Lampárna: Hypotéku již nikdy!

Jelikož jsem zrovna minulý týden podepisoval v ČMHB úvěrovou smlouvu, jsou mé zkušenosti s tímto ústavem poměrně čerstvé a vedou mě k závěru "UŽ NIKDY!".

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 7. 2002 9:16, Katerinka

Je hezké jak se držíte své cesty do zahraničí, ano mohlo by to tak být, sestřenka to udělala, vdala se tam a už tam nejspíš zůstane "navždy". Ale svým komentářem jsem chtěla říct něco trochu jiného. Je fakt, že ve svých 25 nemusím byt ve kterém bydlím vlastnit. Jen ho chci mít pronajatý od majitele nemovitosti za trochu slušný nájem (což relativně mám) a mám i jistotu, že z tohoto bytu mě náhle nevytěhují, protože pravidelně vše platím a chovám se slušně :-). Hlavně si myslím, že kdyby takových jako jsem já bylo v domě více, mohl by být ten nájem třeba o něco levnější :-) jsem optimista. Zeptejte se mladých zda hned musí mít byt, nebo jim na prvních několik let stačí slušný pronájem. Na byt si můžu vydělat až časem, vždyť mám celý život před sebou :-).

Zobrazit celé vlákno

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 7. 2002 10:56, NEVYN

Plně souhlasím s Jirkou. Ale obávám se, že mnoho lidí má zkreslený názor o tom, jak může v cizině vydělat vysněné bohatství, pak se (v lepším případě) vrátí domů a tady si koupí byt a bůhví co ještě. Jo bohatství si zajisté přiveze, ale to duševní - znalost jazyka a zkušenost rvát se sám za sebe. Tedy to vše neplatí v případě, že tam nemám strýčka, který mi vše potřebné zajistí, nejlépe mě zaměstná ve své vlastní firmě. Jak tu už někdo zmínil, člověk má rodinné vazby, má tu přátele... To mě tenhle stát či bankovní pracovníci (btw. jedni z nás) mají "přinutit" to všechno opustit, abych si zajistila to, co bych měla zvládnout i na domácí půdě? Nemyslím si, že je téměř zoufalý čin vzít si hypotéku. Ve světě je to přeci běžná praxe - ano, za lepších podmínek, to souhlasím. Souhlasím, že pro ně splátka hypotéky nečinní takové procento z platu, že si za zbývající peníze žijou daleko líp než my. No a co s tím naděláme...? Tohle nejde spravit za jedno volební období, ale proč odcházet. Já jsem optimista, věřím, že se naše republika dá časem taky dohromady, ale odchodem nás mladých jí rozhodně nikdo nepomůže.

-20
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 50 komentářů)

26. 6. 2002 15:22 | MAX

Milý Marku, doporučuji přestěhování do Ostravy. Tady je ke koupi bytů vcelku dost za rozumný peníz, ale nabídka práce je zase nesrovnatelně horší. Takže radši zůstaň kde jsi, pozdrav manželku a přeji pěkné bezproblémové bydlení a úspěšný porod.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2002 14:55 | František Jahoda

Vida, to není špatný nápad. Balím, hned zítra jedu do Anglie, vydělat si na byt! Manželku a obě děti zatím asi nechám doma, však oni si nějak poradí. Hned, jak vydělám, tak je pozvu a oni za mnou přijedou. Ericu, nevíte, jak dobře musí v Anglii umět člověk anglicky? Nebudu potřebovat nějaké vzdělání, diplomy, certifikáty a podobně? Nevíte, jestli k tomu, aby člověk v Británii pracoval, nepotřebuje nějaké pracovní povolení?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2002 14:55 | Marek Benes

Dobry den, jasne ze to je moznost, ale napriklad pro nas to neni zase tak jednoduche, chceme dite (manzelka uz je tehotna). Asi se shodnem ze pro ni by nebylo nejlepsi zacinat v cizi zemi, nebo to resit tak ze ja budu nekde pracovat a uvidime se jednou za pul roku (jeslti vubec). Tohle neni o tom utyct z Cech - tohle je o lidech.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2002 13:59 | NOBODY

