Diskuze - Exekutorské hrátky s neviňátky

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 96 komentářů)

26. 8. 2005 17:52 | anonym

Prosím odpověď pane Mgr. Kučera!!! Nebo se na ni nezmůžete???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 8. 2005 16:09

Příspěvek exekutora:
10. 8. 2005 Mgr. Zdeněk Kučera (nepřihlášen) Odpovědět Neuvěřitelná demagogie. Ale opravdu neuvěřitelná. Když někdo podepíše ručení, tak musí počítet s tím, že bude platit dluhy. Komentář k výši odměny exekutora je vrchol ubohosti, protože její výše je dána vyhláškou č. 330/2001 Sb., a započítávat do odměny exekutora náklady oprávněného (také stanovené vyhláškou)je nesmysl. Výkřik, "kolik si vyděláte za 3 hod. práce?" považuji na serveru o financích za naprostou zhovadilost, čekal bych ho na serveru Haló novin, ale tady? Čistě pro informaci - zabavit auto na leasing pochopitelně lze, zabavuje se právo auto užívat, které je ocenitelné penězi, a nikoliv auto jako takové. Pane Šedivý, před tím, než napíšete nějaký demagogický nesmysl, tak se alespoň informujte
Pane Mgr., můžete mi vysvětlit, jak zabavením práva užívat auto uspokojíte pohledávku věřitele??? To mu jako něco něco zaplatíte??? Nebo mu zdělíte, že si má z dluhu odečíst nějakou částku, protože jste zabavil jakési právo - kdo to proplatí - snad ne vy??? NEBO VÁM VŮBEC NENÍ JASNÝ SMYSL VAŠI ČINNOSTI - PROTOŽE JEDINÉ NA CO TO MŮŽE MÍT VLIV JE VÝŠE VAŠI ODMĚNY - O TO VÁM ALE VLASTNĚ JDE, ŽE.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 8. 2005 17:48 | kluvi

problem vidim v tom, ze ja nemozem tusit, ze niekto, kto tu bol pre mesiacom na navsteve je niekomu dlzny , ze existuje na neho nejake pravomocne rozhodnutie sudu a uz vobec sa proti nemu nemoze branit. Proste v tomto state treba buzerovat babicku ktora ide na cervenu cez prechod a zlocincov treba pustit (napriklad tym, ze sudca nevie, ze on nemoze predlzit vazbu). A tak je to stejne i s (dufam ze len niektorymi) exekutormi. Vzdy je lepsia obet ten, kto sa nemoze alebo nevie branit. Skuseny podvodni je predsa moc prace....a za tie mizerne peniaze...kto by to robil...????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 8. 2005 17:40 | kluvi

pane Vesely, ale vy ste asi stale nepochopil rozdiel medzi dlznikom a osobou u ktorej bol dlznik napriklad na navsteve, ze? Dalsi problem je napriklad i v nezmyselnej tvrdosti, pretoze kolega dostal pokutu od mestskej policie, ze spal ozraly na lavicke a bol inzinier (tusim, ze asi 1000Kc). Pokutu nezaplatil a tak mu ju exekutor i s jeho "poplatkami" strhol zo stavebneho sporenia (i ked bola ina moznost), a tym znamy porusil podmienky pre priznanie statneho prispevku a musel ho vratit. Dost draha arogancia, myslim.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 8. 2005 22:07

Vlastne jsem nepochpil ani jeden nazor. Proboha uvedomte si vsichni. ze penize, penize a zase penize. Vite si predstavit napriklad politika, ktery se rano probudi a rekne si co dneska dobreho udelam pro lidi. Vic si vim predstavit, ze premysli na tom jaky velky bazen si ma koupit apod. Priznam se nejsem zadnej svatousek, ale jednou sem docela dobre trhnul, ale bohuzel se na to prislo a stalo mne to 250.000.-. Samozrejmne pres advokata pro soudce. Nevadi, aspon nesedim. Tohle vsechno jen pro priklad. Nepochopim proc jsou zlocinci- mafiani, podvodnici- tunelari atd. Verte, nebo naverte nejvetsi mafiani jsou soudci, politici, exekutori, kteri se celkem logicky ridi zasadou-zijeme jen jednou
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 8. 2005 15:39 | obět

