Ptejte se Borise Vostrého!

Bývalý blízký spolupracovník Viktora Koženého, někdejší člen vedení a likvidátor Harvardského průmyslového holdingu Boris Vostrý, nyní žijící na Belize, nám slíbil emailový rozhovor. Pošlete mu své otázky, nevíte-li proč, čtěte.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 2. 2004 20:59, Jaroslava

Jste si sám sobě odporný, není Vám hanba před lidmi?

+46
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 2. 2004 21:06, Jak jinak, okradený. ( Anonym proto, abych neskončil ve Vltavě.)

Pane Vostrý, pokoušíte se stejným načasováním mediálně překrýt pokus vašeho blízkého spolupracovníka, Tomáše Ševčíka dále poškodit malé akcionáře na jím svolané VH HPH? ( 4.2.2004 v Táboře )

-30
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 52 komentářů)

29. 1. 2004 10:04 | Petr

Dobrý den, v poslední dobou mě čím dál tím napadá jedna otázka na kterou bych rád znal odpověď. Když vidím jak v současnosti PPF nakupuje v ČR pojišťovny, doly, Telecom tak jsem se vás chtěl zeptat jestli si nepřipadáte jako úplní hlupáci. V kuponové privatizaci jste zřejmě umístili body do daleko lepších podniků, měli jste to výborně rozjeté. Kdybyste se tehdy nerozhodli majetek rozkrást ale spravovat ( viz PPF, byť i tam jsou jisté otazníky) mohli jste být vy , pan Široký, pan Kožený váženými obchodníky s možností cestovat po celém světě a s daleko větším majetkem než máte. Nemrzí Vás to ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2004 1:14 | Juro

Dobrý den. 1) V listopadu jste v článku v novinách jste uvedl, že čekáte na výsledek soudu, a pokud ho vyhrajete, vyplatíte drobným akcionářům akciový podíl (55 mil.dolarů) firem spřízněných s p.Koženým. Můžete upřesnit, kdo a kde podal žalobu, co je předmětem žaloby a v jakém soudním stádiu se nyní nachází? 2) V tomtéž článku zmiňujete i částku 42 mil.dolarů, která je ještě ve společnosti Kantupan. Jaká je situace s těmito penězi? 3) Jak se vyvíjí zpeněžení aktiv 2.trustu? 4) Pan Ševčík pracuje pod Vaším vedením. Co myslel tím, když řekl v jeho posledním rozhovoru: „Doufám, že složitou situaci v naší společnosti se podaří v krátké době velmi zjednodušit…“ Měl na mysli konkurs HPH? To by bylo opravdu zjednodušení, ale v neprospěch drobných akcionářů, nemyslíte? 5) Uznáváte nově zvolené představenstvo? Proč? 6) Jaký je to pocit, když Vám hrozí několik let vězení? 7) Myslíte si, že na Vás drobní akcionáři vzpomínají v dobrém? Zmínil jste, že zde máte pár přátel. Kolik odhadujete, že tu máte nepřátel (můj odhad je 240 000 akcionářů + rodinní příslušníci, tj.zhruba 1 000 000 lidí). Předem děkuji za nevyhýbavé odpovědi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 23:33 | Okradený akcionář.

Pane Vostrý, jste obviněný a stíhaný pro podvody s majetkem Harvardského průmyslového holdingu, přesto se Vám stále daří prostřednictvím několika osob, obstrukcí, šokujících částek vynakládaných na právní služby Tomášem Ševčíkem viz faktura na 860 000 Kč za 6 týdnů právní pomoci, bránit převzetí majetku společnosti soudem jmenovanému likvidátorovi. Je cílem tohoto snažení legalizace vyvedení majetku ze společnosti? Je snížení základního jmění na připravované valné hromadě pokusem o nastolení stavu umožňující prohlášení konkurzu na HPH ? Kdo by za této situace měl vliv na řízení zániku společnosti? Domníváte se, že za průtahy ve vyšetřování a průtahy v soudních řízení je korupce? Říkají Vám ještě něco pojmy čest, morálka, poctivost a spravedlnost?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 22:21 | Ross

