popis.
Co zde mezi amatéry poradit, je docela těžké. Určitě vaši anabázi sepiště tak, aby měla hlavu a patu a snažte se ji medializovat. Ideální jsou TV pořady (Na vlastní oči, Černé ovce apod.), dokonce se jeden z novinářů i tady po nějakých informacích pídil a zanechal svůj e-mail.
A ještě jedna možnost přece jen je - případy podobnými vašemu se údajně zabývá organizace luRe. Zkuste ji zkontaktovat (Iuridicum remedium, Lublaňská 18, Praha 2, tel. 776 68 73 53, e-mail: iure@iure.org, http://www.iure.org). Exekutoři se jí prý natolik bojí, že s ní odmítají vystupovat ve veřejných diskusích.
A dražby známému - to je asi běžná praxe exekutorů, nejste první, o kom slyším.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2007 12:10 | lenka

Nový příspěvek od: Lenka datum: 21. 2. 2007 11:26 Musim rict, ze mam osobni zkusenost z exekuce, ktera je vedena proti memu priteli,ktery dluzil na zdrav. pojisteni.Je pravda, ze statni instituce jsou ve vyhode,protoze kazdy den vaseho neplaceni(coz nemusi byt umyslne,jen proste nyni nemate), maji o par stovek vic,coz si vy jako zivnostnik dovolit vuci svym dluznikum(dodavatelum) nemuzete, to uz by byla lichva,ze?!Za rok uz je to nekolik tisic...Mit tu moc naparit kazdemu veriteli,i tomu svemu, takove uroky, nebylo by tolik dluzniku z rad lidi, kteri se snazi nezit ze stat, soc.davek a uzivit se sam.Navic v tomto state,ktery nepodporuje podnikani,snad jen statnich a velkych podniku,ze kterych nekomu ve vyssich funkcich neco kapne, je to jako stat jednou nohou v kriminale, a to jen proto,ze jste poctivý a samostatný,nebo takovy chcete i zustat. A na tech poctivých lidech se tito exekutori hoji nejcasteji. Nikdy jsem nikomu nic nedluzila, zijeme ve spolec. domacnosti, byt je muj.Vsechny veci mi sebraly,i pres existenci dokladu na me jmeno, pres podanou vyluc. zalobu je prodaly aniz jsem ja,pritel nebo kdokoli jiny vedel, ze jsou drazeny, a majetel za 90.000,- prodaly znamemu exekutora za 6.000,-! pripada to nekomu jako snaha vymoci pohledavku veriteli? Ten z toho nedostal ani korunu.V soucasne dobe je cela pohledavka zaplacena, a to primo na ucet zdrav. pojistovny.Jinak kdovi ve ktere kapse by skoncily!Dluh cinil 20.000,-,s uroky pres 50.000,-. No a nyni chteji jako naklady z ex. exekutori dalsich 30.000,- to uz je uplne vydirani,za nekolikrate vloupani do bytu, i kdyz meli na nas te. c., za vydirani, chtely abych zaplatila ja, a vedet kolik mam na ucte,za to ze umele vytvarely naklady uz jen tim, ze zjistovaly na katastru nem., jestli nama pritel auto, IQ tykve nebo ucelnost?Celou dobu se s nimi pritel snazil dohodnout na splatkach,ale nechteli o tom ani slyset,vse hotove.Asi maji pocit, ze kdyz oni je maji mesicne na uctu, tak je ma i on a jen je nechce dat, to je sranda, my nikoho pod rouskou pravomoci neokradame.Mimochodem tech 90.000,- ,ktere mi podle rozh. soudu maji exekutori vratit, mi odmitli jakkoli nahradit,takze se ted musim o ne soudit.Jestli dobre pocitate, tak dluh byl 50.000,-, ty zaplatil pritel primo veriteli, ex. chteji dalsich 30.000,-me dluzi 90.000,-+naklady na advokata a za soudni odhad, tzn., tak kdo komu dluzi??? Velke spolecnosti dluzi miliardy,maji tam spostu odborniku,advokatu a presto delaji takove dluhy, jenze po nich je nikdo nevymaha,oni prece za nic nemuzou,spatne si precetli smlouvu, nerozumeli ji...a my obycejni lide tomu rozumet mame?jenze nam po takove nevyhodne koupi, ci smlouve nezustavaji na konte ty miliardy!A to je ta ceska spravedlnost. Podotykam, ze jsem jako treti osoba udelala vse,co jsem ze zakona mohla, zatim s nulovym vysledkem.I trestni oznameni s uplnym prehledem a popisem poruseni konkretnich pragrafu, i stiznost na ex. komoru, vyluc. zalobu, a vysledek je nula.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 2. 2007 1:43 | P.C.

Smrt neznamená oddlužení. Pokud se dědicové nezřeknou svého podílu, přechází na ně i dluhy. Pokud se podílu zřeknou všichni dědicové, pak asi dědictví připadne státu - podrobnosti bude vědět každý notář.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 2. 2007 22:59

Dobrý den, jsem tu náhodně a chtěla bych se zeptat na jednu věc, kterou jsem nikde na netu zatím nenašla. Jelikož nyní řešíme exekuci na jednu dotyčnou osobu, která nám dluží peníze a věc stále není vyřízena, zajímalo by mě, jak se exekuce řeší dál, pokud dojde k úmrtí dlužníka (přirozenou cestou nebo sebevraždou). Přechází tato povinnost splatit dluh na manžela, děti, popř. rodiče dlužníka? Děkuji za odpověď.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Kalousek

politik

Michal Mejstřík

ekonom

Miroslav Kalousek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michal Mejstřík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services