Diskuze - Exekuce majetku a práva třetích osob: nedostatky

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 130 komentářů)

22. 1. 2009 8:13 | Katka Dušková

Dobrý den, hrozí mi že odvezou auto - může jet autem cca 400 km exekutor ( ten který sepisoval majetek)? Mám vzato že by měl nechat auto odtáhnout.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 7. 2008 17:49 | Viktor Němec

Dobrý den, mám prosím jeden dotaz. Navštívili mě dva pánové z exekutorského úřadu s tím, že mě vemou majetek, když jsem jim řekl, že tento majetek není můj a jsem jen v pronájmu, odpověděli, že jich to nezajímá. Chtěli odvézt celý majetek paní u kterého bydlím i za tu cenu, že jsem měl hmatatelné důkazy, že tento majetek není můj ale její. Majetek sice neovdvezli ale olepili vše štítkama s tím, že ho dodatečně odvezou. Mohou odvézt majetek i za cenu když jsou důkazy které potvrzují přímo, že majetek je její a ne můj? Mohou odvézt lednici, pračku a počítaš který potřebuji k účetnictví, kde mám firmy. Prosím moc pěkně odpověz te mě. Děkuji za odpověď. Viktor.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 5. 2008 7:39 | Sasek

Ahojky Lidicky, chci se zeptat. Muj bratr dluzi nejake penize a uz bydli u sve pritelkyne, jen trvaly pobyt ma jeste u mamky, kdyz prijde exekuce je mozny, ze prijde k nasim domu?? A zabavy ji majetek???? Doufam, ze ne.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 11. 2007 0:59

Opet preji dobry den, vlastne vecer. Po par dnech jsem byl opet SOKOVAN tim, jak si jisty exekutor (nejaky Roman Vytejcek) pocinal pri exekuci v nejakem starozitnictvi!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! A tak take znova dodavam, jak dalece az musi zajit chyby exekutoru (potazmo Exekutorske komory), kolik lidi se pak doslova s placem a totalni bezbranosti musi potkat, aby ksakru uz konecne nekdo na tom spravnem miste zasahl a podival se PRISNYM MERITKEM na veskere cinnosti teto organizace, ktera evidentne a to doslova ZNEUZIVA nasich ZAKONU k tomu aby okradali lidi, kteri za to mnohdy ( a to uz je vrchol vseho!!!) ani nemohou!!! Jsou to normalni zlodeji a opravdu nechapu,ze i pres tolik pochybeni ze stran exekutoru,na to dodnes nikdo z nasi vlady nebyl schopen zasahnout ba ani prstem poukazat!!! Ani bych se nedivil, ze se pak nekdy dozvime treba prave zase v TV novinach, ze prave ti postizeni touhle exekuci (treti osoby) pak treba budou pod palcivymi titulky odsuzovani za vrazdu tohoto nebo jineho exekutora nebo uplne jineho cloveka, kvuli tomu,ze prisli o majetek ci penize, ktery nebyl uplne jejich, nebo jim to pak zkomplikovalo zivot a ocitli se doslova v existecnich problemech!!! Ja osobne bych tomu cloveku podal ruku a rekl bych mu ze se mu ani trochu nedivim, protoze v dnesnim svete se doslova slape po lidech a co je na tom nejhorsi, tak nekdy i po tech lidech, kteri pak vystupuji v terminech jako osoby treti!!! Kdyby si tyto stranky aspon nekdo na tom spravnem miste precetl, ale zatim mi to pripada jako vykriky slusnych lidi do tmy!!!!!!!!!!!!!!!!! Martin z Irska
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 11. 2007 22:02

No tak to co jsem ted pred par okamziky videl v dnesnich zpravach z 19.11.2007 v Tv archivu Nova na internetu, tak to je dalsi hnus ktery si Exekutorska komora muze povesit na nastenku!!! Ja osobne bych toho exekutora nechal zavrit az by zcernal!!! Ksakru kdo dal tem blbcum tuhle ,, BOZSKOU" moc a pravomoc???!!! Pred nekolika lety slovo exekutor snad neznal nikdo a dnes???!!! Ksakru proc nekdo konecne nezasahne?????!!!!! A pak ma jit clovek volit? Nasrat!!! A prisaham na sveho mrtveho otce, ze jestli mi nekdy nekdo jen zazvoni nebo zaklepe na dvere s nakyma volebnima listkama nake vycurane strany, tak mu dam par facek a mozna neco i horsiho!!! Doufam ze tyto stranky opravdu nekdo sleduje, aby s tim taky pak nekdo neco opravdu mohl udelat!!! Mates z Irska
+41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 11. 2007 2:34 | P.C.

