Jak se můžeme bránit zdražování elektřiny? Odpovězte a vyhrajte.

Elektřina je čím dál dražší a elektrárenská společnost ČEZ proto může každý rok hlásit vyšší a vyšší zisky. Existuje způsob, jak se rostoucím cenám elektřiny bránit? Neměl by ČEZ snížit svou marži? Podělte se o názor s ostatními čtenáři a vyhrajte po dvou vstupenkách na veletrh FORHABITAT.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 2. 2008 13:42, Macis

Koukám pánové, že žijete pořád někde v oblacích a nezůstáváte nohama na zemi!
Tak jinak - nikdo nedonutí ČEZ a jeho lidská klíšťata, aby sloužil nám obyčejným, jen pevná a neúprosná ruka trhu.
Jako nezlobte se, ale pořizovat si nízkoenerg. dům, to je spíš výsměch. Na to snad mají jen ti vyvolení, co vlastní akcie a pobíraj dividendy, a teď tu dělaj haury. Větší skupina lidí totiž bydlí třeba v paneláku nebo byt.domě a ti jaksi nemůžou jinak než přes ty žárovky a A/A+ spotřebiče, víme.
Ale co tu pořád nezaznělo - jak donutit stát, aby prodal ČEZ a hlavně aby pustil na český trh také jiné, zahraniční producenty energií?!?!
Můžete nám, páni politici a vážení manažeři, vysvětlit, jak dlouho chcete ještě žít na úkor obyčejných lidí?!
To máte u nás vidět, co produkuje taková zpráva "elektřina je u nás pořád nejlevnější v evropě" za množství náserónů. Počkejte o volbách, lidi vám to spočítaj... :-) Jo, a to co jste předvedli o volbě prezidenta, no comment - politický prasata!

+73
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 2. 2008 16:32, Stanislav Hájek

Zkuste jednoduchý plazmový reaktor z dostupných součástek u kutila. Velmi dobře funguje v poměru 75% vody a 25% bez olovnatého benzínu natural 95 okt. Přílohou zasímám návod, jak ven z ropné krize: http://jlnlabs.online.fr/bingofuel/pmcjlnen.htm
Příště zveřejním jednoduchý fúzní reaktor do každé rodiny - návod, jak se osvobodit od ČEZu.
Stanislav Hájek

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

28. 2. 2008 14:20 | Jarda

Máme novou "úspornou" pračku i/A+) ledničku, u počítače LCD, ale stejně musím platit stále víc... Proč? Protože o všem rozhodují lidé, kteří sedí (nebo jejich blízcí) v dozorcích orgánech a představenstvech, kde berou tučné odměny za minimum práce a lidé, kteří mají další odměny z dividend.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 2. 2008 13:24 | Bernatík Jiří

Myslím,že by mohl být ze zisku vyčleněn % fond pro ať už pro dotace či podporu s centr řízenou subvencí jednotky energie pro české státní příslušníky či jinak tyto finance využít pro všechny cestou snížení ceny jednotky nebo možnost snížení st příspěvku na zelenou energii.Zdraví Bernatík
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 2. 2008 9:28 | Aťsepicnu

Je to zbytečná diskuze, protože stát(vláda) nechá odírat své občany a manažérům rozdává miliardy. Podplacený regulační úřad se jen směje nám všem do očí, protože tam seděj a nic nedělaj za hodně nadprůměrné platy. Pomohla by snad jen defenestrace.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 2. 2008 9:28 | V.Mlich

Kyz zacnes svitit louci, muze ti byt jedno, ze tim ostatnim elektrina zdrazi.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 2. 2008 9:18 | kava

Existuje jediná obrana. Obdobně jako u vody, plynu, základních potravin a vůbec všeho co jenom trochu zavání monopolem. Více spotřebovávat, více nakupovat, více plýtvat. Manažeři už předem mají spočítáno kolik potřebují utržit , kolik potřebují na leasingy, hypotéky, sponzorské dary pro lobbisty. Největší nesmysl je šetřit Výsledkem bude opět další zdražení, protože nedojde k očekávané spotřebě a tím i k očekávaným tržbám a v konečném důsledku k očekávanému zisku. Jako mladý svazák jsem za staršími kolegy zhasínal a častoval jsem je káravými pohledy. Oni mě okřikovali slovy....." Vole, nezhasínej, nebo zdraží elektriku! "Nechápal jsem je. Trvalo mi to 52 let než jsem je pochopil. Pozdě ale přeci.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 2. 2008 7:48 | Martin

Není obrany. ČEZ s námi orá jak se mu zlíbí a státu se to líbí, má přece dividendy. Stát je ve schizofrenní situaci - buď bude cenu energií udržovat na co nejnižší úrovni (kvůli hospodářství jako takovému a taky kvůli občanům) nebo bude pobírat vysoké dividendy do státního rozpočtu... Náš stát to řeší půl na půl - reguluje dopravu a mastí si kapsy na silové elektřině. Navíc - proč by ČEZ stavěl elektrárny, když nás může odírat s poukazem na to, že se nestaví elektrárny, že jo?
Jediná možnost je, že se do toho obují jiné firmy. Že se začnou stavět nové elektrárny, dostaví se JETE, prostě bude více elektřiny. Protože cestou snížení spotřeby se moc jít nedá - vyspělejší země sice mají úspornější spotřebiče, ale zase jich mají více. Čili jedině víc vyrábět.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 2. 2008 7:38 | Patrik Chrz

Podle mého názoru žádná regulace ceny silové elektřiny není vhodná. To bychom mohli za chvíli regulovat cenu chleba (vždyť každý MÁ PRÁVO na levný chleba), atd. Regulace tzv. přirozených monopolů (tedy VEDENÍ elektřiny, vody, pevných linek, kabelové TV, plynu, odpadu,..) má smysl, ale tohle ne. Jak je napsáno v článku, hlavní příčina je nedostatek elektřiny a to že se staví málo elektráren. Řešení je přímo v tom. Když jsou ostatní státy (zatím stejně jako my) natolik zabedněné a nerozumné, že nestaví další elektrárny a místo poslouchají své "ekoteroristy", že další vlastně nejsou potřeba a že je lepší elektřinou šetřit, může my si ty elektrárny postavit. Až budou okolní země škemrat o trochu proudu, budeme mít aspoň co vyvážet a na čem vydělávat. Kdyby naši (zatím poměrně světle) zelení uznali, že jaderná energie je nejekologičtější PRŮMYSLOVĚ VYUŽITELNÝ zdroj a podpořili by (spolu s ostatními stranami) výstavbu jedné, dvou, tří nových elektráren, problém by byl vyřešen. Ještě k té vstupence na FOR Habitat - jestli jí někdo chcete, dojděte si do Kiky v Letňanech (možná i jinde) tam na recepci mají zdarma poukázky na volné vstupenky. Sice je to na veletrh FOR KIDS, ale platí i na ostatní souběžně probíhající veletrhy (habitat, garden, senior, travel). :-)
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Zavadil

politik a odborář

Lubomír Stoklásek

podnikatel, Agrostroj Pelhřimov

Jaroslav Zavadil
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Lubomír Stoklásek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services