Volební speciál 2017: Svobodní a Petr Mach

Urny už se na vás těší! Zbývá pouhý měsíc do parlamentních voleb. Pokusili jsme se sestavit sadu jiných otázek, než kterým budou kandidáti čelit v nejrůznějších debatách. Při uveřejňování odpovědí se budeme řídit pořadím, v jakém dorazily do redakce. Nejrychlejší sprinter je předseda Strany svobodných občanů Petr Mach.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 9. 2017 11:52, Rohl

Tady máš ten "populismus" a výpadek v rozpočtu ty kobliháři jeden.

Náš plán na konkrétní a rychlé úspory:

Zrušíme státní podporu biopaliv:
dodatečný výnos 7 mld. Kč (díky odstranění povinnosti přimíchávat biopaliva se sníží cena paliv, to povede k růstu poptávky a k nárůstu inkasa spotřební daně)
Zrušíme investiční pobídky:
8 mld. Kč
Zrušíme filmové pobídky:
1 mld. Kč (film bude dostatečně podpořen snížením DPH na 14 %)
Zrušíme zelenou naftu:
2 mld. (sleva na spotřební dani pro vybranou skupinu je nespravedlivá)
Zrušíme podporu stavebního spoření:
5 mld. (pro nově uzavřené smlouvy)
Zrušíme dotace politickým stranám:
1 mld. (zvýhodnění některých politických stran vede k nefér soutěži)
Zrušíme transfery MMF a světové bance:
3 mld.
Zrušíme podporu exportu:
3 mld. (zvýhodnění některých firem vede k nefér soutěži)
Zrušíme dotace průmyslovým podnikům:
3 mld.(zvýhodnění některých firem vede k nefér soutěži)
Zrušíme dotace k penzijnímu pojištění:
8 mld. (každý pracující bude mít větší bonus – o 1000 Kč vyšší slevu na dani každý měsíc)
Zrušíme zbytečné úřady 33 mld. – propustíme 6800 zbytečných úředníků a zrušíme 36 zbytečných úřadů.
Zrušíme dotace na školní mléko a ovoce:
1 mld. (O tom, co budou děti jíst a pít, mají rozhodovat rodiče, nikoliv ministerstvo. Toto nařízení pomáhá pouze velkým producentům)
Zrušíme příspěvek na bydlení:
10 mld. (znemožníme tak i zneužívání příspěvku spekulantům. Pro skutečně potřebnou sociální pomoc už dnes existují jiné možnosti)
Zrušíme ekodotace typu Zelená úsporám – kotlíkové dotace, dotace instalace solárních elektráren:
3 mld. (Je nespravedlivé, aby většina obyvatel platila menšině jen na základě ideologie.)
Zrušíme dotace na pracovní místa a rekvalifikace:
9 mld. (v době nízké nezaměstnanosti je takové opatření nesmyslné a zvýhodňuje jedny podnikatele na úkor druhých)

Zobrazit celé vlákno

+43
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 9. 2017 11:45, VR

Mladíček bez zkušeností a odpovědnosti, nepredstavitelny výpadek státního rozpočtu! Kolaps ekonomiky ČR! Nemám rád slovo populismus, ale tady je to neskutecne!

-41
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)

30. 9. 2017 19:41 | Kratina

Dá s mnohým souhlasit. Ale jednoduše, zrušte daně a nedělejme přerozdělování, vyžírací organizace atd. A prosadte to co piše p. Rohl. Přece normál nepřijdete po práci dom a nenakrmíte děcka i sousedům a neposekate jim trávu, či nevezmete pradlo na vyprání ve vaši prajdě. EU né? Proč, protože se to hodí vyčuranému byznysu? Tak jsme v jednom klubu s něma či né? A sankce jasně ANO, když vám dá někdo přes papuli tak za ním nepolezete né!! To už možete dělat koalici i s rusama a komančama. Pro rusy je to taky tak ok, prospěje jim to a naučí se dělat a né jen běhat v mundůrech!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 9. 2017 9:08 | Pepca

Uvidíme jak soukromy kapitál zlikviduje nemocnici Na Františku! ?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 9. 2017 19:54 | chk

Sice nejsem levičák, ale i opačný extrémy se mi příčí. Například: Existují statky, jejichž cena je relativní a svoboda s nimi spojená (jejich užití) je sporná a diskutabilní. Je jedna věc vše upotřebit v zájmu volného trhu a svobody, a druhý aspekt je stav, ve kterém naši zemi předáme našim potomkům. Čím vyspělejší civilizace, tím více tuto otázku řeší.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 9. 2017 17:45 | L.

Koukám, že Mach se ve svém populismu na fakta moc neohlíží. Dvě konkrétní boty z jeho odpovědí:

1) Svobodní podporují namísto EU účast České republiky v Evropském sdružení volného obchodu (EFTA): Jako členové EU musíme implementovat legistativu EU (v daných oblastech) a máme vliv na její tvoření. Že si volíme dementy, co nejsou schopni naše zájmy prosazovat je naše chyba, ne EU. Jako členové EFTA bychom museli implementovat skoro stejný rozsah legislativy, ale neměli bychom už žádný vliv na její tvorbu, protože bychom neměli zástupce v EK, v parlamentu EU... Jinými slovy, "svobodný" Mach u nás chce zavést opravdový bruselský diktát.

