Výpočet čisté mzdy 2025
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl otevře první outlet hned po Novém roce. Máme fotky
Obchodní řetězec Lidl otevře ve čtvrtek 2. ledna svoji první outletovou prodejnu v Česku....více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Martin Hausenblas
podnikatel a investor, Adler
Roman Sviták
podnikatel, nakladatelství Grada
50,00 %
z 20 duelů
50,00 %
z 28 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Poslední záchrana pojišťovny? Vlastní kapitál
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
18. 8. 2005 14:40, Josef Lukášek
Nejsem účtař, jsem pojistný matematik. Omlouvám se, ale pro mě je to rezerva matematická, tedy počítaná matematikem a ne stanovena nějakým právním předpisem. Vím, že je pro to "právní" výraz technická rezerva, ale při psaní mi to uteklo.
Pokud si myslíte, že to snižuje hodnotu předané informace, dejte mi vědět a já požádám redakci o přeformulování.
Ještě jednou se Vám omlouvám.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)
19. 8. 2005 19:28 | Agresor
19. 8. 2005 9:28 | Kritik
18. 8. 2005 14:40 | Josef Lukášek
Ještě jednou se Vám omlouvám.
18. 8. 2005 14:31 | Josef Lukášek
17. 8. 2005 22:31 | R2D2
Zajímalo by mě, zda by zde byla nějaká korelace a také, která pojišťovna je kapitálově nejsilnější (tedy nejstabilnější) dle tohoto ukazatele a která je kapitálově nejslabší (abychom se jí vyhnuli:). Myslím, že takto jednoduché výpočty jsou mnohem méně zpochybnitelné, než celá "slavná" metodologie tvorby veřejných ratingů.
P.S. Neuplynulo ještě mnoho času a už se public rating publikovaný ve výše uvedeném článku ukazuje jako zcela zpackaný. Amcico-AIG mělo AAA, agentura bezmyšlenkovitě přejala jakousi záruku mateřské společnosti Ta má teď místo AAA pouze problémy. Dále hodnocení ČPP jako B - neměli odvahu tam dát skutečné hodnocení mezi C a D nebo se prostě z public materiálů nedá vyčíst skutečný stav? Kapitálová injekce Kooperativy 300 mil. byla nutná a zavřela kritiku státního dozoru.
O čem tedy pak svědčí public rating? O ničem. Proto by jednoduchý ukazatel sestavený z čísel výsledovky a rozvahy byl mnohem lepší a serióznější než čísla publikovaná pro český trh od SandP.
17. 8. 2005 12:36 | Kobi