Diskuze - Reakce Exekutorské komory ČR na článek Peníze.CZ

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 136 komentářů)

11. 12. 2007 8:53

Dohadujete se tu o desetikačkách a miliardy a biliony co jsou tunelovány z vašeho státu a z vašich kapes vás nezajímají. V čím zájmu je rozvrátit rodiny a tím i stát ? Kdo dostal za postavení amerického radaru a umístění americké armády na českém území zaplaceno již téměř před 20 lety ?
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 12. 2007 8:39

Vládě ČR a parlamentu ČR vyhovuje, že je český lid okrádán a hanoben, jinak si to nelze vysvětlit. Již několik století zpět bylo stanoveno co je lichva. Lichva byla trestána. Dnes je však dokonce státem prosazována. Smluvní úrok byl nahrazen smluvní pokutou, což je pořád ale lichva. Největší zloději nebyli potrestáni, ale oceněni zlatými padáky a dosazeni do nejvyšších státních funkcí. Nedivte se, že jste za voly. Mafie je prorostena do státních struktur. A drží vás pod krkem.
+67
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 12. 2007 8:24

Tomu se říká prorostení korupce do státní sféry. Schválili si zákony, aby byli nepostižitelní i když vás zabijí-při výkonu exekuční činnosti. Italská mafie je slabý odvar.
+48
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 11. 2007 20:24 | Karel

Exekutor mi sdělil "my můžeme naprosto všechno"a to v kauze, ve které figuruji jako třetí osoba.Nechci zde popisovat svůj příběh, podobných je zde dost, ale chování tohoto člověka pověřeného státem, mě naprosto šokovalo.Já chápu nutnost exekuce, ačkoli jsem se dostal k informacím, že se zabavené věci prodávají za pětinové ceny, ale jestli že je umožněno, aby v mezích zákona bylo možno okrádat a vydírat "jestli neuhradíte dlužnou částku za povinného, tak zabavíme všechen váš majetek" lidi, kteří nemají žádný dluh.Cosi prohnilého ve státě Českém.Možná, že za to zmiňovaný exekutor ani vlastně nemůže, jen prostě má tu moc.A já se ptám, jak je možné, že má takovou moc? Pánové co o tom rozhodují a rozhodnout mohou, by s tím měli něco hodně rychle dělat a věřím, že se tyto diskuse povedou v trochu jiném duchu.
-15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 8. 2007 10:37

Souhlasím s tím, že lidé s tímto povoláním musí mít silnou touhu po penězích, aby vykonávali takovou práci. Zaplatil jsem dlužnou částku na účet VZP jen den předtím, než jsem se dověděl, že je na mě vystaven exekuční příkaz. Částka tedy nebyla připsána na účet exekutorského úřadu. Přesto ex. úřad po mě požaduje odměnu v celé výši, protože to zákon umožňuje. Určitě ale zákon umožňuje částku individuálně upravit. Ale proč to dělat, když náklady byly minimální a tudíž zisk je podle zákona a maximální. Z morálního hlediska se domnívám, že ex. úřad nemá právo na celkovou výši odměny!
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 6. 2007 3:10 | Frantisek Novak

NENI VETSICH ZKURVENCU NEZ EXEKUTORI ZNEUZIVAJICICH SVE MOCI UMOZNENE ZKURVENYMI CESKYMI ZAKONY A ODPORNYM ZLODEJSKYM CESKYM STATEM.
+54
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 3. 2007 15:43

Dobrý den, doporučuji podat trestní oznámení na zneužití pravomoci veřejného činitele, současně s tímto podat u soudu žalobu o náhradu vzniklých škod. Současně doporučuji podat stížnost k rukám ministra spravedlnosti. Poučení ze strany pana exekutora je sice pěkné , ale vždy máte právo se bránit u soudu, jedná se o vzorový příklad arogance svěřené moci. Přeji pěkný den
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 3. 2007 9:36