Advokát + soud + exekutor = organizovaný zločin na věřitelích.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 8. 2005 11:18 | Drustevnik z Hutmanky

Mam namet na dalsi clanek. Podivejte se na: http://www.hutmanka.ic.cz/ Najdete tam kontakty kde se dozvite mnoho zajimaveho o exekutorovi Podkonickem, podvodech predstavenstva bytoveho druzstva a fungovani justice a policie.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2005 10:39 | Vanguard

Než budete dávat zcela nesmyslné návrhy, chtělo by to zjistit si aspoň základní fakta: notáři od roku 1992 nejsou státní zaměstnanci, ale osoby vykonávající svobodné povolání obdobně jako advokáti nebo exkutoři. Notáři, advokáti ani exekutoři rozhodně nejsou a nebudou vázáni služebním zákonem.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 8. 2005 16:25 | jezevec

Pokud je nemoralni, aby exekutor mohl zablokoval ucet v bance den pred vyplatou a cela rodina (netusici exekuci) tak od toho dne nemela cely mesic co jíst - - - táži se: je morální, aby rodina jedla, když má dluhy po splatnosti?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 8. 2005 9:48 | Jirka

I já mám svou sbírku dlužníků, ačkoli ten největší dluží jen desetitisíce. Jsem jim určitým způsobem vděčen za to, že mi poskytli drahé školení, jak se půjčování nevyplácí. Proto se mu snažím vyhýbat, jak se dá. Největším dlužníkem je zákazník. A tomu se těžko dá zabránit. Mohu pouze ten dluh nezvyšovat dalším poskytováním služeb takovým zákazníkům. Svým způsobem jsou to skutečně chudáci, neboť si neuvědomují, že si tak nadělají spoustu "kámošů", kteří jim neváhají obejít auto se šroubovákem, provést nějaký ten kanadský žertík poněkud drastičtějšího ražení a v nouzi se na ně vykašlou.
Nechci nijak bránit dlužníky. Ale pokud bych chtěl svoje peníze získat zpět, raději se o to pokusím osobně, tak jako Vy. Děsí mě představa, že by exekutor kvůli mým pohledávkám zničil život někomu nevinnému, kdo třeba dlužníkovi z vlastní dobroty nějak pomohl, když se mu přihodil nějaký malér. Stejně bych tím získal jen zlomek dluhu a živil exekutora a právníky. Dlužníka ať si natáhnou na skřipec, dají mu pupendo a lechtají halapartnou. Ale ostatním ať dají pokoj!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 8. 2005 9:28 | Jirka

Nepochybuji o tom, že práce exekutora je nepříjemná, nebezpečná a drahá. Ani o tom, že mnozí dlužníci jsou pořádně vyčůraní a drzí. Ale pořád si myslím, že by se nemělo stávat to, čeho se mnozí z nás nejvíce děsí: že exekutor vybílí byt někomu, kdo s povinným neměl nic společného, nebo alespoň ne ve smyslu majetkovém. Pokud článek není nijak přibarven, došlo tu dokonce k tomu, že skuteční podvodníci a podle skutečného práva povinní vymáhali s požehnáním soudu a pomocí exekutora "dluh" na důvěřivém společníkovi, který se provinil pouze svou důvěřivostí. Je v zemích EU obvyklé, že se takto obrací právo naruby?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 8. 2005 1:16 | Petr

