Výpočet hypotéky - jaké budete platit splátky
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
03.08.2007 18:36, Luďa
S byty a hlavně s razantním nárůstem cen je dneska problém. Ale z vlastní zkušenosti vím, že je to řešitelné. Když jsem nastoupil do práce, tak skoro třetinu!! mého čistého platu jsem dával na SS (ano, tolik tehdy dělalo 1500), protože jsem věděl, že sice můžu klidně dalších 10 let bydlet u rodičů, ale jednou prostě přijde den, kdy to skončí. A to ceny bytů konkrétně v mém tehdejším bydlišti byly v roce 97 na stejné úrovni jako před 2 lety, ale platy byly skoro poloviční, takže 1500 měsíčně mi připadlo jako plivanec do vody a bydlení v nedohlednu. Ale když se pak dařilo, tak jsem zvyšoval cílovku, spořil něco navíc.
A po 7 letech, kdy se vyskytla možnost koupit dost dobrý byt mi stačilo toto jediné spoření a úvěr z něho na koupi toho největšího (sic velkou částí populace opovrhovaného) panelákového bytu, které se v našem městě kdy stavěly (90m2), navíc v nádherném prostředí a z roku 1990!! Nikdo jej nechtěl, protože do centra města je to neskutečné 2 kilometry. A díky státní podpoře, úrokům, daňovým odpočtům a zrychlenému splácení za ten byt i přes 60% úvěr z CČ zaplatím asi o 5% míň vlastních, vložených peněz, než kolik nominálně stál. A víc než polovinu regulérní měsíční splátky úvěru mám pokrytu z rozdílu současných nákladů a ceny, kterou jsem platil předtím za podnájem v bytě, který byl o dvě třídy níž. A do budoucna v horizontu nějakých 5 let si bez hypotéky pořídím barák, protože si s manželkou platíme další 4 (staré) SS smlouvy s cílovkou někde okolo 1,3M.
Prostě nevěš hlavu, je to problém, ale když budeš připraven, tak máš větší šanci než ten, co má nulu. A takových, kteří na tom před lety byli mnohem líp než já a dnes se stěhují z podnájmu do podnájmu, protože nebyli schopni si šetřit ani těch 1500 znám spoustu.A teď jsou z nich často velice dobří klienti pro hypoteční banky :-)
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Nox 03.08.2007 15:56)
Hodnocení: +1
03.08.2007 18:52, TaV
Ano, my v Česku směřujem jinam ... zdanění práce a zákoník práce jsou takové, že si zaměstnavatelé dobře rozmýšlí, zda a koho vezmou.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (AAA 02.08.2007 18:07)
Hodnocení: 0
07.08.2007 14:24
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Nox 01.08.2007 12:50)
07.08.2007 15:43
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Fredy 01.08.2007 22:03)
Stránka 5/5