Petr Procházka: Sdělovat klientovi, jaká je výše provize prodejce pojištění? Populismus!

Petra Dlouhá | rubrika: Rozhovor | 13. 8. 2011 | 30 komentářů
Měl by stát mluvit do toho, jaké jsou provize prodejců pojištění? Jsou pojišťovny vůči klientům transparentní? Jak funguje jejich vztah se zajišťovnami? Proč je nesmysl stejné pojištění pro ženy a muže? O tom všem s ředitelem úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny Petrem Procházkou.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 8. 2011 17:23, Vít Suchý

Fany, je přece plně v souladu s čs. trestním právem, podle rozsahu škody zvážit, zda se jedná o trestnou činnost či ne, to ani dnes přece nikdo nikomu nebrání, jen pokud se vámi kvalifikovaná (zřejmě oproti vám) "naivní" veřejnost chová způsobem "kde není žalobce, není soudce", tak nelze ani dojít k tomu, že by vznikl první precedens...

Zobrazit celé vlákno

+1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

13. 8. 2011 11:43 | Fany

Veno, nic ve zlém, ale Vy jste vůbec nic nepochopil a ještě do toho montujte politiku. Kapitálové ani jiné podobné pojištění nemám a nikdy mít nebudu. Nepotřebuji to. Také jsem nepsal o sobě, ale spíše o naivních lidičkách, které bouchači hravě obelžou a vnutím jim cokoliv. Pokud je obelžou proto, že tomu nerozumí, tak je to sice smutné, ale částečně se to dá pochopit. Velká část z nich časem prozře a pokud mají svědomí, tak od toho rychle utečou. Pokud to ovšem dělají bouchači cíleně, tak už to hraničí s podvodem za účelem vlastního obohacení. Co se týče finančních žraloků, tak neříkám, že nejsou potřeba a také je neházím do jednoho pytle. Pojišťovny mají samozřejmě nezastupitelné místo na trhu co se týče jištění, ale spoření a investování nechť nechají těm, kteří se tím zabývají. Vy jistě nechodíte kupovat pečivo do řeznictví i když tam občas nějaké rohlíky také mají. A co se týče regulování, tak jsem poslední, kdo by to podporoval. Ale od jinde jsem zvyklý na férové jednání. A u vztahu bouchač - klient se to málo kdy povede ....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2011 11:21 | vena

Vy jste docela srandovní. Finanční žraloci vám nevemou ani korunu, pokud jim ji sám nedáte. A pokud jste natolik hloupej, že si kupujete pojištění, aniž byste se podrobně seznámil s podmínkami, tak dobře vám tak. Pojištění jako produkt vám nikdo nenutí, není to životní potřeba, takže pokud jste apriori proti těm hrozným finančním žralokům, tak si od nich prostě nic nekupujte. Jak prosté. Díky lidem jako vy nás stát bude regulovat a regulovat a jednoho dne se opět probudíme za ostnatým drátem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2011 10:53 | Milan

Jestli je životní pojištění nevýhodné? V té podobě, v jaké je nabízeno...ano. Nevím, jestli je to záměr pojišťoven, ale podle mně spojovat riziko smrti se spořícími produkty typu KŽP, IŽP apod., je tahání peněz z kapes klientů. Už jenom když se zamyslíme nad slovy a jejich významem. Životní....to je pro život..tedy riziko, že se dožiji! Ne riziko smrti. Na smrt se platí pojištění rizika úmrtí! A to jsou dva rozdílné produkty, které pojišťovny spojily v jeden produkt. Navíc jsou rizika smrti spojována většinou s výší kapitálové výplaty. A stejně jako se pojišťují automobily, domácnosti a pod., tedy každý rok jde o jinou částku, protože pak nám hrozí buď podpojištění nebo přepojištění, tak podobně bych se díval na pojištění rizika smrti. Zcela jinou částku pro případ úmrtí bude chtít klient akceptovat v případě, že je živitelem rodiny, kdy splácí hypotéku apod., a zcela jinou částku, kdy již jeho děti na něm nejsou závislé atd. Proto je z mého pohledu toto spojení nesmyslem! V 55 letech nepotřebuji zajištění pro případ smrti tak vysoké, jako v 35 letech! Toť můj názor.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2011 10:15 | Fany