Na tohle je odpověď docela jednoduchá. Stačí přesvědčit dostatečně velkou skupinu lidí, aby volili takovou stranu, která navrhované změny prosadí v parlamentu... Utopie? Pro většinu zcela jistě. Já se spíš divím, že při takovéhle medializaci problémů s exekucemi si stále někdo bere spotřební úvěry. Možná lidi nebaví brát si úvěry, ale ještě více je nebaví si něco odříct.
Razil bych jinou cestu: 1) Ten, kdo půjčuje, musí dotazem v příslušných registrech vždy zkontrolovat, zda už dlužník nemá problémy se splácením jinde a taktéž musí ověřit platnost předkládaných dokladů. 2) Dlužník musí být při prodlení se splátkou prokazatelně kontaktován na adrese (telefonu), který při uzavírání půjčky uvedl. 3) Ať si exekutoři vydělávají, kolik chtějí, ale musí být za své chyby odpovědní. U nás ovšem nejsou žádní právníci, kteří by takto odpovědní byli. 4) Sankce musí být ve smlouvě jasně a zřetelně uvedeny. 5) A perlička na závěr: Půjčovat by si mohl jen ten, kdo prokáže nějaké znalosti v dané oblasti, tj. něco jako finanční řidičák - sice by to asi podpořilo šedou zónu spotřebitelských úvěrů a nelegální vymáhání pohledávek, ale mnozí by se pak ani neodvážili půjčit.
A porovnávat cenu másla, chleba atd. je marná práce, když není známé, jak je výroba těchto produktů dotovaná státem. Ve skutečnosti je mnoho evropských cen pokroucených dotacemi a spotřebitelé si pak dělají špatný obrázek o svých životních nákladech. A potom by se i cena práce mohla vydat správným směrem.
A jak vyléčit ten státní systém, ve kterém se na pár lidí nahoře, kteří to myslí dobře, nabalí desítky a stovky vyžírků, vlezdoprdelků, podrždeštníků apod.? Co třeba irská cesta - snížení daní (nebude co rozkrádat) a maximální zjednodušení státní administrativy a na sociálních úřadech se držet starého známého přísloví "Bez práce nejsou koláče"...
+34
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2007 0:05

Dobry den, po dlouhe dobe se divam na pribehy dalsich lidi kteri se potkali s exekuci. A znovu nemohu jinak nez kroutit hlavou nad tim jak a kdo exekutorskym kancelarim a ex.komore schvalil, ze ve finale mohou po lidech zadat nekolika-nasobek ze skutecne castky????!!! Vzdyt prece kdyz se clovek dostane z nejakeho duvodu do problemu, ze treba nema na splaceni 39.000.- za auto, tak jak pak muze exekucni kancelari splatit diky nesmyslnym poplatkum treba 200.000.-??????!!!!!! !!! Znova rikam, ze je jasne a melo by byt spravne, aby kazdy clovek zaplatil za jakousi svou chybu ci unahlenost nebo opomeni, ale ne petinasobkem nebo i vicenasobkem z puvodni ceny!!! At mi nikdo netvrdi ze exekutor si to zaslouzi, ze se tolik nadre!!! Jak dlouho bude nekomu tam nahore trvat, nez si uvedomi, ze reseni ke snizeni kriminality, sebevrazd a vrazd by pomohla treba prave nejaka nemala zmena techhle silenosti....., jak dalece az musi zajit problemy lidi, aby se nekdo konecne na tom spravnem miste chytil za nos a uvedomil si ze takhle to asi spravne neni???!!! Uz bylo tolik dukazu kde se jasne prokazalo jak stupidni postupy a uroceni ma exekutorska komora, ale porad s tim nikdo nic nedela!!! To se ma zase nekdo svevolne zapalit treba na Vaclavskem namesti, nebo skocit z Nuselaku a nebo udelat neco jineho jinde v Republice?! Myslite si ze lidi bavi brat si uvery??? Opravdu si to myslite??? Vsadim se kazdy clovek by se radeji svych dluhu zbavil a radeji si na lepsi zivot vydelal, prece vsichni v nasi zemi nejsou pohodlni a hloupy!!! Ale kdyz u nas stoji i pitomej BigMac v M'donaldu 63.- ,maslo cca 30.-, chleba a mleko to same atd..., a prumernej clovek si na to vydela za hodinu prace, tak pak se nikdo nemuze divit, ze lidi mnohdy sahaji po pujckach treba okolo Vanoc nebo na jine svatky, ikdyz vedi ze to zrovna nejlepsi reseni neni. Posledni dobou mi je ze systemu naseho statu na nic, ikdyz jsem Cech jako poleno a nasi zemi mam rad! Martin z Irska
+90
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2007 15:41 | P.C.

Jedinou fungující obranou před exekucí, kterou jste nezavinili je asi jen odstěhování se mimo současné bydliště. Někteří exekutoři si opravdu neberou servítky, bohužel. Pokud už na exekuci dojde, je potřeba použít veškeré možné obranné prostředky. Jednak je třeba psát stížnosti na exekutory, kteří něco neoprávněně zabavují, samozřejmostí je podávání žalob na zneužití pravomoci veřejného činitele a také vylučovacích žalob na neoprávněně zabavené předměty. To všechno je docela drahé a velmi často bez potřebného efektu. Při malých částkách je asi daleko jednodušší zaplatit, i když největší zisk mají právě exekutoři...
Odbor nou pomoc můžete získat třeba ve sdružení Iuridicum remedium, které se na podobné případy specializuje. Kontak je na jejich webu http://www.iure.org/
Peněžní ústavy mají svůj díl viny, ale odpovědnost berou asi jen čistě finančně - nesplácený dluh se ztrátou prodají a dál už se nestarají. Co dodat víc? Než se naše společnost zkultivuje, ještě se dočkáme mnoha bezpráví a je jisté, že naše generace se toho nedočká a je úplně jedno, kdo sedí ve vládě. Vám držím palce, abyste všechno zvládli.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2007 12:11

Díky moc za Váši odpověď.Samozřejmě problémy dcery jsme se snažili řešit s pomocí odborníků,leč bezvýsledně,situace se nadále zhoršuje,neboť dcera odmítá spolupráci.To je však téma do jiné rubriky. Problém exekuce vidím v tom,že řádný občan bez dluhů může příjít o svůj majetek jen proto,že exekutor pouze předpokládá možnost majetku povinného u řádného občana. Nedávno u nás v obci proběla exekuce,kde násilím otevřeli exekutoři byt ve kterém bylo nezletilé dítě.Proto dítě to byl ohromný šok.Příčinou byl dluh několika stokorun podnájemnice.To už přeci není normální.Navíc můj názor je ten ,že za dluh by měl nést odpovědnost i věřitel, v žádném případě třetí osoba,která za dluh dobrovolně neručí.Chování peněžních ústavů je naprosto nemravné.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2007 22:44 | P.C.

