Která variabilní pojistka je nejlepší I.

Den co den jsme masivní reklamou přesvědčováni o výjimečnosti a výhodnosti životního pojištění Dynamik České pojišťovny. Je na těchto slovech něco pravdy, nebo jde jen o trik na spotřebitele? Jak produkt obstojí ve srovnání s konkurencí?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 6. 2006 10:32

Prajem vam dobry den, ku vsetkym Vasim nazorom: zivotne poistenie ma nesporne vyznam v zivote kazdeho cloveka. Konkretne u vas v CR, kde je kazdy 2. clovek zadlzeny do takej miery, ze je na hranici schopnosti splacania je to nanajvys potrebne. Dali ste si otazku, co v pripade, ze stratite prijem na jeden, dva a viac mesiacov?? Ano, Ceska sprava soc. zabezp. vam nieco posle...bude to vsak stacit? Niekto z Vas pisal, ze Ceska pojistovna je naj...ale ma vsetko vyhodne?? Vsetky poistovne maju nieco vyhodne, nieco nie. Som nezavisly poradca pre privatne financie.
Kdesi som zazrel nazor, ze ked statne dlhopisy padnu, padne poistovna-krasny priklad nevedomosti! Zivotne poistenie hned od zaciatku ma garantovany urok, o ktory nieje mozne prist-tento urok dostava clovek pri podpise zmluvy a je zmluvne zavazny po celu dobu fungovania zmluvy, nezavisi od pohybu financnych trhov. Naviac, dotycny clovek nech si nemyli poistenie so sporenim(investovanim)-poistka ma v prvom rade nahradit vzniknute straty. A dalsia vec: vynos v zivotnom poisteni nieje nijak zazracny a max. tak kopiruje inflaciu.
OVB je 36 rocna nemecka firma, ktora vybera top kvalitu trhu a deli odpad od kvality. Suhlasim, ze nieje makler ako makler-rovnako ako nieje lekar a lekar alebo advokat a advokat. V autoservise vam mozu auto zvrzat rovnako ako kvalitne opravit....Kvalitny makler bude klientov ziskavat, ubohy stracat. A straty ktore vzniknu sa daju dohnat.
Virtualny makler nemoze nastavit zivotne poistenie optimalne-neviem si predstavit, ze vytvorim niekomu nieco take a ani som ho nevidel...A dalsia vec: osobne sa staram o to, aby som ludom naplnil ich predstavy a plany a nie robil zmluvy. Financny makler sa v prvom rade ma starat o spokojnost a kapital cloveka a nie o mnozstvo zmluv u daneho cloveka. Osobne u klientov robim komplexnu analyzu prijmov a vydajov-a krasne vidim, co ostava, co treba riesit, zrusit, vymenit...a usetrit peniaze. Totiz seredne peniaze sa daju usetrit nielen na ZP, ale hlavne zarobit investovanim...s pomocou cloveka, ktory sa v tom aj vyzna.
Prajem vam vsetkym pekny a prijemny den :) Dusan

+50
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 4. 2004 19:28, Rony

Musím se Vám omluvit, teď si uvědomuji, že jsem si Vás spletl asi s jiným častým přispěvatelem.
Pokud jde o tu garanci, tak máte samozřejmě pravdu. Jen si nejsem jist, jak by se postupovalo v případě, kdy máte uzavřeno kapitálové či investiční životní pojištění u nějaké "áčkové" dcery třeba na dvacet let a po pěti letech ta dcera na trhu skončí. Pokračuje pak pojistka dále za stejných podmínek, nebo dojde k předčasnému ukončení a vyplacení odbytného?

