Interchange: Billa není směnárna, Rubeš dělá bulvár

Martin Vlnas | rubrika: Rozhovor | 26. 8. 2017 | 15 komentářů
„Respektuji, že se tu vede debata o našem podnikání. Vedu ji i se svými dvacetiletými syny, kteří Janka brání, že dělá dobrou práci. Mně jen vadí, že používá slovíčko „okrádat“. Vy jste zase použil slovo „oholí“. Tak to není. To je prostě byznysmodel,“ říká Jiří Krejča, předseda představenstva akciové společnosti Interchange CZ, která spadá do globálního holdingu směnáren Interchange.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 8. 2017 10:13, David Kudrnovský

Je to dobře, že je nájemné v takové výši v jaké je, protože jenom tak se ty nemovitosti dají po těch 40-ti letech komunismu opravit. Všude vidím v Praze jak se rekonstruují celé činžovní domy a to je dobře. Jsem rád, že už neexistuje regulované nájemné státem. Pokud dnes nemáš na bydlení jdeš na ulici je to jednoduché. Kdo si chce na bydlení vydělat tak si vydělá a kdo chce zase chlastat a hulit v hospodě...... :-)

Zobrazit celé vlákno

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 8. 2017 10:20, Tom

To samy funguje v centru, kdyz jsou vysoke najmy, nemuzou byt nizke ceny. Vsechno je to dnes o tom kdo nemovitosti ma, vsichni se snazi videlat na najmu, ze kteryho se ani neplati socialni a zdravotni. Taky proto tu mame ceny nemovitosti jaky mame. Chudaci mlada rodina co chce bydlet. Na hypoteku, ktera by je stala max 10 tisic mesicne nedosahne, tak musi do najmu za 15. Je to smutny.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

20. 7. 2022 17:44 | Václav Komeda

Tímto, bych chtěl všechny upozornit na arogantní K*ávu (podvodnici) v mostecké pobočce. Před dovolenou jsem zde měnil na dolary a mezi bankovky zamíchala. !!!! NEPLATNE STARE DOLARY!!!! to jsem zjistil až v zahraničí (průšvih). Hned po návratu jsem šel zpátky do té to směnárny a arogantní straka se mi vysmála. S tím ať jí dokážu, že je mám od ní. Volal jsem na místo policii, ale jsme v Čechách takže ztráta času. Příště měním u Vietnamců :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 4. 2019 13:03 | Jan

"Dá se tedy říci, že kvůli vysokým nájmům na letišti nemůžete být levnější?
JK: Nejsme dražší než ostatní směnárny na jiných mezinárodních letištích. Spíš levnější."
To jako fakt??? Vždyť ten pán absolutně neodpověděl na otázku... Nechápu, že na tohle redaktor článku přistoupil a "JK" je pro mne, i kvůli tomuhle, jen hnusná lůza...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2018 21:51 | Marcino

Ja si zas myslím, že vzduch který vydýchá někdo, jako jsi ty, to je zlodějina. Navíc seš sobec. Bereš si ho jen pro sebe. Oni živí několik rodin. A nejen těch kde jsou v nájmu, ale i těch co zaměstnávají. Steně jako ty si přeješ, aby ty směnárny nebyly, tak já si přeji, aby nebyli lidi, jako jsi ty. Kéž by i tímhle směrem vyšla nějaká novela. Uvědom si, pokud zvládneš, že jim tam jde jenom o peníze. Ale ty lezeš tak akorát na nervy. A teď budu věštit důvod proč se do toho s**š. Není to náhodou to, že sám seš bez korunu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2017 23:27 | JirkaZ