Vaše potíže si představit nedovedu, ale jedno možné, avšak drahé a nejisté řešení asi je, postupovat proti peněžnímu ústavu, který vás do téhle situace nepřímo dostal. Je-li pravda, že půjčka byla poskytnutá na základě nějakého zfalšovaného potvrzení, měl by se ústav v první řadě domáhat náhrady škody na tom člověku, který je zfalšoval. Ví ovšem peněžní ústav, že potvrzení bylo zfalšované? Jak dlouho taková situace trvala? Nechodily na vaši adresu nějaké upomínky? Šanci vám nedávám, ale pokud by se takovéhle případy dostatečně medializovaly, určitě by se dalo něco udělat pro ostatní, myslím tím třeba administrativní ztížení půjček, nutnost ověření totožnosti nebo bonity u zaměstnavatele, případně na adrese, která je v žádosti uvedena... Pokud však už došlo až na exekuci, je z hlediska financí docela pozdě. A řešit to dalším trestným činem? Čím by ten postižený měl být podle vás vinen???
Důležitěj ší otázkou je, co s dcerou na drogách. Jak a proč se na drogy dala? Dá se jí ještě pomoci? Považujete ji ještě za svou dceru? Nebo bude nutné ji úplně odepsat a z rodiny vyloučit či zbavit svéprávnosti a stanovit opatrovníka? A dá se dělat něco s těmi, kteří vaši dceru k drogám přivedli? Třeba i jejich metodami?
Na normálního člověka je toho opravdu dost, ale určitě znáte někoho, kdo je v podobné situaci, tak se s ním spojte a hledejte možná řešení. Už jste zkoušeli kontaktovat nějakou protidrogovou poradnu? Tam by vám mohli dát i nějaká doporučení, jak nakládat s nechtěnými dluhy drogově závislých apod.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2007 0:19

Má dcera bere již delší dobu drogy.Kdo to u vlastního dítěte nezažil,těžko si představí jak to ovlivní rodinu a jaká nepříjemná opatření je nutno provést,aby nebyl paralyzován zbytek rodiny.Jedno z opatření je zrušení trvalého pobytu,z důvodů možných dluhů,které na sebe nenechaly čekat.Dluh vznikne jednoduchým způsobem:prodejce drog kterému dcera dluží peníze obstará sfalšované potrvzení pro vyřízení půjčky,peněžní ústav peníze lehce půjčí a tak se rodina stane ručitelem aniž by o tom věděla,čímž sníží riziko vymahatelnosti pro peněžní ústav na minimum.Jaká je zodpovědnost peněžních ústavů?(stačilo zvednout telefon a přeptat se v místě bydliště,kde se v případě neplacení bude dluh vymáhat).Proč by to dělali,hlavně že je kde brát.Teď už je na řadě exekuční firma(zrušení trvalého pobytu to nezachrání) a kruh je uzavřen.Takže zbytek rodiny se stane sponzorem drogového prodejce,což těžce ponesu.K jednomu neštěstí se nabalí díky špatným zákonům tohoto státu daší malér a obávám se,že při vlastní exekuci může dojít i k trestnému činu.Normální člověk toto nemůže vydržet.
-24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2007 15:57 | Odpověď od Martina, část 2

Hned od zacatku jsem ve vezeni pracoval a snazil se nake vydelane penize posilat brachovi na splatky, ale ze 3600.- mesicne moc nezaplatite.A ostatni banky nechteli o odlozeni ani mluvit a tak me urocili a urocili atd.. Mamka prode lala treti dost vazny infarkt a musela podstoupit tezkou operaci srdce v Praze... Nerikam, ze si za spoustu veci nemohu sam,z neznalosti zakona jsem tehda udelal spoustu chyb, ale taky chci rict, aby se uz taky nekdo podival na to co tomu predchazelo, co lidi jako ja zene do takovych extremu a proc jsou pak soudy a exekutor. kancelare plne!!! Uplne chapu ostatni lidi, kteri se dnes taky nemaji zrovna nejlip,a kteri se treba taky dostali do vezeni,nebo do jine tezke situace, jen ze je k tomu neco podobneho dohnalo, ikdyz by treba nikdy nikomu v zivote neublizili a jsou mirumilovni. Mily pane, myslim ze se divame na stejnou vec, akorat jen kazdy z jineho patra. Presto s Vama v necem i souhlasim. Ale taky verte, ze se porad ucime a vzdy kazda rada nemusi byt uspokojujici a opravdu trefna. Ale jak uz jsem psal drive nezlobim se na Vas, bo i Vy jste jen clovek a ikdyz se snazite lidem v nouzi pomoct, presto vic udelat nemuzete. Dnes uz mam vetsinu splacenou, ale c o me na tom stve a mrzi nejvic je, ze nebyt PREMRSTENYCH UROKU a par spatnych zakonu, tak uz by to vse bylo davno zaplaceno! Mohl bych napsat vice, ale dnes opravdu nemam cas, mejte se vsichni dluznici fajn, drzte se a verte, ze bude lip! Ja si za ty leta nic jineho nerikam, ikdyz uz jsem zkusil cokoli. Kazdopadne se brante jak jen to pujde a ikdyby jste nekde videli ze mate na neco narok, treba na odecteni pouhe 1000.-, nenechte se odradit. Jen tim pak muzeme aspon neco malo do budoucna zmenit. Pak si nas treba nekdo i vsimne.....,
S pozdravem Martin z Irska
A dodatek od P.C. Martine, umístil jsem vaši dlouhou odpověď rozdělenou na 2 části do diskuzního fóra zde na webu proto, aby si i náhodní příchozí mohli udělat úsudek o vaší cestě životem. Sám nevím, co dodat, protože to opravdu nemáte lehké a přemýšlím, jak řešit situaci svého švagra, který nadělal dluhy, ale ne, že by koupil byt, ale pil a hrál, opustil práci, rozprodával domácnost, žena se s ním rozvedla (myslím, že právem) a teď se někde potuluje, aby byla aspoň nějaká šance, že exekutor nechá jeho rodinu na pokoji... Dluhy jsou asi mnohem menší, než vaše (odhaduji 200.000), ale nikdo z příbuzných neví jaké. O nějaké práci v zahraničí nemůže být řeč, protože švagr nemá ani výuční list. Děti jsou naštěstí téměř samostatné, ale trauma z téhle situace je na jeho rodičích dost znát...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2007 15:26 | Odpověď od Martina, část 1

