Diskuze: Očima expertů: Životní pojištění se mění. Co to přinese v praxi?
Kdo bude chtít dál využívat daňové výhody u investičního životního pojištění, přijde o možnost vybírat z něj volně peníze. Zůstane pak příspěvek na pojištění oblíbeným zaměstnaneckým benefitem? Nevezmou (nebo neberou už) někteří zprostředkovatelé změnu za záminku ke zbytečnému rušení pojistek a nucení pojistek nových? Nebudou změny mít nějaké jiné, nechtěné důsledky?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)
13. 12. 2014 0:04 | já
Ano, komerční pojištění zřídka spasí nějaké ty staticky bezvýznamné existence. V drtivé případů je však úplně k hovnu. A vždy bude.
Tohle tvrdím z pozice člověka, který měl možnost léta nahlížet do podnikání komerčních pojišťoven.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
12. 12. 2014 23:53 | já
Nejen osobní pojištění chce vlastně málokdo. Mám na mysli skutečný zájem o pojištění jako takové. Proto se životní pojištění vždy prodávalo/prodává jako rádoby spoření. Jinak je neprodejné. A je jedno na jakou příležitost. Jednou je to okamžitá spotřeba, jindy zas důchod. Oboje je naprostá blbost. Jenom blbec/blázen předpovídá život na xx let (ne-li více) dopředu.
Nejen osobní pojištění prodávají výhradně neználci nebo zloději. První skupinu tvoří multilevelem nebo vlastními dispozicemi omezená individua, tu druhou bezskrupulózní hovada.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
12. 12. 2014 10:34 | Jiří