Zobrazit celé vlákno

-13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

7. 6. 2006 10:37

Pan Safranek, treba vsak povedat, ze AIG je jedna z najdrahsich poistovni na svete, konkrentne AMSLICO (Slovensko) pripisuje klientom len 85% PnZ okrem iny poplatkov. Rating je fajn, zle treba ho aj platit.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 6. 2006 10:32

Prajem vam dobry den, ku vsetkym Vasim nazorom: zivotne poistenie ma nesporne vyznam v zivote kazdeho cloveka. Konkretne u vas v CR, kde je kazdy 2. clovek zadlzeny do takej miery, ze je na hranici schopnosti splacania je to nanajvys potrebne. Dali ste si otazku, co v pripade, ze stratite prijem na jeden, dva a viac mesiacov?? Ano, Ceska sprava soc. zabezp. vam nieco posle...bude to vsak stacit? Niekto z Vas pisal, ze Ceska pojistovna je naj...ale ma vsetko vyhodne?? Vsetky poistovne maju nieco vyhodne, nieco nie. Som nezavisly poradca pre privatne financie. Kdesi som zazrel nazor, ze ked statne dlhopisy padnu, padne poistovna-krasny priklad nevedomosti! Zivotne poistenie hned od zaciatku ma garantovany urok, o ktory nieje mozne prist-tento urok dostava clovek pri podpise zmluvy a je zmluvne zavazny po celu dobu fungovania zmluvy, nezavisi od pohybu financnych trhov. Naviac, dotycny clovek nech si nemyli poistenie so sporenim(investovanim)-poistka ma v prvom rade nahradit vzniknute straty. A dalsia vec: vynos v zivotnom poisteni nieje nijak zazracny a max. tak kopiruje inflaciu. OVB je 36 rocna nemecka firma, ktora vybera top kvalitu trhu a deli odpad od kvality. Suhlasim, ze nieje makler ako makler-rovnako ako nieje lekar a lekar alebo advokat a advokat. V autoservise vam mozu auto zvrzat rovnako ako kvalitne opravit....Kvalitny makler bude klientov ziskavat, ubohy stracat. A straty ktore vzniknu sa daju dohnat. Virtualny makler nemoze nastavit zivotne poistenie optimalne-neviem si predstavit, ze vytvorim niekomu nieco take a ani som ho nevidel...A dalsia vec: osobne sa staram o to, aby som ludom naplnil ich predstavy a plany a nie robil zmluvy. Financny makler sa v prvom rade ma starat o spokojnost a kapital cloveka a nie o mnozstvo zmluv u daneho cloveka. Osobne u klientov robim komplexnu analyzu prijmov a vydajov-a krasne vidim, co ostava, co treba riesit, zrusit, vymenit...a usetrit peniaze. Totiz seredne peniaze sa daju usetrit nielen na ZP, ale hlavne zarobit investovanim...s pomocou cloveka, ktory sa v tom aj vyzna. Prajem vam vsetkym pekny a prijemny den :) Dusan
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 2. 2006 20:03 | Jana

Dobrý den, v nabídce 42 pojišťoven se těžko může vyznat jeden člověk. Věřte, že pokud chce pojišťovací agent zvládnout nabídku té své pojišťovny na profesionání úrovni - tj. tak aby byl klientovi užitečný a neuškodil mu - má spoustu práce. Cena kvalitního pojištění, které Vás, Vaše blízké a Váš majetek dobře zajistí je přímo úměrná výši pojistných částek a zajištěných pojistných rizik. Jde ale o to, aby bylo sestaveno "na míru" pro potřeby a životní situaci daného klienta. Zacházet s klientem nesolidně, znamená klienta ztratit , ještě zkazit dobré jméno své pojišťovně a samozřejmě zkazit také své dobré jméno. Bohužel se setkávám často s názorem, že lidé mé profese jsou nesolidní. Je to asi jako ve všech profesích - jsou agenti dobří i méně dobří. Služby pojišťovacích agentů jednotlivých pojišťoven jsou zdarma.

