Vysvětlete mi to potápění imigrantů jako malému dítěti

Michal Kašpárek | rubrika: Sloupek | 12. 6. 2015 | 70 komentářů
Plují sem samí chlapi, válečníci, ekonomičtí migranti, takové nezachraňovat. Jistě. A jak jste na to všechno, prosím pěkně, přišli?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 6. 2015 12:21, Tomáš

Kašpárku vy jste kapitální idiot a ignorant...nevážíte si bezpečného života ? fain, nasedněte na ten člun na zpáteční cestu a vyměňte se kus za kus !!!

+176
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 6. 2015 12:10, Radka

Zcela upřímně, jsem totálně zděšená. Z počtu záporných hlasů, z nadávek a inzultací, z toho, kolik lidí je ochotno zapomenout na veškerou lidskost a v zájmu strachu o své pohodlí se přidat na stranu demagogů. Zkusím pár dalších informací, třeba někdo z těch, kdo dali záporný hlas, pochopí:

1. Demagogův argument "ekonomickými imigranty"
Jste (ošklivý) ekonomický imigrant, když se snažíte dostat někam, kde má vaše novorozené dítě 32,5!!!x vyšší šanci na přežití kojeneckého věku? A kde máte reálnou šanci žít 2!!!x tak dlouho?

2. Demagogův argument: na palubě jsou mladí muži = "ekonomičtí" nebo "teroristé"
Pan Kašpárek má určitě pravdu ohledně útěku před vstupem do armády, ale myslím si, že to není hlavní motivace. Motivací je ekonomie nejhrubšího zrna, ekonomie přežití: Imigrace spojená s vysokým rizikem, fyzickou zátěží, velkou vzdáleností a vysokými náklady NIKDY není záležitostí dětí a starců, žen se týká jen okrajově. I když jde celé rodině o život, musí jednat ekonomicky (a možná tím spíš). Vysílá tedy toho člena, který:
A) má nejvyšší šanci (nebo vůbec nějakou šanci) útěk přežít
B) není klíčový pro přežití rodiny na stávajícím místě
C) má reálnou šanci dostat posléze "ven z pekla" nejvíce dalších členů rodiny.
= na koho to slovo padne? Samozřejmě na mladého zdravého muže (pokud takového rodina nemá, tak na mladou zdravou ženu).

3. Demagogův argument: Bojujeme o své životy
Ne, vážení, to oni bojují o holé životy. Doslova. My bojujeme jen o své pohodlí. O možnost nadále spotřebovávat, využívat štědrých sociálních systémů, nadávat v hospodě na politiku, jezdit si, kam je libo... a nalhávat si, že co je za našimi hranicemi, není naše věc. Jenže kdo má v takovém boji větší sílu a oprávněnost?

Co tím chci říct? Máme možnost pomoci: doslova každý z nás. Projekty typu adopce na dálku dávají vzdělání dětem třetího světa, aniž by je vytrhly z jejich kultury, a pomáhají komunitám zlepšovat své prostředí. Pro Evropana maličký peníz, pro člověka v těchto zemích hotové jmění, navíc v podobě nastartování schopnosti pomoci si sám. Produkty Fair Trade? V podstatě totéž, ale navíc nejde o charitu, "jen" o přiměřenou cenu za práci a suroviny. Existuje i spousta dalších způsobů, jak pomoci z místa jednotlivce.

A ti, kteří už jsou u našich hranic? Přijměme je. Bez jakýchkoli sociálních výhod kromě startovní pomoci k prostému přežití a umožnění vydělat si na sebe prací. Vzdělávejme je: naučme je, jak se o sebe do budoucna postarat sami, ve své domovské zemi. Dejme jim jasně najevo, že je to na dobu určitou. Že se tu mají naučit, jak pomoci své zemi. A že jakmile v jejich zemi válka skončí, spoléháme právě na ně, že ze zpustošené země udělají opět domov.

