Postihnout kamuflované pyramidové hry je obtížné

Dnešní pyramidové hry obratně zastírají skutečnost, že jde o ilegální systém pyramidálních investic a využívají nejrůznější postupy, které maskují jejich skutečnou podstatu. Současný český přístup k pojmu pyramidová hra spolu s nedostatečnou legislativou však způsobuje, že je velmi obtížné ilegální systémy postihnout.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 8. 2007 16:58

Radim Ti, hoď si laso, to bude nejlepsi

Zobrazit celé vlákno

+44
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 11. 2006 16:57, anonym

zaměstnanci life dream sem tam byla a strašný:( pořád tam někdo vzdychal ,jak při orgasmu

-125
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 245 komentářů)

16. 4. 2007 17:49 | Jirka

nesouhlasim, mne to slibily.. že max. prodelam 500,- všichni rue pryč od LD
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2007 6:51 | Richard

Zajímalo by mě, zda se někomu vrátily náklady spojené s čiností u LD. Dostaly se ke mě informace, že pokud se to vedení společnosti hodí, odměny jsou podle jejich know-how, ale jakmile se znelíbíte, odměny jsou či nejsou jen podle obchodních podmínek. Ovšem výdaje, které musíte hradit sami jsou vysoké. Dostal se někdo při dlouhobějším bilancování na 0,-Kč nebo do kladných čísel? Společnost je netransparentní a na venek působí prapodivně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2007 20:22

cau lidi...taky sem tam byla..pozvala me tam zenska a nerekla mi narovinu o co de...jeste sem se ji ptala jesi de o nakou pyramidu..rekla ze vubec...prijeli sme tam a sileny..namasleny radoby zbohatlici,jeste ze ty 4 stovky zaplatila ona jinak bych ji je asi omlatila o hlavu..byla sem nasrana uz prvni minutu tam..nejvic me fascinovalo to skandovani skoro pri kazdym slove te slecny ve predu.musela sem se drzet abych je tam vsechny nekam neposlala...raci sem drzela hubu...jak bych se pak dostala domu ze?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2007 21:05 | Tomeq

A proc se zrowna chytes toho swarece a neodpowis na nejakou wise zminenou wec??? Ja osobne se zucastnil take tohoto seminare. Kdo by nechtel penize???? Ale nejsem uplne blbej, jistou inteligenci mam a to, co se delo na seminari, byla komedie... Kazdopadne to nikomu wywracet nebudu, kazdy ma swuj nazor, pokud chce, at to zkusi... Ale podle me je to blbost, samotna forma nemuze fungowat na principu prowizi a slew??? Kde by jinak hlawni borec mohl mit mega wyplatu za mesic???? Trochu logiky omg.... Staci to brat trochu s odstupem a zapremyslet se nad tim.. Wazne takowahle forma, spolecnost, muze fungowat pouze na tom, ze wyuziwate sluzby jejich smluwnich partnetu???? Proc by wam ti pratneri platili za to, ze wyuziwate jijich sluzeb?? To je trochu blbost ne??? To je jako kdybych si sel koupit auto a prodejce mi ho dal zadax a jeste mi zaplatil benzin... Staci myslet a nenechat se strhnout dawem... O tom ty prednasky sou. Wsimnete si, ze prwni, kdo tleska, prwni a jedini, kdo neco dodaji k proslowu te holky, sou "manageri", nikdo jiny.... To je trochu diwny ne??? Ja osobne tam byl, udelal si na to swuj nazor, nejdu do toho, nejsem owce, ktečra sse necha strhnout dawem,,,, Cya
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 3. 2007 10:16

sance je,odstoupeni probehlo podle obch.podminek se vsim vsudy,i v lhute,ale tvrdili ze je to neplatny..........tvrdili neco jinyho,nez je napsany v obch.podminkach...........spis me zajima jestli vracej penize,pokud jsem splnil jejich podminky,jakoze splnil.............ma s timhle nekdo zkusenost? je vubec nekdo komu vratili penize?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 3. 2007 13:52 | Honza

