Hypotéka s IŽP: třetina peněz vyletí oknem

Raiffeisenbank přišla na trh s hypotékou kombinovanou s investičním životním pojištěním. Prý tím "reaguje na neustále rostoucí oblibu IŽP, které dává možnost vyššího úrokového zhodnocení." Předpokládáme, že ji budou následovat další banky. Chceme vás před ní pomocí několika čísel a argumentů varovat. Přečtěte si, proč od ní dát ruce pryč.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 6. 2006 12:20

Vyplachují vám mozky v AWD, všechno co má klient uzavřené je špatné a všechno mu zrušíte, pomluvíte co má a naděláte velkou paseku. Jste likvidátoři a ne poradci.

Zobrazit celé vlákno

+82
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 10. 2005 22:06

Jak se zdá, čistky pokračují - byly "ukončeny" smlouvy se dvěma vysokými manažery z Čech :-) Zřejmě také nevyvolení.

Zobrazit celé vlákno

-26
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 137 komentářů)

14. 7. 2005 20:24 | xy

No jo,jenomže lidé z AWD už tak tu píseň moc nepějou.To platí nejenom pro ty bezvýznamné pěšáky,ale i pro lidi na vysokých pozicích.I když nově naverbovaní a plní prvotního elánu jedinci po krátkém čase zjistí do čeho to vlastně vstoupili.Jsou nespokojeni neví co bude za překvapení zítra,za týden.Nikdo z nich nemá svou pozici jistou,dnes jsem ředitel,zítra pouhý pěšák.Myslím že by mohli někteří hodně vyprávět jak to je být jednou nahoře a jednou zase dole.V AWD je to docela dobrým zvykem(nemakaj ti ovečky,tak jdeš od válu),jedna taková výměna je zase na spadnutí...
Jo a ten chleba?Ten je už pořádně plesnivý a tvrdý.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 19:28

Musím konstatovat, že jste se jako jeden z mála trefil - skloňujete dobře a ani nekomolíte. Já to nepochopil tak, že jste myslel něco hanlivého. To jsem jen tak něco nadhodil. Já si myslím, že ty velké firmy až tak moc neovlivňují dění na trhu z pohledu konkurence mezi firmami, ale díky činnosti některých svých "poradců" se jim docela dobře daří snižovat kredit poradenství v očích veřejnosti. Protože v okamžiku, kdy se laická veřejnost dozví, že je jim úmyslně (ve jménu svého vyššího zisku) prodávám nevýhodný produkt, např. B 150, tak je naprosto jasné, že laik si všechny poradce hodí do jednoho pytle. Zejména se jim docela dobře daří roztáčet provizní spirálu. Jmenoval jste firmy Slon, Sophia Finace, Triman, Fichtner a Hofrichter. Slon a UFC PRAHA patří mezi firmy, které svoje základní poradenství poskytují bezplatně. Teprve následný servis může být poskytovat úplatně. Sophia F. a F. + H. poskytují služby výhradně placené, přičemž SF dělá celou šíři trhu a F. + H. , mám dojem, jen investice. Triman dělá služby částečně bezplatné a částečně placené - tam je totiž trošku složitější a není tady prostor pro vysvětlování a ani to není účelem. Proto jsem napsal, že se to pak těžko srovnává.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 18:02

Hmmm ...., nezbývá než souhlasit. :-)

Pro pana Scherkse (omlouvám se, pokud jsem Vám špatně sklonil (zkomolil) jméno). Malé a bezvýznamné, to není nic hanlivého, to je pouze konstatování schopnosti ovlivnit dění na trhu. Nic to nemá společného s tím, zda děláte svou práci dobře, či špatně. "A věta závěrem: firmy, které jste uvedl jako malé, jste poněkud zamíchal dle jejich systému práce - hlavně, jestli služby jsou placené nebo ne. Tam se to pak těžko porovnává." Přiznám se, tomu nerozumím, co jsem zamíchal?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 17:07

Chvíli jsem přemýšlel, zda se zapojit, ale nakonec mi to nedalo. Úvodem poděkování, že jsme byli zařazeni alespoň mezi ty malé a bezvýznamné - ale aspoň jste se zmínil, tudíž se o nás ví. Ty, které jste nezmínil, o těch se asi vůbec nic neví. Nehodlám obhajovat naši práci, to tady není účelem. Ta otázka je totiž mnohem složitější. Pozice některých firem, těch tzv. velkých je v tom, že mnohdy naslibují nováčkům hory doly a jen Ti silní skutečně vydrží. Další věc je, že tyto firmy většinou dělají systém MLM - a v tom je zakopaný ten pes. Český člověk se totiž v mnoha případech nehce živit vlastní prací, ale chce získávat hodně z práce někoho jiného. A právě v tom to je. Proto když porovnáte statistiky náboru velkých a malých firem, tak je tam propastný rozdíl. A věta závěrem: firmy, které jste uvedl jako malé, jste poněkud zamíchal dle jejich systému práce - hlavně, jestli služby jsou placené nebo ne. Tam se to pak těžko porovnává.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 16:09 | Karel Brzobohatý