Mozna by exekutori nemeli zapominat, ze mezi "dluzniky" mohou byt i lide, kteri proste jen udelali jedinou chybu - zapomneli/ prehlidli/ opozdili podani odporu. Pak jim samozrejme zadne odvolani ani dovolani nepomuze... Navic projednani DOVOLANI proti exekuci NS podminuje jednak tim, ze pohledavka presahuje 20.000 Kc, a to BEZ prislusenstvi - tj. bez exekutora(!). Takze pokud "dluzite" 8tis., mate utrum, prestoze vam to exekutor pozdeji vycisli na 50.000,-Kc. A jednak je dovolani podmineno tim, ze vec musi mit ZASADNI PRAVNI VYZNAM, tj. ze takovou vec soud jeste nikdy neresil! To se na exekuci neda vubec aplikovat...
Navrhy k zamysleni: 1) Myslite, ze je opravdu primerene a moralni, aby zakon exekutorovi umoznoval za vymozeni pohledavky ve vysi napr. 250,- Kc nauctovat odmenu kolem 15 tisic Kc? 2) Je opravdu moralni, aby soud mohl urcit exekutora z jineho (pokud mozno velmi vzdaleneho) mesta v republice nez jsou povinni a exekutor si tak mohl (samozrejme na naklady povinnych) vyjizdet do Prahy (pochopitelne autem) na vylety, a to tolikrat, kolikrat se mu zamane - pod zaminkou, ze poprve dum nemohl najit... pak se do nej nedostal, protoze nejak nenasel zvonek... pak nebyli povinni doma, takze opet musel znovu (chudak) cestovat? 3) Je moralni, aby exekutor mohl zablokoval ucet v bance den pred vyplatou a cela rodina (netusici exekuci) tak od toho dne nemela cely mesic (v nejlepsim pripade) ani na 1 suchy rohlik? Sebrani cele mzdy pochopitelne mozne neni, dosahne se toho ovsem snadno zablokovanim uctu "v pravy cas". Nez pak probehne odvolani uplynou hladove mesice...
Z predchoziho prispevku bych nabyl dojmu, ze exekutori jsou vlastne zneuznani chudaci. Kdybych ovsem jednoho nepotkal... a ten se mi pri jednani ani jednou nepodival do oci...
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2005 8:55 | Chudák věřitel

ČTĚTE!!!!!!!!!!!!!Půjčil jsem peníze.Naštěstí jsem si nechal udělat Exekutorský zápis.Ale i tak jsem neměl vyhráno!!!člověk kterému jsem půjčil,působil velice přesvědčivě,ani nechtějte vědět co všechno mě napovídal.Ale jistota je jistota.Po 2 měsících(splatnost) ale nic.Volám mu,nebere telefony.Naštěstí tam měl jako povinné svoje rodiče.Schválně jsem je tam chtěl mít,abych měl jistotu,že kvůli nim to zaplatí a taky když se pod to podepíšou rodiče,tak mu přece věří. Napsal jsem tedy rodičům vstřícný dopis a ti na mou výzvu reagovali. Podotýkám,že jsem nepůjčil pro to,abych někoho připravil o střechu nad hlavou.Přijel jsem k nim domů a snažil se s nimi domluvit,aby mě moje peníze vrátili.Rozhodně moje vstřícné gesto neocenili a ještě na mě byli velice ale velice rozlobení za to,že já za všechno můžu, že jsem jejich synovi neměl půjčovat!!!Na rovinu vám řeknu,že pokud bych neměl v ruce ten EZ,tak mě vyperou z domu a ještě se mě vysmějí. Další šok byl ten,když jsem ještě předtím než jsem za nimi jel kontaktoval exekutora,který mě dělal ten EZ.Dozvěděl jsem se tam, že povinní mohou i nadále po splatnosti!!! manipulovat se svým majetkem až do doby,kdy ten EZ soud "uzná".Další rána byla,že za to,že by tento exekutorský zápis zanesl na soud přímo exekutor,tak já mu musím zaplatit z těch 205 000Kč 17 000 odměnu!údajně ji potom zaplatí dlužník,pokud se něco vymůže.A další rána byla,že na soudu to "leží" 1-2 měsíce. Jak to dopadlo.Naštěstí mě rodiče dlužníka druhý den peníze zaplatili.Nevím kde ti chudáci ty peníze sehnali a bylo mě jich líto,ale člověk musí být nekompromisní.Zaplatili jen pro to,že jsem tam dal sankci z prodlení a dluh narůstal každý den. Pokud by to byli lidi,kteří se vyznají v právní problematice,tak nevím nevím. A moje zkušenosti? Za prvé.Dnes ručit jen exekutorským zápisem je hloupost(v čr nejlepší legální jištění svých peněz).Soudům to trvá všechno moc dlouho.Exekutorovi je to taky celkem jedno, jestli vy spěcháte nebo ne.Pokud totiž se domluví s dlužníkem na tom,že si dlužník svou nemovitost prodá a pak se rozdělí a věřitel dostane jen trošku nebo nic co exekutor "VYMOHL". Když už půjčujete peníze,tak jedině ručení nemovitostí a na nikoho se nespoléhejte. Myslím,že ještě věřítel v čr nemá moc. Až půjčíte peníze vy a nevrátí se Vám, tak už ty "chudáky" dlužníky bránit nebudete.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2005 8:30 | Jarmila

