Hypotéka s IŽP: třetina peněz vyletí oknem

Raiffeisenbank přišla na trh s hypotékou kombinovanou s investičním životním pojištěním. Prý tím "reaguje na neustále rostoucí oblibu IŽP, které dává možnost vyššího úrokového zhodnocení." Předpokládáme, že ji budou následovat další banky. Chceme vás před ní pomocí několika čísel a argumentů varovat. Přečtěte si, proč od ní dát ruce pryč.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 6. 2006 12:20

Vyplachují vám mozky v AWD, všechno co má klient uzavřené je špatné a všechno mu zrušíte, pomluvíte co má a naděláte velkou paseku. Jste likvidátoři a ne poradci.

Zobrazit celé vlákno

+82
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 10. 2005 22:06

Jak se zdá, čistky pokračují - byly "ukončeny" smlouvy se dvěma vysokými manažery z Čech :-) Zřejmě také nevyvolení.

Zobrazit celé vlákno

-26
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 137 komentářů)

10. 6. 2009 8:44 | Vlado

Ubehli dalsie dva roky a klienti, ktori kombinovanu hypoteku vyuzili, teraz placu. A uz sa vobec aktivne neponuka.
Tak asi o tomto vlastne bol ten clanok.
Vlado
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 8. 2007 8:00

trochu seš magor, ne? Sem netušil že tyhle poradenský firmy svejm pikolíkům fakt tak vymejvaj mozek.......
+52
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2007 23:32

tak nám uběhly dva roky od diskuse se "zasvěcenými" znalci. No a co mi kdo poví dnes k akciím Immofinanz??? Dneska se tluče spořitelna v prsa jako první nemovitostní fond. No a prodáváme jej již tři roky a trošku jiný výnos, že? Ale určitě jej nenabízíme přez AWD, ale úplně jinou cestou a za jiné peníze.
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 19:18 | Anonymní vyjádření pracovníka AWD

Trochu se vrátím k původnímu tématu diskuze. Krátký komentář k příspěvkům níže.
V první řadě záleží na ekonomickém poradci, nikoli na firmě. Vše je o lidech. I ve skvělé firmě jsou občas hlupáci či vyčuránci a naopak. AWD v ČR je celkem dost mladá firma a určitě mohlo dojít k podobným problémům, které níže popisují ve slovních přestřelkách někteří přispěvatelé. Situace se ale hodně zlepšila (doporučuji si zájemce nezávisle zjistit, jak si na tom nezávislé poradenské firmy stojí a jaké mají výsledky). Kdybych se měl vyjádřit k podobným problémům podobných firem, když v ČR začínaly - bylo by vše opět podobné. A co dokáží vymyslet někteří poradci a firmy (aby si vydělali) je opravdu neuvěřitelné :)
Co se týká kombinace HÚ / IŽP. Určitě se nehodí pro všechny lidi, ale je to koncept rozhodně zajímavý. Zvláště pro ty, kteří mají vysokou finanční částku, kterou mohou dát jako vlastní zdroje. Argumenty, že by to bylo výhodnější řešit kombinací HÚ / OPF (i kdyby to šlo) nejsou pravdivé zcela. Za prvé každý "normální" ekonomický poradce si nechá zaplatit za volbu a správu portfolia OPF (protože jinak by to dělal v podstatě zadarmo). Tedy odpadá argument, že IŽP je příliš nákladové z hlediska poplatků. Takto vychází IŽP a OPF zhruba stejně. IŽP většina normálních lidí stejně použije jako ochranu rizik (i když to mnohdy není povinné).
Dále platí, že IŽP i OPF jsou stejně rizikové z hlediska možnosti celosvětové krize akciových trhů. Pokud by k ní došlo, klesnou výnosy investování všude ! Dokonce by se to určitě promítlo i do ceny peněz, včetně možnosti přepočtu hodnoty peněz v nějakém poměru (jako se to stalo v nechvalně známé měnové reformě v ČR). Takže by neměli vyhráno ani ti, kteří by měli jen klasickou hypotéku, nebo úvěr ze stavebního spoření (anebo jen peníze na účtech v bance).
Dále je bez debat to, že v případě ekonomické krize by nejméně prodělali ti, kteří by v té době měli OPF typu nemovitostních akciových fondů, neboť nemovitosti mají stabilní užitnou hodnotu (lidi musejí někde bydlet i za války :)).
Závěrem - možná je pravda, že část peněz vyletí oknem. Ale část peněz vyletí oknem v každé variantě. Název celé této diskuze je myslím dosti zavádějící - podobný některým nadpisům článků v bulvárních plátcích. Volba varianty financování bydlení rozhodně není jednoznačná pro všechny a kombinace HÚ / IŽP může být opravdu někdy daleko výhodnější. Navíc lze udělat i složitější kombinace - např. HÚ + úvěr ze stavebního spoření + IŽP + OPF. To jen aby to nebylo jednoduché :)
Odborníků, kteří ze stovek variant možností financování bydlení vyberou opravdu tu nejlepší v danou chvíli pro konkrétního klienta moc není. A rozhodně si za práci nechají zaplatit. Chce to výborné znalosti matematiky, zákonů a finančních produktů. A vysokou míru slušnosti. Asi je jasné, proč takových lidí moc není (a špatně se hledají).
PS: Já tímto odborníkem nejsem, ale trochu do pozadí podstaty problému vidím.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2007 20:48