Odstoupení od smlouvy je nemožné, protože něco říkají obchodní podmínky, něco jiného říká manager a pan ředitel tvrdí něco mezi tím. Mám o tom písemné dokumenty. Komické je, že argumentuje a odvolává se právě na ty pochybné praktiky a nepravdy, na které se vy dovoláváte jako na hrubé porušení smlouvy. Fakt je, že pokud neodstoupíte od smlouvy ve lhůtě stanovené občanským zákoníkem, nemáte šanci. Radím, cokoli podepíšete chtějte kopii nebo nic nepodepisujte.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 3. 2007 14:31 | cari

mam dotaz,zajimalo by me jestli ma nekdo zkusenost s odstoupenim od smlouvy u firmy LifeDream,jakoukoliv.......... .......vsichnijsou bud ve firme a nebo nic nepodepsali
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 3. 2007 10:26

Tys to chlapce asi nepochopil, nejsem delnik nebo zednik, jsem vedouci stavebni divize! Na stavby se jezdim mrknout obden cca na dve hodky, projdu problemy, resim technicky detaily, je to zajimava, kreativni prace, ktera Te nuti porad myslet. Pockej az s Life dreamem skoncis, zjistis, zes nenabral zadny pracovni zkusenosti, konkurz na misto do serizni firmy nevyhrajes zadnej a budes v pr****! Tvoje "penize". Ti, chlapecku, opravdu nezavidim, je mi Te uprimne lito, ze delas takvouhle ubohou "praci", pro me je vic snad i ta kurva v bordelu, ta aspon tvrde maka.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2007 23:16

Vážení můžu říct že teprve teďka jsem narazil na pořádnej podvod.Byl jsem na prezentaci společnosti World Business.s.r.o. Ten pán co mi to prezentoval se jmenoval Pavel Ondříšek.Ale můžu Vám říci že fakt síla, říkal nám něco o tom že je vlastně zakladatelem obrovské spolešnosti, mimo jiné říkal že spol.Life Dream s.r.o. je jeho kopie, no nic proti tomu jen to že Life Dream vznikl v roce 2004 a World Business v roce 2006 ale to je jedno.Ale můžu říct že po mně chtěl nějakých 40 000 tisíc ( zaokrouhleně, to teďka není podstatné ) za to že si koupím nějakou salátovou šek.knížku která je navíc okopírovaná z nějaké společnosti a že budu moci vydělávát peníze!!!! LIDI VELKEJ POZOR NA TUTO FIRMU!!!!!! Stránky www jsou www.world-business.cz a tel číslo na pane Pavla Ondříška jednatele firmy je 737/234087 a nebo 774/941555
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 3. 2007 15:46

jen si pekne makej pro stavebni firmu.asi nevis co to je 350hodin za mesic tvrde prace .Od rana do vecera na stavbe, za kazdeho pocasi.ja byl na jednani a behem vikendu jsem mel investici nazpatek a lidi, kterym jsem to ukazal me dekuji!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2007 15:45

jen si pekne makej pro stavebni firmu.asi nevis co to je 350hodin za mesic tvrde.Od rana do vecera na stavbe, za kazdeho pocasi.ja byl na jednani a behem vikendu jsem mel investici nazpatek a lidi, kterym jsem to ukazal me dekuji!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2007 15:33

zajimavy nazor.cim dal vic me ta firma zacina zajimat. Nevim jestli je to zrovna o shaneni lidi, ale kazdopadne bych to zkusil. to HERO: jenom by me zajimalo, kde hledate zaruky a jistotu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2007 8:05 | Hero

Tak jsem byla taky na jednom takovím sezení kam mě pozval kamoš:-D Pěkná traparna.. vložíte pouhých 36 500,- Jasně já věřím že se tam ty peníze dají vydělat ale na úkor toho že do toho zatahnu svý kámoše.. A co když oni neseženou žádný lidi, co když firma padne za kým pak půjdou??? No za mnou na to fakt nemám. A můžu říct že ten kámoš zrovna prachy nevidělává upřímě jsem se ho zeptala kolikátej člověk sem řekl ža pátek a nikdo mu to nepodepsal to asi moc těch peněz nevidělá že???:-D tady nejsou žádný záruky je to jen o blbé náhodě!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 3. 2007 12:20 | Vašátor