Zrovna minulý týden jsem vyhrála jeden spor, ve kterém taky dlužník operoval jakousi ústní dohodou. Prohrál to na celé čáře. Vykosťovat jsem ho nemusela, mně stačí peníze, a ty budou v září, neb věc už má exekutor.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 8. 2005 14:20 | jezevec

Jarmilo viděla jste někdy soud aspoň zvenku z ulice???? Pokud chcete (dokonce soudně) napadnout smlouvu - důkazní břemeno je na vás. Žalovaná strana nemusí nic dokazovat, stačí když oba souhlasně prohlásí pravost svých podpisů, a můžete se soudit jak chcete - že zrovínka vám soud tzv. "uvěří" je celkem romantická představa, ale nedá se na ní vyhrát soudní spor. Věrohodnost svědka, který prohlásí že tetičku slyšel jak cosi říká, není potřeba ani zesměšnit - zase bude důkazní břemeno na něm, aby dokázal že tetička to řekla. Navíc bych chtěl vidět toho kamaráda z mládí, který na sebe vezme riziko křivé přísahy, s rizikem že tetička prokáže že u ní nikdy nebyl (nebo ne v tu dobu). Ani nevíte, jak je to jednoduché. P.S: ověření podpisu lze dělat i formulací "uznat svůj podpis za vlastní" - potom platí, že dne X se dostavil podepsaný, a prohlásil svůj kdysi učiněný podpis za vlastní. Na razítku je datum ověření, ano. Na smlouvě je datum podpisu. Vás bych chtěl mít za dlužníka, Jarmilko - vykostil bych vás jako děcko.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2005 17:23 | Jarmila

Zapomínáte na jednu věc. Pravda, smlouva může být i ústní, ale jen do doby, než dojde ke sporu. Pokud předmětnou smlouvu někdo napadne u soudu, jako že se to při exekuci stát může, pak taky může mít dotyčný smůlu, protože soud mu pravost skutečného data smlouvy uvěřit může a taky nemusí. Kdybych byla já v situaci, že mne někdo "očurává" antedatovanou smlouvou, hájila bych se soudně a přivedla bych si svědka, který mi dosvědčí, že to není pravda, že byl u tetičky na návštěvě a ta že se chlubila, co pro svého synovce udělala. Kamaráda z mládí máte, ne? Povinnost dokazování by byla rázem na druhé straně. Na hajza musíte tvrdě i za cenu drobného úskoku. Podstatně tím snižujete riziko neúspěchu, konečné rozhodnutí ale zůstane na soudu, kde záleží na tom, jestli jste přesvědil Vy nebo protivník.
PS: na rohlíky nepotřebuju smlouvu s ověřeným podpisem, ale na dražší věc od fyzické osoby to radši dělám. Vidimaci provede každý obecní úřad a stojí to 2x 30,- Kč. Na razítku je datum. Úřední razítko o ověření očurat nelze.
PS II: vím co píšu, jsem jak dlužník, tak věřitel.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2005 15:26 | Honza Veselý