Zkusím odpovědět :
1. Pokud zveřejňování závěrek není podmínkou tendru, pak se o to nikdo nezajímá. Pronajímatele zase tak moc nezajímá, jak si nájemce plní zákonné povinnosti nebo jak hospodaří - spíš se zajímá o to, jestli nájemce platí nájem. Pokud platí, není co řešit. Navíc prohlížet si závěrku, která je rok stará, nemá valný smysl, pokud se nejedná o čtenáře z oboru.
2. Jsem si docela jistý, že firma plní informační povinnost k ČNB i daňové správě, jenom závěrku nezveřejňuje. A skutečnost, jestli je firma hlídaná, opravdu není závislá na zveřejnění na internetu.
3. tady máte nejspíš pravdu - otázka ovšem je, jestli zveřejňuje i konkurence. Pokud ne, tak se není firmě co divit.
Znám firmu, která nezveřejňuje už 10 let - a pokutu ještě neplatila. Ti, co v tom "umí chodit" a vědí, jak funguje správa rejstříku na soudech, se v tomto prostředí dovedou orientovat. A pak - uvědomte si, že v naší zemi je statisíce subjektů s povinností zveřejňovat. Kontrola je téměř nemožná. Zákonem není předepsáno ani to, jak se mají zveřejňované dokumenty jmenovat, tj. nelze efektivně kontrolovat ani existenci dokumentů. A i kdyby to možné bylo, už nikdo nezkontroluje obsah. Už jsem viděl hodně tzv. závěrek, ve kterých chybělo hodně zákony požadovaných údajů.
Na druhou stranu - není moc zemí na světě, kde by se zveřejňovaly závěrky, ke kterým má kdokoliv po internetu volný přístup.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2017 17:13 | Denis

nesolidní směnárníci ze západní Evropy Nemám rád absolutní svobodu v podnikání. jako jsou směnárenské firmy ze záp. Evropy co u vchodu presentují O% a uvnitř poplatek od 30%, geniálně rafinované a sprosté. Podvedeni cizinci pak nevině nadávají Čechům do zlodějů. Kdyby zveřejnili přehledně výši poplatku nic proti nim. Mám rád seriosní podnikatele z ČR či z Výhodu co přehledně informují o poplatcích tj ve sloupci vlevo základní kurs, vpravo poplatky v procentech kolem 3 %. P.S. např. na serióznosti "Junckrovo" finanční podnikání v Lucemburku nestojí, proto s tím v EU nic nedělají. Jsme zlatý důl pro nesolní podnikatele ze Západu, ale špatná pověst zůstane na Češích. Čechům to nevadí? Otupěli?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 9. 2017 13:51 | DenisZ

