Chytrá hypotéka od Broker Consulting: vychytralá a nefér prezentace

Kombinaci kapitálové životní pojistky a hypotéky už jen málokdo nabízí jako něco výhodného. Není také třeba, na trhu je podobný stroj na provize: hypoteční úvěr a investiční životní pojištění. Zejména pak v podání společnosti Broker Consulting. Způsob, kterým její prodejce zachází s čísly, je do nebe volající, umně některé informace potlačuje, jiné zdůrazňuje a některé dokonce zamlčuje.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 11. 2007 19:44, Bartoníček , Česká pojišťovna

Hovoříte o produktu Kombi , co má na deskách smlouvy tu sympatickou paní ?

Zobrazit celé vlákno

+74
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 3. 2008 15:02, Petr

Ano firmu uz znam dlouho a je to reane. jde to prez IZP pravdepodobne to co vam ukazovali mam odnic parproduktu.

Zobrazit celé vlákno

-28
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 87 komentářů)

18. 4. 2006 11:33 | aceman2

Pracoval jsem jako prodejce kombíku u MBI. Ovšemže jsem si také založil KŽP. Díky této firmě jsem se začal zajímat o své finance. Sice jsem prokoukl, KŽP zrušil, přišel o 15.000, dále jsem do toho investoval cca 5000 - školení, semináře apod. Ale těch peněz nelituju. Naučil jsem se hodně věcí, třeba to, že za své peníze zodpovídá každý sám. MBI má dobrý vzdělávací systém, naučíte se opravdu hodně, nejen o obchodu, ale i o životě - jak jednat s lidmi apod. Jsou lidé, kteří prodejem těchto produktů vydělávají několikanásobně víc, než poslanci (to není přetvářka "úspěšných lidí" na seminářích, ale osobně jsem se mohl přesvědčit a vidět důkazy). Pokud nemáte práci a nutně potřebujete peníze, je toto pěkná a čistá práce, stačí tři smlouvy měsíčně a máte nadprůměrný plat. Jedinou dobrou investicí je investice do vzdělání. To není jen vysoká škola - to jsou třeba články na serverech jako je tento. Využívání moderních produktů, internet bankingu, nakupování na internetu, zjistit, jak funguje marketing apod. Co si o tom myslíte? Má někdo podobnou zkušenost? :) A co dál vás napadá?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 4. 2006 11:09

Na http://www.bcas.cz/ mají na "chytrou" hypotéku upoutávku "Vymáčkni ze své hypotéky více šťávy" - přeloženo "Vymáčkni z klienta více provize".....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 4. 2006 10:16

Vážený pane Zachrdlo, děkuji za názor. V čem vidíte "politický" nádech článku? Že jsem se opřel do firmy Broker Consulting a jejího poradce? Že jsem se opřel do firmy, protože byli a již nejsou členy AFIZu? Uznávám, že se to tak může jevit, ale nebylo to účelem. Hlavním důvodem byla prezentace produktu. A že se stejně neopírám do kolegů z AFIZu? Nebojte, opřu se stejně razantně, pokud se mi podobné zvěrstvo z pera jiného poradce z jiné firmy, ať bude či nebude členem AFIZu, dostane do ruky. Jenže prozatím nic podobného nemám k dispozici. Uvědomte si, že já osobně nejsem hlídačem finančního trhu. Uvedená prezentace se mi dostala do ruky čirou náhodou. Rozhodně nemám čas šmejdit po poradcích a chytat je na hruškách. To je přece úkolem někoho jiného. A pokud mnou publikovaný článek, bude dobrý alespoň k tomu, že se bude s klienty jednat fér a budou jim sdělována neupravená fakta, jedině dobře. Doufám, že mi nechcete tvrdit, že jste se s ničím podobným nikdy nesetkal? A pokud setkal, tak jistě víte, co to dá práce podobné "poradenství" alespoň trochu uvést na pravou míru, aby klient nepřišel o kalhoty. K úloze Etického výboru se vyjádřil kolega Šafránek.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 4. 2006 9:41 | Petr Šafránek

Vážený pane Zachrdlo, Etický výbor AFIZ se totuto věcí zabývat může a může na základě této zkušenosti vydat doporučení členům AFIZ ve věci marketingových materiálů. Jediné, co nemůže, je zahájit s BC disciplinární řízení.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 4. 2006 9:27 | Zachrdla - TriMan

Dobrý a potřebný článek. Proti zavádějícím prezentacím je třeba rázně vystupovat. Škoda jen, že v tomto případě má článek navíc i „politický“ nádech a škoda, že autor stejně razantně nevystupuje i proti prohřeškům svých kolegů z profesního sdružení. Souhlasím, že prodejce by se měl za takovou prezentaci stydět. Nelze ale souhlasit s tím, že by měl zasáhnout Etický výbor AFIZu. Není k tomu oprávněn. Podsouvání takovýchto kompetencí AFIZu čtenářům PCZ je stejně zavádějící jako výše zmiňovaná prezentace.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 4. 2006 6:06 | Fredy

Díky za dobrý a hlavně potřebný článek. Dovolil bych si pár poznámek.
1. Kombík hypotéka a KŽP není pohřben, ale vesele se prodává dál. Před měsícem jsem se setkal s nabídkou od MBI.
2. Řádek č.4 - IŽP = zhodnocení 6%. Kolik si účtuje ING za správu fondů? (1,5 až 2%?) Kolik si měsíčně účtuje za vedení účtu (65 až 80 Kč?). Pokud je kalkulováno s efektivním úrokem 6%, tak skutečný by musel být kolem 8%. Patrně tedy fond akciový. Dost silný rizikový faktor. Otázkou je, pro koho více? A jak je postavena smlouva. Když za 20 let přijde nějaký "černý pátek" a akcie spadnou na polovinu, kdo bude platit jistinu? ING a nebo klient? Nebo-li, kdo doplatí rozdíl? ING garantuje splacení celé jistiny?
3. Nikde jsem zatím neregistroval to, že při kombíku platí klient dva měsíční poplatky za vedení účtu. Nebo se banka, či pojišťovna v tomto případě zříkají "svých" měsíčních poplatků? Pokud nezříkají, tak by o tom měl klient vědět, že bude platit dvakrát.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 4. 2006 1:04 | Pet

Článek je zajímavý, ale stejně mně je z podobných článků trochu smutno. Ty poradenský a konzultační firmy - budiž, to je vcelku jednoduše prohlídnutelný folklór, něco jako Herbalive. Člověk by jen předpokládal, že počet idiotů u nás se už postupně vyčerpá a firmy tohoto druhu zaniknou. Ale pojišťovnictví a bankovnictvím jsem dřív považoval za vcelku solidní oblasti byznysu, v ČR se to ale všechno zvrhává na čistou zlodějnu.
Taky mě zajímá ta role RB. Mám u nich hypotéku, zatím všechno probíhalo normálně, ale letos na mě ušili takovou pěknou boudu, asi se to tam nějak mrví. Taky mně pořád otravujou s nějakejma kreditkama, nabídkama "výhodných" úvěrů a podobnejma nesmyslama. Radši to s nima co nejrychleji skončím, abych se nedostal do nějakýho průšvihu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 5/5

5

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ilona Švihlíková

ekonomka

Libor Malý

podnikatel, zakladatel Jobs.cz

Ilona Švihlíková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Libor Malý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services