+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 6. 2005 13:26 | Dr. Antonín Charouz vv01@volny.cz

Další dobrý článek na tomto serveru!!! Pojištění je velmi složité a tak jsem si na www.nejlevnejsipojisteni.cz našel osobního pojišťovacího makléře. Od tý doby jsem v klidu. O vše se mi stará (srovnání nabídek pojišťoven,uzavírání a správu všech mých pojistných smluv na všechno možné, vyřizování pojistných událostí).Vyznat se v nabídce 42 pojišťoven působících v ČR se může pouze profesionál- MAKLÉŘ.Už mi taky ušetřil peníze za zbytečně drahé pojistky, které jsem platil. A navíc jeho služby jsou ZDARMA.Proto nechápu někoho, kdo ještě nemá svého makléře a jedná přímo s pojišťovnami či jejich agenty. Ti nabízejí pouze "svoje produkty" a jsou schopni všeho aby je prodali(výmysly, utajování informací o daném pojištění atd.) . Stačí si pouze vybrat schopného makléře. Pozor ale na ty, co si říkají "makléři" a nenabízejí srovnání trhu, ale pouze to co jim vybrala jejich makléřská firma...např. OVB, Kapitol atd.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 4. 2004 21:29

Tak tohle může napsat ignorant. Vy asi nepotřebujete zajistit rodinu a pohřeb vám zaplatí stát !!!!!!!!!
+34
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 20:54 | PlischkeS

Dobrý den, vhozenou rukavici tímto sbíráme, téma se pokusíme připravit. S pozdravem Simona Plischkeová
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 17:19

K této výzvě se mohu jen připojit!
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 12:24 | RedMan

Dobrý den, drobné chybky, ale u analytika Sophie by se asi neměli objevovat, ne? :-) Dynamik má mimořádný vklad min. 1 000 Kč, to výběr je za 3 000 Kč.
Flexa byla první kdo zavedl připojištění kapitálové hodnoty, což je z hlediska plnění ekvivalent výběru plnění v případě smrti u Spektra.
A o 2 dospělích u GLife+ to v diskusi již zaznělo.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 4. 2004 10:27

A kdo Vám to řekl? :) Nám říkali, že žádná garance ze strany matky tam není.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 10:04

Úsměv. :))) Radši se snažte pochopit princip životního pojištění a ne se tvářit, že všemu rozumíte. To byste nepsal takový blbosti. :)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 8:23 | Rony

Vzhledem k tomu, že je to velmi zajímavé téma, navrhuji, aby se tomu server penize.cz pokusil věnovat v nějakém z budoucích článků. Prosím některého z pracovníků o reakci na tuto výzvu. Děkuji
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 8:13 | Karel

Jenže zapomínáte na to, že pořadatel onoho veletrhu, pan Doležal z pdmedia, dá cenu každému, kdo mu zaplatí. Podíváte-li se na jeho web, uvidíte, že je oblepen inzercí České pojišťovny, inzerují také Aviva a další ocenění. Z mého působení v marketingu jedné velké rakouské banky u nás si pamatuji, jak k nám přišel jednat a nabízel ocenění v různých kategoriích za poměrně rozumné ceny. Nebyl příliš hladový a tak nebyl problém mu na to kývnout...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 6:21

Podle výpisu z OR zde Aviva životní pojišťovna a.s. nepůsobí jako organizační složka zahraniční pojišťovny, ale jako samostatná akciová společnost, založená podle českého práva. V tom případě by bylo třeba objasnit Vámi uvedený obrat "plně odpovídá". V tomto případě nevím, zda je tam neodvolatelná garance zahraniční matky (Commercial Union International Holdings Limited)za závazky či nikoliv. Na webu o této záruce nic nemá.
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2004 1:01 | Petr

Pane Šafránek, pokud se nepletu a je to možné, Aviva životní pojišťovna ma rating AA+ a za pobočku v ČR plně zodpovídá.
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 22:36