============================== ============================== == reakce na polemiku a rozhovor novinářů Janek Rubeš, Marek Nacovský z 8/2017 na web.portálu, peníze.cz / kursy-men/ odd. diskuse a časopisu Finmag „Okrádání, oholení směnárnami Interchange „
------------------------------ ------------------------------ -----------DenisZ@seznam.cz , září 2017 Nebankovní privátní zahraniční směnárny ze západní Evropy v centru Prahy,poplatek od 27%, např. anglická Chequepoint, holandská Interchange, italská Forexchange aj. …. Svým neseriózním byznysmodelem a zamlžováním o skutečné výši poplatku škodí pověsti Česka,neboť se turisté domnívají,že jsou to české oficiální směnárny, čimž Čechy neprávem označují za zloděje.Viz nářky návštěvníků na turist. webech, např.www.tripadvisor.de-Prag-F orum-Wechselstube.Většina neví jak tyto směnárny fungují, neví kde si stěžovat (proto tak málo stížností), zoufale se marně obracejí jen na policii. Jistě tomu přispívá i benevolentní česká legislativa a nemožnost kontroly privátních směnáren od ČNB,či stanovení max.limitu poplatku v EU (např. do 7%), dnes až 45% Posláním státu a EU má být chránit občany a turisty před šibali všeho druhu ! …. Výše uvedené směnárny jsou ochotné nabídnout vyšší nájemné, jen aby získaly strategické místo na mezinár. letišti, nádraží či v centru města. Radost z nich tedy nemají turisté, ale jen majitelé nemovitostí. I tak mají obrovské zisky, jinak by jich nemohlo být v centru Prahy snad 100, každých 20 m jedna na královské cestě. …. Turista u nich vymění jen jednou, pak už se k takové firmě nevrací, ale nadává Čechům. Přijdou milióny nových, nic netušících, pozitivně smýšlejících,naivních, pohodlných se informovat. Na tom západ. směnárny založily svůj byznys. Směnit v ČR si musí a dopravit se dál, kávu mohou. Znalí turisté používají bankomaty (už i zde někteří zavedli poplatek od 6 %), obracejí na směnárny bank, či solidní české, arabské, vietnamské s poplatkem cca 3 %, hotely cca 7 %, nebo se ptají. U nesolidních západních směnáren mohou totiž handlovat jak na trhu a ty pak neradi sníží na 10%. Oficiálně ale fabulují, že nižší poplatek je možný jen u vyšší sumy. Vždy zamlžují a naivky věří. …. Kdyby se totiž chovaly seriózně a uvedli místo 0% pravdivě např. 30%,uvedly vlevo netto jednu částku např. 20,- Kč za 1 Euro, byly by nuceni zavřít svoje směnárny i se svým bysnysmodelem. Nikdo by netruchlil. Smutní v ČR by byli jen majitelé nemovitostí,manageři a v západní Evropě jejich šéfové. ….. Je potěšující, že i novináři se začali proti šibalům bouřit. 15 let se proti západ.směnárnám marně bojuje.Něco jim zakáži,oni najdou další triky jak dál oblbovat.
Smutná rada pro zákazníky : dnešní svobodný trh neřády šibalů nevyřeší, to musí dělat stát či EU. Ceny zboží a služeb jsou u nich tak vysoké jak se zákazník nechá okrást, tzn. nedůvěřovat a být obezřetný. Vím je to tristní tak negativně myslet, ale jako jen pozitivně smýšlející jsme ideální oběti šibalů. To si přejí.
V presentaci na své web-stránce Interchange.cz fabulují a si pochlebují jací jsou zlatíčka, myslí hlavně na zákazníka,zisk pro ně je až na druhém místě. Teto fabulaci pohádce může uvěřit jen trouba či naivní „sluničkář“ Běžná zamlžující PR reklama z polopravd. Jako u některých pravicových politických stran pro svobodné podnikání. Lide v Česku ani netuší jaké záludnosti zde na cizince číhají. Navíc jsou triky směnáren i geniální a ne lehce rychle rozpoznatelné na první pohled.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 8. 2017 11:45 | jezevec

proč se navážíte do vexláka, který prostě udělal kalkulační vzorec na jím-neiniciované podmínky. kdyby správa letiště, s duchu nové tváře letiště, chtěla provozovat vlastní směnárnu s nulovou marží, jako službu lidu - jistě jí v tom nic nebránilo. kdyby správa letiště, s duchu nové tváře letiště, chtěla, aby na letišti byla směnárna za nikoli_nestydaté ceny valut, jako službu lidu - jistě jí v tom nic nebránilo, dát nízké nájemné, a regulovat marži a kursové rozdíly provozovatele. jenže správa letiště se rozhodla rejžovat prachy na nejvyšším nájmu. no tak asi to vyhrál ten, kdo si dokáže nerejžovat nejvíc - ale je to snad jeho vina, nebo jeho nápad? to je jako vysmahnout na staromáku nájem sto táců měsíčně, a pak se divit, že tam kafe stojí stovku, když na smíchově stojí to stejné kafe dvacku. je to snad vina toho restauratéra že nestydatou cenu nájmu promítá do ceny zboží? oč více je vinen provozovatel letištní směnárny? šelť do rizika, že za jeho nestoudné ceny si u něj nikdo nepřijde měnu vyměnit, a bude platit nájem, a mít prd tržby. to je jeho jediná vina.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 8. 2017 10:13 | David Kudrnovský

Je to dobře, že je nájemné v takové výši v jaké je, protože jenom tak se ty nemovitosti dají po těch 40-ti letech komunismu opravit. Všude vidím v Praze jak se rekonstruují celé činžovní domy a to je dobře. Jsem rád, že už neexistuje regulované nájemné státem. Pokud dnes nemáš na bydlení jdeš na ulici je to jednoduché. Kdo si chce na bydlení vydělat tak si vydělá a kdo chce zase chlastat a hulit v hospodě...... :-)
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 8. 2017 3:36 | Lloyd

