Radio Energic je průkopníkem digitálního rádia a číslo 1 pro progresivní inzerenty

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 26. 4. 2024
Radio Energic je průkopníkem digitálního rádia a číslo 1 pro progresivní inzerenty

Zdroj: Protext

Praha 26. dubna 2024 (PROTEXT) - Český éter je obohacen o nové rádio, které vysílá v digitální platformě DAB+. Jedním z cílů Radia Energic je získat mladší posluchače, kteří rádio ani neposlouchají, neboť si ze současné nabídky nejsou schopni vybrat.

Průkopníkem využívání technologie DAB+ v rámci mainstreamových hudebních hitových stanic je Radio Energic.

Rádio Energic je vhodné pro řidiče, signál je na dálnicích

Radio Energic je progresivním rádiem s mainstreamovým formátem oslovující ženy a muže v cílové skupině 20-40 let. Převážně z měst s důrazem na Prahu a střední Čechy, severovýchodní Čechy, Brno a Ostravsko. Signál je po celé délce dálnic D0, D1, D4, D6, D7, D8, D10, D11, D35, D48, D56. A to v digitální kvalitě bez nutnosti přelaďování.

„Nemusíte být v autě připojeni přes internet a díky DAB+ tuneru, což je už běžná součást autorádií, a dynamické hudbě programované pro cestování, máte v autě společníky,“ říká v rozhovoru Tomáš Veselý, jednatel a programový ředitel Radia Energic.

Čerstvá energie v programu i ranní show

„Od loňského září do konce loňského roku proběhla pilotní fáze, kdy jsme postavili tým a spustili zkušební vysílání. V prvním čtvrtletí roku 2024 jsme vyprofilovali a upevnili hudební formát pro cílovou skupinu 20–40 let, CHR, nejnovější hity a osvědčené hity z posledních 5 let. Postavili jsme ranní show a programové bloky s rubrikami. Ve všední den je moderovaný živý program, částečně i o víkendu ve stylu to nejlepší z celého týdne. Rádio vysílá zprávy, dopravu, počasí a další servisní informace,“ říká Tomáš Veselý.

Radio Energic nabízí novou ranní show a programové bloky s rubrikami. Moderátorskou dvojicí je Jiří Štěpo Štěpánek a Roman Dušek. Posluchači ji mohou naladit ve všední dny od 7 do 9 hodin, a to nejlepší z ranní show o víkendu. Dopoledne do 12 hodin je věnováno hudbě a informacím s moderátorem Romanem Duškem. Od 12 do 16 hodin pokračuje moderátor Paul Bulva. Odpoledne mezi 16. a 18. hodinou je čas pro Matěje Sotonu. V pátek a sobotu od 18 do 24 hodin Radio Energic vysílá proud taneční hudby pod názvem Energic Mix. V sobotu od 17 do 18 hodin nabízí pořad s novinkovou hudbou Čerstvá energie.

„Jsme rádio se zprávami, dopravou a počasím. Nabízíme informační servis i zajímavé informace v rámci moderovaného programu. Ranní show je orientována na zábavu. Tady je velký prostor pro partnerství inzerentů a posluchačů, kteří jsou aktivní. Pracují, studují, jsou v pohybu, cestují. Proto jim nabízíme dynamický program,“ říká Tomáš Veselý, jednatel a programový ředitel Radia Energic.

Inzerenti mají v Radiu Energic partnera

Inzerenti mají ekologicky šetrný reklamní nosič. Radio Energic je pro inzerenty dynamický progresivní nový formát vysílající v nové digitální technologii s mnohem lepším zvukem v DAB+. Tato technologie umožňuje ekologické šíření signálů, mnohem menší uhlíkovou stopu pro reklamní sdělení. Je to vyzkoušený formát a přenos signálu ze západní Evropy adaptovaný pro české prostředí.

„Posluchače a inzerenty vnímáme jako jednu rodinu v rámci rádiového klubu. Chceme podporovat podnikání inzerentů a posluchačům sdělovat aktuální informace, vše je zabaleno do atraktivní dynamické hudby a zvukového obalu. Jsme profesionální rádio,“ říká Tomáš Veselý, jednatel a programový ředitel Radia Energic.

Kromě klasické spotové reklamy Radio Energic nabízí i sponzoring. Ať už samotných pořadů nebo rubrik jako je časomíra u zpráv, počasí, doprava, kalendárium, tipy na akce. Součástí nabídky jsou i speciální akce jako soutěže a kombinace on air, online a off-line produktů.

V případě zájmu o reklamní kampaň ve vysílání Radia Energic kontaktujte obchod@radioenergic.cz.

Radio Energic vysílá v DAB+ v síti Teleko Digital a na internetu, například prostřednictvím platformy play.cz, Tune IN, My Tuner Radio, Radio Box či www.radioenergic.cz.

 

Kontakt:

Tomáš Veselý, jednatel, programový ředitel Radio Energic obchod@radioenergic.cz

Radek Pešout, tiskový servis PR Nest Media (MEDIASHOW Digital) pesout@mediashow.cz,

Zadavatel: PR Nest Media s.r.o., https://www.mediashow.cz/mediashow-digital-pr/

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Porsche Česká republika podporuje ochranu volně žijících ptáků

Porsche Česká republika podporuje ochranu volně žijících ptáků

Praha 6. května 2024 (PROTEXT) - Společnost Porsche Česká republika, největší importér automobilů do Česka, zapůjčila České společnosti ornitologické (ČSO) dva pick-upy Volkswagen Amarok... celý článek

Pozor na skryté neplatiče: černí pasažéři ohrožují spotřebitele a životní prostředí

Pozor na skryté neplatiče: černí pasažéři ohrožují spotřebitele a životní prostředí

Praha 6. května 2024 (PROTEXT) - Všímáte si recyklačního poplatku na účtenkách při nákupu elektrozařízení? Vyplatí se to, protože je to známka toho, že prodejce je zodpovědný a prodává... celý článek

Pro moderní Česko: talkshow plná nové energie poprvé v Pardubicích

Pro moderní Česko: talkshow plná nové energie poprvé v Pardubicích

Pardubice 6. května 2024 (PROTEXT) - Do Pardubic míří talkshow Pro moderní Česko. 16. května od 17:30 areálu Automatických mlýnů budou ministr Petr Hladík (KDU-ČSL), herec Lukáš Hejlík,... celý článek

VIDEOSTREAM ZDARMA: Den Evropy v Olomouci

ČTK bude v úterý 7. května 2024 v servisu PROTEXT VIDEO vysílat on-line veřejnou debatu o EU. Diskuse je součástí projektu Evropského parlamentu a ČTK Connect s cílem komunikovat evropská... celý článek

Jaroslav Komínek: Nákup autobusů Dopravní společností Ústeckého kraje byl v souladu se zákonem

Praha 6. května 2024 (PROTEXT) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) dne 11. dubna 2024 definitivně zastavil nesmyslný hon na Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK), který... celý článek

Partners Financial Services