No jo, on je takový totiž celý svět a všichni obchodníci. Vlastně celý kapitalismus i socialismus. Nic třetího (alternativního) zatím asi nebylo vymyšleno. Takže jsme odsouzeni ke skáze. Všichni obchodníci jsou od základu špatní a zlí, protože tahají peníze z chudáků zákazníků. A všichni zákazníci jsou neviiní a doplácejí na svou chytrost. A na naše chytré zákony a lidumilné politiky a,....
Co s tím chcete dělat ?
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2007 19:09

:) OVB využívá také svoji příležitost. Divím se, že si nepřihřála polívčičku ještě ZFP. Kucí a cholky, roztrhejte si občanky ! :)
Pro neznalé - pořád je lepší jakýkoli nezávislý poradce, než jakýkoli poradce z jedné finanční instituce !!! Že nepřídete na to proč ? :)
+45
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2007 19:01

Jen malá poznámka - ta "jakási" nadace skutečně existuje, vyvíjí smysluplnou činnost a prohlášení k platbě je skutečně dobrovolné (osobně znám případ, kdy pracovník AWD toto prohlášení nepodepsal a nikdo mu to nevyčítá !)
http://www.spondea.cz/index.php?pg=partneri-a-sponzori
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2006 23:30 | katkak

Co to ma byt za priklad ? 40-ti lety klient a kupuje si byt za 1 milion ?! Co takhle 30ti lety klient kupujici byt za 3 miliony ? To je daleko vic priklad z realneho sveta.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 6. 2006 15:31

Dobrý den, nevím, jestli jste již dostal odpověd, ale jelikož jsem z oboru, cítím nutnost na váš dotaz reagovat. ad 1. Hypotéka v kombinaci s investicí do OPF (zatím) na českém trhu není. Samozřejmě je možné k existující anuitně splácené hypotéce investovat do fondu s tím, že reálný výnos fondu je vyšší, než úrok u hypotéky (zvýší se sice měsíční náklady, ale celkové náklady značně klesnou). Možnost kombinace IŽP s hypotékou existuje, a v zásadě bych se ohradil proti tvrzení, že třetina peněz vyletí oknem - vše se musí pouze správně nastavit.
ad 2. Myslím si, že kterákoli kvalitní pojišťovna je schopna na horizontu 20 let dosáhnout 7-8% p.a. celkem bezpečně.
ad 3. Myslím si, že nějvýhodnější je kombinace hypotéky s KŽP či IŽP. Záleží však na konkrétním případu.
E.Šubrt
P.S: Pokud by Vás zajímali detailnější informace, či konkrétní propočet nákladu, ozvěte se.
+66
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 6. 2006 18:08 | libor.ledvinka@seznam.cz

Dobrý den, rád bych se autora zeptal: 1. jestli zná nějakou hypotéku, která je kombinována s investicí v otevřených podílových fondech (pokud ne, tak je poučení o rozdílnosti poplatků a danění mezi pojištěním a OPF naprosto nesmyslné - neexistuje alternativa)
2. jestli si myslí, že je pojišťovna schopna v období 20 let docílit průměrné zhodnocení 6% p.a. (ING má za 9 let u vyvážené strategie přes 8% p.a.)
3. pokud pojišťovna docílí dlouhodobě 6% p.a., který produkt je výhodnější
Děkuji a s pozdravem L. Ledvinka
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2006 22:05

tak teto odpovedi dostatecne nerozumim. Tento clovek nevi o cem mluvi. Tento postup zastavaji obchodni zastupci poj. , bank. Kdyz je pro klienta smlouva financne nevyhodna, poradce jej na to upozorni. Je to stejne, kdyz vam lekar rekne, ze berete spatne leky a ze vam mohou za nejaky cas ublizit, je to pomluva? Uprimne mel bych strach. Poradce klienta spravuje finance rodiny a dba predevsim na to, aby z toho mel fin. prospech klient. Takovy poradce si za sve sluzby nechava zaplatit nebo kombinuje provizni system s platbou od klienta, vse je na dohode mezi klientem a poradcem. Kdo tedy prodava smlouvy poradce nebo obchodni zastupce ? Odpoved si naleznete vyse.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 6. 2006 12:20