Obávám se, že tazatel nemá v tomto případě na mysli organizační složku zahraniční pojišťovny, nýbrž pojišťovnu založenou jako akciovou společnost podle našeho práva, ve které má zahraniční "matka" majoritní akciový podíl. V tom případě není odpověď na dotaz zdaleka jednoduchá, neboť zánik takové pojišťovny může probíhat podle různých pravidel - a to podle důvodu zániku. Převod pojistného kmene (tedy pokračování pojistných smluv) je samozřejmě podle současného zákona o pojišťovnictví možný, není však automatický. Přesná odpověď by si vyžadovala právní rozbor všech možných alternativ a přesnou znalost obsahu příslušné garance, a to je mimo možnosti této diskuse. V každém případě je to ale otázka bezesporu velmi zajímavá...
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 21:32 | Michal

To je úžasné, jak se pojišťovací agenti rozplývají nad nesmyslnými produkty. Který a proč je lepší a která kritéria jsou důležitější. Na to hlavní, ale zapomněli. K čemu je dobrá taková pojistka? Odpovím sám, k ničemu. Důležitější je reating státu, než nějakých finančních lovců. Většina pojišťoven má ve svém portfoliu státní dluhopisy, pokladniční poukázky a podobné státní papíry. Náš stát se stává jedním z největších dlužníků a nejméně důvěryhodným partnerem v Evropě. Co se asi stane, když stát nedostojí svých závazků? Státní bankrot. A co se asi stane s vklady ve finančních institucích?
Vážení, píšete, že veškeré finanční investice jsou běh na dlouhou trať. Cíl je nejen daleko, ale hlavně nejistý. Proto považuji jakékoliv spořící pojistky za hazard a řadím je mezi adrenalinové peněžní sporty. Je to jedno velké letadlo. Budoucnost ukáže nakolik jsem měl pravdu.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2004 21:06 | Harpagon

Pokud dcerou myslíte organizační složku podniku zahraniční pojišťovny, pak ta nemá právní subjektivitu, i když je zapsána v obchodním rejstříku. To znamená, že pojistnou smlouvu uzavíráte "prostřednictvím dcery" s matkou. Z toho, podle mého názoru, plyne, že zrušení dcery nemá vliv na pojistnou smlouvu, ledaže je ve smlouvě něco jiného.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 19:28 | Rony

Musím se Vám omluvit, teď si uvědomuji, že jsem si Vás spletl asi s jiným častým přispěvatelem. Pokud jde o tu garanci, tak máte samozřejmě pravdu. Jen si nejsem jist, jak by se postupovalo v případě, kdy máte uzavřeno kapitálové či investiční životní pojištění u nějaké "áčkové" dcery třeba na dvacet let a po pěti letech ta dcera na trhu skončí. Pokračuje pak pojistka dále za stejných podmínek, nebo dojde k předčasnému ukončení a vyplacení odbytného?
-13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 19:17

Milý Rony, nevím, jak jste přišel na to, že protěžuji AIG a dokonce že "je to o mně všeobecně známo"... Když se bez emocí podíváte na sled příspěvků, snadno zjistíte, že moje poznámka je reakcí na reakci a pouze ji věcně doplňuje. Nic víc. Máte samozřejmě pravdu (a nemusíte na mne vytahovat žádné studenty a jejich poučky), že rating AAA lze v ČR s ratingem A+ dosáhnou pouze stoprocentní a neodvolatelnou garancí ze zahraničí. Ale poněkud nechápu, co na tom vidíte špatného? Ostatní pojišťovny tuto garanci od svých matek nemají a v případě krachu českých dcer mohou zahraniční matky dát od všeho ruce pryč. V případě neodvolatelné garance musí závazky plnit zahraniční matka. A to je podle Vás pro klienty - věřitele takové pojišťovny něco špatného? Podle mne tedy přesně naopak!!! Pokud jde o poslední odstavec Vaší reakce, pak se naprosto shodujeme. I já jsem si dvolil upozornit, že je poněkud rozdíl mít "Filipa" nebo "Life" či "Dynamik", a to bez ohledu na parametry příslušných produktů....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 13:19

Jo,jo reklama dokonale zbláznila veřejnost. Co na ,,KanibalDynamika" odborníci?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Richter

politik a podnikatel

Markéta Šichtařová

ekonomka

Milan Richter
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Markéta Šichtařová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services