Přestal vám otec dítěte platit alimenty? Jděte na policii.

Eva Sovová | rubrika: Jak na to | 8. 10. 2009 | 44 komentářů
Ženy, kterým bývalý muž neplatí na děti alimenty déle než půl roku, se mohou obrátit na policii. Podle zkušeností policistů každý čtvrtý dlužník raději výživné doplatí, než aby skončil u soudu. Chronický neplatič může skončit za mřížemi.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 1. 2012 17:10, Valerie Kozáková

Dobrý den, již rok čekám až otec syna zaplatí co mu přiřknul soud.Pokud jdete na policii povedený tatíček přinese složenku, kterou zaslal den před návštěvou policie na 50,-kč a policie to uzavře, že má snahu platit a já jsem zřejmě histerka co toho chudáka chce oškubat.Žila jsem v počtu třech dětí a má matka byla rozvedená,ale nepamatuji si, že by musela někdy přemýšlet,že bude muset podat trestní oznámení nebo mít nervy jestli dorazí složenka a bude moci něco koupit nebo ne.Otcové si za minulých dob nedovolili platbu opozdit o více dní natož nezaplatit.Tato doba nahrává pouze těmto živlům, protože vědí,že na ně nikdo nemůže a matko ty si poraď sama.Pak se ani nedivím, že z dětí rostou darebáci, protože i já mám občas pocit,že už je toho na mě moc a mám dny kdy ztrácím zájem o všechno hlavně před výplatou, kdy přemýšlím za co koupím rohlíky.Ovšem otec syna má každý den na hospodu a cigárka a jen se směje do obličeje.Dokud u nás budou takovéto zákony neočekávám ani jednu složenku do své schránky.Otec syna si myslí,že bych si za jeho peníze koupila něco pro sebe a proto neplatí-natruc.I kdyby byl nezaměstnaný jedno by mělo být na prvním místě a to dítě, já si na nemocenskou nemohu dovolit jít, jinak by jsme neměli za co žít a léčím se na onkologii a věřte, že je to někdy velmi silné kafe, ale tatínkové chudáčci marodí atd. Sestře její nyní již ivalidní exmanžel exekucí zasílá 78,-kč výživného - výsměch. A že nemá?Má prvotřídní rybářské náčiní,každý den sedí na rybách,jezdí si do zahraničí na závody,mobil má za 14tis-vždy každou novinku,která vyletí na trh atd. a toto se = český ivalidní důchodce co by platil, kdyby měl z čeho....výsměch dnešních zákonů pro normální lidi. A pokud na něj někdo vlítne? Všechno dostal darem, nic nekoupil...další výsměch.Otec mého syna rovněž přepsal auto na bratra-prý mu dlužil peníze, pozemek na dalšího bratra-prý mu rovněž dlužil peníze atd atd. A já pokud mám doma mikrovlnku mám jí dle sociálky prodat,protože si žiju v přepychu. Ake máme svobudu, tak na co si stěžovat.

+47
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 44 komentářů)

8. 10. 2009 9:48 | Linda

Myslím si pane Jiří, že článek je opravdu tendenční, chce to čas, jsou tu zažité stereotypy, mě se taky nelíbí reklamy na prací prášky, kde pere jen žena :-)))), ve vašem případě jde o stejný případ, takže předpokládám, že i když jste muž, na policii se obrátit můžete.Samotnou by mě zajímalo, když se z plátce výživného stane neplatič, který již nemá z čeho, je ve vazbě, nezaměstnaný, kdo přebírá roli plátce, stát? Tito lidé by měli pracovat i ve vazbě, a je také spoustu veřejně prospěšných prací, takže i nezaměstnaný by mohl, stejně po nějaké době skončí na sociálních dávkách a z těch se určitě výživné neplatí. Takže je tu spoustu věcí, na kterých se dá pracovat a taky je dobré to třeba zveřejnit ve sdělovacích prostředcích, televize je účinná, ale vím, že ne každý má zájem exhibovat v televizi :-))))..
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2009 8:48 | lenka

Naprosto s vámi souhlasím. Tatínek na naši dceru neplatí několik let, v současné době dluh dělá skoro 100 tisíc. On je nyní ve výkonu trestu - netuším za co - a tam, podle sdělení paní od policie, není možnost ho nijak donutit a v podstatě je po dobu výkonu trestu osvobozen od placení - pokud si tam nevydělává, což ale nemusí, když nechce. Předtím jsem netušila, kde pracuje, jestli vůbec pracuje, bydlí u maminky, která si polovinu domu, která mu patřila, nechala napsat na sebe, aby mu nebylo z čeho vzít. V tomto státě se lumpům a darebákům opravdu daří, není páka pro slušného člověka zjednat nápravu. Jenom nechápu, jak je to možné, když třeba v jiných zemích by si nikdo vůbec nedovolil neplatit výživné. Naštěstí se s dcerou uživíme, ale přišla o spoustu věcí a zážitků, které jsme si nemohly dovolit - jako třeba zájmové kroužky, škola v přírodě, lyžařský kurz se školou atd. atd....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2009 8:12 | Laďka

Mám v péči vnučku. Otec platí, matka ne. Na polici jsem byla. Od soudu přišel "Trestní příkaz" že matka, která je nezaměstnaná, je odsouzená na 4 měsíce s podmínkou na 18 měsíců. V době podmínky mi má dlužné výživné uhradit podle svých " možností a schopností". Samozřejmě neposílá opět nic. Nikdo mi neumí poradit co mám dělat dál, na koho a kam se obrátit. Myslím si, že takové "rozhodnutí" soudu je k ničemu a naše zákony jsou dobré jen pro neplatiče, podvodníky atd.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 10. 2009 7:29 | Jiří

Velmi by mne zajímalo, proč se v článku píše jen o mužích, kteří neplatí bývalým ženám výživné na dítě. Já jsem rozvedený muž a bývalá manželka mi přestala platit výživné na dceru. To znamená, že já na policii nemohu, protože nejsem žena? Již mnohokrát jsem četl článek, ve kterém se většinou řeší, že rozvedená žena s dítětem to má těžké, co má dělat a jací jsou muži vlastně hajzlíci. Jenže v dnešní době již není takovou samozřejmostí, že po rozvodu připadne dítě ženě. Ale většina autorů těchto článků to asi ještě nezaregistrovala. Nebo je nás mužů pečujících o děti tak málo, že se o nás neví? Pěkný den všem, nejen mužům.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaromír Šmejkal

podnikatel, Unimex Group

František Štěpánek

podnikatel, Sokolovská uhelná

Jaromír Šmejkal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
František Štěpánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services