-36
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 70 komentářů)

13. 6. 2015 15:00 | Ak

Bylo by zajimave podivat se jestli by Arabske zeme brali uprchliky z Evropy kdyby tady byla valka a jestli by nam dali takovy prava a socialky jako dostavaji oni tady. Pravdepodobne ze ne protoze ani vetsina arabskych zemi neprijma vlastni uprchliky. V zapadni Evrope uz nebyla valka tak dlouho ze si nikdo nedokaze predstavit ze by jim jednou mohli tihle migranti uriznut hlavu az jich tady bude dost. Uz nekolikrat kriceli z chteji vlastni stat a porad usilujou o to aby se sundali krestance symboly z ceho se da a cim jich bude vic tim vic o to budou usilovat a eventualne to skonci jako Kosovo.
Co vlastne pomahani urchlikum zmeni, oni si musi branit a vybudovat svoji zem jako jsme si ji branili a budovali my. Kdyz sem Evropa vezme i 10 milionu uprchliku, za nejakou dobu se v Africe zase narodi 10 milionu lidi kteri budou v uplne ty samy situaci jako pred tim a budeme zase tam kde jsme byli. A co pak, vezmeme sem dalsich 10 milionu lidi aby jsme za 20 let byli zase tak kde jsme byli?
Afrika a Arabske zeme musi zmenit svoji mentalitu, scivilizovat se a vybudovat si sve zeme sami a ne prijt k nam jako romove a dejte nam vsechno.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2015 14:28 | kmko

Jednak bych řekl, že anketa je manipulovaná protože pochybuji, že téměř čtyřicet lidí chcenza souseda afričana kterému zaplatí veškeré náklady - tomu nevěřim a jiné ankety taky říkaji něco jiného.
A druhá věc je ten článek - myslim že ho psal někdo kdo by se dal označit jako užívač drog s halucinacema. Tomu ostatně odpovídá i hodnocení článku.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2015 14:11 | dheep

Dobrý. .ti mladí převážně mužského pohlaví, kteří se do Evropy hrnou po tisících. .utíkají před válkou, domáhají se naší pomoci. .ano, ale ne za této skutečnosti ..oni se nechovají jako ti, kteří chtějí pomoct .. ti oni namísto toho, aby bránili svoji zem, hromadně migrují a my je máme zachraňovat!?..ti oni.. tu nebudou ku prospěchu evropské společnosti a jestli ano, tak možná až 3. generace těchto migrantů se začlení do naší kultury, a to fakt jenom možná, protože, když to tak pozoruji ve Francii, Itálii a vůbec v Evropě, jak se chovají, tak bych je raději otočil kýlem ke dnu..Nesouhlasím s Islámem a podobnými kulturami..
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2015 7:56 | Pavel

Toto mi připomnělo jeden dokument, který jsem viděl před několika lety. Popisoval, jak někde v Africe domorodou vesnici sužoval lidožravý krokodýl. Přijeli ochránci přírody vysvětlit těm lidem, že ten krokodýl vlastně není až tak špatný, a že ho odchytí živého. Ten dokument pak líčil právě postup toho odchycení. Vtip byl v tom, že ač ti ochránci mohli toho krokodýla zastřelit hned druhý den (kdy jim utekl z pasti), chytali ho dalších několik týdnů a ten krokodýl zabil během té doby asi deset dalších vesničanů včetně malých dětí. A samozřejmě dokument skončil chválou oněch ochránců, jak nastavovali vlastní krky aby zachránili vzácné zvíře (i když jim o kejhák nikdy nešlo).
Takže topit afričany ve Středozemním moři je špatné, ale předhazovat je krokodýlům je dobré?
Ti sluníčkáři mají nějak pokřivenou stupnici hodnot.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 23:16 | Vladimír

Co je to za demokracii,kde vam narizuji,jak se mate chovat. To uz tady bylo. Opatreni je celkem jednoduche. V demokracii se prece muzete rozhodnout. Jde o to,neustoupit mafiim,kteri maji z techto lidi kseft. A pomoci vojensky,aby nemuseli byt bezenci vytrzeni z jejich prostredi a rodiny. Je to logicke.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 23:00 | jan68

Australie rekla jasne ne a uz se tam nikdo netopi. Pane Kasparku jste hloupy demagog.
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 20:15 | Tomas

