Jak na investice: začínáme

Víte, na co byste neměli zapomenout ještě před tím, než se rozhodnete začít s investováním? Znáte základní investiční zásady?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 7. 2004 15:36, Jan Sladký řečený Kozačka

Jeden si pořizuje čínu, druhej zase amériky.... no já si dneska zaběhnul na čínu a byl to jasnej zisk.... ještě se k večeru proběhnu na toaletku , neboť papričky opravdu pálivé byly a tělo i duch jsou v pohodě.....

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 7. 2004 22:36, Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Dnes jsem se po nekolika dlouhych dnech valel konecne, pres cely den, u rybnika. Voda 19 stupnu Celsia. Nesedel jsem tedy a tady doma u bedny.
Na web adresu sem se podival proto az ted, je uz pozde vecer, tak jen letmo.
I kdyz s Tebou v mnohem nesouhlasim ( ve spise filosofickem pristupu k akciim a k zivotu zaroven ), tak nektere metodologicke veci vcetne dalsich webovych adres a postupu pro ne budou jiste inspirativni. Se zahranicim spíše zacinam. Jen to USA se mi zatim moc nelibi, tak zustanu asi tady zatim v Evrope, pokud ale nejaky kloudny akcie najdu.
Nektery stranky, pro poradny precteni, si stahnu a ulozim jen pro prohlizeni : abych usetril prasulky za internet. Zaverem dik.

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 52 komentářů)

15. 7. 2004 9:23 | Honzajs

Minimálně 10-15 ano.
V USA se střídaji cca 15-ti leté růstové a vodorovné cykly. Ted je na řadě vodorovný.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 7. 2004 9:20 | Honzajs

Bohatý Táta, Chudý táta doporučuje akcie VYTVÁŘET, ne s nimi obchodovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 7. 2004 8:58 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Ty mi, čoveče, opravdu připadáš jako někdo, kdo viděl někoho jinýho hodně z dálky vyhrát 10 miliónů ( ach, ty naše malé české poměry ! ) ve Sportce a teď si nejen myslí, že je do 50 let pravidelného sázení vyhraje taky, ale ještě o tom přesvědčuje i druhý, chi, chi, chi. Já vím, že ten příměr na Tebe až zase tak na 100% nesedí, ale určitě na 66,6667% ano. Jo, a taky nevidíš, že ten, kdo vyhrál těch 10 melounů a nestačí mu to ( to také kvůli těm našim malým českým poměrům ), tak o tom napíše skoro nábožnou knížku právě pro takové, jako jsi asi Ty. A Sportka mu to ráda vydá : cha, chááá, je třeba chytat hejly a kšeft holt, sacra práce himl hergot, mussí bejt.
Ale trochu vážněji k poslední otázce a k těm vykřičníkům. Odpovídám, že nevím ! Vidím to tak ze střednědobého hlediska na příležitostné spolu-klouzání s příležitostí. Navíc, když vidím, že všichni a jak obdrovsky nadržený čekají, až to v Emerice zase bouchne, to ta erekce očekávání může spadnout všem hodně a rychle zase dolů. A chytří za bukem, nebo spíše chytráci, budou nakupovat zalevno, ...si představují. Bude záležet také na tom, kdy už konečně praskne ten nenažraný teřich právě emerickým a židovským sionistům, jak rychle a zda-li vůbec zlikvidují židovský osady na všech okupovaných územích v Palestině a také, kdy už konečně zavřou do blázince i ty křesťanský sionisty, co se právě v Emerice nějak moc a rychle poslední dobou za Křováka pomnožili. Do té doby bude tu i onde, včetně Emeriky, probíhat infiltrace partisánů a první, kdo bude na ráně, budou asi právě Tebou obdivované velké emerické banky a pojišťovny : z pochopitelných důvodů, partisáni předpokládají, že právě oni ten ksindl také financují.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 7. 2004 5:07 | Lustwissihaag

Co tady blábolís furt ? Vydelal Buffett miliardy za 50 let nebo ne ? A tedko nebudou americké akcie 50 let padat ani nepújdou 50 let vodorovne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak si nechej jednou vysvetlit , ze zbohatnout s akciema je mozne prístí léta stejne jako minulá léta. Jenom Nokia akcie vypadá býti vyrízena , K.O. , hinüber , in Arsch. Myslís opravdu , ze ted budou us.akcie 50 let padat nebo 50 let pújdou vodorovne ?????????????????????????????? ????????????????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 7. 2004 4:59 | Fernandel

Opravdu , kvalita z NSR uz pred 25 lety zmizela ! At je to Mercedes nebo BMW , výrobu odfláknou Turci na bezících pásech. Kdo jezdí 20 let taxi - Mercedes nebo taxi - BMW , má s temi auty asi více problémú za 20 let nez s taxi SKODA , anebo 1:1. Já taky jezdím 20 let taxi-mercedes a to uz bylo nejakých poruch za 20 let !!! Jediná kvalita v NSR jsou dnes cokolády napríklad MILKA a kafe napríklad TSCHIBOa alkohol pálený z ovoce - napríklad Schladerer - Williams Christ Birnen Brand - to je lahoda. Totiz nemecké ovocné pálenky jsou 100% z ovoce , zatímco ceské jsou míchané vzdy s bramborovým alkoholem a to je nechutné. Ted se delá v NSR nový vermut Cinzano Orancio s príchutí pomerance , taky lahoda , já to mám v lednicce , to snad ani Cinzano v Itálii neumí , nebo delá Orancio taky ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2004 18:53 | Kája Mařík