Dobry den, sice mam dnes trochu ,,busy day " ale presto musim jeste na par vasich podotknuti odpovedet. To proc se za 4 roky z 350.000.- korun udelala takova suma, mohu jeste vic priblizit. Zapomel jsem vam a vsem ctenarum napsat, ze mi nabyli i d luhy za pohrby. Jen jeden pohreb v roce 2003-4 stal od 18.000.- a to byl opravdu jen ten zakladni. Jedna zakladni rakev a to byla opravdu jen ta nejlevnejsi, stala cca 7000.- , no a pak naky ty vence, hlavne prace pohrebni sluzby (nekdo to delat musi..),skladovani tela,kremace atd, atd. A jelikoz nam prvne umrel tata a byla to moje prvni kruta zkusennost, tak jsem pro tatu chtel rakev trochu hezci,nez tu z pouhych peti stlucenych prken a vybral jsem mu tu o 2000.- drazsi,ktera uz me aspon trochu uklidnila v tom, ze pro sveho tatu alespon jeste na posledni chvilku neco malo udelam. No a to by se jeste tak nak ustalo, na konec me to prislo na nakych cca 23.000.- Ale to bych pak doma pod topenim nesmel najit hned po trech tydnech uduseneho strejdu (tatovo brachu), ktery trpel davivym kaslem a jak mu zemrel bracha( muj tatka) tak ty tri tydny skoro porad pil. No a ve spanku (po flasce alkoholu) zacal kaslat a udusil se...,ja jsem byl v to odpoledne na treninku a tak js em nestesti nemohl zabranit (dalsi pohreb). Zustala babicka (jejich mamka),ktera se ztoho zhroutila a prestala jist atd, a tak taky do pul roka umrela. To byl me nejdrassi clovek!!! Ale v kazdym pripade dalsi pohreb. Do toho jsem zacal mit problemy s tema bankama a tak moje mamka ve kratkem cas. sledu prodelala dva infarkty a prisla o praci. A aby toho nebylo malo tak mi zemrel otcim (nasi byli rozvedeni). Tim nechci rozvadet svoji zivotni story, ale snazim se vas priblizit tomu jak jsem se do techto problemu dostal. Verim ze jini lide se dnes maji daleko hure a ze nejsem jediny.... No a tak za 4.pohrby mate dat hned cca 100.000.- . A ted to nejdulezitejsi, v te dobe jsem mel najednou s nemocnou mamkou a starsim brachou zaplatit uz nakych cca 650.000.- bo musite pripocitat dedickou dan, pak taky musite zaplatit pani notarku, ktera si jen za jedno sezeni vzala 12.000.- a to nebylo jen jedno!, no a pak odhadce na cenu bytu atd....,plus vse ostatni. A pak se stalo to nejhorsi,zhroutil jsem se psychicky a pokusil se o loupez a dostal se tak do vezeni! Kde jsem byl 18.mesicu. Byl to cin ktery se tresta od 2 az do 10 let odneti svobody,ale ja se dostal ven driv, protoze mi hodne pomohli pratele z fotbalu a pak i z vedeni veznice. Nechtel jsem nikomu ublizit a v podstate kdyby jste cetl muj spis a znal me jako cloveka, tak by jste jen kroutil hlavou. Po cinu jsem poskozenemu hned volal a omlouval se a pak se sel udat na policii, byl jsem na dne! Za tech 18.mesicu v ostraze jsem vsude psal dopisi do bank a omlouval se, ze nemohu splacet, ale pouze jedna GE Capital me vyslysela a odlozila splatky na dobu az me propusti a ze pak mohu splacet jen 500.-. Tenkrat mi banka dokonce napsala, ze se mnou citi.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2007 21:37 | P.C.

