Letadlo, které nikdy nedoletí aneb jak nezbohatnout

Pyramidové struktury nemohou fungovat hned z několika důvodů: každou korunu, jež některý z členů prostřednictvím systému získá, předtím jiný z účastníků ztratil. Letadlo se nakonec zhroutí s tím, že naprostá většina účastníků (u čistých letadel je to asi 99,9 % jejich členů) nic nezíská, respektive ztratí to, co do systému vložili jako "palubní vstupenku". Jak takový „let“ spolehlivě poznat?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 6. 2007 23:04, peter

prepac ale uz robim amway niekolko rokov a nepoznam cloveka ktory ked je aktivny ze by nemal z toho dobre peniaze....nam do biznisu vstupuju v poslednej dobe hodne uspesny ludia ktory su chytrejsi ako vacsina ludi....niekto je tu trochu mimo a nema pravdu....ak si to nerobil aspon 3 roky tak nevies o com hovoris....prijemny den

Zobrazit celé vlákno

+32
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

22. 7. 2004 15:55, Tomas - Bratislava - SK

Setzer International? Myslis tu podvodnu organizaciu, ktorej hlavou je Rick Setzer (Profily uspechu, strana 81)? Ten Rick Setzer, ktory sa rozviedol so svojou Sue Lynn? Ten Rick Setzer na ktoreho jeho downline Dvojity Diamant Brig Hart podal zalobu? Ten Rick Setzer, ktory je znamy vetou "Distributors who don't attend functions are still prospects" (Distributori, ktori nenavstevuju seminare, su stale iba prospekti)? Vies vobec, ze jeho prijem zo sekov, ktore mu posiela Amway je niekolkonasobne mensi, priam az ZANEDBATELNY, v porovnani s tym, kolko ryzuje na seminaroch, paskach a knihach? Bol som sucastou tejto podvodnej organizacie, upline Hassmann, Cizek, Raska v 97-98 a "vytrizvel" som po zisteni ABSOLUTNE ZARAZAJUCICH skutocnostiach o Yagerovom systeme a o systemoch ostatnych diamantov. Samotna Amway o nich povedala, ze su ILEGALNE, PODVODNE, NEETICKE a ZLYHAJU tym skor, cim viac ludi bude mat pristup k internetu. Nemam nic voci Amway, okrem toho, ze si s podvodnikmi ako Yager, Setzer, Stewart, Gooch, Foley, atd. nevie rady. A preco to nevie? Pretoze povedali, v momente ked nam niekto siahne na POMOCKOVY BIZNIS, ODCHADZAME Z AMWAY! Preco myslis, ze na seminari musis pri kupe pomocok povedat, kto je tvoj direkt? Pretoze 21% je uroven, na ktorej v Setzerovom systeme zacinas participovat na PENIAZOCH z predaja pomocok! Skopirovat kazetu Yagera stoji 60 americkych centov, to je asi 20 slovenskych korun, kolko za nu platis? Pripravujem rozsiahly web o podvodoch v ramci budovania Amway biznisu, ktory bude urceny pre Cechov a Slovakov, ktori podvodnici ako Setzer International OKLAMALI! A mimochodom, Profily uspechu su len dalsi Yagerov podvod. Niektore zobrazene auta diamanti vobec nevlastnia, su len pozicane, pripadne kratkodobo leasovane, rovnako domy, motorove clny a lietadla. Staci otvorit oci a ako tu niekto spomenul predo mnou, rozmyslat HLAVOU nie SRDCOM. Bolo velmi tazke odist, ale kto vedome zostava sucastou podvodu, sam je podvodnik. V 9. mesiaci chcem spustit stranku, potom sem dam adresu.
ZDAR AMWAY, SMRT SYSTEMOM!

Zobrazit celé vlákno

-25
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 139 komentářů)

8. 7. 2004 8:45 | anonym

Kdybych si o AMWAY jen nekde precetl, tak bych tomu veril. Prodavam vyrobky, mam z toho nejaky zisk a samozrejme z toho maji provizi lide, kteri to prodali me. Proc ne? Vypada to normalne. A ze musim do zacatku vlozit cca 2000 Kc? Take normalni, ukazte mi podnikani, kde zacnete naprosto zadarmo. Ale u AMWAY jsem mel moznost absolvovat "prezentaci", ktera me mela do tohoto systemu ziskat a stojim si za tim, ze je to letadlo primo ukazkove. V AMWAY se snazi jen o ziskani nove duse. Dalsi problem je v Cesku s prodejnosti tech jejich vyrobku. V cizine to mozna funguje, ale Cesi jsou extremne citlivi na cenu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 7. 2004 0:34 | ptf@centrum.cz Petr