Chtěl bych vás seznámit se svým případem. Manželka dostala exekuci na dluh, který vznikl ještě před uzavřením manželství. Byl jsem v té době v zahraničí, pan exekutor nelenil a zablokoval můj účet, kterém byli peníze na splácení půjčky, kterou jsem měl. Jelikož se půjčka neplatila, byla mi zpoplatněna a já musel uhradit úroky a penále a kdo ví co ještě, celkem asi 15.000 navíc. Po oblehání ex. úřadu mě konečně z exekuce vyjmuly a za další tři měsíce mi vrátili zabavené peníze. Perličkou je, že na usnesení, kde mě přibírají do exekuce, je napsáno "Stížnost proti tomuto usnesení není přípustná". Náhrady škody se nikde nedovoláte, jelikož povedený pan exekutor je zároveň prezidentem exekutorské komory.
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 3. 2007 15:37

Dobrý den, doporučuji zajít za exekutorem, předat mu do spisu doklad o rozdělení SJM, současně s tímto se obrátit na soud, který vydal příkaz k exekuci s žalobou na zrušení exekučního příkazu vůči Vaší osobě, ve výrokové části uvést, že máte rozdělené SJM a toto doložit. Já osobně bych současně s těmito kroky podal na policii ČR trestní oznámení pro zneužití pravomoci veřejného činitele, pokusu krádeže ( snaha zabavit finanční prostředky na účtě ), pokud jste zaplatila z Vašich prostředků 18 000,- Kč, musel Vám vydat doklad na základě čeho je po Vás chce. Pokud je vše vedeno na Vašeho manžela připojil bych i trestný čin podvodu. Co se týče policie ČR je nezbytné být velmi důsledná, takovéto věci se snaží schodit obratem ze stolu, chce to se jen nedat. Je potřeba ještě ověřit, zda soud vydal nařízení o exekuci na Váš majetek či jen na manželův, pokud jej podal i na Váš majetek je nezdytné podat proti tomuto odvolání se stejným odůvodněním. Pokud jej nevydal a vydal je jen na manžela, toto přoliožit k trestnímu oznámení. Toto usnesení by Vám měl předat exekutor, pokud ne, musíte zajít k soudu. V obou případech jak u exekutora tak u soudu máte právo nahlížet do spisu a dělat si z něj poznámky ev. požádat o kopie. Máte ještě možnost obrátit se na Exekutorskou komoru, ale zjistíte, že je to zbytečné tato jen kryje exekutory a jejich trestnou činnost, stačí si projít jen historii těchto stránek.. Doporučuji spíše obrátit se na Ministerstvo spravedlnosti a přesně uvést všechny okolnosti a hlavnbě nedat se odradit právnickými kličkami. Přeji hodně štěstí.
+56
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 3. 2007 0:11

Dobrý den,mám zhruba stejný problém.Zaplatila jsem za manžela cca 18 tis exekuci hotově na účet exekutora.Ten mi však odmítl odblokovat mé účty,soc. dávky a vkladní knížku,s tím,že na to nemá žádnou zákonnou lhůtu a ani čas.Můžete mi poradit,jak mám postupovat dál?Exekuci nařídily i přesto,že dluh vznikl prokazatelně ještě před vznikem manželství a máme rozdělené SJM.Budu ráda,za jakoukoliv padu,co v dané situaci dělat.Děkuji všem.
+52
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2007 21:34

Dovolím si s Vámi pane Oliva tak trochu nesouhlasit. Nelze takto jednoznačně říci, že lze zabavit auto na leasing. Leasingů je více druhů, například u operativního leasingu to opravdu, nelze to by byl vážně trestný čin. Nelze to ani u manželů, kde mají vypořádané majetkové poměry nebo předmanželskou smlouvu. U mnohých leasingových společností je akontace použitá jako odměna leasingové společnosti, nikoliv jako splátka na předmět leasingu. Lze zde i říci, že pokud se exekutor pokusí zabavit vozidlo z případů výše uvedených i zde může jít o trestný čin, a to jednat zneužití pravomoci veřejného činitele, ale i podvodu či krádeže. Zase je nutno posuzovat všechny okolnosti a vycházet z reality, né z toho co uvádí exekutor či povinný. Většinou oba nehovoří pravdu, tedy lžou. Je zde také nutno říci, že doposud není pravidlem, že pokud exekutor pochybí má se poškozený obrátit na orgány činné v trestním řízení neboť i zde se může jednat o trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele a to úmyslný či nedbalostní. Zase je nutno posuzovat všechny reality, nikoliv tvrzení jedné či druhé strany. Z Vaší reakce pane Olivo usuzuji, že jste exekutor nebo jeho pomocník. Přeji pěkný den.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2007 16:45 | Oliva