Zakladnim problemem uprchliku kt. kdyz vidime na lodich a radi bychom ronili slzy nad jejich tezkym osudem proste to delat nemuzeme.
1.prichazeni sami muzi kt. maji sve sexualni potreby jako vsichni na kom je budou uspokojovat? A tak dale rozmozovat svoji populaci... 2.Nemaji zadne pracovni navyky, ale vubec zadne co tady s nima? Myslite si snad ze pujdou na 6 tou do Skodovky a budou mit na 5 tou budik na rano?? Snad nejste naivni 3.Evropa neni Amerika v 1850 kde bylo dost mista pro vsechny
Me reseni? 1. Podobrobit dukladne prohlidce vsechny uprchliky-v pripade teto masove zalezitosti obzvlast 2. Sterilizovat muze a zeny ma to sve duvody 3. Jasna identifikace uprchliku (vydani specialich dokladu kde) se bude zapisovat kde bydli, kde ma praci atd, snad mi nechcete rict ze by ste akceptovali ze by cernoch dostaval stejne socialni davky jako cikan 4.Zadne obcanstvi za zadnych podminek jenom docasny pobyt 5. Bydleni v stanovych mestech/zabezpeceni prace = jak zabezpeci vlada praci uprchlikum kdyz ani obycejni lidi praci nemaji? 6. Vyzadovat od statu a jejich predstavitelu odkud prichazeji uprchlici penize na hlavu za uprchlika/at se take jejich poiticka a ekonomicka eminence trochu spamatuje
Muze se vam zdat tvrde podminky sterilizace, na druhe strane kdyz budu ja emigrovat do sirie taky musim akceptovat podminky jake mi stanovi pokud se mi to nelibi musim emigrovat jinam.
Dlhouhodobe reseni uprchlicke otazky?? Kdyz Ti lide nemaji zadne pracovni navyky, proste seknou macetou do hlavy a nazdar.
Muzeme sirit poselstvi Vaclava Havla " Pravda a laska vzdy zvitezi" ale pri pohledu dnesnich dni musime priznat ze kdyz ho to napadlo asi mel vina vice nez je zdravo protoze je to uplnej nesmysl a v pripade cernochu kt. neumeji ani rec, ani nechteji je to UTOPIE.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 19:57 | Lukas Culka

Michale dekuju za tento clanek. Taky si pripadam se svym nazorem, ze lodi utecencu nemuzeme potapet, ani je obracet zpet do jejich zemi zpustosenych valkou, nenormalni.
Nikdo z dnesni stredni a zapadni Evropy si nedokaze ani vzdalene predstavit co je to valka. Navic valka brutalni, kde se nedodrzuji jakekoliv konvence. Lide z techto zemi do Evropy prichazi, protoze je to pro ne casto posledni nadeje jak prezit, navic s velmi nejistym vysledkem.
Ono je lehke napsat "poslete je vsechny zpatky". Chtel bych videt toho hrdinu, ktery by to zbidacenemu a podvyzivenemu cloveku rekl tvari v tvar po tom, co by si vyslechl jeho zivotni pribeh. Verim, ze bychom se jeste divili, kolik utecencu by v Evrope naslo svuj domov...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 19:29 | líba

Mně je úplně jedno, jestli jsou hodní nebo ne. Vždycky jsme pro ně byli nevěřící psi a vždy budeme. A ženy??? Já jako žena nesouhlasím s islámem, nesouhlasím!!!
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 19:16 | Pavel Borák

Konečně se ledy pohnuly... Přesně toto chtěl pan T.G.M. "nebát se a nekrást" (realita je však taková, že se bojí a kradou !)...v muslimské zemi jsem žil a pracoval mezi průměrnou většinou, takovou jaká je zde, ale tolik bezdůvodného zla, nenávisti a xenofobie jsem nikde, ale nikde nezažil, až tady, kde jsem doma. Je smutné jak se dovedou lidé chovat v 21. století. Nekritizujte islám ani muslimy, když o ničem nemáte ani páru, jsou to stejní lidé jako my, jen možná více hrdí... Kritizujte islámský terorismus a náboženský fanatismus...přesně to, co má křesťanství už za sebou...no, snad
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 15:20 | la_da

Pro Marek: docela by mě zajímalo, co je tedy konstruktivní. podle vás je to zaprodání a rozdání své vlastní země cizákům a přistěhovalcům, přetočení se k muslimské a jiné víře, než je tady, odklonit se od tradičních hodnot, které jsou v Evropě řadu let a začít se povalovat, ničit, rozkrádat cizí majetek? A to, že Pan Kašpárek velmi jednoduše zpochybňuje argumenty jste popsal velmi trefně, opravdu JEDNODUŠE. Docela mám dojem, že jste mladší člověk, takže už s váma asi nebudu moci diskutovat za více let, ale jednou si možná vzpomenete a srovnáte vaše představy se skutečností, potom mě možná dáte za pravdu. Přeji hezký slunečný den nejen vám, ale všem slušným lidem.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2015 14:04 | Hunter