Myslím si, že by se neměli spojovat dvě různé věci: A to MLM kdy se provize vyplácí za prodané produkty (jedno jaké) - tady může získat každý kdo je pro to něco, nebo spíše hodně udělat (za předpokladu prodejnosti produktů) to je "multilevel" vstupní poplatek řádově do 2000Kč za obchodní příležitost je normální sem patří i zmíněná AMWAY se svými kvalitními výrobky a mnoho dalších celosvětově prosperujících společností. Na druhé straně jsou systémy letadla, kde se nehorázně vysoké vstupní poplatky (i desítky tisíc Kč)rozpustí směrem k vrcholu pyramidy a za ně se lze získat "nějaké" členství s "nějakýma" výhodama a pár prospektů k nalákání dalších.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 7. 2004 22:51 | anonym

Kdyz porovnam 3 000 000 distributoru Amway (i kdyby to byla pravda) napriklad se vsemi Evropany ucastnicimi se nedobrovolne prubeznych penzijnich systemu, tak je to opravdu jen malym letadelkem :-( A to v Amway clovek prijde radove o tisice, v penzijnich systemech o statisice. Kdyz v kazde generaci ubyde 30 % az 50 % obyvatel, tak toto letadlo hold brzy spadne...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 7. 2004 12:25 | Ondřej - moje_prace@centrum.cz

malým letadélkem:) 3 000 000 distributorů po celém světě a 50 let historie je málo ;-P
Jinak s těmi většími mašinami souhlasím...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 7. 2004 12:23 | Ondřej - moje_prace@centrum.cz

Tak, měl jsem nějakou práci:) Spolupracuji jako distributor se společností Amway, aby bylo jasno:), ikdyž to už je asi vidět z mých příspěvků výše. Nelíbí se mi, že se v těchto diskuzích používají zavádějící slova, jako je "ulovení", "nahánění", "shánění", "pyramida" apod. Samozřejmě princip výdělku u těchto společností je založen na MLM, takže kdo chce vydělávat, musí si sehnat spolupracovníky pod sebe. Tímto lidé, kteří systém neznají zevnitř, ale jen z vyprávění, nebo vůbec, získávají názor, že jde o něco špatného, ne-li nelegálního. Jenže uvědomte si, že když já jakožto distributor ukážu tuto podnikatelskou příležitost dalšímu člověku, a on ji přijme, není žádné vydřidušství, jak si každý myslí. Z tohoto nového člověka já nic nemám, dokud s ním nezačnu spolupracovat. A logicky s jeho pomocí budu profitovat jen v tom případě, že I ON bude profitovat. Tzn. že v mém zájmu je, aby lidé pode mnou profitovali, jinak ani já nebudu, takže se jim snažím všemožně pomoci.Vstupní poplatek je u Amway velice nízký a je to jediný "povinný" odběr (startovací balík s několika užitečnými výrobky), a nikdo "nahoře" z tohoto poplatku neprofituje, takže i námitka, že je to o "ulovení duše a o prodání testovacího balíčku" je naivní. Princip vydělávání je ze zprostředkovaného prodeje, nikoliv ze startovacích balíčků... Uf, tak to je snad všechno:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 7. 2004 11:43 | Ondřej - moje_prace@centrum.cz

ještě se chci zeptat, jak a kde jste se na ty výrobky informoval. Neříkám, že to jsou výrobky, které spasí svět, ale snaha o ekologickou výrobu je v dnešní době důležitá. Navíc ne všechny výrobky jsou předražené, jak vyznívá z Vašeho příspěvku. Například koncentrované čisticí prostředky jsou na první pohled dražší (1L za 270 Kč atd...), nicméně po podrobnějším informování se zjistíte, že jsou koncentrované a ŘEDÍ se vodou v poměrech až 1:10. Například Dish Drops na nádobí vyjde 1L na 30 Kč, což je o 15 Kč levnější než Jar. Kosmetika je také "drahá", ale podívejte se na ceny ostatních luxusních značek, jsou stejné, jen se tyto firmy vydaly jinou cestou - reklama, reklama, reklama... Mě se zdá lepší peníze za reklamu rozdělit mezi distributory, z čehož profituje velká skupina lidí, kteří by jinak měli průměrný plat a žili průměrné životy, než mezi reklamní firmy, kde z obchodu profitují stejně jen hlavouni a zaměstnanci dostanou zase jen svůj průměrný plat...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 7. 2004 11:37 | Ondřej - moje_prace@centrum.cz

Škoda, že píšete o něčem, o čem se neinformujete a bohužel to tak chodí ve většině diskuzí. Příspěvky v nich jsou pak převážně vedeny emocemi, než logickými názory. Například volně přístupný katalog výrobků Amway naleznete přímo!!! na stránce www.amway.cz, v levém menu je odkaz výrobky. Nepopírám, že se jim tam nezobrazujou nějaký obrázky:) ale to už je zase jiná věc.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2004 6:32 | jefine

Tyhle všechny Amway a podobné šmejdy jsou jen malým letadélkem, řekl bych jen řízeným modelem. Horší to bude s daleko většími mašinami. Jako jsou penzijní fondy a pojišťovny, co mají ve svém portfoliu převažně státní dluhopisy. A přijde státní bankrot, tak toto ohromné letadlo spadne, jako jiné podobné v Argentině.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 7. 2004 17:18 | Václav U.

