Evropské špičky eMobility se představí na 10. ročníku konference Unicorn University Open

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 21. 11. 2023
Evropské špičky eMobility se představí na 10. ročníku konference Unicorn University Open

Zdroj: Protext

Praha 20. listopadu 2023 (PROTEXT) - Pražská soukromá Unicorn Vysoká škola pořádá 24. listopadu další ze svých pravidelných konferencí, tentokrát věnovanou elektromobilitě. Jubilejní 10. ročník jednodenní on-line konference nese název Electromobility: The Future Is Now. Na téma trendů, technologií a inovací v oblasti eMobility vystoupí řada expertů z Česka i ze zahraničí.

Konference, konané pravidelně od roku 2013, se snaží propojit přední mezinárodní odborníky z praxe a zprostředkovat tak studentům Unicorn Vysoké školy i široké veřejnosti unikátní vhled do aktuálního dění v dané oblasti. „Chystané téma elektromobility nebude výjimkou, veřejnost i naši studenti budou mít možnost vyslechnout si například přednášku odbornice na městskou mobilitu Sary Teige Kalsås z norského Osla, která vystoupí s přednáškou Cesta k městům s nulovými emisemi,“ láká rektor Unicorn Vysoké školy Jan Čadil a dodává, že Oslo je právem považováno za hlavní město eMobility, protože nikde jinde nejezdí tolik elektromobilů a nikde není hustota dobíjecí infrastruktury tak vysoká jako právě v norské metropoli. Oslo navíc chce být do roku 2030 prvním bezemisním městem na světě.

Díky tomu, že Unicorn Vysoká škola je součástí tuzemské skupiny Unicorn, která kromě informačních systémů a řešení z oblasti IT, poskytuje prostřednictvím své firmy ChargeUp také komplexní řešení pro dobíjení elektromobilů, má k tématu opravdu blízko. „Cílem konference je zasadit téma eMobility do evropského kontextu a poskytnout účastníkům konference srovnání v pohledu na oblast eMobility prostřednictvím různých typů hráčů na trhu s eMobilitou. Tímto trendem se dnes zabývá skutečně ‚celý svět‘ a přechod od spalovacích motorů k elektromobilitě je zejména v osobní dopravě neodvratný,“ myslí si obchodní ředitel společnosti ChargeUp Daniel Ševčík.

ChargeUp, za kterou na konferenci vystoupí obchodní manažerka Lenka Rychtářová, nabízí komplexní softwarový produkt ChargeUp pro řízení a monetizaci dobíjecí infrastruktury, špičkové dobíjecí stanice a služby spojené s elektromobilitou, jako jsou například konzultace, instalace stanic nebo e-mobility helpdesk pro řidiče. „Oblast eMobility je aktuálně jedním z nejrychleji rostoucích odvětví v Evropě. I my expandujeme do zahraničí, a proto naše společnost letos vyroste minimálně dvojnásobně oproti loňsku. Aktuálně náš cloudový produkt ChargeUp CPO pro řízení dobíjecí infrastruktury poskytujeme švédskému městu Göteborg a také nově ‚hlavnímu městu elektromobility‘ norskému Oslu, kde aktuálně řídíme 2 500 dobíjecích bodů,“ uzavírá Daniel Ševčík.

Přestože je elektromobilita celosvětově na vzestupu a počet elektrických či hybridních vozů každoročně roste o desítky procent, udržet se na špici není vůbec jednoduché. „Abyste se v nabíjení elektromobilů stali lídrem v oboru, vyžaduje to roky tvrdé práce a není to vůbec jednoduché. I když máte skvělý software, hardware, dodávky energie, výstavbu a dokonce i servis nabíjecích stanic, udržet se na špici je ještě těžší. Spadnout můžete během několika týdnů nebo dokonce dnů,“ upozorňuje další z řečníků konference Wulf Schlachter, majitel společnosti DXBe Management a jeden z průkopníků eMobility v Evropě.

Na konferenci, která se koná online 24. listopadu od 9:30, se můžete zdarma registrovat na webu Unicorn Vysoké školy. Najdete zde také podrobné informace o programu a medailonky jednotlivých řečníků, mezi nimiž budou také:

  • Lukáš Kovanda – Hlavní ekonom Trinity Bank, který se bude věnovat ekonomickým aspektům elektromobility.
  • Arjan van der Eijk – provozní ředitel společnosti E.ON Drive Infrastructure, který představí aktuální trendy v oblasti výstavby největší evropské sítě hyperchargerů.
  • Lenka Rychtářová – obchodní manažerka společnosti ChargeUp.

UNICORN VYSOKÁ ŠKOLA je soukromá vysoká škola v Praze, která se zaměřuje na výuku informačních technologií, datové analýzy a businessu. Škola, která je v Česku jedinou vysokou školou s plně akreditovaným online vzděláváním, nabízí bakalářské a magisterské studijní programy, které jsou akreditovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Unicorn Vysoká škola klade důraz na propojení výuky s praxí. Studenti mají možnost účastnit se odborných stáží u významných IT firem, jako je například Google, Škoda Auto nebo Microsoft. Absolventi školy jsou tak dobře připraveni na nástup do kariéry a mají velké šance na uplatnění na trhu práce.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Další tiskové zprávy

Výzva k většímu úsilí v oblasti vědeckotechnické spolupráce

Výzva k většímu úsilí v oblasti vědeckotechnické spolupráce

Peking (Čína) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zpráva deníku China Daily: Představitelé státu, odborníci i vedoucí pracovníci firem se ve čtvrtek v Pekingu shodli, že je třeba... celý článek

Bazén vybírejte tak, aby sloužil vám, ne vy jemu

Bazén vybírejte tak, aby sloužil vám, ne vy jemu

O vlastním bazénu na zahradu uvažuje stále víc Čechů, koneckonců patříme mezi evropskou bazénovou velmoc. Rok od roku se u nás prodá víc bazénů, lidé ale víc než dřív vyhledávají kvalitu,... celý článek

Salcburk oslavuje historii a dědictví svých knížecích arcibiskupů

Salcburk oslavuje historii a dědictví svých knížecích arcibiskupů

V létě 2024 oslaví muzea svá výročí atraktivními nabídkami a programy. Na programu jsou také pozoruhodné muzejní novinky a Salcburský festival představí nové inscenace. Výročí letos... celý článek

Společnost Huawei na 26. světovém energetickém kongresu představila své řešení Intelligent Distribution Solution

Společnost Huawei na 26. světovém energetickém kongresu představila své řešení Intelligent Distribution Solution

Rotterdarm (Nizozemsko) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huawei představuje na 26. světovém energetickém kongresu v Rotterdamu své inovativní řešení Intelligent Distribution... celý článek

Kryptoměna Renzo budí rozruch. Binance ji nyní zalistuje na své burze a část tokenů rozdá uživatelům

Kryptoměna Renzo budí rozruch. Binance ji nyní zalistuje na své burze a část tokenů rozdá uživatelům

Praha 26. dubna 2024 (PROTEXT) - Kryptoměna Renzo nedávno vstoupila na scénu s velkým ohlasem mezi investory a získala od nich již 77 milionů Kč. Není proto divu, že zaujala i přední... celý článek

Partners Financial Services