Která variabilní pojistka je nejlepší I.

Den co den jsme masivní reklamou přesvědčováni o výjimečnosti a výhodnosti životního pojištění Dynamik České pojišťovny. Je na těchto slovech něco pravdy, nebo jde jen o trik na spotřebitele? Jak produkt obstojí ve srovnání s konkurencí?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 6. 2006 10:32

Prajem vam dobry den, ku vsetkym Vasim nazorom: zivotne poistenie ma nesporne vyznam v zivote kazdeho cloveka. Konkretne u vas v CR, kde je kazdy 2. clovek zadlzeny do takej miery, ze je na hranici schopnosti splacania je to nanajvys potrebne. Dali ste si otazku, co v pripade, ze stratite prijem na jeden, dva a viac mesiacov?? Ano, Ceska sprava soc. zabezp. vam nieco posle...bude to vsak stacit? Niekto z Vas pisal, ze Ceska pojistovna je naj...ale ma vsetko vyhodne?? Vsetky poistovne maju nieco vyhodne, nieco nie. Som nezavisly poradca pre privatne financie.
Kdesi som zazrel nazor, ze ked statne dlhopisy padnu, padne poistovna-krasny priklad nevedomosti! Zivotne poistenie hned od zaciatku ma garantovany urok, o ktory nieje mozne prist-tento urok dostava clovek pri podpise zmluvy a je zmluvne zavazny po celu dobu fungovania zmluvy, nezavisi od pohybu financnych trhov. Naviac, dotycny clovek nech si nemyli poistenie so sporenim(investovanim)-poistka ma v prvom rade nahradit vzniknute straty. A dalsia vec: vynos v zivotnom poisteni nieje nijak zazracny a max. tak kopiruje inflaciu.
OVB je 36 rocna nemecka firma, ktora vybera top kvalitu trhu a deli odpad od kvality. Suhlasim, ze nieje makler ako makler-rovnako ako nieje lekar a lekar alebo advokat a advokat. V autoservise vam mozu auto zvrzat rovnako ako kvalitne opravit....Kvalitny makler bude klientov ziskavat, ubohy stracat. A straty ktore vzniknu sa daju dohnat.
Virtualny makler nemoze nastavit zivotne poistenie optimalne-neviem si predstavit, ze vytvorim niekomu nieco take a ani som ho nevidel...A dalsia vec: osobne sa staram o to, aby som ludom naplnil ich predstavy a plany a nie robil zmluvy. Financny makler sa v prvom rade ma starat o spokojnost a kapital cloveka a nie o mnozstvo zmluv u daneho cloveka. Osobne u klientov robim komplexnu analyzu prijmov a vydajov-a krasne vidim, co ostava, co treba riesit, zrusit, vymenit...a usetrit peniaze. Totiz seredne peniaze sa daju usetrit nielen na ZP, ale hlavne zarobit investovanim...s pomocou cloveka, ktory sa v tom aj vyzna.
Prajem vam vsetkym pekny a prijemny den :) Dusan

+50
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 4. 2004 19:28, Rony

Musím se Vám omluvit, teď si uvědomuji, že jsem si Vás spletl asi s jiným častým přispěvatelem.
Pokud jde o tu garanci, tak máte samozřejmě pravdu. Jen si nejsem jist, jak by se postupovalo v případě, kdy máte uzavřeno kapitálové či investiční životní pojištění u nějaké "áčkové" dcery třeba na dvacet let a po pěti letech ta dcera na trhu skončí. Pokračuje pak pojistka dále za stejných podmínek, nebo dojde k předčasnému ukončení a vyplacení odbytného?

