Diskuze - Reakce Exekutorské komory ČR na článek Peníze.CZ

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 136 komentářů)

22. 12. 2006 7:17

AŽ VYCHOVÁŠ CIKÁNA POŽÁDEJ O NOBELOVU CENU.
+36
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2006 20:13 | Tomáš Marný

Jediná nevýhoda komoušů že nebyly banány. - jasně, jinak byly samý výhody. Takový žebrání o výjezdní doložku do Jugošky, nocování před Cestovní kanceláří mládeže nebo Čedokem kvůli zájezdu do Španělska, nebo před Mototechnou kvůli Škodě 100, jak říkám, samé výhody. Ale Vy jste byl nejspíš členem uličního výboru KSČ, tak Vás trápili akorát ty banán, že? BTW moc dobře jste synáčka nevychoval...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2006 17:32

Hele ty chytrej. Až mně vrátíš 25.000Kč které jsem musel zaplatit exekutorvi za to že kluk udělal sekeru a měl u mne trvalé bydliště, tak pak tady hrej někomu na city. Ojebat seniora je svinstvo, které nebylo ani za komoušů. Komouši na hrad, protože za nich exekutoři neřádili. Jediná nevýhoda komoušů že nebyly banány. Běž plakat na jiné hroby. Exekutor-vychcánek-jak jinak, přišel v pátek a na zaplacení exekuce jsou tři dny, tak si spočítej co jsem tak mohl dělat. Takové plačky jako ty mám tak rád.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2006 17:09 | Drozdík

Pan redaktor ve svém podivném komentáři jaksi opominul reagovat na problematiku zúžení společného jmění manželů notářským zápisem. Asi mu došly argumenty. Pokud tvrdí, že při exekuci práva užívat auto z leasingové smlouvy nelze toto zabavit, tak se opět mílí. Exekutor auto zajistí a po dohodě s leasingiovou společností podle doby leasingu, která již uplynula od podpisu smlouvy, buď převede vůz na jiného uchazeče , přičemž poplatek odpovídající odstupnému ,obdobně jako by leasing převáděl za poplatek na někohi jiného sám povinný, použije na vymáhanou pohledávku. Pokud je leasing před koncem, může exekutor na leasované auto doplatit zbytek splátek a vůz, který by bylol jinak možno převést povinnému ,prostě prodá. Jistě uznáte, že povinný by neměl nadále leasovaným autem jezdit a toto musí být v součinnosti s leasingovou fimou zajištěno. Třetí možností je, že leasingová firma vypoví leasingovou smlouvu povinnému a exekutor zabaví zbytek tzv. "nespotřebované" akontace, složené povinným, protože při každé měsíční leasingové splátce se z povinným uhražené akontace z této "zálohy" strhává příslušná její část + DPH odpovídající zlomku dojednaných měsíčních splátek, např. 1/36 při tříletém leasingu.
Závěrem bych chtěl říci, že nechápu účelový a konfrontační tón této rubriky. Kárné řízení vůči advokátům a vůči notářům vede také příslušný orgán jejich Komory,a to dokonce bez účasti soudců. To ale nikomu nevadí. Stejně tak vedou soudci kárné řízení na své kolegy a nikdo se nad tím nepozastavuje. Z obsahu sdělení některých přispěvatelů tohoto webu čiší špatně skrývaná závist nad údajně nepřiměřenými příjmy soudních exekutorů. Já jim to nezávidím, mají velkou režii a nepěknou stresující práci. Asi bych spíše záviděl soudcům, kteří za stotisícové platy způsobují mnohaleté průtahy v řízeních a velmi často jsou i profesně podprůměrní.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 12. 2006 18:44

