Ať politici odkryjou původ svého majetku! Co si o tom myslíte?

Pořád stejná písnička: Politik či vysoce postavený státník úředník může po pár letech ve funkci velikostí konta konkurovat strýčku Skrblíkovi. Původ jeho majetku je velmi nejistý, zato je téměř jisté, že se případ nikdy nevyšetří.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 11. 2011 15:29, Nestačímsedivit

Jasně, že každý rozumný člověk souhlasí s povinností podávat daňové přiznání u každé osoby, která je spojena se státním sektorem. Politici, adovákti, úředníci, ....
Popravdě řečeno jsem ale docela rád,že takový peníze nemám, protože ve společnosti je z toho už velká flustrace a podle mě až někomu z toho rupne v kouli, vezme brokovnici (v našich zeměpisných šířkách asi kulovnici) a ....
Myslím, že nyní už je to tak už už nahraně - teď bude záležet nejvíc na nich samých, jestli si uvědomí co dělají a chytnou se za nos.
Mám z toho docela obavu, protože lidé, kteří skončí na ulici - ne svou vlastní vinou - to můžou brát jako největší a poslední zradu.

+13
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 11. 2011 12:00, j. fišer, třebíč

za vlády této chunty je tohle sci-fi. teprve po nových volbách je pravděpodobné, že to může změnit. považuji to za nehoráznost vůči voličům, to by měli v příštích, nejlépe předčasných, volbách zohlednit

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)

10. 11. 2011 11:01 | Konečný Zdeněk

Přimlouvám se za majetková přiznání politiků i úředníků před nastoupením i po ukončení každého volebního období nebo ročně. Nutno však zabránit převodům na širokou rodinu a známé dary,... Dobrovolně to neprojde, měl by tomu napomoci soud (nejvyšší nebo ústavní) po zhodnocení četnosti výskytu a objemu nakradeného úředníky a politiky v naší zemi (tak jak vydává precedentní rozhodnutí).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 10:46 | Roman

Kapři si rybník nevypustí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 10:32 | Lagarto

Bylo by bláhové se domnívat, že problém korupce jinde není. Jde jen o míru. Řešení je jen zcela apolitický byrokratický aparát, kdy úředníkům jednorázový korupční příjen nevynahradí jistotu celoživotního kariérního byrokratického systému, příjmu a zabezpečení. Stávající krize tomu pomůže. Na jední straně propuštěný úředník již nemá jistotu že místo sežene a na druhé je tlak na úspory a škrty. Ještě ošetřit tu apolitičnost, ale to musí (bohužel) udělat právě politická reprezentace. V době kdy se mění na úřadech všichni každé 4 roky je volba rychlých peněz (kolikrát v jinak směšných částkách pár set tisíc) logická a těžko si nalhávat že se to změní. Ve skupině o úroveň výš a na politicích v 1. a 2. linii je třeba pak počkat na vytvoření a formování přirozených elit, které zde zatím nejsou. Elity jak morální, lidské, tak elity ekonomické. například havel byl elitou nejen proto, že měl vysoké morální hodnoty, ale byl i zcela ekonomicky zabezpečen (rodinné majetky - Lucerna apod.). Již vznikají další a nové "rody" kde rodina je zabezpečena a prostě nemusí a nepotřebuje krást a uplácet. V 2. až 3. generaci jejich potomci snad nastaví laťky jinde než jsou dnes. Mezitím se holt musíme podílet na formování prostředí a elit právě tím, že o tom hovoříme a občas (někdy hodně krkolmně) někoho usvědčíme ze špinavosti, podvodu či úplatku.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 9:53 | Vladimír Hořák