Hmm...opravdu chudá odpověď! Navíc jsem si nestěžoval, nahodil jsem pouze pár jednoduchých otázek, na které asi nechceš odpovědět .. .asi víš proč, že. A asi tě zklamu, ale studuji VUT, Fakultu elektrotechniky ... A když na to přijde, radši budu dělat rukama, než nicneděláním....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 3. 2007 21:54

Na obchodnim jednani jsem byl, jestli myslis tim obchodnim jednanim skandovane tleskani do rytmu muziky, ktere ke vsemu obstravaji "manazeri" (nevim jak si tak clovek bez vzdelani muze dovolit rikat), kterych je tam cca 3x vic nez lidi, kteri se do tohoto systemu maji zapojit, tak pak se zajdi nekdy podivat na nrmalni obchodni jednani, normlani firmy. A Tebe zamestnavatel neokrada? Komupak jsi daval tech 36 500 Kc na zacatku? Sobe? Jsi uplna nula chlapce, sam to vis (coz by byl ten lepsi pripad, pokud to nevis a neuvedomujes si to, tak je to opravdu spatny). 12-15 tisic za mesic? Hmm, tak za to bych hochu opravdu nevstaval, lae nebudu se tu bit do prsou jako vas "reditel" ktery ma "v osmadvaceti pul mega mesicne na konte a jezdi osmickou"...jo, tomu jedinymu verim, ze takovy prachy ma, protoze ten jedinej je z vas-zaslepenych blbecku-ma... A moc se mi libi, jak vam vsugerovali myslenku, ze zamestnavatel nas vsechny zamestnance okrada. Kdo okrada, je mozna tak stat, respektive ti lide, kteri jsou na socce, na ty platim ty nejvetsi prachy. Ja jsem na svoje zamestnani hrdej, setkavam se donodenne se vzdelanyma lidma, odbornikama, zahranicnima investorama a to mne neco do zivota da, Tobe oblbovani a tahani kamaradu do systemu neda nic, ani ty penize, moc bych te chtel videt chlapce, ja si za dva roky na vedouci pozici vydelal na byt 4+1 v Brne (jo, odmeny v akciovce delaji svy...), auto mam sluzebni, a malickosti jako notebook a telefon jsou samozrejmosti. Copak mas ty, hm? Je mi te fakt lito, ale kdyz jsi blbej, tak si to zaslouzis. A zatleskame si...:-D
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 2. 2007 20:17

Přál sis normální odpovědi? Budu moc ráda....když mi písneš na mobil svoje číslo 737 084 913.....a nebo napíšeš na e-mail.....kamilla@centrum.cz. ....mocrádá pokecám....jsem v LD....asi tě dost věcí bude zajímat a možná i mě taky....díky za odpověď...Pa
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 2. 2007 20:10

No tak ty seš hustej......hochu ty se rychle prober nebo budeš brečet....dělám v LD, ale takový keci, co tu píšeš by mě fakt nenapadli...hm....ty to dotáhneš daleko.....zamysli se nad tím jo.....
když se chcete nechat okrádat od ZAMĚSTNAVATELU je to vaše věc, to že majitelovi stavební firmy vyděláte cca 10 miliónů a sami pak dostanete cca 12-15 tisíc za měsíc
A kdo okrádá tebe? Nikdo viď...?Na koho vyděláváš ty sám na sebe co........prober se.....
LD padá.....jeď se podívat na obchodní jednání a uvidíš míň židlí než manažerů.....
hlavně si přestaň protiřečit.....!!!!
Seš teda obchodník.....Ještěže dělám víc levlů.....tomu se říká jistej zisk víš....!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 2. 2007 19:59

Ahojky....mohl by jsi mi dát na tebe nějaký kontakt...díky moc....ráda bych si s tebou popovídala...co jsi napsal bylo super....jsem totiž v LD.....720 160 165.....díky...pa pa
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 2. 2007 14:07 | ZelvickaK

Jsi asi nepochopil multilevel co? Je vidět, že pracuješ rukama celej život...si to uží...a stěžuj si jinde....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 2. 2007 14:05 | ZelvickaK

Ty cucáku.....až budeš vydělávat 100 000,- měsíčně.....tak brečet nebudeš, jako brečíš tady....Běž se poradit s maminkou...ses z toho pěkně posral co?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivana Šachová

podnikatelka, Silex

Jan Kočka

podnikatel

Ivana  Šachová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Kočka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services