Pane Šedivý,
Vaše slovní průjmy k tématům exekucí jsou opravdu žalostné. Kdybych měl možnost otaxovat úroveň tohoto druhu vaší publikační činnosti, tak bych vás zařadil mezi protektorátní novináře typu Lažnovského či Krychtálka na straně jedné a normalizačního redaktora Rudého Práva Jaroslava Kojzara. Je zarážející, že si nevšímáte průšvihů zaměstnanců soudů - soudních vykonavatelů, kteří za peníze daňových poplatníků vykonávají navlas stejnou činnost, ale v řadě případů se nechávají i korumpovat povinnými. Proto je také velmi často v protokolu o soupisu movitých věcí uvedeno, žebnic nebylo nalezeno. Těm poctivým se samozřejmě omlouvám a nezahrnuji je do tohoto výčtu. P.S: Pokud vím, je nyní souzena vJindř.Hradci soudní vykonavatelka, která (kdoví proč), zmařila svojí prý nedbalostí exekuci za mnoho milionů korun.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 12. 2006 15:33 | alfons

Vybílí dům pečovatelské služby.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 12. 2006 12:25

co bude dělat exekutor v případě invalidního občana,který nic nemá a na důchod je mu uvalena exekuce v nejvyšší míře?PODOTÝKÁM,ŽE TENTO ČLOVĚK ŽIJE V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU.Děkuji za vaše názory.Marešová Irena
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2006 13:19 | agentka FBI

13.12.2006 Taky bych se chtěla s Vámi podělit o zkušenost s exekutory. Exekkuce byla nařízena proti mému manželovi. Přišel exekutor sepsal movitý majetek v domě, který je mým vlastnictvím, bydlím v něm s 3 dětmi a manžel pobývá na jiném místě ,nemá tam ani trvalý pobyt.Předložila jsem doklad o rozdělení majetku a doklady o nabití movitých věcí. Exekutor vše sepsal , polepil,ale na základě prokázaných materiálů, zabavené věci nechal na místě a sdělil mi,že si mám podat vylučovací žalobu./exekutor na úrovni/. žalobu jsem do týdne podala. Za 14 dní mně opět navštívil další exekutor ,proběhl stejný scénář jako u prvního exekutora, ale na víc jsem ukázala soupis zabavených věcí prvním exekutorem. Ten taky vše po druhé polepil , sepsal a sdělil mi, že počká až se vyřeší 1 exekuce. /exekutor na úrovni/. Světe div se přišel v pořadí 3 exekutor za 2 dny / exekutor ROBIN HOOD/ ,opět jsem vše prokázala , ale ten nerespektoval předcházející exekutory vše sepsal a vše ODVEZL!. Z toho plyne ,že zákon 1 exekutora platí jen pro některé. Psát stížnost na exekutorskou komoru je zbytečně vynaložené úsilí, protože ta stojí vždy na straně exekutora. Přejí Všem silné nervy ,nedlužit, a štastné a veselé Vánoce bez exekucí!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 11. 2006 7:03

Děkuji Vám za rady, moc si toho vážím. Prozatím zkoušíme spolu s naší účetní kontaktovat samotného exekutora a vysvětlit situaci. Zajímavé na tom je, že tento exekutor měl na starost již jednu mou exekuci a ta byla zaplacena formou srážek ze mzdy a bez problémů. Vinu na této situaci mají jeho asistenti a vykonavatelé, kteří s námi odmítají komunikovat na úrovni "pojďme věc vyřešit", ale neustále omílají "toto nám zákon umožňuje". Má chyba je v tom, že chci své dluhy platit, ale při tom žít aspoň trochu jako člověk i s těch minimálních prostředků, které mám k dispozici. A ty mi chtějí teď upřít. Další chybou bylo zřízení si účtu. Kde by mne napadlo, že exekutor není povinen si zjistit, jaké prostředky na účet docházejí. No nic jsem poučen a jdu obcházet ( velice nerad ) exekutora tím, že jsem zastavil vyplácení nepostihnutelné částky na účet. Bude mi vyplácena v hotovosti - v tomto případě mi může být tato nelidská mašinérie ukradená. Ještě jednou děkuji, přeji hezké vánoce a nový rok 2007. Nashledanou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2006 15:45

Zabránit exekuci je jednoduché. 1-neudělat sám žádný dluh 2-fyzicky zlikvidovat rodinné příslušníky a další osoby u nichž je nebezpečí, že by na nás byla k vůli jejich dluhům provedena exekuce. 3- samozřejmě neuzavírat žádné příbuzenské svazky a pokud možno se s nikým nestýkat a nekomunikovat 4-ještě hrozí nebezpečí že se exekutor SPLETE, na př. adresu atp. Doporučuji pracovat na návratu před sametovku. Tam exekutoři neřádili. Usilovat o to a by volby vyhráli komunisti.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2006 14:11