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej! To je přeci známá věc! Nebo vy to neznáte?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 15:35 | xy

Tridacu mě to celé příjde nějaké divné.V loňském roce jsi tady na těchto diskuzních stránkách vehementně obhajoval AWD,nyní se dozvídám že jsi již delší dobu pryč.Můžeš to nějakým způsobem vysvětlit?Že by jsi v loňském roce byl taky někdo jiný a teď jsi jako ten pravý tridac?Já tomu vůbec nerozumím. Vnes do toho problému světlo,buď tak laskav.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 13:45 | Karel Brzobohatý

jak to že to není odpověd? pokud někdo musí vymýšlet filozofii a tím krmit své prodejce, aby si mysleli že dělají to nejlepší, tak to něco stojí. proto mohu dolů rozpustit méně. že prodejci nepřecházejí? to je pravda, protože schopnost těchto lidí něco pochopit je velmi omezená a do těch lepších sítí by se ani nedostali. že lidé poznají kvalitu? Nenechte se vysmát, člověku s nižším nebo středním příjmem zamáváte před očima dvojciferným procentem zhodnocení a už se vás ptá kde to podepsat. Doba ručení provizí těchto sítí je max. 2 roky, po dvou letech si klient může stěžovat jen a jen do pojišťovny a pojišťovna se začne ohánět pojistnými podmínkami :-) Jinak celkově poradenství finanční je na velmi nízké úrovni v CR, ale to jsme tady rozebírali iž v jiné diskusi k jinému článku.
Dalo by se zde dále diskutovat o sítích jako jsou Olympia Holding neo Panto JH, což jsou také pochybné společnosti s ještě propracovanějším systémem sebrat peníze klientům
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 13:45 | tridac

Vážení kolegové, s podivem sleduji diskuse, ale když jsem uviděl to, že se účastním diskuse a přitom o tom nevím je zarážející. Dne 2.7.2005 zde je příspěvek do diskuse od Tridace. Chtěl bych znát jméno tohoto podvodníka, který se vydává za mne a zcela jistě je mi jasné i hodnocení mého nicku v jiných diskusích. Ale důvod vstupu? Ukončil jsem spolupráci s AWD před delší dobou. Důvodem byly jen finance. Není tajemstvím to co AWD nabízí, není tajemstvím ani plat poradce, kdykoliv mohu komukoliv doložit. Asi v češtině, stovky hodin měsíčně Vám nezajistí ani základní životní potřeby, jako je třeba jídlo. Desetitisíce předem z vlastního a potom je to někde jinde. Nekomunikoval jsem z důvodu jednak záchrany života díky AWD a jednak rozjezdu nové práce. Dnes beru nejvyšší provize v oboru. Dnes vidím o kolik jsem přišel a je mi zle. Omlouvám se za nepřímo vstup k problému či diskusnímu příspěvku, ale jednak jsem chtěl uvést své jméno na správnou stranu a jednak mi není jedno, pokud se někdo vydává podvodem za mne.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 7. 2005 12:23

Nezlobte se, ale to není odpověď. Protože kdybych vyplácel více peněz, mí skvělí poradci (ti skuteční poradci) by měli být lépe motivováni, měli by více chuť pracovat a tím dělat i více!? A zřejmě by se ke mě měli hlásit další a další noví, utíkat z těch firem, kde je okrádají a přidávat se k nám. Na druhou stranu, klient přece není úplně tak hloupý a snad alespoň občas rozezná rádobyporadenství od služby někoho, do tomu opravdu rozumí. Z toho by bylo možné usuzovat, že sami klienti by měli spíše inklinovat k poradenství.
Tento myšlenkový pochod ale tak úplně nefunguje, protože ty poradenské firmy, jak již jsme jednou napsal, jsou malé, takřka bezvýznamné. A jsa v depresivně-zhnusené náladě, neodpustím si rýpnutí, bohužel jsem viděl výtvory těch "poradenských" společností, namátkou Slon, Sophia, TriMan, Ficht_Hofricht, UFC a řeknu Vám, no nic moc. Spíše nic, než moc. :-)
A propo ... z Flexi 15-16 tis. nedostante, bo na to nemá nastavený nákladový model. (I když, přes 100% RP se dostanete, to ano, ale na 150% to opravdu ne.)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 10:50 | xy

Za 1000kč měsíční platby do produktu FLEXI od POJ.ČS SPOŘITELNY,dostává AWD něco okolo 15 až 16 tisíc.Odměna poradce je v případě začátečníka 2000kč!S postupem na vyšší posty se to jakoby lepší,jenomže maximum je u této měsíční platby zmiňovaného produktu 5600kč!Výše už nelze... Když se to tak vezme,začátečník se uběhá(a ty jeho zkušenosti)?Potom to vypadá přesně jak to nechtějí někteří bosové těchto firem vidět."Honba za penězi"!Poradenství jde doslova a do písmene do kopru...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 7. 2005 17:29

