Studium MBA je klíč k větším výdělkům. Co vám titul přinese

PR text | 26. 9. 2023
Pracovní i podnikatelský svět je plný neustálých změn a tvrdé konkurence, která se vás každým dnem snaží předběhnout. V dnešní době už nebojujeme s pomocí síly, ale spíš vědomostmi a inteligencí. Čím víc toho víte, tím úspěšnější ve svém oboru budete. Proč byste měli zvolit manažerské vzdělání?
Studium MBA je klíč k větším výdělkům. Co vám titul přinese

Zdroj: Leonardo AI

Prestižní titul

Chcete-li získat respektovaný profesní titul MBA, máte v dnešní době možnost studovat MBA online a absolvovat tak toto prestižní manažerské vzdělání již za 12 měsíců. V žádném případě to ale nefunguje tak, že si jej zaplatíte a máte zaručený úspěch. Budete se muset naučit celou řadu dovedností z nejrůznějších oborů a následně prokázat získané vědomosti s pomocí seminárních i závěrečných prací.

Jednotlivé profese si budou vybírat z odlišně sestaveného studia. V tomto ohledu poslouží jako dobrý příklad třeba uznávaný institut CEMI. Ten umožňuje zájemcům studovat například program sportovního managementu, digitálního marketingu, dopravy a logistiky, managementu zdravotnictví, obchodu, IT a další. Otevírá se před vámi celkem devatenáct různých možností specializací online MBA studia.

Ačkoliv většina kurzů probíhá v českém jazyce, na své si přijdou i zájemci o angličtinu. Ti ocení spíše Global Business Leadership, případně Marketing Management and International Business, vyučované kompletně zahraničními lektory.

Jasná motivace

Nebudeme si nic nalhávat. Většina zájemců volí MBA právě z důvodu vidiny vyšší mzdy, případně zvýšení obratu v podnikání. Jste jedním z nich? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu. Institut CEMI totiž ve spolupráci s agenturou STEM/MARK vypracoval podrobnou studii o tom, jak moc se zlepšila finanční situace absolventů.

Průměrné roční zvýšení platu zaměstnanců se pohybuje okolo 230 000 Kč. Vysoce postavení manažeři, ředitelé a podobné profese si přijdou za stejné období na dokonce až o 284 480 Kč více. Co se týče podnikatelů, u těch je možné pozorovat zvýšení obratu přibližně o 22 % do jednoho roku od absolvování kurzů.

Mezi studenty najdete nejčastěji podnikatele, manažery a ředitele, ale také mnoho lidí, kteří k manažerským pozicím teprve směřují. A nutno dodat, že absolvování MBA studia může toto směřování výrazně urychlit.

Není se čemu divit, že popularita manažerského studia je nejvyšší právě v tuto chvíli. Přece jen jsme se v poslední době všichni poučili o křehkosti našeho systému a celé řadě rizik, která na nás číhají. Dvojciferná inflace, nejistota na trhu s energiemi, krachování nepřipravených firem i složitá geopolitická situace se nesmí v žádném případě podceňovat.

Ušetřete čas i peníze

V dnešní době už dávno nemusíte dojíždět do učebních prostor, hledat hotely poblíž a projezdit tisíce korun za pohonné hmoty. Stejně tak není nutné brát si dovolenou v práci, opouštět rodinu a trápit se nedostatkem času. Prezenční formu studia totiž už dávno nahradilo online MBA studium. Tuto variantu můžete hravě absolvovat z pohodlí gauče, kanceláře, chaty i zahraničí.

S tím se pojí i další výhody, mezi něž patří snížení zátěže na životní prostředí a související úspory. Dle průzkumu institutu CEMI by každý jednotlivý student za rok vyprodukoval dojížděním přibližně 1302 kilogramů oxidu uhličitého. Online studiem se šetří nejen životní prostředí, ale i peněženka, jelikož jen na nákladech na dojíždění člověk uspoří více než 25 000 Kč ročně. A to nemluvíme o tunách papíru.

Získáte všechny podklady

Když už jsme u papíru, hodí se zmínit, že veškeré důležité podklady budete mít kdykoliv k dispozici na svém počítači. Nemusíte tedy pátrat po učebnicích na internetu ani ve všech knihkupectvích v okolí. Ihned po přihlášení totiž získáte přístup k profesionální knihovně Bookport.cz. Zároveň se vám otevře studijní systém, v němž si snadno vyhledáte libovolné informace ke studovaným tématům.

S tím se pojí i samotní lektoři. Online MBA studium se neobejde bez řady vyhlášených osobností, které vám budou poskytovat individuální konzultace. Zkrátka a dobře – vždy se budete moci na cokoliv zeptat a nechat si pomoci. Tuto výhodu využijete hlavně ve fázi podávání seminárních prací a před obhajobou závěrečné práce.

Moderní znalosti

V rámci MBA si osvojíte celou řadu důležitých dovedností, bez nichž v dnešní době nelze fungovat. Získáte komplexní znalosti z oblasti managementu a leadershipu, kterými má disponovat každý moderní manažer. Naučíte se strategicky myslet a řídit projekty, čelit změnám a využívat na maximum potenciálu inovací. Zjistíte také, jak rozvíjet svoji vlastní osobnost a být efektivnější, úspěšnější a spokojenější nejen v profesním, ale i osobním životě. A podle zvoleného oboru se naučíte celou řadu dalších odborně zaměřených dovedností.

Termín si zvolíte sami

Jak je to vlastně se začátkem studia? Teď můžete volit ze dvou různých termínů – října 2023 a března 2024. Záleží jen na vás a vašich možnostech. Pokud však chcete získat úspěch co nejdříve, rozhodně se přihlaste ještě tento rok. Jistota je zkrátka jistota.

A jak je to s cenou a návratností investice? Klasický balíček stojí 99 900 Kč bez DPH. Zaplatit můžete buď jednorázově, nebo ve dvanácti splátkách (v tom případě to vyjde na 109 900 Kč bez DPH). Institut CEMI nabízí i další dvě nákladnější varianty, jež s sebou přináší řadu zajímavých benefitů. Ať tak, či onak, úvodní investice se vám vrátí již několik měsíců po získání titulu.Tak neváhejte a podejte svoji přihlášku ještě dnes! Jak jinak než online.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Důchodová reforma má zelenou. Dvanáct změn, které schválila vláda

30. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 6 komentářů

Důchodová reforma má zelenou. Dvanáct změn, které schválila vláda

Věk odchodu do důchodu se zvýší. Růst penzí zpomalí, ale stoupne minimální důchod. Manželé budou moci sdílet odvody na sociální pojištění. Důchodová reforma, kterou teď vláda posílá... celý článek

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

30. 4. 2024 | Petr Kučera

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

Co je letos jinak? Jaké slevy se dají využít? Do kdy je potřeba odevzdat přehledy OSVČ? Poradíme.

Kvóty na ženy ve vedení se blíží. Kterých firem se týkají?

29. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Kvóty na ženy ve vedení se blíží. Kterých firem se týkají?

Někteří zaměstnavatelé budou muset mít ve vedení přinejmenším třetinu žen. Směrnice Evropské unie dopadne i na společnosti v Česku.

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 9 komentářů

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

Důchodový věk poroste. Otázkou je, jak přesně. K původnímu návrhu ministerstva práce a sociálních věcí teď přibyly další dva.

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

24. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

Jak si zvýšit důchod, když při jeho čerpání pracujete? Jak funguje takzvaná práce na procenta? A jaká jsou omezení pro přivýdělek v předčasném důchodu? Tady je přehled.

Partners Financial Services