Zobrazit celé vlákno

-13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

15. 4. 2004 9:16 | Jan Hlaváč

Milý anonyme z ČP, to je opravdu velmi vtipné!
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 9:13

Životní pojištění DYNAMIK, které loni na jaře uvedla na trh Česká pojišťovna, se během jednoho roku prodeje stalo nejoblíbenějším produktem svého druhu. Rozhodlo o tom hlasování veřejnosti v soutěži Zlatá koruna, která se koná u příležitosti včera zahájeného veletrhu Peníze 2004.
(ze zrpávy z Veletrhu Peníze 2004)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2004 9:07 | Rony

Pane Šafránku, je o Vás všeobecně známo, že velmi rád "protěžujete" AIG. Mám dojem, že jsme na toto téma již někde diskutovali, ale rád zopakuji: Vámi zmíněné vysoké ratingy AAA nemůže v ČR dosáhnout nikdo. Když se zeptáte studenta nějakého ekonomického oboru, jaký nejvyšší rating může česká firma dosáhnout, vytáhne z kapsy základní poučku: rating firmy nemůže být vyšší než rating celého státu. A ten je v případě ČR tuším jedno A (ale neberte mě za slovo, toto nevím zcela jistě). Zmíněné pojišťovny (AIG) u nás působí, ale rating, kterým se tady chlubí, pochází od matky. A to z jednoho prostého důvodu - matka za své dcery vydala celosvětovou garanci. Nicméně ratingová agentura rozhodně nekontroluje výsledky přímo AIG v ČR. Takže tady může být v AIG velký bordel a S&P o tom neví.... :-) Dcera prostě přebírá rating matky, kdyby si jej nechala dělat jako instituce sídlící v ČR, nemohla by mít rating vyšší než je rating státu (viz např. Allianz).
Zajímavé je podívat se na (veřejný) rating české pobočky Allianz, který byl nedávno snížen na BB a ještě zajímavější je Česká podnikatelská, které byl snížen dokonce snížen na B, tzn. cituji přesně popis tohoto hodnocení od Standard&Poor´s: "Společnosti s touto charakteristikou vyjadřují hraniční (marginální) charakteristiky finanční bezpečnosti a nepříznivé obchodní podmínky pravděpodobně znemožní pojišťovně dostát svým finančním závazkům vůči klientům."
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 8:20 | Zachrdla - TriMan

S názorem p. Šafránka plně souhlasím, dokonce se domnívám, že důvěryhodnost poskytovatele je nutno považovat u tohoto typu produktů za naprosto prioritní kriterium. Jedná se o „jízdu na dlouhou trať bez možnosti přepřahat“.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 7:37

Ano, máte pravdu, jen bych doplnil, že kromě ČP (BBB-) mají ještě 2 dceřiné pojišťovny AIG rating (AAA) udělen na základě přímého prověření společnosti ratingovou agenturou. Všechny ostatní pojišťovny na našem trhu mají rating s poznámkou "pi", tedy na základě veřejných informací.
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 7:27 | Karel Hakel

Jen pozor na to, že ratingy jsou různé, některé pouze z veřejných informací (proto ono "pi"), jiné zpracované na základě informací z firmy. Takový rating si u nás myslím platí jen ČP.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2004 1:45

Dovolím si vyslovit názor, že u produktů, které vytvářejí nějakou kapitálovou hodnotu a u kterých tedy očekávám v každém případě nějaké plnění (v mnoha případech v poměrně daleké budoucnosti), by jedním ze sledovaných parametrů měla být i "kvalita" jejich poskytovatele vyjádřená pravděpodobností, že v budoucnu dostojí svým závazkům a plnění skutečně vyplatí. Určitým vodítkem může být například rating S&P, i když si uvědomuji, že ani ten není dokonalý. Nicméně pokud jej použijeme jako určité vodítko, pak se ukazuje, že dochází ke srovnávání nesrovnatelného. Z v článku uvedených pojišťoven nemají dvě rating vůbec udělen, jedna má Bpi, jedna BBB- a jedna BBBpi. Z tohoto pohledu by tedy bylo možno srovnávat pouze produkty Dynamik a Generali Life, poskytovatelé zbylých produktů nedosahují tzv. investičního ratingu a jejich dlouhodobá schopnost dostát svým závazkům je v tuto chvíli poněkud nejistá (alespoň podle mínění S&P). K produktu Generali Life bych ještě rád dodal, že autor přehlédl variantu "Plus", u které lze kromě dětí rizikově připojistit i druhou dospělou osobu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Keller

sociolog

Vladimír Železný

podnikatel a politik

Jan Keller
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vladimír Železný
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services