Není to tak dávno co i já vyřizovala hypotéční úvěr v ČMHB. Na jejich obhajobu musím říct, že se ke mě všichni chovali bezvadně. Hypotéka byla vyřízena ve stanovené době a nebylo sebemenších problémů. Uznávám, že splácet jí budu ještě řadu let, ale to byla moje volba a pokud bych to nechtěla udělat, tak jsem to neudělala. Uznávám, že situace s bydlením pro mladé není růžová, ale pokud vím, existuje řada možností, jak jí řešit. Takže je to jen na vás.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2002 12:08 | Daryl

brali jsme si hypoteční úvěr u GE Capital Bank, a jejich přístup je rozhodně mnohem lepší než popisovaný případ u ČMHB. Když uvážíte, kolik jim člověk zaplatí jen na úrocích z čerpání (ještě před splácením samotného úvěru platíte úroky z dosud vyčerpané částky a teprve po vyčerpání celého přiděleného úvěru a po kolaudaci začnete splácet úvěr+úroky), pak na úrocích za těch x-let splácení a ještě poplatky za vedení účtu apod., tak by se všechny banky měly přetrhnout ochotou a ne se chovat tak, jak popisuje p.Beneš.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2002 12:08 | Daryl

brali jsme si hypoteční úvěr u GE Capital Bank, a jejich přístup je rozhodně mnohem lepší než popisovaný případ u ČMHB. Když uvážíte, kolik jim člověk zaplatí jen na úrocích z čerpání (ještě před splácením samotného úvěru platíte úroky z dosud vyčerpané částky a teprve po vyčerpání celého přiděleného úvěru a po kolaudaci začnete splácet úvěr+úroky), pak na úrocích za těch x-let splácení a ještě poplatky za vedení účtu apod., tak by se všechny banky měli přetrhnout ochotou a ne se chovat tak, jak popisuje p.Beneš.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2002 11:17 | Eric

Zdravím vás Ajo. CO JE DRŽÍ V ČESKÉM DOLÍKU????? Proč se sakra nechají Češi ponižovat? Ať jdou prostě někam, kde si na byt vydělají a (třeba) se vrátí. Znám moc lidí, kteří jdou na pár let do Anglie nebo Ameriky, zarobí, vrátí se, koupí bydlení a funguje to! Plakat na internetu jistě není cesta - navíc si dotyčný nakonec půjčil, asi je to pořád pohodlnější ztratit nervy a čest než pár let v cizině. Jde to! A pokud si říkáte, že to nejde, pak je každá rada drahá. Každý může jít pracovat ven, když už si doma dost nevydělá. Ať se tedy Česká republika vylidní, když nedá možnost mladým bydlet. Tak je to.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2002 11:03 | Normalni clovek

...bohuzel nic noveho, nezapominejte, ze jsme v Cesku, kde zavist, nezajem, neochota a lajdactvi jsou typickym atributem vetsiny populace.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2002 10:54 | Aja

Eriku, ja Vas sice beru, ale co byste tem mladym radil, pokud nemaji kde bydlet? My starsi uz vetsinou nekde bydlime a jen si bydleni vylepsujeme, ale ti mladi to fakt nemaji lehke, pokud nemaji bohate (a hodne) rodice.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2002 10:45 | Eric

A na kolena jste před nimi padnout nemusel? Že si půjčujete... A o tom, že si už nikdy hypotéku brát nebudete nepochybuji, máte ostatně až do důchodu (nebo téměř) sakra co dělat abyste splatil tuhle jednu lumpárnu, kvůli které jste byl ponížen ve své lidské důstojnosti na úroveň obtížného hmyzu. Základní lidské právo - právo bydlet je takto pošlapáváno a na místo toho, abyste si vydělal dost na řádné bydlení si můžete - půjčit. A ještě platit, a ještě platit pojistku, a utrhovat si od úst, a po pár letech platit víc. A být ponížen. Je mi vás líto.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ladislav Blažek

podnikatel, pánské oděvy Blažek

Jiří Rusnok

ekonom a politik

Ladislav Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiří Rusnok
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services