Dobrý den, je absurdní se v dnešní době domnívat, že lze za daných přijatých zákonů,propojení politických stran s justicí, policií a podsvětím, něco v tomto státě zprůhlednit a narovnat.Výše uvedené případy jsou jen špičkou ledovce, která stejně nic neřeší.Zákony jsou přijímány na objednávku mocných tak, aby beztrestně mohli převádět majetek a hlavně výnosy z něj mimo republiku a ti , kteří by se měli za svoji činnost v legislativě zodpovídat , dohlížejí na plnění těchto zákonů.Nejvíce mne pobavila informace,jak se nyní chystají "navodit pořádek" lidé, kteří doposud "řídili a financovali zájmovou loby" tiše v ústraní, napřed "legálně" - v souladu se zákony zbohatli a nyní se chtějí angažovat aktivně v politice.Doposud se totiž tady praktikoval obrácený postup.Tak jako v Řecku za ekononické potíže Řecka nelze činit odpovědnými 95% občanů, tak i u nás je stát "řízen" hrstkou bohatých B,B,........ Ti, kteří s "holým zadkem" do politiky vstoupili a splnili očekávané úkoly mocných , jsou následně "uklizeni" se slušnou trafikou a za svoje mlčení si užívají "zasloužený" odpočinek ve správních radách státních podniků, pohodlných - nic neřešících funkcích v evropském parlamentu,popřípadě dělají poradce nové - zatím "nenakrmené" garnituře mladých, všehoschopných, ambiciozních budoucích trafikantů.
Nezávidím nikomu jeho majetek vybudovaný jeho prací a současně říkám,že by se nikdo neměl za svoje úspěchy a původ svého majetku stydět.To znamená přiznat jeho původ.A toto pravidlo by mělo být požadováno i zpětně a aplikováno na všechny - od komunálních politiků počínaje.....Když se může prosadit a schválit zákon o změně státní podpory u stavebního spoření i zpětně, proč nemůže být požadováno doložení majetku..... Ale náš človíček je historií velmi naučen a vždy najde způsob,jak obejít i dobré a správně míněné zákony.Takže si nedělám žádné vrásky a starosti, že by se mělo něco v tomto směru napravit.Jenom mi je líto těch 95 % lidí ve společnosti a budoucnosti našich dětí.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 9:48 | mirda

U politiků i úředníků chybí trestní odpovědnost za jejich rozhodování o jakýchkoli investicích. Dnešní politici totiž nemají na mysli blaho národa, ale své a navíc nemají ani páteř - viz primátor Svoboda a jeho loupež koní.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 8:27 | mezizi

Chybí vůle po transparentnosti, a chybí vůle po naprostém zablokování účtů a majetku(pokud se prokáže vina) Nakradené peníze zpět do pokladny státu.Chybí vůle po tvrdých postizích.Ale pozor, kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 8:05 | MoB

Nemyslím si, že by to něco řešilo. Za prvé, pro budou vždycky ti, co nejsou v daných pozicích - ale asi by se jim nelíbilo, kdyby se to najednou začalo týkat i jich. Za druhé, ono by to zase nebyl takový problém "zašít" nějak jinak: prostě by se změnil prostředek. Za třetí, tady se snažíme napravit až jakýsi (předpokládaný) následek - především by se mělo řešit transparentní zadávání veřejných zakázek, a to nejlépe style "vše je veřejné". Jak mám věřit, že se nikdo nenakapsoval třeba na letadlech Casa, když nemůžu vidět smlouvy, a jediné informace mám jenom od zainteresovaných (politiků). No a když bude vidět do smluv, dá se při podezření jít už najisto a ne odhadovat na základě všelijak přiohnutých přiznání, kdo eventuálně mohl něco vzít a třeba za co... Prostě na řešení problému se má jít od začátku, ne od konce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 4:55

Zajímalo by nás všechny postižené a je nás několik tisíc ,kteří přišli o své majetky a budoucnostst díky VIVA LEASINGU a.s., kdo nad něma drží ochranou ruku,kdo jsou ti vlastníci na ostrovech s daňovým rájem, kterým se podařilo zlikvidov mnoho živnostníků a podnikatelů.Díky korupci na nejvyších místech by se jim to určitě nepodařilo.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Beneš

manažer

Gabriel Eichler

podnikatel a investor, Benson Oak

Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Gabriel Eichler
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services