Ještě jsem neskončil :-). Dotace EU - to jednou bude záhuba EU nebo v lepším případě aspoň záhuba socialismu v EU. Nevím, proč si ten socialismus chce každý vyzkoušet, než pozná, že to nakonec selže. Irsko samotné už asi není čistým příjemcem a díky rozvoji v posledních letech nejspíš už bude víc platit (jistě to nevím). Naše republika tak skvělá ještě dlouho nebude, ale naše děti nebo vnuci už by se snad mohli dočkat lepší, méně zkorumpované a kulturnější společnosti. Jediné, co jim lze teď doporučit, je studium, protože studovanější člověk se nenechá tak snadno napálit, lépe chápe souvislosti a lecčemu se ubrání sám, aniž by k tomu potřeboval předražený stát, který za něho vše zařídí, pohlídá, ochrání atd.
I vy se nenechte odradit nějakými úředníky, kteří se ohánějí paragrafy - vždy si ty paragrafy nechte vyjmenovat, zapište si je (nebo si jejich stanovisko nechte písemně potvrdit), potom najděte příslušný zákon na internetu, přečtěte si ho a uvidíte, kde je pravda. A ujišťuju vás, že jedno přečtení nějakého zákona k jeho pochopení určitě nestačí... To je taky chyba současného systému, ale ta se bude napravovat mnohem déle. Ve vážnějších případech se bude nutné obrátit na právníka.
Nakonec si dovolím nesouhlasit s názorem, že každý u nás podnikat nemůže. Ale může, jen každý není schopen samostatně pracovat, neumí se postarat o zakázky, o obíhání úřadů, o účetnictví a další administrativu s podnikáním spojenou a taky nechce od časného rána do pozdního večera za každého počasí vystávat na tržnici, jezdit po republice atd. Pohodlnější je počkat jakou práci mi přidělí šéf (který je mimochodem úplnej blb), vzít malý plat a k tomu třeba stravenky a po práci se natáhnout k televizi nebo v hospodě nadávat na poměry. Kdo pak tu lepší společnost vytvoří? I umývání záchodů se dá poskytovat jako služba a ledaskdo (firmy) ji už dnes využívá.
A měli by ti méně aktivní mít stejně, jako ti přičinlivější? To přece ne. Stát by se měl postarat jen o ty, kteří opravdu nemohou, ale až poté, co to nezvládne jejich rodina. Teď stát ale rozdává všem těm, kteří jen sedí s nataženou rukou. A hlavně stát nerozdává ze svého, ale z našich daní a z dluhů, které sám nadělá a nestará se kdo a kdy je splatí... A dle toho se chovají i jeho občané. A co se bude dít, až natáhnou ruku všichni? A až příjde "Exekuce na stát" to teprve bude tóčo. Jediné dluhy, které uznávám, jsou dluhy na bydlení a výstavbu, na studium (ale jen u těch studentů, kteří školu zvládají) a potom možná na podnikání s jasným záměrem.
A opravdu poslední odstavec. Odhadl jste správně, že se teď asi nemám špatně. Jediným receptem je studium a pak (ale pozor, třeba až za 20 let) už se příležitosti vynoří samy. A myslím tím příležitosti, které jsou zcela korektní. Kdo to nestihl, měl by tuhle šanci dát aspoň svým dětem. Je zajímavé, že se mnou v lecčems nesouhlasíte, ale na druhou stranu jste ve své situaci zvolil řešení, které je dle mne úplně ideální. Tak Vám přeju mnoho štěstí!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2007 20:35 | P.C.

A teď se k tomu pokusím něco napsat. Nejste v lehké situaci, nikdo vám ji nemůže závidět, ale musím uznat, že se ji snažíte řešit tím nejlepším možným způsobem. Samozřejmě, že bylo lepší ihned od počátku začít splácet "jen" 350.000,- (s měsíční splátkou maximálně 3000), než teď celý milion. Sice nevím, jak se z tak velké částky stal trojnásobek (to je obvyklé jen u menších částek), ale souhlasím, že exekutoři se svým chováním a vystupováním v mnohých případech řadí ke spodině společnosti. Váš věk v té době asi sehrál svou úlohu, bohužel, ale protože jde o bydlení, určitě se vyplatí vše splatit.
Otázkou je, zda nadávat na současné nebo předchozí vedení našeho státu. Sám uznáváte, že dřív asi nebylo vše v pořádku - všichni museli táhnout za jeden provaz - pokud někdo příliš vybočil, ať pracovně nebo politicky, byl po zásluze "odměněn"... A po roce 1989 jsme jen doufali, že se situace napraví. Bohužel, nezávisle na režimu se do horních pater derou většinou ti, kteří z toho chtějí něco získat. Dřív to byla norma, teď se to snaží dohnat ti, co dřív nemohli a protože je současná společnost otevřenější, dozvíme se o nepravostech daleko víc, takže to vypadá daleko hůř, než za komunismu.
Opravdu myslíte, že vaši rodiče zaplatili byt dvakrát? Vždyť píšete, že ho dostali od podniku, ve kterém pracovali. Dostali tam byt všichni zaměstnanci? A platili ti, co byt nedostali nebo nechtěli, menší daně? To asi ne, že? Tak kdo na tom byl vlastně lépe? Rozprodej nájemních bytů do vlastnictví byla po revoluci jediná možná volba řešení značně pokroucené bytové situace. Ale opět, jako vše u nás, šlo to udělat o něco lépe a stále je ještě v této oblasti co řešit.... A stále je spousta těch, kteří myslí, že za nepatrné nájemné budou věčně bydlet ve "státním".
Průměrn é platy se trochu zvedly? To snad ne. Od roku 1989 stouply mnohonásobně! U některých profesí však o něco méně, ale to jsou jen ty profese, které může dělat každý nevzdělaný člověk nebo takové, po kterých není poptávka. Bohatší a lepší společnost se nevybuduje tím, že zvedneme platy uklízečkám na evropskou úroveň, ale tím, že tady něco vybudujeme, něco, co vyžaduje značnou technickou úroveň těch, kteří to budou realizovat, něco co bude vydělávat i nadále. K tomu nejdřív potřebujeme dobré školství a teprve dlouho potom můžeme přidat uklízečkám. Nebo snad myslíte, že ten, kdo je schopen něco vymyslet, prosadit, dobře prodat nepotřebuje žádné vzdělání? A to je stále skoro zdarma. A v kanceláři by měl sedět jen ten, který je tam něco platný. To by mělo platit vždy. Irsko se na dnešní úroveň dostalo jen díky podpoře podnikání a školství. Pokud by to Irsko neudělalo, odborníci by nebyli a ostatní by nevěděli co a jak. Nebude však dlouho trvat a tesaři u nás vydělají stejně jako tam - je to obor, který vyžaduje určité znalosti a praxi, je teď celkem vyhledávaný a tesařů ubývá, což se musí brzy projevit. Nemůžeme to ovšem očekávat u všech profesí.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2007 19:06 | Pokračování 2