Vážení, článek autora tohoto článku je hrubě nepravdivý. Především bych chtěl připomenout, že dozor nad činností soudního exekutora (tzv."soukromého") vykonává v souladu s Exekučním řádem vedle Exekutorské komory i ministerstvo spravedlnosti a svým způsobem i předsedové všech obecných soudů. Kárnou žalobu může vedle kárného žalobce komory podat proti soudnímu exekutorovi rovněž ministr spravedlnosti a předseda kteréhokoliv okresního,krajského,vrchního či nejvyššího soudu.
Doporučil bych Vám na den absolvovat exkurzi na některém z exekutorských úřadů, aby jste viděli ty výdaje. Mzdy průměrně pro 30 zaměstnanců, poštovní porto placené z vlastní kapsy v denní výši okolo 15.000,-Kč a denně frustrující výkon služby, při kterém exekutor i jeho zaměstnanci čelí jak fyzickému násilí, včetně hrozby střelnou zbraní, tak i přihlouplým podáním některých advokátů, kteří z nedostatku jiné klientely a při svém nadměrném a neregulovaném počtu jsou ochotni v údajném zájmu klienta za vidinou palmáre podávat i ta nejstupidnější trestní oznámení jako řádný opravný prostředek v exekučním řízení, přičemž například zapomínají, že v exekučním řízení musí soudnímu exekutorovi předložit svoji plnou moc, jako před kterýmkoliv soudem. Podívejte se do ostatních zemé Evropské unie, kde všude mají institut privátního soudního exekutora. Exekutor ve Francii jedná s dlužníky daleko tvrději než zdejší. Je však na rozdíl od České republiky na veřejnosti velmi vážen, protože ve Francii nejsou lidé zkaženi komunistickým rovnostářstvím a vědí, že i pro sebemenší dluh mohou nakonec přijít i o střechu nad hlavou.Myslím si, že řada lidí u nás se ještě bude velmi divit, co v rámci sjednocování práva členských států Unie při vymáhání dluhů zažije. Ale je to tak spravedlivé, protože naši lidé by chtěli ve většině případů pouze konzumovat kapitalistické vymoženosti, avšak nechtějí za ně platit, ani v obecném hledisku plnit povinnosti občana kapitalistického státu. Zdraví H.V.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2005 21:04 | franta

Pane magistře Kučero, pletete hrušky s jabkama. Mě nepřišlo, že někdo hájí protiprávní jednání a kriminálníky. Exekutoři, kteří nepostupují vždy dle zákonných norem, zaslouží na pranýř. Naprosto zištně mění výkon rozhodnutí na trestnou výpravu, jak ti křižáci ve středověku. Tam zaměřte svoji pozornost, abyste se z té neomezené moci náhodou nepodělali.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 8. 2005 20:29 | franta, moravak11@seznam.cz

Tady je vidět, co je ta exekutorská skupina moralistů za bandu. Auto na liesing lze zabavit, protože se tím odejme /nebo zabaví/ právo /nebo požitek?/, které je ocenitelné penězi? Velmi podivné. Pane magistře, nechci Vás poučovat, ale zavírejte zrovna všechny dlužníky do exekutorského kriminálu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 8. 2005 16:10 | Agresor

Odpověd pro pana Kučeru. Za rozhodnutí soudu se samozřejmě stydět nikdo nemusí.Stydět se musí exekutor za neslušné chování vůči lidem.A to mi jde.Není problém udělat z člověka neštastníka s dluhy-jsou na to vypracované postupy.To samé lze udělat nejen s lidmi ale i s firmou nebo dokonce i se státem.Takže,vadí mi vlčí přístup který volíte k této problematice.Polepšete se-začněte návštěvou kursu jak se zbavit psychického napětí a stát se se lepším člověkem.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Řežáb

podnikatel, Socialbakers

Jan Keller

sociolog

Jan Řežáb
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Keller
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services