Jsem taky jeden dlužník. Prostudoval jsem již mnoho dokladů k exekutorům a musím říci, že je s nimi těžké bojovat, ale jde to. Pokud mohu, doporučuji Vám ihned se obrátit na soud, který nařídil exekuci. Exekutor Vám musí nechat životní minimum a to většinou upravuje soud ve svém nařízení, jinak je to upraveno iu v zákoně. Pokud exekutor s Vámi odmítá komunikovat musíte to bohužel dokázat, doporučuji navštívit jej v jeho kanceláři a požádat o nahlédnutí do spisu. Na to máte ze zákona nárok. Své výhrady nechte zapsat do protokolu o nahlédnutí do spisu. Obracet se se stížností na exekutorskou komoru je zbytečné mrhání časem a prostředky. Oni činnost exekutora je pokryjí. Exekutor požívá ochrany veřejného činitele avšak jako veřejný činitel je také postižitelný ať již za úmysl či nedbalost. Pokud i nadále exekutor bude zabavovat veškerou Vaši mzdu a nebude respektovat Vaše základní životní potřeby, doporučuji Vám podat na Policii ČR trestní oznámení pro zneužití pravomoci veřejného činitele. Policie si sama určí zda se jedná o nedbalost či úmysl. Já jsem to již vyzkoušel a kupodivu to funguje. Dokonce jsem podal na exekutora žalobu u civilního soudu a ejhle soud mi dal za pravdu. Takže mám pravomocný rozsudek soudu, kde jsem sice vyhrál (a to komora mi předtím sdělila písemně, že je vše v pořádku ), ale exkeutor stále páchá své nepřístojnosti na dalších lidech. Nic méně, pokud Vám mohu doporučit z vlastní zkušenosti pokud budete jednat s exekutorem či s některým z jeho pomocníků tedy vykonavatelů ( i tito jsou stejně postižitelní jako exekutoři) chtějte vše písemně, zapřou vše i nos mezi očima a to že se umí vykrucovat a profesionálně nemluvit pravdu na to vemte jed. Stačí když mají za své skutky nést odpovědnost. Počítat s tím, že se ke sporu postaví čelem jako chlap nebo jako Vy, na to zapomeňte. Přeji Vám mnoho pěkných dnů a hodně štěstí při boji s bakterií zvanou exekutor.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 12:26

Dobrý den, jsem dlužník. Do problémů jsem se dostal svou naivitou a hloupostí. Nicméně dostal a pykám. Splatil jsem již více než 300.000,-Kč. V této době mi již exekuce na plat měla končit, ale najednou se objevil ještě jeden starý dluh a s tím i nová exekuce. Na tom není nic až tak zvláštního, zvláštní je jen to, že doposud mi byla vyplácena nepostihnutelná částka, kterou mi zaměstnavatel zasílal na účet. S novou exekucí mi byl tento účet exekutorem zablokován - byl na něj vydán exekuční příkaz. Stejně tak obdržel můj zaměstnavatel exekuční příkaz na plat. Takže dnes 28.11.2006 se ocitám v situaci, kdy nevím co mám dělat. Mám v peněžence hotovost, která mi vystačí jen do výplatního termínu. Co bude dál? Nevím. Dokáže mi někdo poradit? Pan exekutor nebere telefony uvedené na doporučeném exekučním příkazu. Našel jsem tak jen telefon na vykonavetele, který se se mnou odmítl bavit s tím, ať si pořídím právníka ( za co? ) a že nemám mít dluhy. S tímto mi praštil telefonem. Podotýkám, že jsem "poctivý" dlužník, který své závazky uznal a platí je. Jsou na to doklady. Přeji vám všem hezké vánoce bez dluhů.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 10. 2006 18:31