(Vzdyt lide plati dane, tak kde je ta lepsi ceska zeme, kterou nam strany vlady slibuji?! To se to rozhazujou statni penize, penize lidi na hovadiny- 350.milionu tam, pak na to a zase na tamleto)....protoze ZKRATKA KAZDEJ CLOVEK U NAS PODNIKAT NEMUZE, vsichni nemuzou delat jen tu praci kde je to snazsi,lepsi apod.., ALE nekdo taky musi delat tu praci tezsi a horsi! Vsichni nemohou sedet v kancelari a jak se rika: ,, nekdo ten zachod umyt musi!!!...apod" A proc nove generace, respektive ti mladi malo pracuji??!! To je proste, ja jsem tesar a ikdyz jsem se hned po skole zaradil do firmy PSJ.holding nebral jsem vice nez 6.000.- za mesic. Dnes mi kamaradi rikaji, ze si vydelaji zhruba o 5.000.- vic, ale take jsou v praci od rana do vecera! Taky je pravda ze jsem hraval fotbal za nakou stovku,ale ani to mi nijak moc nepomohlo. Ted jsem uz hezkejch par mesicu v Irsku, kde jsem si za to same schopen vydelat a vydelavam 600eur az 900eur TYDNE!!!!!!!!! + naky to euro za fotbal. Weekendy tady jsou volny a jen 5dni v praci. Zivotni minimum tady je cca 8,65eur na hodinu! A z ceho to Irsko bere? Ze by Irsko prodavalo tolik mleka do Evropy a neb o se zde tezily jine drahocene suroviny??!!! ....a to vam mohu potvrdit, ze zde opravdu, mimo zelenych luk a vysokeho pobrezi,ovci a krav nic NENI. Ne ne, je to jen v tom jak si tento ostrov dokaze rict o dotace z Evropske unie!!!!!!! A pak se taky dokaze starat o svoje lidi a to dokonce i o cizince v nemalem meritku! A ted se vratim k te pani...,ja prece netvrdil a netvrdim ze lidem ma projit unahlene a casto rozjarene rozhodovani v investovani. Nekdo kolem toho pak musi litat a zadarmo to nejde. Ale znova rikam, ze aby platila z cca 39.000.- ted 200.000.- JE HNUS A TO ZE TO STAT DOVOLI A NAKYM NOVYM MIRNEJSIM POSTUPEM NEZASAHNE , JE JEN NAM LIDEM VYSMECHEM a premrstenym trestem! A vlastne ja se na vas ani nezlobim,jen si rikam, ze jak je videt, tak s tim sam clovek nikdy nic neudela. A naky volby? Co to jsou volby? Lide za xxx let vkladaji nadeje a duveru do ruznych stran, ktere je ale pak tech xxx let zklamavali. Nikdo se pak nesmi divit, ze lide uz dnes n ikomu neveri. A to ze se opiram jen a jen o fakta, jelikoz mam zname u organu cinych v trestnim rizeni, take v ruznych dosti dulezitych mistech, treba jako reditele ruznych prodejnich komplexu apod, kde mi tito moji pratele obcas se smutnyma ocima sdeli s cim se zase nesetkali, me jen a jen utvrzuje v tom ze nase zeme uz je tak ,,nemocna" ze s tim malokdo neco udela a samotni lide pak plati a plati a plati!!! A na to abych zjistoval jaka svinstva se u nas deji, se nemusim ptat mojich pratel, ale staci kdyz se podivam na Obcanske cudo NEBO Na vlastni oci v Tv apod... Znova rikam ze se na vas ani nezlobim, ale tvrdit ze v nasi zemi je kazdy posuzovan stejnym metrem je hloupost...
S pozdravem Martin z Irska
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2007 19:05 | Pokračování

