Vysvětlete mi to potápění imigrantů jako malému dítěti

Michal Kašpárek | rubrika: Sloupek | 12. 6. 2015 | 70 komentářů
Plují sem samí chlapi, válečníci, ekonomičtí migranti, takové nezachraňovat. Jistě. A jak jste na to všechno, prosím pěkně, přišli?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 6. 2015 12:21, Tomáš

Kašpárku vy jste kapitální idiot a ignorant...nevážíte si bezpečného života ? fain, nasedněte na ten člun na zpáteční cestu a vyměňte se kus za kus !!!

+176
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 6. 2015 12:10, Radka

Zcela upřímně, jsem totálně zděšená. Z počtu záporných hlasů, z nadávek a inzultací, z toho, kolik lidí je ochotno zapomenout na veškerou lidskost a v zájmu strachu o své pohodlí se přidat na stranu demagogů. Zkusím pár dalších informací, třeba někdo z těch, kdo dali záporný hlas, pochopí:

1. Demagogův argument "ekonomickými imigranty"
Jste (ošklivý) ekonomický imigrant, když se snažíte dostat někam, kde má vaše novorozené dítě 32,5!!!x vyšší šanci na přežití kojeneckého věku? A kde máte reálnou šanci žít 2!!!x tak dlouho?

2. Demagogův argument: na palubě jsou mladí muži = "ekonomičtí" nebo "teroristé"
Pan Kašpárek má určitě pravdu ohledně útěku před vstupem do armády, ale myslím si, že to není hlavní motivace. Motivací je ekonomie nejhrubšího zrna, ekonomie přežití: Imigrace spojená s vysokým rizikem, fyzickou zátěží, velkou vzdáleností a vysokými náklady NIKDY není záležitostí dětí a starců, žen se týká jen okrajově. I když jde celé rodině o život, musí jednat ekonomicky (a možná tím spíš). Vysílá tedy toho člena, který:
A) má nejvyšší šanci (nebo vůbec nějakou šanci) útěk přežít
B) není klíčový pro přežití rodiny na stávajícím místě
C) má reálnou šanci dostat posléze "ven z pekla" nejvíce dalších členů rodiny.
= na koho to slovo padne? Samozřejmě na mladého zdravého muže (pokud takového rodina nemá, tak na mladou zdravou ženu).

3. Demagogův argument: Bojujeme o své životy
Ne, vážení, to oni bojují o holé životy. Doslova. My bojujeme jen o své pohodlí. O možnost nadále spotřebovávat, využívat štědrých sociálních systémů, nadávat v hospodě na politiku, jezdit si, kam je libo... a nalhávat si, že co je za našimi hranicemi, není naše věc. Jenže kdo má v takovém boji větší sílu a oprávněnost?

Co tím chci říct? Máme možnost pomoci: doslova každý z nás. Projekty typu adopce na dálku dávají vzdělání dětem třetího světa, aniž by je vytrhly z jejich kultury, a pomáhají komunitám zlepšovat své prostředí. Pro Evropana maličký peníz, pro člověka v těchto zemích hotové jmění, navíc v podobě nastartování schopnosti pomoci si sám. Produkty Fair Trade? V podstatě totéž, ale navíc nejde o charitu, "jen" o přiměřenou cenu za práci a suroviny. Existuje i spousta dalších způsobů, jak pomoci z místa jednotlivce.

A ti, kteří už jsou u našich hranic? Přijměme je. Bez jakýchkoli sociálních výhod kromě startovní pomoci k prostému přežití a umožnění vydělat si na sebe prací. Vzdělávejme je: naučme je, jak se o sebe do budoucna postarat sami, ve své domovské zemi. Dejme jim jasně najevo, že je to na dobu určitou. Že se tu mají naučit, jak pomoci své zemi. A že jakmile v jejich zemi válka skončí, spoléháme právě na ně, že ze zpustošené země udělají opět domov.

-36
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 70 komentářů)

12. 6. 2015 10:40 | pravdoláskař

Marku, to mě docela zajímá – už se začínáte spoluobčanů bát?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2015 10:27 | Marek

Dobře napsáno! Bohužel, jak je vidět z diskuzních příspěvků, střízlivý a argumenty podepřený pohled na věc se u nás moc nenosí. Pokud člověk hystericky neječí o přivandrovalcích, kteří riskují svůj život jen proto, aby nás mohli připravit o ten náš, aby se bál, že "bude po právu potrestán", jak krásně píše la_da v příspěvku s největším počtem kladných ohlasů.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 10:08 | pravdoláskař

Dobrý den, Láďo, jak si představujete to "po právu potrestáni". Pravděpodobně mě to totiž taky čeká, tak bych chtěl vědět, jestli mě bude dav Čecháčků vláčet za auťákem, jestli mě pověsí na kandelábr a rozdělají pode mnou oheň, jestli mi jenom tak narychlo rozpárají břicho... Tak nějak to bylo naposled, když u nás luza "po právu trestala". Přiložíte taky ruku k dílu?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2015 9:19 | Tomáš