Mám špatné zkušenosti s exekutorem a tak jsem poslala stížnost na exekutorskou komoru a to 1 v polovině listopadu loňského roku a další doplnění začatkem ledna letošního roku. Můj případ je velice složitý, neboť exekutor ,který byl v mém domě za mé nepřitomnosti a celý ho zpustošil mi nenechal jediný zápis co odvezl, zavolala jsem policii , ti vše nafotoli a některé věci se mi i ztratili, navíc odvezl i mé osobní věci např obuv. Zařízení domu jsem měla zapůjčeno od rodičů na dobu neurčitou a máme sepsané smlouvy. Takže věci vlastně odvezly jim. Ihned byla podába vylučovací žaloba a taktéž poslali stížnost na exekutorskou komoru. Po 6 měsících jim přišla odpověď, že je vše v pořádku. Zaslanou stížnost poslali k vyjádření exekutorovi a ten poslal, že vše prováděl podle zákona. Takto probíhalo šetření ex.komory. Na moje stížnosti neodpovídaly. Po nějaké době jsem zjistila, že zmíněný exekutor měl ministerm spravedlnosti pozastavenu činnost pro podezření ze spáchání trestného činu. Soud ho pověřil provedením exekuce, když tuto činnost nesměl vykonávat.Tento fakt jsem sdělila našemu právnímu zástupci a ten podal návrh na zastavení exekuce. Soudkyně, která má na starosti vylučovací žalobu zaslala dotaz na ex. komoru , zda exekutor měl skutečně pozastavenu činnost a oni odepsaly , že neměl. Ihned jak jsem se toto dozvěděla, že i na dotaz soudu ex, komora lže, vyhledala jsem článek v lidových novinách ze dne 16.12.2004 a obratem zaslala. Ten článek byl o exekutorovi, fakta kdo mu pozastavil činnost a proč a od kdy do kdy. Najednou ex. komora telef. volala soudkyni a omlouvala se za pochybení i mě konečně přišla několikařádková odpověd od tajemníka ex. komory p. Zdražílka, že se omlouvá a proti zmíněnému exekutorovi je cedena kárná žaloba. Dále se věci mají tak, že soud rozhodl o tom, že exekutor, který měl pozastavenu činnost ,nemohl toto vykonávat a proto veškeré věci, které v této souvislosti provedl jsou neplatné. Tak se ptám, kdo je teď odpovědný za to, že exekutor věděl, že má pozastavenu činnost a přesto se nechal pověřit výkonem exekuce, zabavil věci třetím osobám, a to vše nezákonně. Kdo bude platit veškeré škody? Tutot kauzu dotáhnu do konce, podám trestní oznámení pro zneužití pravomoci veř. činitele a myslím si, že soud vlastně potvrdil, to že exekutor kradl. Vše se odehrálo před dvěma lety a já nemohu používat věci, které mám zapůjčeny od rodičů. Jeětě dodám, že já nedlužím nikomu nic a ni povinný nikdy neměl u mne trvalé bydliště ani žádné věci. Chci jen poukázat na to, že ex. komora kryje exekutory a kdybych neposlala pádné argumenty a nepohrozila, že budu vše medializovat a zároveň podám stížnost na ministerstvo spravedlnosti na odbor dohledu a stížností pod vedením Judr.Hřivnové tak pošlou nesmysl i soudu.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 7. 2006 20:52

Popsáno velice dobře. Práce exekutorské komory je STÁTEM podporovaná a garantovaná beztrestná zvůle na nevinných občanech.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 7. 2006 12:45