Muj tata doslova makal jako idiot pro jiste silo u Jihlavy v podstate celej svuj zivot a ma mamka drela jako krava pro tentyz podnik desitky let, od k tereho dostali byt! A tyto podniky jiste odvadeli statu dost vysoke dane!!! V podstate lide jako moji rodice si tyto byty vydreli! A jak teda bylo mozne ze nekolik let po prevratu se jakysi chytrolin ve vlade rozhodl, ze temto lidem daji jakousi druhou sanci si tyto byty od statu ,,od mest ci vesnic" znova odkoupit za ruzne ceny, kdyz uz si tito lide pravo na tyto byty davno vydreli a zaplatili je na danich????????????!!! !! ....uz za komunismu! To tedy pak znamena ze kdyz se stane dalsi naky prevrat, ze lide budou znova platit to co uz kdysi dvakrat zaplatili??!! Dale, jak bylo mozne, ze kazde mesto si tyto byty prodavalo za ruzne ceny? Treba v Jihlave na jednom sidlisti staly byty 3+1 cca 60.000.- az 100.000.- a hned v dalsim panelovem dome tentyz byt v te same lokalite stal 450.000.-!!!!!!!!!!!! ! Ktery idiot urcoval tyto ceny a jakym pravem!!! Kdo tehdy byl PROMINENT a kdo to mel odskakat, kdo to urcoval?! Samozrejme to v 1. rade musel povolit stat. A mam uz o tom za ty leta hodne zjisteneho tak se me opet nesnazte usmernovat. A hlavne proc tedy stat nevydal temto mestum takove smernice,aby ceny byly cca v desitkach tisicu zhruba stejne dle lokalit! Ne ne ne ne, seredne se pletete milej pane. Samozrejme ze jsem byl mladej kluk a nikdo se se mnou neparal a nikoho to nezajimalo a tak jsem se dostal do exekutorskych rukou lehce. Banky vesele dal urocili tatovi nesplacene pujcky a ja jelikoz jsem mel jen par tisic mesicne a tak nedokazal uspokojovat hrdla vsech nenasitnych bank, kterym to stejne davno zaplatila jakasi pojistovna, kkerou si banky plati z vynosu na ochranu apod..., tak to doslo az k exekucim! Za 4 roky se z techto penez stal cca milionovy dluh a porad zvesela platim :-) Me to tak uzasne bavi :-) Samozrejme jsem se snazil patrat v soudnich spisech ale vzdy kdyz jsem na neco poukazal eventuelne na nakou nadeji me obhajoby, tak mi patricna bankou opravnena osoba zalepila pusu nakym paragrafem. Jinymi slovy, plat at ma m na novy kola u auta!!! ;-) Pak se clovek nesmi divit ze se dnes exekutorske kancelare naramne plni nejen spisama od soudu, ale i penezma. Lidi jako vy by se dnes nemeli divat uz jen na to, co lidi delaji dnes za chyby, jelikoz muj nazor je, ze jen tapou a brani se tomuto systemu jak jen nejlip mohou a hlavne co jim jen dovoluje opet nase republika ,ALE na to co tomu kdysi predchazelo! Na to co bylo klicem k tomuhle vsemu! Vy tvrdite ze lide v nasi zemi jsou pohodlni, netecni a snadno se zadluzuji, ALE ksakru kdo je k tomu nuti?! Platy prumernych lidi zustavaji porad stejne, no dobra, trochu se zvedli.Ale ceny parcel na staveni a ceny bytu a najmu se brutalne zvedaji!!! A vycitat lidem ze kazdej si je sam svyho stesti strujce, je v dnesni dobe po tom vsem opravdu jen sprostota, .....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2007 19:02 | Překopírováno z e-mailu

Martine, píšete příliš dlouhé příspěvky, které pak zdejší server nezobrazí, proto si dovolím to udělat za něj, protože by vaše názory mohly zajímat i jiné čtenáře:
Dobry den pane(i) X Dekuji za urcite vysilujici odpoved, avsak nedivte se ze na vas takhle utocim, protoze jste opravdu vedle. Je evidentne videt ze se mate fakt dobre a jste jiste dobre financne zajisten a nikdy jste nemel tu cest celit nakym existencnim problemum vcetne nejake exekuce. To ,proc jsem se nezrekl exekuce vam mile rad vysvetlim vy obhajce nasi ,,SKVELE REPUBLIKY"-bez urazky. Ale to jakym vetnym tonem jste mi to napsal si vyprosuji! A pak vam napisu, nebo lepe receno blize osvetlim, to, jak jsem myslel clanek na obhajobu te pani. Tak..., Zhruba pred 4 roky kdy mi behem 10.mesicu zemreli 4 lide v rodine a me to pak poznamenalo, se rozjel jakysi hura system ve kterem b y se nevyznal snad ani ten, kdo ho v te dobe vnasem state vymyslel. Bylo mi pouhych 23.let a ikdyz tohle cislo uz zni zcela dospelacky priznam se, ze se zakonikem v hlave ktery se stejne porad tak sikovne meni a doplnuje kazdou novelou zakona , jsem se zkratka nenarodil a tudiz jsem v te dobe po tech umrtnich socich (absolutne) nemel ani paru o tom co mam udelat pro to, abych se do budoucna vyhnul ruznym problemum. Ano mate pravdu,ze zase tak hloupy jsem asi nebyl kdyz jsem se dedictvi hned nezrekl, bodejt` by taky jo, kdyz bych se pak zrekl i vlastni strechy nad hlavou. Jelikoz tenkrat mi sama pani notarka sdelila, ze banky musi veskere uroceni tatinkovych pujcek na byt zastavit. A taky, ze se v te dobe dedictvi neuzavira protoze kdyz clovek umre, tak se ceka aby se popripade mohla zpetne nejaka banka ci pojistovna do jednoho roku ozvat, ze u nich ten clovek ma nejake vklady ci dalsi dluhy. Ale ja jsem dedictvi po trech mesicich s pani notarkou uzavrel, jeliko z jsem musel, aby dalsi urady a instituce me mohli uznat jako pravoplatneho majitele bytu, coz bylo nutne k ziti v tom byte apod.. Tudiz jsem nabyl byt a v te dobe s nim cca 350.000.- dluhu na pujckach pro odkoupeni ,,do jakehosi vlastnictvi". A proc si teda muj neboztik tata bral pujcky na byt? Mile rad vysvetlim a verim ze mi da za pravdu jiste dalsich desetitisice mozna statisice lidi v nasi republice. Za komunistu nasi rodicove pracovali v ruznych druzstvech a fabrikach (jinymi slovy, v podstate MUSELI),,....vsichni za jeden provaz a udelame mnoho"..., toto a jina podobna rceni oznacovali tehdejsi ,,skvelou" dob; kde dostavali prave tyto byty, s tim ze treba museli pracovat pro tento podnik ci druzstvo nebo organizaci 20 az 30 let! Nebo je treba dostavali snadneji za nejake odmeny ci jako novomanzele atakd., atakd..
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 9. 2007 20:48 | P.C.

