Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Kolik stojí úředník

Kolik stojí úředník
Každého Čecha, včetně dětí, stojí práce státních úředníků a dalších státních zaměstnanců v průměru 13 tisíc korun ročně. Podle průzkumů veřejného mínění za ně dostávají nepříliš dobrou práci a to od nepříjemných a neochotných lidí.
Jan Stuchlík, rubrika: Životní situace, 27.09.2007, 26 komentářů
Tisknout

28.09.2007 08:35, pavel

Vaše údaje jsou zančně nepřesné. Na mnoha obcích, lteré vykonávají státní správu jménem státu se pohybuji celkové náklady (mzdy, odvody, kanceláře auta, papíry, pojištění. atd) v částkách od 420 tis do 450 tis. Ano jsou výjimky, kdy se tyto áklady dostanou i na 720 tis. Problém však hledekje u soudců a Parlamentu či Senátu - tam jsou průměrné áklady opravdu v té výši kterou uvádíte.

Zobrazit komentovanou zprávu (dan 28.09.2007 03:59)

28.09.2007 09:02, kolemjdoucí

Ono požadavků na to, co za služby mají zajišťovat úřady a úředníci neustále rostou. Třeba někdy před 800 lety když Přemysl Otakar I nebo II, už nevím který, propouštěl svého významného diplomata Arnolda z Huckewagenu, dal mu za odměnu právo kolonizovat na dnešní severní Moravě území zhruba od řeky Ostravice po Odru, na to stačil jeden list. Když chci dneska kolonizovat pouhých 1000 metrů čtverečních neboli postavit si jeden barák, musím mít od úřadů potvrzeno, že v půdě není žádné vodovodní, plynové elektrické , telefonní, datové vedení, že pozemek je v oblasti, kde se v úzermním pláni mají stavět obytné baráky, že přes pozemek nemá v budoucnu vést nějaká dálnice, že barák bude svou stavbou zapadat do ostatních baráků, že budu topit tím, čím se v dabé oblasti topit může, že mě připojí na elektriku a vodu, že budu určeným způsobem likvidovat odpadní vodu a já nevím co ještě. Všechny tyhhlety věci zajišťuje úřad a těch věcí s technickým rozvojem a s rozvojem ochrany životního prostředí bude čím dál více, takže počet úředníků logicky ještě poroste.

29.09.2007 07:36, Dan

Problém není v tom, co je požadováno, ale v tom, že si to musíte sám oběhávat a vyřizovat. V USA si tyhle věci řeší úřady mezi sebou a Vy dostanete už jen rozhodnutí. Mnohdy Vám ho duručí i osobně.
Spíše se ptejte vašich politiků, proč to nejde i u nás?

Zobrazit komentovanou zprávu (kolemjdoucí 28.09.2007 09:02)

29.09.2007 18:59, Staro

Mě nejvíc štve, že skoro vždy musím na každý úřad nejméně dvakrát. Vždy mně arogantní úředník nebo spíš úřednice sdělí a to tónem, že jsem úplný debil, že nějaké lejstro nemám sebou a je nutné ho dodat.

29.09.2007 19:55

Nemohu si pomici, ale úředníků bude tolik, kolik jich dovolí nebo kolik si jich vynutí zákony. Kdyby nebyly složité zákony, nebude potřeba tolika úředníků. Na druhou stranu- úřadníci jsou i pracovníci například mzdových účtáren, stavební úřady apod. A bez těch bychom zase neměli mzdu, nestavělo by se, nebo by se stavělo bez povolení volně kde by kdo chtěl a potom by se zase lidé zlobili, že si každý dělá, co chce.
Ono to není jen o tom, že každý platíme 13.000 na úředníky, my platíme i na zbytečné a zbytečně komfortní stavby a zařízení úředníků, které si ti úředníci sami nevymysleli atd. atd...

30.09.2007 10:02, anaja

na to zapomen nebudou na ně peníze a my všichni i úředníci půjdeme do konkurzu, doufám že se požerou mezi sebou

Zobrazit komentovanou zprávu (kolemjdoucí 28.09.2007 09:02)

01.10.2007 09:22, petrsevela

Pro mě vždy platilo: úředník = příživník.

Zobrazit komentovanou zprávu (k22 27.09.2007 13:34)

01.10.2007 11:27, náhodný kolemjdoucí

každého neochotného a arogantního úředníka bych poslal na rok do pokladny supermarketu, aby si vážil svojí práce.

02.10.2007 10:34, Jakub

Co se týče úřadů v Irsku, můžu potvrdit co je popsáno výše. Člověk se najednou cítí jak v zemi zázraků a klade si otázku proč to stejně jednoduše nejde i v ČR. Úředníci v Irsku jsou úplným opakem těch českých. Jsou ochotní, usměvaví, rychlí a hlavně svou práci dobře znají. A je to v bance, na úřadu práce, na úřadu kde jsem byl přihlašovat auto které jsem si tam koupil a na spoustě dalších které jsem měl možnost osobně poznat. Všude stejná ochota! Uvedu jeden příklad. Ztratil jsem platební kartu, zašel do své banky a úřednice mě s úsměvem ujišťovala že se nic neděje, že se to může stát každému. Okamžitě mou kartu zablokovala a ubezpečila mě že mi nová karta dojde co nejdříve. Ještě než jsem odešel, stačila se mě zeptat jak se mi v Irsku líbí a jestli s ní souhlasím že je dnes venku krásně, což je (mimochodem tuto frázi si odpustí jen málokde).Za tři dny jsem měl novou kartu doma, došla mi poštou doporučeně a vše ZADARMO! Blokace i vystavení karty. Bohužel vystřízlivění mě čekalo po příjezdu zpět do ČR. Skoro rok mě trvalo než jsem zařídil vše potřebné na českých úřadech, přičemž jsem si zaplatil spoustu poplatků za zbytečná razítka či potvrzení, na jeden úřad jsem chodil v průběhu 3x pro jeden papír. Nemusím ani říkat, že pod arogancí bohů úředníků jsem se cítil jako ten nejponíženější člověk, který je tak drzý, že si dovoluje otravovat chudáky úředníky v jejich jediných dvou úředních dnech, které končí dřív než má pracovní doba.

Zobrazit komentovanou zprávu (Vaclav 27.09.2007 17:35)

02.10.2007 13:57, jkl

a pro mě zase PODNIKATEL=ZLODĚJ

Zobrazit komentovanou zprávu (petrsevela 01.10.2007 09:22)

18.05.2010 07:51, rozum

Proto, že jsi přirození.

Zobrazit komentovanou zprávu (jkl 02.10.2007 13:57)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miloš Zeman
důchodce a politik

Vladimír Dlouhý
exministr a ekonom

Miloš Zeman
ÚSPĚŠNOST
73,68 %

z 1 539 duelů
Vladimír Dlouhý
ÚSPĚŠNOST
52,45 %

z 1 325 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

daně, veřejné rozpočty, zvyšování DPH, zajištění na stáří, rozpad eurozóny, valuty, prorůstová opatření, MaComix, veřejné zakázky, Německo
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.