Vazeni, byt je to uz starsi forum, tedy tema exekuce, tak mi to neda nereagovat. Predne souhlasim s vymahatelnosti prava a dluznik by mel platit a kdyz ne, tak je treba sahnout na jeho majetky atd. ,ale...
Ale nemelo by to byt tak, ze to bude v podstate nezakone, tedy presneji na zaklade spatneho zakona, cimz si kdejaky exekutor (drive spatny pravnik) dela vlastne co chce :-(
A co je horsi, ze na tech (myslim slusnych) dluznicich vyrostla kasta "podnikatelu"/exekutoru, kteri primo bezostysne parazituji na chudacich, kteri se mnohdy do dluhu dostali diky tzv. uspesnym podnikatelum (casto drive nosici rudou hvezdu) nebo souhrou okolnosti - trebas podovnim.
Nazor, ze co dluznik to lump je dost zcestny... neni nahodou kolikrat vetsi lump ten exekutor, kdyz za car papiru a mnohdy nepresnou evidenci si uctuje snad i jeho potrebu na zachode :-(
Je dost k zamysleni kdo jsou ti pravy lumpove a vyderaci, a ne takhle jednoduse odsoudit lidi, co berou par korun mesicne a ten uspesnej je pak fakticky nici jen proto, ze mu o mnohdy nic nejde :-( Pro takoveho uspesneho kolikrat vydelek par desitek ci stovek tisic je o nicem,ale pro chudaka dluznika i par tisic je velky peniz.
Takze at se vymaha,ale at nikdo (vcetne statu) neprarazituje na slusnych, byt dluzicich, lidech naseho statu. A ze to nekdo musi zaplatit, tedy to vymahani? Od ceho si kazdy platime soudy a dalsi instituce formou dani? Ale je to asi stejne jako se silnicemi, platime cim dal tim vic,ale ale silnice jsou cim dal tim horsi a protoze chceme jezdit, tak si to zaplatme jeste dalsim finacovanim viz. mytne :-(((
Zaverem jen shrnu, ze vetsi zlo je v tech co si mohou delat co chteji a v tech co driv vladli rudym praporem a ted jako sikovni (tedy zlodeji) likviduji chudaka dluznika, ktery nedostane par mesicu vyplatu a musi si jit pujcit a pak zas pujcit a je kolotoc roztocen.
Vsem preji hezke a bezdluzne dny :-) Milan
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 10. 2005 21:18

Jedinou pravdou, kterou autor článku má, je nutnost dlužníků dostát svým závazkům. Jeho arogantním výrokům na účet exekutorů a Exekutorské komory se lze jen pousmát. Většina argumentů sepsaných horkým perem autora lze přirovnat k oděvům sešitým horkou jehlou vietnamského trhovce. Však také byly jednoznačně odpovědí EK vymazány ( stejně tak jako je autor)... Autora článku však neznám, ale jeho zjevně chabá snaha "něco si s exekutory vyřídit" je směšná. Na konec nutno dodat, že nejsem zastáncem exekutorů, ovšem na bláboly takovéhoto ražení je nutno reagovat.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2005 16:22 | Alfons

No a já bych ze sebe nedělal onuci typu exekutor. Líbilo se mně jak někteří policajti, kteří měli nedávno v New Orleans likvidovat rabovače, vrátili na místě okamžitě svým šéfům odznaky s tím, že na špinavou práci nemají žaludky. To jsou kvalitní lidi, ale exekutoři za prachy dokáží klesnout pod lidskou úroveň a okrádat nevinné lidi jen na základě jejich doměnek. Tak jako kati, jsou na okraji lidské společnosti. Ale kati na tom byli líp, protože oni o vině popravovaného nerozhodovali, jen konali to co rozhodl jiný. Exekutoři rozhodují i popravují mnohdy nevinné. To je realita.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2005 16:10 | Alfons

Jenže než chybující exekutor "dostane za uši" přijde nevinný člověk o všechno, o nervy a někdy i život. Exekutor je v podstatě státní pacholek, něco jako Ficko hraběnky Báthoryové. Kdyby vrácení majetku nevinnému probíhalo tak rychle jako samotná exukuce a s tím, že by neprávem okradený dostal ještě náhradu škody a exekutora na 5 let zavřeli, pak se dá o exekutorech uvažovat. To co dělají dnes s nevinnými lidmi je zvěrstvo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2005 16:02 | Alfons