2) Budete se snažit, aby skončily ekonomické sankce vůči Rusku? ANO. Jednotlivci a firmy nemůžou za kroky politiků. Sankce mají případně směřovat vůči politikům: Ale sankce EU směřují proti politikům (a proti některým státním strategickým podnikům).

No a pak je tady praktická stránka. Svobodní sice zuřivě brojí proti EU a proti přerozdělování, ale když mají možnost si nějaké ty přerozdělené peníze přivlastnit, tak neváhají ani minutu a berou plnými hrstmi, i od té ošklivé EU. Takže věřím, že pokud by se opravdu dostali k moci, tak by se určitě našla nějaká "komplikace" a oni by nemohli přerozdělování zabránit a museli ty přerozdělené peníze čerpat. S těžkým srdcem, samozřejmě.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 9. 2017 14:49 | MOJE JMÉNO

Tak upřímně - zase takový mladíček to už není. A pokud by jste věděl alespoň trochu mikrozbla o programu Svobodných, tak by jste neplácal takové nesmysly. Netvrdím, že je vše z jejich programu skvělé, že to někde populismem trochu nezapáchá, ale program obsahuje na rozdíl od spousty jiných stran hlavu a patu. Dotace a celý nastavený ekoprůmysl pokřivuje celý trh, stojí nás všechny nehorázné peníze, které nejsou investovány správně. Nechme je v kapsách firem a lidí a ti se o prosperitu postarají mnohem lépe než přebyrokratizovaný a hrabivý stát. Tento je tu, tedy by měl být, pro zajištění obrany, školství, zahraniční politiky, policie, soudnictví, sociální a částečně zdravotní péče. Téměř vše mimo vyjmenované není správné, aby stát řídil, či do toho kecal.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2017 14:43 | chk

Proč se nechává Mach na těch billboardech vyretušovat, aby byl v ksichtu hubenější? To je jako pro voliče potom víc přitažlivej?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 9. 2017 13:04 | VR

Snizit úřady se snažila ODS s Kalouskem, a ta panika šetření lidmi uplne zastavila růst HDP a zadlužování ČR obrovsky narůstalo, a co zemědělci s dražší naftou, jak mají konkurovat nemeckym? To se pak mají jít past? A jak to zdraží potraviny? Vy jste se nevšiml, že potraviny druhym rokem vyrazne podrazuji!? A stranám seberete peníze aby nemohli kandidovat? Nedostáváte náhodou peníze z Ruska jako Trump?
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 9. 2017 11:52 | Rohl

Tady máš ten "populismus" a výpadek v rozpočtu ty kobliháři jeden.
Náš plán na konkrétní a rychlé úspory:
Zrušíme státní podporu biopaliv: dodatečný výnos 7 mld. Kč (díky odstranění povinnosti přimíchávat biopaliva se sníží cena paliv, to povede k růstu poptávky a k nárůstu inkasa spotřební daně) Zrušíme investiční pobídky: 8 mld. Kč Zrušíme filmové pobídky: 1 mld. Kč (film bude dostatečně podpořen snížením DPH na 14 %) Zrušíme zelenou naftu: 2 mld. (sleva na spotřební dani pro vybranou skupinu je nespravedlivá) Zrušíme podporu stavebního spoření: 5 mld. (pro nově uzavřené smlouvy) Zrušíme dotace politickým stranám: 1 mld. (zvýhodnění některých politických stran vede k nefér soutěži) Zrušíme transfery MMF a světové bance: 3 mld. Zrušíme podporu exportu: 3 mld. (zvýhodnění některých firem vede k nefér soutěži) Zrušíme dotace průmyslovým podnikům: 3 mld.(zvýhodnění některých firem vede k nefér soutěži) Zrušíme dotace k penzijnímu pojištění: 8 mld. (každý pracující bude mít větší bonus – o 1000 Kč vyšší slevu na dani každý měsíc) Zrušíme zbytečné úřady 33 mld. – propustíme 6800 zbytečných úředníků a zrušíme 36 zbytečných úřadů. Zrušíme dotace na školní mléko a ovoce: 1 mld. (O tom, co budou děti jíst a pít, mají rozhodovat rodiče, nikoliv ministerstvo. Toto nařízení pomáhá pouze velkým producentům) Zrušíme příspěvek na bydlení: 10 mld. (znemožníme tak i zneužívání příspěvku spekulantům. Pro skutečně potřebnou sociální pomoc už dnes existují jiné možnosti) Zrušíme ekodotace typu Zelená úsporám – kotlíkové dotace, dotace instalace solárních elektráren: 3 mld. (Je nespravedlivé, aby většina obyvatel platila menšině jen na základě ideologie.) Zrušíme dotace na pracovní místa a rekvalifikace: 9 mld. (v době nízké nezaměstnanosti je takové opatření nesmyslné a zvýhodňuje jedny podnikatele na úkor druhých)
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 9. 2017 11:45 | VR

Mladíček bez zkušeností a odpovědnosti, nepredstavitelny výpadek státního rozpočtu! Kolaps ekonomiky ČR! Nemám rád slovo populismus, ale tady je to neskutecne!
-41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 9. 2017 16:50 | Josef Hájek

Nevyhybave, přímé odpovědi. Navíc lze přinejmenším s většinou souhlasit.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Březina

podnikatel, Best

Tomáš Hudeček

politik, primátor Prahy

Tomáš Březina
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 4 duelů
×
Tomáš Hudeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services