To je odpad...jako bych vedl rozhovor s vekslakem v době vrcholného socialismu.... Snad jeden poznatek z toho blabolu ....panáček se stýká s guvernéra ČNB , tak co se změnilo?
Možná pokračování filmu Bony a klid
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 8. 2017 0:14 | Ondrej

Po přečtení mě dost věcí vůbec neudivuje, ale některé mě přeci jen zaujaly. A pokud by autoři článku našli nějaký čas, velmi by mě jako občana/daňového poplatníka zajímaly informace k následujícím tématům: 1) Názor Magistrátu m. Prahy - jak to, že firma, která několik let neuveřejňuje závěrky, může vyhrát tendr? Lidé a tedy ani úředníci nemohou vědět, jestli není několik let ve ztrátě. Také nesplňuje zákonnou povinnost (navíc vědomě a záměrně), třeba daňová správa jen nestihla ohlásit vymáhání daně, apod. 2) Názor ČNB - pokud firma záměrně neuveřejňuje závěrky, jen je odevzdává a kdo ví v jaké kvalitě, je možné, že se snaží zakrýt podvod s valuty? Jak si může být občan jistý, že je firma dostatečně hlídaná? 3) Názor UOHS - pokud firma záměrně neuveřejňuje závěrky za účelem získání výhody nad konkurencí, tedy porušuje zákon aby získala výhodu, jak sami tvrdí, nejedná se o nekalo-soutěžní praktiku? Pokud ano, dokážu si představit, že za několikaleté záměrné jednání by pokuta mohla být již vysoká. Pokud by autoři nebo diskutující dokázali najít odpovědi na výše uvedené, předem děkuji.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2017 12:11 | Hunter

Labutí píseň veksláků ... je rok 2017 a směnárny nikoho nezajímají. Žně 90. let skončily, normální turista si vybere z bankomatu a platí kartou.
Až bude konečně 100% placení pražské MHD bezkontaktní kartou (snad příští rok) a taxikáři jezdící přes Uber, tak bude směnárna na letišti asi tak užitečná, jako automat na kondomy ve Vatikánu.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2017 10:20 | Tom

To samy funguje v centru, kdyz jsou vysoke najmy, nemuzou byt nizke ceny. Vsechno je to dnes o tom kdo nemovitosti ma, vsichni se snazi videlat na najmu, ze kteryho se ani neplati socialni a zdravotni. Taky proto tu mame ceny nemovitosti jaky mame. Chudaci mlada rodina co chce bydlet. Na hypoteku, ktera by je stala max 10 tisic mesicne nedosahne, tak musi do najmu za 15. Je to smutny.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 8. 2017 10:15 | Tom

Zajimalo by me kolik maji ten najem na letisti. Jestli jim letiste napari pumelici, nemuze pak nikdo ocekavat, ze budou mit nizky ceny. Na to by se pan Rubes mohl podivat z blizka. Myslim si, ze je skoro jednoznacne ze dochazi k pochybeni ze strany letiste. Maji vysoky najem a tak toleruji, ze smenarna ma nizke kurzy a vysoke poplatky. Ale kdyz se pan Rubes ozve tak je letiste odkaze na to ze ty ceny preci stanovili smenarny a uz neodkazujou na to, ze je smenarny stanovili na zaklade jejich najemni smlouvy + samozrejme dalsi naklady
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2017 9:13 | David Kudrnovský

Po důkladném přečtení celého článku jsem nabyl dojmu.... Vlastně jsem přesvědčen, že jejich směnárny jsou legální zlodějna a lituji jenom lidí a především cizinců, kteří tam vymění peníze.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2017 7:48 | fotr.002

I v rozhovoru se potvrdilo to, co většina z nás tak nějak tušila. Ze ten pán je zmrdů král.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Pitr

podnikatel a kriminálník

Ladislav Jakl

bývalý tajemník prezidenta

Tomáš Pitr
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ladislav Jakl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services