Potápět - ano, prázdné lodě na cestě zpět pro další várku. Když si z toho dělají někteří byznys, měli by jít ke dnu.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 8:49 | LinDa

ano, není problém někomu pomoct, je to jaksi lidské a slušné, ale určitě ne na vlastní úkor..!! s těmito etniky je totiž DOST KARDINÁLNÍ problém a tím je jejich vrozená, zakořeněná, PATOLOGICKÁ ideologie, jasně nemůžou za to, ale to JE jejich boj!!! pokud by sem netahali ten svůj SKURVENÝ agresivní a nenávistný Islám a ještě se nám nesnažili vnutit, jejich naprosto POKŘIVENÝ pohled, na svět jaký známe, nebylo by to tak katastrofické..!!!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 8:46 | Popel

Děkuji za výborný článek a máte úplnou pravdu, pomoc imigrantům z válečných oblastí je nezbytná. Na druhou stranu je dobré ani nezavírat oči před problémy spojené s přijetím muslimských imigrantů. Pro více informací doporučuji vyhledat heslo "politický islám", nebo prostudovat životopis proroka Mohameda, který je dokonalým vzorem každého muslima.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 8:32 | bask

Pan Kašpárek je muž na svém místě! Kde jinde než v publicistice by se mohl uplatnit někdo, kdo manipuluje tak, jako on. Ještě možná v politice či v nějaké sektě. Nepotřebuje vůbec žádný argument na to, aby ukázal, že stavět se proti imigraci je v podstatě zločin proti lidskosti. Cele si vystačí s citovým vydíráním...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 8:24 | Timy

"Vysvětlete mi to potápění imigrantů jako malému dítěti."
Dobře Míšo, ať je tedy po tvém!
Víš Michálku, někteří ti černoušci jsou moc zlobiví - rozbíjejí jiným lidem jejich autíčka, berou jim jejich domečky a penízky. A když jim ty penízky nedáš, tak ti udělají bebí. Míšo, ty jsi přece chytrý chlapeček, tak už bys měl znát pravdu - černoušci prodávající kebab jsou jen v pohádkách. Tvoje maminka bude muset móóóc pracovat, aby mohl náš stát za maminčiny penízky pomáhat černouškům - budeme jim dávat zadarmo papáníčko, oblečky i domečky. Mohli bychom sice ty penízky dát raději našim babičkám a dědečkům, ale oni už jsou stejně jednou nohou v hrobě, tak na co by jim ty penízky byly, že? A jestli mi nevěříš, tak popros maminku, ať tě vezme na výlet do Itálie nebo Francie. Ale nechoď se za mnou vyplakat, až ti nějaký černoušek udělá bebí!
P.S.: Potápění lodí neschvaluji. Ale potápění vlastní civilizace pod záminkou pseudohumanity odmítám rovněž! A jestli pan Kašpárek nevidí, co se děje v Evropě v místech s větší koncentrací afrických nebo muslimských imigrantů (ať už těch etablovaných nebo nových), tak by si měl pořídit brýle.
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 6:20 | Carera

Chtěl jsem taky odepsat, ale popravdě....la-da, líp bych to nenapsal!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 5:33 | la_da

Dostal jsem poslední dobou několik mejlů s tématem: Vem si svého utečence domů. nebo Postarej se o svého černouška, ... Nyní mě napadá že by měl začít chodit mejl: Hoď si síť na svého blázna, nebo Chyť si svého kašpárka a vlasti zrádce. Jak si to pane Kašpárku představujete? Zdá se vám že už národ sebral dostatek víček od limonád aby se postaral o nemocné děti a důchodce? Nebo si snad myslíte že náš národ žije v takovém přepychu, že je třeba jimi nechat rozmlátit ulice a domy chudáčky utečenci? Je vám snad málo to, jak řádějí v jiných zemích a jak si tam nevědí s nima rady? To si vážně myslíte že už máme všechny lidi v republice zaměstnané a že je přetlak volných míst? Někdy mám takový dojem, že snad v Bohnicích byl zrušen ústav pro duševně nemocné, protože nechápu, jak někdo může dobrovolně do své země tahat násilí, neznámé nemoce, jiné agresivní náboženství, další nepřizpůsobivé osoby a potenciální vrahy svých dětí a rodin, ... Copak nemáme dost osob, které se do dnešních dnů nedokázali přizpůsobit většině obyvatel v ČR? Copak ván nestačí jedna zlodějská církev? To potřebujeme ještě tyto přivandrovalce, aby nám vyčerpali již tak hluboce rozkradený rozpočet v republice? Je mě z vás na zvracení, pseudohumanisti a pravdoláskaři, doufám, že budete po právu potrestáni.
+129
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 4/4

4

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Rittig

lobbista a podnikatel

Miroslav Jakubec

podnikatel, Servis Climax

Ivo Rittig
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Jakubec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services