Vidím že je tady hodně hladových po těchto informacích.A na Akta X se nedívám.No jsou to holt po čertu nebezpeční pacholci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2005 9:11 | Karel Brzobohatý

já myslím, že je na to velmi jednoduchá odpověď. ti co si hrají na poradce (AWD, OVB, ...) potřebují dost peněz na to, aby lidi (poradce) zblbli jakousi super ideologií, typu s námi dosáhnete nejvíce. pokud dávám důraz na poradenství (menší společnosti), musím to zaplatit, tedy dát více koncovému prodejci. Ale na druhou stranu souhlasím s tím, že my si tady můžeme psát cokoliv a nic tím nezměníme.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 7. 2005 22:50

Chňach, asi by se divili všechni ti poradci, kdyby firmy odtajnili jaké mají skutečné provize a kolik vyplácejí jim. To není otázka jenom AWD, ale i všech ostatních, OVB, Broker C, ZFP ... Na druhou stranu, známe firmy které vyplácejí mnohem více. Jenomže, otázka je ....., proč ty firmy, které vyplácejí málo jsou na trhu největší, a ty co vyplácejí mnogo jsou malí, takřka bezvýznamní?
A také, ruku na srdce, není to tak trochu štěkot malého psa na velkého? Proč, štěkot, protože kousnout ho nemůže. :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 7. 2005 11:47 | xy

Ještě dodatek.AWD spolkne většinu provizí,odměna poradce je bohužel jenom almužna v porovnání s tím co si vezme samotná firma. Snad to ti poradci z AWD brzy pochopí,jak je jejich vedení bere na hůl!!!Nejhůře z toho zase vyjde samotný klient...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 7. 2005 10:36 | Karel Brzobohatý

Vážený poradče ING, nejdříve se podívejte, co je to za produkt a pak zde pište nesmysly o dvojnásobných poplatcích. Jediný (podtrhávám jediný) dvojnásobný poplatek je zde, že počáteční jednotky se tvoří ne 1 rok (viz T150) ale 2 roky (B150), to je z důvodu dvojnásobných provizí, co zato AWD v porovnání s Vámi dostane. Jinak je ten produkt úplně stejný, stejně špatný jako Investor :-()
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 7. 2005 8:09 | Poradce ING

Pozor na to IŽP od ING. Je to speciální typ s !!dvojnásobnými poplatky!! Má kódové označení B150 a je určen pro blbce, co nakupují u AWD a jiných prodejních společností. (To prodejních je na místě, nejsou poradenské, ale prodejní). My poradci ING prodáváme mnohem levnější produkt, kódové označení T150!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 7. 2005 22:59 | p

Připojím svojí zkušenost s tímto produktem od AWD .Po dotaze na způsob financování bydlení mě kontaktoval jejich finanční poradce.Původně jsem s ním chtěl konzultovat způsoby kombinace hypotéky, úvěru atd. Ovšem na toto vůbec nedošlo! Jak jsem vešel do dveří,tak jsem slyšel jen "naprostá bomba", "supr produkt, to až se tady rozjede...". A to jsem si myslel,že to bude nějaký solidní člověk... Tímhle jsem absolutně ztratil zájem a jsem rád,že jsem do toho nešel. Po dotaze na přesný popis produktu, na nějakou brožuru, kde bude vše podrobně (pro blbce) popsané mi bylo odpovězeno způsobem, že produkt je absolutní bomba a že je nový a nic takového ještě není. Nic takového ovšem nebylo ani po 3 týdnech dnech, kdy jsem byl znovu zkontaktován. Pro přesnost uvádím,že jsem byl ujištěn,že budu zkontaktován nejdéle za 3 dny... Jinak ten pán se pořád oháněl IŽP od ING a "výnos 30%" jsem slyšel alespoň 100krát. Asi zapoměl,že to mají dohromady s někým jiným. Takže můj zavěr je jednoznačný : Supr produkt, naprostá bomba, :-) ale ruce od toho.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 7. 2005 14:25 | axel

Proč myslíte že je rizikový? Když nestačí výnos pojištění a klient nezaplatí cash, je tady ještě přece ona nemovitost - banka prostě prodá zastavenou nemovitost jako u každého jiného "hypotečního" neplatiče... Já v tom na straně banky žádné větší (oproti běžné hypotéce) riziko nevidím a hloupost taky ne. Hloupý je ten, kdo to té bance podepíše...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 7. 2005 22:04

A kdo konkrétně, z těch ošlivých AWĎáků, je tak hrozný? Mi by to zajímalo, občas jsem nucen se s nimi setkávat, tak abych věděl na koho si dát pozor. :-) Samozřejmě, jak se začne mluvit o mediálně známé společnosti, vždy se najde nějaký škraloup. Ale ono i u těch neznámých by se dalo lecos najít ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 7. 2005 20:06 | FM

Čím to asi je.Stačí se zmínit o AWD a je o diskuzi postaráno. Co vy na to diskutéři.Na každý pád je to zajímavé...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Bém

politik

Vlastislav Bříza

podnikatel, Koh-i-noor

Pavel Bém
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 3 duelů
×
Vlastislav Bříza
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services