Vysvětlit samozřejmě mohu. Paní vůbec není nebohá. Pokud se živila jako finanční poradce, jistě si uvědomovala, do čeho neuváženou půjčkou vstupuje. Pokud si to neuvědomila, potom vystavovala nebezpečí bankrotu nejen sebe, ale i klienty, kterým radila. Už z tohoto důvodu je její exekuce zcela na místě, ale to je vedlejší. Co bych měl dle vás poradit? Názor nezměním, pouze poukážu na mnohé rozpory ve vaší reakci:
1) Korupce v našem státě nemá nic společného s přístupem některých občanů ke snadno získatelným úvěrům a půjčkám.
2) Stát na exekucích nic nevydělává, exekutoři jsou většinou soukromé osoby.
3) Jak jste přišel na 600 miliard v exekucích? To by každý z těch cca 300 tisíc dlužníků musel dlužit 2 miliony. Držte se prosím známých faktů.
4) Není nutné, aby každý občan posižený exekucí hned běžel vydělávat na pole. Nabídka práce je v současnosti tak široká, že lze volit i méně fyzicky namáhavou práci.
5) Naši občané jsou tak pohodlní a neteční, že už ani nechodí k volbám. Kdo by měl tenhle systém změnit? A myslíte, že změnou v exekučním řádu se systém a dlužníci napraví? Jediné, co bych zavedl, je výchova k finanční gramotnosti od útlého věku.
6) Nepochopil jsem, jakým způsobem vláda nutí lidi k zadlužování. Pokud myslíte to, že vláda sama hospodaří na dluh a je špatným příkladem, pak se to jistě jejím voličům líbí a proto ji volí... (také forma korupce)
7) Zdědil-li jste dluhy, pak jistě také víte, proč jste se dědictví nezřekl, ale snažíte se dluhy uhradit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 9. 2007 15:51 | klaudienka

Muzete mi vysvetlit mily pane(i) X co to te nebohe pani pisete za stupidni radu?!!!! Jako ze jsou ctyri, syn muze jit na brigadu apod.. To snad ani neni mozny co se to v tom nasem zkorumpovanem state deje!!! A to ze si stat na tehlech exekucich plni svou statni pokladnu je neskutecny vrchol veskere hnusoty vuci ceskym LIDEM!!!! Netvrdim,ze by lidi v nasi zemi nemuseli platit za svoje ukvapene chyby pri nejakych spatnych ci unahlenych investicich, ale aby exekutori v nasi zemi hnali lidi k zoufalstvi a mnohdy i k horsim cinum,ze se z castky 39000.- diky exekutorovi vse zvedne na cca 200.000.- je naprosty hnus od naseho statu,ze to vubec podporuje a nijak neupravi a nijak nezasahne!!!! Vite vy vubec milej pane nebo pani kolik lidi dnes dluzi diky exekutorum jen za posledni rok???!!! NEUVERITELNYCH cca 600-MILIARD!!! A pritom skutecny dluh je naka jedna tretina z toho vseho pri 309tisicich vydanych exekucich!!! Takze rada neni, aby mila pani ktera jeste vratila jiz zminovane auto a v podstate te firme se vratil rozdil, ze ma poslat svou rodinu na pole, ale ma se okamzite spojit s jinymi lidmi, kteri maji tez z podobnych malych desetitisicovych castek statisicove dluhy plus ztratu strechy nad hlavou A VYJIT DO ULIC proti temto nesmyslnym zakonum, kteri pomalu ale jiste hubi nasi zemi a zene do zahuby, protoze dnes ma 95% lidi nasi ceske populace nabrane uvery, diky skvelym Providentum, Credital, spatnemu zakonu v dedictvi, a pod..!!! Je jen otazka casu, kdy se lidi semknou a stane se neco co prinuti nase politiky vcetne nasi skvele vlady, aby lidem do budoucna nabidli lepsi cile nez ze je nuti (diky nasi stupidni ekonomice) brat si SKORO VSE NA SPLATKY!!!!!! Z pozdravem Martin z Irska- cech ktereho dedictvi po umrtich v rodine doslova vyhnalo az do Irska, kde musim vydelavat na poplatky bank a exekutorskych kancelari a ktery uz se na to nemuze divat jaky hnus se v nasi zemi usadil a kde vlastni stat okrada SVOJE OBCANY!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Roman

manažer, ČEZ

Vlasta Parkanová

politička

Martin Roman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vlasta Parkanová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services