Preventivně proti exekuci. Neuzavírat manželské svazky, nerodit děti a když tak ihned po narození zabíjet, nebo podávat na ně hned vylučovací žalobu tak jako na vlastní rodiče. Prostě nedopustit vytvoření jakýchkoliv příbuzenských svazků a stávajíci svazky zničit. Plné huby nedotknuteklnosti osobního vlastctví plynoucí z úst politiků atd. jsou jen oblbovačka. Exekutor mnohdy bere nedotknutelné osobní vlastnictví nevinných občanů. Exekutor není člověk, ale pouhý naprogramovaný robot ze kterého je vypreparována lidskost. Není to lidská bytost. Proto v případě exekuce může být někdy zničen jen robot a ne člověk. Podle průzkumu veř.mínění na západě jsou advokáti a právníciv hodnotovém žebříčku pod čističi kanálů a o exekutorech se ani nemluví. Čistič kanálů má lidské vlastnost, advokáti, právníci, exekutoři atp. ne. Jsou to jen roboti bez citu, empatie atp. honící se za penězi. Rozšlapat robota není zabití. Je to jen něco jako nabourání auta atp.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 9. 2005 16:59 | Kaibab

Aktuálně z vlastní zkušenosti: V bytě jsem žili 4 (matka, sestra, bratr, já). Sestra-živel nadělala dluhy (neplacené zdravotní pojištění-již delší dobu je bez příjmů). Ex. vykonavatel sepsal věci (sestře kromě několika osobních věcí v bytě opravdu nic nepatří). Hned druhý den jsme podali excindační žalobu se žádostí o odklad exekuce. Po čase nás soud vyzval k upřesnění žaloby (což jsme učinili) s informací, že exekuce prozatím nebude realizována. Pak ale vykonavatel věci zabavil. Ztěžovali jsme si (ústně) a informovali ho o žalobě. Byli jsem ujištěni, že ex. realizována nebude. Sestru jsme z bytu vyhodili - je to kruté, ale při jejím přístupu (mě např. dluží asi 2 moje platy a klídek pohoda) je to jediná obrana proti budoucí možné katastrofě. Po čase jsme na webu exekutora objevili dražební vyhlášku o prodeji přísl. věcí. Ještě před dražbou jsme exekutora písemně informovali o vyluč. žalobě a totéž učinili v místě dražby. Přesto byly téměř všechny věci prodány (2 jsme vykoupili zpět, 1 zůstala doma). Až dodatečně nám přišlo usnesení soudu o odkladu exekuce (hotové usnesení bylo "náhodou" vypraveno ze soudu až po téměř 3 měsících!). Sama excindační žaloba má podle mě slušnou šanci (na něco máme jasné doklady se jménem, něco je bratrem ručně vyráběný nábytek, někde máme doklady bez jména, ale s datem z doby, kdy sestra - vždy nejmladší člen domácnosti - ještě nebo již neměla příjmy z práce či podnikání - to snad lze prokázat dotazy na Č. správě soc. zab., živ. odborech, finančákách apod., k něčemu jsou jen nepřímé důkazy), ale jak dlouho to bude trvat? Teprve pak zřejmě budeme moci požadovat náhradu škody - schůdnější asi bude dle zák. 82/1998 o odp. za škodu při výkonu veř. moci rozhodbutím či nesprávným úř. postupem než příma po exekutorovi . Je to k vzteku. Právní úprava je jasně nevyvážená (např. 3. osoby, jejichž věci jsou postiženy (tvrdí to) nejsou ani účastníky ex. řízení, tedy nesmí nahlížet do spisu apod., exekutor si jede podle své zákonné domněnky a jinak nemusí nic respektovat, má štít v podobě pozice veřejného činitele - i kdyby byla v následující vteřině po soupisu podána vyluč. žaloba a soud o ní ihned rozhodl, exekutor má do právní moci takového rozhodnutí spoustu času věci zabavit a prodat......) Vše asi nakonec zaplatí stát (snad!). Mezitím si ale z našeho majetku namastí kapsu exekutor a na něj napojené hyeny - vetešníci (provozovatelé různých zastaváren, bazarů apod. - sama přítomnost na té dražbě byla pro mě osobně na zvracení. Nevěřím, že současná právní úprava, podle principu ode zdi ke zdi, je jen neúmyslným legislativním zmetkem. Tady moc dobře zapracovala nějaká lobby!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

David Rath

politik a kriminálník

Ondřej Raška

podnikatel, Miton

David Rath
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ondřej Raška
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services