Škoda? Spíš naštěstí tam Evropa a svět je. Stalinistická indiviudua jako jste Vy zase popravovali (nebo aspoň strčili do gulagu) všechny, jejichž názor se jim nelíbí, každého, koho nechtěli poslouchat. Jsem rád, že tam už Evropa není.
Mnohem víc se bojím takových, jako jste Vy, než muslimů. Mohl bych totiž brzo jít do gulagu taky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2015 13:19 | Adolf Bernhardt

Pane Kašpárku, článek, který jste napsal plně svědčí o Vašem duševním zdraví a z toho vyplývajícím stavu hodnot Vašeho života. Nevím, zda máte děti. Jestli ještě ne, zvažte tento důležitý životní krok. Představa, že byste se množil a své potomky vychovával v tomto duchu mě děsí a měla by děsit a zvednou ze židlí všechny normální lidi. Je nutné Vám včas "zarazit tipec :-) nebo raději pero kamsi" ale hlavně Vám zamezit v šíření takovýchto bludů. Bohužel v době internetu si může každé boží hovado psát veřejně zvrácenosti, které ho napadnou. Proto a díky individuím jako jste Vy je svět a Evropa tam, kde je. Škoda. Je mi líto našich dětí a mladé generace. AB PS: viseovas
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 12:26 | Marek

Pan Kašpárek velmi jednoduše zpochybňuje argumenty těch, kteří v poslední době zcela nekonstruktivně křičí o nebezpečí, které se k nám blíží. Vy ve svém příspěvku vůbec nediskutujete o postřezích, které pan Kašpárek předkládá. Píšete dost emotivně o bláznovi, vlastizrádci, vrazích, zlodějské církvi, přivandrovalcích..., a na závěr o spravedlivém trestu pro pravdoláskaře. Takhle diskutuje "normální obyčejný človíček"? Brrr!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2015 11:19 | la_da

Pro Pravdoláskaře: já si představuji místo párání břicha nebo vláčení za autem raději přidělení jedné rodiny do vaší domácnosti a deset dalších ubytovat ve vašem okolí. Určitě by to byl dostatečný trest pro vás a zároveň by na vás byla uplatněna léčba názoru a to zcela zdarma.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 11:12 | Marek

Jak se to vezme. Lidé, kteří tak agresivně hovoří o nebezpečí agresivity z jiné strany jsou spíš takový ušlápnutí a přímo z nich strach nemám. Bojím se spíš toho, že lidé, kteří bez opory v argumentech hystericky volají po potrestání pravdoláskařů a zavírání lidí jako je Michal Kašpárek do blázinců jsou snadno ovladatelní různými populisty.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2015 10:52 | Hunter

Jestli mě něco fascinuje, tak je to český postoj tím více diskutovat, čím méně se nás nějaká věc týká.
Shrňme si to: - žádní imigranti do ČR nepřicházejí - žádní imigranti do ČR nechtějí - žádní imigranti, pokud nám budou přiděleni, v ČR dobrovolně nezůstanou - ČR žádné námořní hranice bránit nebude - ČR vlastně ani žádné loďstvo nemá - ČR do žádného fondu na obranu hranic nepřispěje - bude-li k tomu nucena, přispejě nejmenším možným obnosem, který ještě nebude trapný - ČR žádné příspěvky na uprchlíky Řecku ani Itálii nedá, bdude-li k tomu donucena, platí viz výše - ČR si myslí, že ej to problém Řecka, Itálie, Německa a Švédska a mají si ho vyřešit sami
Kolem a kolem se české kotliny problematika islámské imigrace vůbec netýká, ale všichni čeští politici mají potřebu se k tomu vjádřit. Zatímco když se nás něco týká, tak drží hubu a krok, a pak přijdou a řeknou" "v Bruselu nám nařídili, že musíme ..."
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 12:06 | jezevec

