Kaspersky se umisťuje na stupni vítězů v 94 % nezávislých testů

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 28. 3. 2024
Kaspersky se umisťuje na stupni vítězů v 94 % nezávislých testů

Zdroj: Protext

Praha 28. března 2024 (PROTEXT) - V roce 2023 si produkty Kaspersky držely vedoucí pozici z hlediska umístění v nejlepší trojici. Společnost Kaspersky se během tohoto roku zúčastnila 100 nezávislých testů a hodnocení, přičemž její produkty získaly 93 prvních míst a celkově 94 míst v žebříčku TOP3, čímž dosáhla dosud nejlepšího výsledku.

Hodnocení TOP3 odráží úspěšnost dodavatele v nezávislých srovnávacích testech během kalendářního roku. To znamená, že umožňuje dobře posoudit technologickou odbornost firmy a sledovat kvalitu a efektivitu jejích implementovaných technologií a řešení. Tento přístup, založený na agregaci výsledků z mnoha uznávaných testovacích laboratoří, jako jsou AV-Comparatives, AV-TEST, SE Labs a další, poskytuje komplexní hodnocení nad rámec jednotlivých testů, což usnadňuje rozpoznání skutečných schopností dané firmy, průběhu jejího zlepšování a zavádění inovací.

Pokud jde o spotřebitelská řešení, jedním z hlavních úspěchů společnosti Kaspersky je získání ocenění „Produkt roku“ od nezávislého testovacího institutu AV-Comparatives, čímž překonala rekord nejlépe hodnocené firmy v oboru kybernetické bezpečnosti. Kaspersky Standard, základní plán nového portfolia Kaspersky Consumer, obdržel nejvyšší hodnocení Advanced+ ve všech sedmi testech a předvedl nejlepší kombinaci ochrany, výkonu a odolnosti vůči falešným poplachům.

Dalším úspěchem je, že Kaspersky Plus pro Windows prošel hodnocením Endpoint Security:Home 2023 společnosti SE Labs a dosáhl ve všech čtyřech testech v průběhu roku nejvyšší celkové míry přesnosti (Total Accuracy Rating) 100 % (TOP1). Produkt Kaspersky Safe Kids zase získal certifikát rodičovské kontroly Parental Control Certification od AV-Comparatives za zablokování více než 98 % pornografických webových stránek bez závažných nevyřešených chyb a s nulovým počtem falešně pozitivních výsledků na webových stránkách vhodných pro děti.

Řešení společnosti Kaspersky si připsala na konto také sedm výročních ocenění „BEST 2023“ od společnosti AV-TEST. Konkrétně Kaspersky Plus pro Mac byl poprvé oceněn jako nejlepší spotřebitelské zabezpečení „Best MacOS Security 2023 for Consumer Users“, a to díky perfektním výsledkům v testu zabezpečení počítačů Mac v průběhu celého roku 2023. Produkty Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security a Kaspersky Small Office Security získaly ocenění „Advanced Threat Protection 2023“ za výjimečnou ochranu před útoky pokročilých perzistentních hrozeb (APT), při nichž dochází k instalaci ransomwaru a ke krádežím dat. Kromě těchto ocenění dostaly tyto produkty ještě cenu „Best Usability 2023“ za nejnižší poměr falešných pozitivních detekcí v průběhu celého testovacího roku.

Kaspersky Standard, Kaspersky Endpoint Security a Kaspersky Small Office Security dosáhly nejvyššího skóre 6 bodů ve všech kategoriích, včetně ochrany, výkonu a použitelnosti, a získaly ocenění „TOP PRODUCT“ na základě výsledků testů antivirového softwaru pro domácí a firemní uživatele systému Windows, které provedla společnost AV-TEST. Proces testování zahrnoval dva scénáře obrany proti reálným a běžným hrozbám v obtížných podmínkách, pět scénářů měření výkonu a posouzení falešně pozitivních detekcí.

Pokud jde o hodnocení firemních řešení, Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert (KEDRE) byl oceněn v testu „Endpoint Prevention & Response (EPR)“ za dosažení 100 % celkového skóre aktivní reakce a vysloužil si titul „Strategic Leader“. Řešení bylo oceněno také certifikátem AV-TEST Approved Advanced Endpoint Detection and Response Certificationza přesvědčivé pokrytí hrozeb a užitečnou analytiku. Studie zahrnovala sérii simulovaných útoků vedených týmem odborníků, které kopírovaly taktiku kyberzločineckých skupin Hafnium a Lazarus. Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert zvládl plné pokrytí hrozeb ve scénáři 1 a detekoval 29 z 30 technik ve scénáři 2. Kromě toho bylo toto řešení oceněno společností SE Labs v testu Enterprise Advanced Security (EDR), kde dosáhlo absolutního hodnocení celkové přesnosti a získalo nejvyšší rating AAA za detekci každého z 16 cílených útoků bez falešných pozitivních hlášení.

Kromě toho získaly produkty Kaspersky Endpoint Security for Business a Kaspersky Small Office rating AAA ve všech čtyřech srovnávacích testech Enterprise Endpoint Protection 2023 společnosti SE Labs. Oba produkty dosáhly také nejvyšší pozice TOP1 ve 3 ze 4 testů celkového hodnocení přesnosti. Dalším úspěchem je hodnocení Anti-Tampering assessment od AV-Comparatives, které potvrdilo, že Kaspersky Endpoint Security vykazuje nejvyšší míru odolnosti proti neoprávněné manipulaci s daty (tampering attack) a dokáže neprodleně zajistit bezpečnost systému a dat uživatele.

 

 

 

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Další tiskové zprávy

Výzva k většímu úsilí v oblasti vědeckotechnické spolupráce

Výzva k většímu úsilí v oblasti vědeckotechnické spolupráce

Peking (Čína) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zpráva deníku China Daily: Představitelé státu, odborníci i vedoucí pracovníci firem se ve čtvrtek v Pekingu shodli, že je třeba... celý článek

Bazén vybírejte tak, aby sloužil vám, ne vy jemu

Bazén vybírejte tak, aby sloužil vám, ne vy jemu

O vlastním bazénu na zahradu uvažuje stále víc Čechů, koneckonců patříme mezi evropskou bazénovou velmoc. Rok od roku se u nás prodá víc bazénů, lidé ale víc než dřív vyhledávají kvalitu,... celý článek

Salcburk oslavuje historii a dědictví svých knížecích arcibiskupů

Salcburk oslavuje historii a dědictví svých knížecích arcibiskupů

V létě 2024 oslaví muzea svá výročí atraktivními nabídkami a programy. Na programu jsou také pozoruhodné muzejní novinky a Salcburský festival představí nové inscenace. Výročí letos... celý článek

Společnost Huawei na 26. světovém energetickém kongresu představila své řešení Intelligent Distribution Solution

Společnost Huawei na 26. světovém energetickém kongresu představila své řešení Intelligent Distribution Solution

Rotterdarm (Nizozemsko) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huawei představuje na 26. světovém energetickém kongresu v Rotterdamu své inovativní řešení Intelligent Distribution... celý článek

Kryptoměna Renzo budí rozruch. Binance ji nyní zalistuje na své burze a část tokenů rozdá uživatelům

Kryptoměna Renzo budí rozruch. Binance ji nyní zalistuje na své burze a část tokenů rozdá uživatelům

Praha 26. dubna 2024 (PROTEXT) - Kryptoměna Renzo nedávno vstoupila na scénu s velkým ohlasem mezi investory a získala od nich již 77 milionů Kč. Není proto divu, že zaujala i přední... celý článek

Partners Financial Services