A kdo ty testy, hm, hm, platil, když už má VW tolik zbytečných peněz na reklamu ? A většina aut z "Německa" : to si mám jako VÁŽNĚ myslet, že kromě AUDI ( ale ta patří právě pod VW, jako ŠKODA, hi, hi, hi ) je ŠKODA kvalitnější než takový Bavorák a Meďour ?
Nevím, nevím, uvidíme, co nám předvede na podzim a příští rok avizované nové auto "pro chudé" LOGAN, cenově a především v kvalitě, tedy rumunský RENAULT bývalé značky DACIA. Tak to bude taková ta naše "jako" ŠKODA, určená ale skutečně na rozvíjející se trhy : Frantíci v tomto případě dávají rovnítko právě mezi to naše Česko a Maroko. Nic ve zlém, ale i tak je třeba vzít alespoň v potaz tento náhled zvenčí na nás a tím pádem i naše kapitálové trhy zde.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2004 17:29 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Tomu snad neveris ani sam, Tomasú, neveris, ...a jen nas vsechny kulis !
Vzdyt dyby kazdy tak delal, jak tu hlasas, tak by byla bublina : akcii malo, kazdy by kupoval, cena letela by nahoru a nééé cekat tech tvych 40 let, ...a ty, hijo, hijo, Tomasú, u vrsku bys jiste prodal. A potom prsk, bublino z Tomasova bublifuku, prsk. A co bys tady potom psal ? To by mne, Tomasú, opravdu zajimalo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2004 17:25 | Louis de Funes

Na TOUR DE FRANCE , tam je ale taková spousta reklam ŠKODA , ze se ted ty ŠKODOVKY nestací ani vyrábet ! Pred pár lety zjistily testy , ze auta ŠKODA jsou kvalitnejsí nez AUDI , nebo kvalitnejsí nez vetsina aut z Nemecka a pritom ixkrát levnejsí.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2004 17:16 | Neverící Tomás

Pochybuju , ze nekdo v techto knihách zjistí , jaké akcie koupit a jak dlouho je drzet. Jenom v knize Buffettology je vsechno potrebné pro investice do kvalitních akcií a pak se lehce najdou jenom čtyri takové kvalitní akcie v indexu Dow Jones , které je dobré hned dnes nebo v zárí koupit a dlouhá léta drzet. ???? Ale které akcie doporucují ty knihy Bohatý táta chudý táta a Cashflow kvadrant ????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2004 16:34

knihy k přečtení doporučuji Bohatý táta chudý táta a Cashflow kvadrant od Roberta Kyiosakiho
ten mimochodem vydělal obrovské jmění, nyní je úspěšný investor a diverzifikovat nedoporučuje:), protože to snižuje výnosy:) kdo se bojí rizika, nesmí do lesa:D
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 7. 2004 9:46 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Klid, ono to je stejně odkudsi jen opsaný, případně přeložený, tisíckrát tu i jinde opakovaný. Tak si v redakci asi myslí, že tím kolektivním ukrytím za buk se indyviduálně vyhnou případným sporům o autorská práva, hi, hi, hi.
A stejně, třeba v bodě 14., to špatně opsali či přeložili, vypadlo jim totiž slůvko "přesně", potom po doplnění by v kontextu dalšího mělo správně být : Myslíte si, že dokážete PŘESNĚ určit, kdy je trh takzvaně "nahoře" a kdy "dole"? V jejich původním znění, bez tohoto slůvka, to totiž akorát nahrává zvlčilé komerčnosti šikuldů z investičních společností. Jako právě těch z finanční skupiny České spořitelny ! Tam bych už svý peníze nedal ! Ti také nejdřív, aby se sami vyhli základní odpovědnosti správce fondů za vždy výhledově a v čase optimální strukturu portfolia fondů, tedy struktura hotovost, dluhopisy ( + SPP ) a akcie, tak tito šikuldové toto klíčové rozhodnutík změnou ve statutech fondů ponechali výhradně na podílníkovi. Hned na počátku, kdy se rozhodne kamsi do nějakého fondu zainvestovat. A tohoto prosťáčka svýho podílníka, občas či velmi často znepokojeného, krmí a klidní výtečníci ze spořitelny právě těmito pohádkami, tak jako zde redakce : jen aby jim tam podílník ze sporožira přes trvalák sypal i nadále, a pěkně do jejich fondu, svý penízky. A právě fatální výsledky fondu, které ale nemusely být tak fatální, se tak tím prý naředí, hi, hi, hi. Mají z toho přece, a ve svůj prospěch, nějaký ten vstupní poplatek a roční poplatek z celkového objemu prostředků vedených ve fondu.
Takže, samozřejmě, je třeba se snažit časovat, nikoli však přesně. Vždyť nejméně půl roku o tom v podtextu hovoří ( otázka dluhopisů ) i některé články zde na serveru a od již konkrétních autorů. Dík alespoň za ně.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2004 4:44 | El Pajda

Autor clánku nechce , aby ho nejaký hloupý Anonym urazil a tak se nazval Autor : redakce Penize.cz Jako 15. radu bych uvedl : precísti si knihu Buffettology. Jako 16. radu : zapomenout daytrading. Jako vtip bych uvedl : investice do holek v pohranicí.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Zemánek

podnikatel, Miton

Kateřina Jirásková

finanční ředitelka PPF

Milan Zemánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Kateřina Jirásková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services