No to se Jene Hošíku moc pleteš. Lze, a to postižením jiného práva - práva předmětu leasingu. Nesčetněkrát to zde bylo omíláno. Exekutor po dohodě s leasingovkou zabaví auto a právo leasingu převede za odstupné na jiného zájemce (třeba dražbou) . Taky může povinnému sebrat vedle auta (ovšem jen tímto způsobem jak shora uvedeno), akontaci povinného, kterou složil leasingovce.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2007 17:37

Auto na leasing exekucne zabavit nelze. Je to trestný cin.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2007 17:37

Auto na leasing exekucne zabavit nelze. Je to trestný cin.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2007 17:37

Auto na leasing exekucne zabavit nelze. Je to trestný cin.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 1. 2007 16:27 | Doktor Probudil

Pokud exekutor zrušil vydané exekuční příkazy (a to je pouze jeho dobrá vůle, protože Nejvyšší soud tvrdí, že k tomu není oprávněn a měl by to dělat /asi tak za 10 let poté/ exekuční soud), tak učinil vše co učinit měl, jelikož podle § 51 písm.c) ex. řádu zaniká exekuční řízení vymožením pohledávky a nákladů exekuce.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2007 10:42

Dlouhodobě sleduji dosažitelné zprávy o exekucích atp. Jednoznačně z nich vyplývá že jediná možnost jak postatně omezit nebezpečí exekuce je drastická a to: 1-Fyzicky zlikvidovat živé rodinné příslušníky 2-Nenavazovat a neuzavírat žádné svazky. Nezakládat rodinu atp. 3-Neadoptovat děti. A to proto že exekuce jsou často řešeny "přes rodinné příslušníky" a exekuce je vykonávána na nevinných lidech, kteří se na exekuci podílejí jen tím, že mají nějaký svazek s rodinným příslušníkem atp., který udělalal a nezaplatil dluh atp. Řešení je drsné, ale naprosto logické. Jiná možnost vyhnout se exekuci u nás neexistuje. Nikdy nevíte co vám který rodinný příslušník vyvede. Rodinný příslušník je časovaná bomba.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2007 9:59

Přátelé řekněme si rovnou že exekutorská činnost je v podstatě výhodné podnikání se zajímavým ziskem a naprosto bez kontroly. Zaplatila jsem veškerý dluh v hotovosti v Exekutorském úřadě /ráda sdělím přesné údaje na požádání . jedná se totiž o člena předsednictva Exekutorské komory/. Úřednice v první chvíli nechtěla peníze přijmout s tím, že nejsem objednána. Pak se mi podařilo veškerý dluh včetně příslušenství ji vnutit, ovšem stále nemám potvrzení o ukončení exekuce, pouze příjmové doklady. Když jsem se v Exekutorském úřadě objednala, třikrát mi změnili objednací termín. Může mi někdo poradit jak dál?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 12. 2006 13:07

Pane redaktore omlouvám se Vám za podezření z odstranění mého příspěvku. V důsledku hlášení chyby v PC jsem jej na monitoru přehlédl. Na svém názoru o odborné kvalitě Vašeho příspěvku však ničeho neměním.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 12. 2006 13:05

Á pan redakrůrek provádí v rubrice cenzuru, protože jsem jeho "výtvor" označil za slovní průjem. Nic lepšího si nezaslouží a brzy na něj podám zřejmě i trestní oznámení, protože si plete ústavně garantovanou svobodu tisku s činností, která je popsána v trestním zákoně.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Lenka Bradáčová

vrchní státní zástupkyně

Dušan Kunovský

podnikatel, Central Group

Lenka Bradáčová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Dušan Kunovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services