pan kašpárek jako obvykle jen provokuje, ale protože tady našel pár zastánců, tak za odpověď to stojí.
takže zaprvé. potápět lodě. určitě jste někde slyšel, že by se měly potápět lodě uprostřed moře, a ty lidi nechat utopit? to já zase slyšel, potápět lodě třista metrů od břehů odkud vyplouvají. není důvod ty lidi pozabíjet - je důvod je posílat zpátky šířit zvěst, že se do evropy nikdy nedostanou a nikdo je tam nechce. až dvakrát-třikrát připlave nějaký neúspěšný plaváček zpátky do lágru, pokaždé chudší o pět tisíc dolarů, začne "potápění lodí" plnit svůj smysl. a že by nikdo nevěděl, kde se ti lidé shromažďují - když se ví, kolik jich je? že by nikdo neměl radar? co kdyby se třeba potápěly prázdné lodě, které jedou ke známým shromaždištím, to by pětileté dítě pochopilo? zadruhé. nejsou tam JEN mladí a silní vojáci. noano. jakže to dělají palestinci, když chtějí světu sdělit, že zlí židi naschvál útočí na civilní objekty a zabíjejí děti? zaparkují do školky raketomet a kolem ní deset tanků, vypálí dvacet raket, a čekají na odvetný úder izraele. pak tanky vymění za stařenky v tradičních hábitech, a pozvou všechny zpravodajské štáby natočit si pár efektně roztrhaných dětí. jak by to asi tak dělala převaděčská mafie, kdyby chtěli vzbudit dojem, že nepašuje JEN vojáky? dál. mladí muži utíkají, protože nechtějí do armády. aha. kdo tam teda bojuje? ten kdo nechce? ty ženy a děti co tam zústaly? to mi nějak nesedí. kdo tam teda bojuje proti komu, když mladí vojáci prchají? stařenky proti dětem? no a cože tady ty lidi budou dělat? čulík blábolí o syrském zubním chirurgovi, který se jen třese pracovat u brna. kašpárek zase mele o arabském provozovateli večerky. good. to máme dva z pěti milionů. co ten zbytek? je tady milion pracovních míst, na kterých nelze zaměstnat domácí lidi? cikáni tedy nebudou mít nezaměstnanost 80%, ale 99%, protože syřani budou ochotní dělat ještě za méně? kde VZNIKNE ta poptávka po nekvalifikované pracovní síle, když už dnes chybí programátoři a obsluha sofistikovaných strojů, ale všude hledají metaře a doplňovače zboží?
last but not least. když někdo přišel o dům a o ulici a o město, a prchá před válkou - kde sakra vzal pět tisíc dolarů na převaděčskou mafii? v zemi kde průměrný plat dělníka je dvacet dolarů za měsíc? nebojte pane kašpárek, víme o nich dostatek. a to je právě důvod, proč je tady nechceme. macek na svém blogu publikoval výborný nápad - každý kdo chce pomáhat emigrantům, at jim prosím pomáhá. at si nějakého vezme domů. at k tomu dostane daňové úlevy nebo třeba i dotaci, stejně do toho nasereme miliony, tak proč ne třeba takhle. ale at se zaváže, že jestli ten imigrant nebude pracovat, nebo dokonce provede něco zlého - ten kdo ho chtěl přijmout, osobně za to zodpovídá. půjde si s ním sednout do basy, a zaplatí za jeho repatriaci. prostě vezme za své rozhodnutí nějakou zodpovědnost! povykovat (s rukama v kapsách na své peněžence, a dobře zabezpečeným vlastním bytem) - my musíme, my dáme, je poněkud chucpe. dokonce i pro malé dítě.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 11:34 | Vera

Dobry den, jje to urcite zajimavy nazor, ale je to sirsi tema ve vetsich souvislostech ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2015 11:26 | la_da

pro Marka: nejsem ani ušlápnutý ani žádný hrdina, jsem prostě normální obyčejný človíček a informace si dovedu ve většině případů srovnat tak, jak je to reálné. A to, že jsem snadno manipulovatelný a podobně, je pouze vaše konstrukce. Za mojí opatrností se skrývá obava o život mých dětí, vnoučat, manželky a ostatních lidí, kteří díky těmto nezodpovědným lidem budou muset trpět. A tím jsem si jistý, stačí se podívat za hranice nebo třeba do Olomouce či na ostravsko nebo mostecko. Normální lidé pochopí o čem mluvím a těm ostatním není třeba nic vysvětlovat, ti to stejně nechápou.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Andrej Babiš

podnikatel, Agrofert

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Andrej Babiš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services