Např. ICE Clearing maskuje princip obdobný letadlu do barterových obchodů. Nahání nové členy, ty potom připraví o zboží či službu za bezcenné clearingové peníze a ještě vyinkasuje 10% ve skutečných penězích , jako provizi. Na prvním pohled to tak špatně nevypadá, ve skutečnosti přiúpravují hodně najivních podnikatelů o jejich peníze a a zboží. Sedí v Jeseniově ul v Praze a přivítám i další zkušenosti s nimi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 7. 2004 12:38

Treba pani Grossovou?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 12:19 | anonym

V principu na Amway nic zavadneho neni. Prodavat zbozi a davat provizi zprostredkovatelum je normalni. Ale u Amway je to jednoznacne o uloveni nove duse a o prodani testovaciho balicku. Proc neni nekde na internetu volne (bez hesla) pristupny katalog "Amway zbozi"? Maji se snad za co stydet? Ja jsem se na to jejich zbozi informoval a nejevilo to ve me dojem zbozi, ktere se da za tu cenu prodat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 12:12 | anonym

Vymluvy na spatneho prodejce (selhani jednotlivce) se v diskuzich obevuji casto... Ja jsem vsak mel moznost si poslechnout i kazetu a z te jsem pochopil, ze prodejce to delal temer presne podle kazety, zadne odchyleni. A ta kazeta vypadala jako "oficialni", rozhodne to nebylo dilo toho jednotlivce
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 11:38 | Katka

V tom případě jste narazil na špatnou větev. Například znám lidičky, kteří to dělají přesně opačně, hlavně prodávají produkty a o své klienty se starají, a z těch spokojených s produkty se občas někdo stane jejich kolegou. Osobně s tou firmou nic společného jen tyto přátele :-).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 10:23 | Kateřina

Ještě pro ilustraci: Po tom výpočtu jsme dostali pytlík zrní a váhu, spčítali zrníčka v 10 dekách, násobili, počítali kolik se vejde do vagónu ... Ve finále jsme měli vlak, který obtáčel nevím už kolikrát zeměkouli nebo tak něco. Chci tím říct, že se v matematice najdou věci, které se dají učit zábavně a zároveň můžou být pro každého užitečné - třeba právě pro to, aby poznal letadlo. A to se nedělá - tedy většinou. Místo toho se učí tak nudně, že matematiku nikdo nesnáší. A výsledkem jsou zbytečně podvedení lidé, kteří se nikdy neučili myslet matematicky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 9:59 | anonym

Dokud "letadlo" drzi slovo, tak je nepostihnutelne. Pokud podepisu smlouvu, kterou jsem necetl a pak se divim, tak je chyba ve me a nemuzu to shazovat na prodejce. Opravdu existuji lide ochotni dat (deseti)tisice za to, ze budou moci pozdeji podobne "okrast" nekoho jineho. Na ten priklad s sachovnici si take pamatuji. Pokud me pamet neklame, tak na poslednim policku "lezelo" tolik zrnek, ze to byla docela vysoka vrstva po cele zemekouli. Nadherny priklad geometricke rady :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 9:56 | anonym

Me je naprosto jedno, zda si Amway rika pyramida nebo letadlo nebo MLM. Toto zaskatulkovani je naprosto zcestne, snazi se jen odvest pozornost od skutecneho problemu. To, ze se v systemu zisky deli "pyramidalne", je normalni v kazdem podnikani, nic proti tomu. Ale normalni zdaleka neni, jestli se muzu do systemu zapojit jen po zaplaceni predrazeneho testovaciho balicku a dalsi postup spociva ve shaneni dalsich kupcu na tyto testovaci balicky. Temer vubec se pri pokusu o uloveni nove duse nemluvi o tom, co se vlastne prodava, jde jen o ziskani noveho clena.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 8:47 | Včelka

Potíž je v tom rozpoznat, do jaké míry je nutné lidi chránit před jejich vlastní hloupostí. Vzpomeňte si na ten případ s "rozmnožováním peněz". Trestní postih pachatele je samozřejmě na místě. Jen mě tak napadá - souvisí to i trochu teď i s diskusí o povinné maturitě z matematiky. Nejsem jejím zastáncem, naopak, ale nemělo by vzdělání jako takové připravovat lidi na život - a do toho patří i poučení, jak poznat podvod? Já znám princip letadla od chvíle, kdy nás na základce nechal učitel vypočítat tu známou úlohu o odměně za vynález šachů - znáte to - "na první políčko jedno zrnko, na druhé dvě, na třetí čtyři ...". Každý v té třídě pochopil, co je pyramidová hra.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 7. 2004 8:33

No zase tak dobrý to asi není, protože vy jste právě teď zahrnul Amvay pod pyramidu, což je blbost - Amway je MLM.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 7. 2004 8:30 | anonym

Docela dobry zpusob, jak pozna i laik zlodejstvi na vyborne kamuflovanych pripadech stylu Amway, Herbalife, ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 7/7

7

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miloš Zeman

prezident

Renáta Kadlecová

ředitelka Fondu pojištění vkladů

Miloš Zeman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Renáta Kadlecová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services