Vyplachují vám mozky v AWD, všechno co má klient uzavřené je špatné a všechno mu zrušíte, pomluvíte co má a naděláte velkou paseku. Jste likvidátoři a ne poradci.
+82
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2006 14:54 | ajsik

Každá hypotéka má své pro a proti. Když se koukám na různé druhy hypoték, většinou je na tomto serveru kritizujete. Chápu, že každému se hodí něco jiného, ale stejně by mě zajímalo, co byste vy jako odborníci doporučili mladému člověku, když si chce vzít úvěr. Děkuji za odpověď
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 12. 2005 9:39

Vážený pane Tridacu, pracuji pro AWD a uvažuji, že od AWD odejdu. Zaujaly mě Vaše názory na situaci v AWD a rád bych věděl Váš hlubší názor a zkušenosti s AWD. Budu rád, když mě kontaktujete na mailu cali@email.cz a budeme si moci vyměnit svoje zkušenosti. Těším se na váš názor.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 10. 2005 0:30 | Boss

Pořád se tady omílá to samé! Zkuste všichni ti co nadáváte na AWD, mluvit také o tom co dělají pro lidi - klienty. Vždyť ne každý poradce-manažer nemusí být dobrák,jako člověk. Lidi věnující se této profesi jsou různí a ruzní zůstanou.Můj názor je takový, že i poradce pracující pro AWD, může odvést dobrou práci pokud se jako poradce bude chovat ke svým klientům a né jen "oškubat a jít" ......jsme tu přeci proto abychom si všichni drželi dobré jméno, nebo ne ?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2005 22:06

Jak se zdá, čistky pokračují - byly "ukončeny" smlouvy se dvěma vysokými manažery z Čech :-) Zřejmě také nevyvolení.
-26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 13:51

Zbývá dodat,že nejonom kamarádství Tatýrka,ale i generalisima Pyšíka!!!!! Tito dva spolu přece studovali,proč by měli mezi sebe pouštět další kmány.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 8. 2005 23:56

zajímavé info, sice nebyl špatným, leč nepohodlným se stal. Nedosahuje kamarádství Tatýrka, kdy nikdo jiný nemá šanci dosáhnout na výhody a profanování jako tento, ale je to jen a jen v lidech. Asi to plně kopíruje to, co jsem psal. Lidi dole?? Nezájem, povl, pouze zdroj peněz a to ne vůbec malých.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 8. 2005 12:02 | DDT

Zcela nová zpráva pro ty stále věřící a nově příchozí rekruty.AWD propustilo ze svých řad člena představenstva"Michala Hanzelku"!!! To byl člověk na dost vysokém postu,leč vysoká pozice nezaručuje v AWD vůbec nic.Dovedu si docela dobře představit,jaká blamáž se kolem tohoto odchodu vytvořila.Všem kteří pro AWD doposud pracují se rozešle informační dopis,jaký že to ten Hanzelka je lump a jak ošidil všechny co v AWD pracují! Toto je běžná praxe,pokud se vás potřebují zbavit.Nakonec už na jeho židli sedí další člověk,donedávna pracující v nejmenované bance.Chci tímto příspěvkem upozornit na to,jak se v AWD věci mají a jak dopadnou všichni ti,co nejsou z jakých koliv příčin mezi vyvolenými. Ten vyvolený je například lektor Jiří Šafařík,dostal od samého generálního(Pyšík),úvěr na zřízení kanceláře v Brně.Myslíte si,že by tento úvěr mohl získat běžný řadový manažer?Určitě ne. AWD je bohužel virus,který je v podání českých protagonistů vysoce agresivní.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 8. 2005 12:02 | DDT

Zcela nová zpráva pro ty stále věřící a nově příchozí rekruty.AWD propustilo ze svých řad člena představenstva"Michala Hanzelku"!!! To byl člověk na dost vysokém postu,leč vysoká pozice nezaručuje v AWD vůbec nic.Dovedu si docela dobře představit,jaká blamáž se kolem tohoto odchodu vytvořila.Všem kteří pro AWD doposud pracují se rozešle informační dopis,jaký že to ten Hanzelka je lump a jak ošidil všechny co v AWD pracují! Toto je běžná praxe,pokud se vás potřebují zbavit.Nakonec už na jeho židli sedí další člověk,donedávna pracující v nejmenované bance.Chci tímto příspěvkem upozornit na to,jak se v AWD věci mají a jak dopadnou všichni ti,co nejsou z jakých koliv příčin mezi vyvolenými. Ten vyvolený je například lektor Jiří Šafařík,dostal od samého generálního(Pyšík),úvěr na zřízení kanceláře v Brně.Myslíte si,že by tento úvěr mohl získat běžný řadový manažer?Určitě ne. AWD je bohužel virus,který je v podání českých protagonistů vysoce agresivní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/7

Předchozí

1

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

František Piškanin

podnikatel, Hopi

Pavel Zeman

nejvyšší státní zástupce

František Piškanin
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Pavel Zeman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services