JE TO SROVNATELNÉ S HÁZENÍM PENĚZ V HERNĚ..... Ne tak doslova. V té herně hned víte, zda jste vyhrál či prohrál. U finančních žraloků se tu prohru dozvíte až mnohem, mnohem později. Ovšem život v naději je přece také krásný .... (škoda, že tu nejdou smailíci...)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2011 10:00 | vladislav skalicky

shrněme li tuto diskusi tak že životní pojištění je očividně nevýhodné pro všechny klienty , JE TO SROVNATELNÉ S HÁZENÍM PENĚZ V HERNĚ.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2011 9:44 | Ormik

Martine ozvěte se mi. Ne všude je systém:"Ten dole nejvíc maká a dostane nejmíň". Byl jsem v tom systému několik let a děsí mě, že až nyní jsem objevil jiný model. Ten dole dostane z provize nejvíc! Jde to.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2011 9:22 | Fany

Přesně tak. Já nic, já muzikant .... V zahraničí je běžné, že lidé žalují poradce (finanční žraloky), pokud byli obelháni, podvedeni. Tady jsou lidé, jako ty ovečky. Až se toho chytne nějaký šikovný právník, tak může být veselo. Pak bouchačům dojde, že právě oni zodpovídají za cílené lži, upravené pravdy, či spíše polopravdy, které jen tlumočí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2011 8:51 | Gabriel Pleska

Obávám se, že jste to kapánek přeinterpretoval :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2011 8:22 | Martin

Jinou provizi získává velká makléřská společnost, jinou prodejce, který je posledním článkem řetězce-------- a proto,tu práci nechci dělat pač to takhle funguje ve všešch finančních institucích---- prodejce nejvíce pracuje v nechtuném terénu --- ale furt je poslední článek v řetězu... ,proto se mi to nelíbí přístup těchle firem k lidem,kteří u nich pracují tzv. na "živnostenský list" , tak aby ta firma neměla k tomu zaměstnanci jákékoliv povinnosti..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2011 7:48 | Fany

Pan Procházka, jako zástupce finančních žraloků prozradil pár věcí, aniž by možná chtěl. Na otázku: "Je dnes konkurenční výhodou spíše být transparentní a přiznat klientovi všechny poplatky, nebo mlžit, slibovat supervýhodný produkt, ale neříci celou pravdu?" Odpovídá: "Z dlouhodobého hlediska se rozhodně vyplatí otevřenost. Někteří z potenciálních zájemců si pak možná nabízený produkt nekoupí, ale nejde přece vždy jen o to, aby se pojištění prodalo." Neboli z krátkodobého hlediska se lže, jak když tiskne. Píšete, že když budete lidem říkat pravdu, tak si někteří potencionální klienti nekoupí KŽP, či IŽP? Neboli víte, že je to pro ně nevýhodné, ale raději jim to zatajíte? PROVIZE. Chápu, že bez naivních a méně chápavých bouchačů byste svůj brak těžko prodávali. Proto chápu Vaše obavy o transparentnost. Ale srovnávat to s klasickým zbožím je nesmysl. Naši bouchači neprodávají zboží, které vidí, mohou si jej vyzkoušet, ohmatat, očichat. Když už to chcete porovnávat, tak snad jen s prodávanými pouťovými pytlíčky s názvem "štěstí za korunu" Tak si něco koupíte, nevíte co a pak jste překvapeni, co tam objevíte. A pak nemáte pravdu, že ve světě se provize nepřiznávají. Je to o serioznosti přístupu k zákazníkům. Ti to totiž platí. Až přijde někdo na to, že by se dal napsat zákon o provizích pojišťoven z výnosů, tak pak můžete argumentovat mlčenlivostí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Richter

politik a podnikatel

Zdeněk Pohlreich

restauratér a podnikatel

Milan Richter
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Pohlreich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services