Dobrý den, mám dotaz ohledně prodeje HPH (nebo jeho majetku) V. Koženému před pár lety. On tvrdí, že při následující investici do Azerbajdžánu se holt riskantní investice nepovedla a akcionáři to musí akceptovat. Podle mého názoru to však již byl risk Koženého a ne akcionářů. Ti měli dostat cca 600 Kč. Jestli se následně vydělalo či ne už jde na vrub Koženému a ne akcionářům. Mýlím se? Proč se nevymáhalo nic z Koženého, kde jsou směnky?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 21:45 | Fedinand

Pane Vostrý, zajímalo by mě, jak mám zdanit (či vůbec) výplatu z trustu. Mohu to brát jako zálohu na likvidačním zůstatku? Mohl by jste to příp. oficiálně prostřednictvím p. Ševčíka takto veřejně popsat, aby to bylo pro všechny jednoznačné? Nemá přece smysl platit daně z něčeho na čem drtivá většina akcionářů prodělala.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 19:38 | akcionář

Viktor Kožený nyní tvrdí že do HPH přišlo 200 mil. USD. Vy jste dříve prezentoval, že přišlo 150 mil. USD do HPH. Kde je pravda? Jaká je realita?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 17:35 | Adam Krajný

Dobrý den, chtěl bych se zeptat: proč vám trvalo rok, než jste "prohlédl" a z Harvardu odešel? Netušil jste, že je to problém už dřív?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 12:43

Pane Vostrý, všem alespoň trochu informovaným je naprosto zřejmé, že máte lví podíl na vykradení Harvardských fondů, ať už jako předseda představenstva, nebo likvidátor. Konkrétních kroků, které jste podnikl s cílem zcizit peníze drobných akcionářů bylo tolik, že je ani snad nelze všechny vyjmenovat. Ty nejmarkantnější byly např. zmanipulované výběrové řízení na prodej majetku HPH, postup vůči směnečným dlužníkům atd. Podvedl a okradl jste statisíce lidí o miliardy korun. Jenom díky neschopnosti a asi i zkorumpovanosti státních orgánů a bulvárnímu charkteru většiny českých médií se Vám bez problémů zatím daří unikat spravedlnosti. Nemáte strach, že to někoho už přestane bavit. Nemáte strach o svůj život?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 10:13 | drobny akcionar

Kdo je v součastnosti protektorem trustu po rezignaci pana Juraje Širokého.
Kypersky soud naridil spravci trustu predlozit vyuctovani a audit. Kdy tak bude ucineno.
Kolik je hodnata majetku v trustu cislo 2 a kdy bude zahajena vyplata
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 9:34 | jaro

Dobrý den, pane Vostrý : 1) Hodnota majetku společnosti HPH podle účetní rozvahy ze dne 14.5.1997 činila 19 857 000 000,- Kč. V součastnosti je hodnota majetku HPH mnohem menši. Kdy, kde, kdy a proč se tolik snížila ? (alespon největší poklesy).
2)Kdy jste naposledy jednal nebo měl plnou moc jednat za HPH ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 8:54 | Jarda

Dobrý den, jako bývalý akcionář Harvardu jsem si nechal loni na základě nabídky vyplatit část peněz. Pak jsem zaregistroval, že někdo (myslím Komise pro cenné papíry) tvrdil, že ta výplata byla nelegální a že se peníze budou muset vracet. Je to pravda?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2004 0:33 | xxl

V roce 1964 byl Boris Vostrý coby praktikant na pionýrském táboře na Šumavě, odkud si na něj pamatuji, a již tehdy to byl docela zajímavý pohledný kluk s organizačními schopnostmi. Zdá se, že podobné typy lidí umějí vyniknout v jakémkoliv prostředí. Nemám žádný ekonomický dotaz, pouze jestli si to pamatuje, jak praktikoval v oddíle nejstarších holek ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Kalousek

politik

Meda Mládková

sběratelka umění a podnikatelka

Miroslav Kalousek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Meda Mládková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services