Drahé mýty: Ruším životní pojištění. Mám lepší nabídku!

Správná hospodyňka prý pro pírko přes plot skočí. Jen aby si při tom nezlomila nohu! Tak třeba životní pojištění. Jedno máte a dostanete nabídku na lepší. Staré je potřeba změnit, předělat nebo rovnou ukončit. Umíte poznat, kdy vám vykládají pohádky?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 11. 2012 20:14, Jiří Mrzena

Jsem rád, že se i v Partners najde někdo, kdo umí rozumně poradit. Bohužel znám dost případů, kdy právě "poradci" od Partners systematicky ruší klientům smlouvy, aby jim sjednaly "lepší". Jiří

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 11. 2012 18:10

Životní pojištění, kapitálové pojištění a podobné produkty si uzavírají jenom zoufalci a hlupáci. Všechno zrušte, neboť tam bude stále dávat peníze a nikdy žádnou částku neuvidíte. Provize pojišťovně, zprostředkovateli až za a let se Vám to zhodnotí. To určitě. Lidi nebuďte blbý.

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 43 komentářů)

26. 11. 2012 8:32 |

Dalším důvodem je vztah lidí k pojištění a vlastním penězům vůbec. Oboje je jim doslova na háku, racionálně uzavřených pojistných smluv je opravdu velmi málo. Každý agent ví, že smlouvy, které uzavírá, stejně nedojdou řádného konce. Třeba jen proto, že lidi to pojištění po pár letech přestane bavit, zajímat. Jenže tohle finanční společnosti agentům, kteří začínají, neříkají.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2012 8:27 |

Jedním z důvodů je příliš vysoký počet agentů na trhu. Nedávno jsem navštívil klientské centrum Partners a kdo tam nesedí. No ano, čerstvý absolvent humanitního oboru vš. V oboru vydrží nejvýš dva roky, posjednává ptákoviny, ale lidi budou mít pocit, že oni a jejich peníze jsou zaopatřeny dobře. Už navždy. A to radši ani nemluvím o 18letých jakože poradcích, kteří bydlí u maminky, nemají rodinu, důchod je jim stejně blízký jako smrt, nicméně chodí za lidmi právě kvůli hypotékám, zajištění živitelů rodin a vytváření rezervy na penzi.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2012 6:29 | Radim

Problém je hlavně vyvolaný rozporem mezi zaplněným pojistným trhem a plány pojišťoven na další rozšiřování počtů klientů. Pojišťovny argumentují statistikami, které říkají, že v západní Evropě je propojištěnost životním investičním a kapitálovým pojištěním znatelně vyšší než u nás a tudíž u nás je stále ještě volná nepojištěná část trhu. Kterou je možné obsadit a tím navýšit svůj podíl na pojistném trhu. Jenže podle mně to tak není. Kdo má peníze, už pojištěn je nebo životní pojištění nechce, buď z principu nebo je zajištěn jinak. Rozdíl ve statistikách je potom podle mně způsoben tím, že značná část obyvatelstva by se sice rádi pojistili, jenže nevydělávají tolik nebo mají chronické dluhy nebo jsou bez práce a životní pojištění si tak dovolit nemůžou. Takže jediná možnost pojišťoven, jak zvyšovat podíl na trhu je přirozený nárůst pojistného trhu. Když někdo začne pracovat a dobře vydělávat nebo založí rodinu.... nebo poněkud sporné životní pojištění pro narozeného potomka.... Jenže pojišťovny z výše zmíněných důvodů tlačí tvrdě na své prodejce, aby získali více nových klientů, než odpovídá tomu přirozenému přírůstku pojistného trhu. Prodejci pojištění tak jsou nuceni z velké části nasměrovat své prodejní metody na "kradení" klientů konkurenčním pojišťovnám neboli na pravidelném přesvědčování těch poněkud prostších klientů , aby zrušili stávající životní pojištění a uzavřeli nové. Ćím drzejší a bezohlednější tyto metody jsou, tím větší úspěch takový prodejce až dosud měl.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Vágner

rybář a podnikatel

Senta Čermáková

manažerka

Jakub Vágner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Senta Čermáková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services